2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
@kibrisss sen bebeğin yoğun bakımdayken o kadar süre nasıl dayandın, ben 2 gündür o kadar kötüyüm ki…

Ne zaman çıkacağı da belli değil.
Pskikolojik olarak çökmüş durumdayım.
Bende 1 ay bekledim kavuşmayı. Çok zor özellikle ilk günler ama çok ağlayıp üzülürsem sütüm kesilir bebeğime faydam olmaz diye düşünerek kendimi frenledim. Onun benim iyi olmama ihtiyacı var dedim. Zamanla iyileştiğini gördükçe de sakinlemeye başladım. Zor zor ama geçecek, inşallah en kısa zamanda sağlıkla kavuşursunuz

Canım sağma makinesi ile sağmaya çalış azıcık yumuşar büyüyünce o bir hafta sonra o sertlikleri delip geçiyor bu arada bebiş güçlenecek merak etme

Ben çocuk doktorunun yanında çalıştım bir süre.tek çözümü sık sık emzirmek diyordu.
kızım sarılık olunca bir ebe arkadaşın dediği gibi şekerli su verdim daha doğrusu annem verdi.iyi geldi birkaç gün birkaç kaşık içirdi.sonra sütüm artınca gerek kalmadı sarılığı düşmeye başladı
Bu zor günler takriben ne zaman geçer ?
Melikeben lidyadgn @kumarbaz4334 ve diğer tüm tecrübeli anneler
Her ayın farklı zorlukları oluyor öyle diyim ama genel olarak 3 aydan sonra daha rahat.hareket edip gaz kendileri çıkarınca uykuda düzene giriyor.atak haftalarını da takip edersen o haftalar bittiğinde daha huzurlu olduğunu görürsün.bu arada sert olan memeyi sık sık ver.o emerken evcarshirak ın dediği gibi yukardan aşağıya yani kahverengi yere kadar ovarak sıkarak emzir.öyle öyle açılır inşallah süt kanalları.tutmuyorsa bebeği ters çevirerek koltuk altına gelcek şekilde emzir diğer memede zannedip tutar

Ben böyle kızımdaki deneyimleri yazsam da yazılanları okuyunca gözüm korkmuyor değil. 2 sene sonra her şeyi baştan yaşamak garip gelcek. daha mı iyi daha mı kötü olcak endişesi var Allah hepimize kolaylık versin.iyi yönden bakalım zaman çabuk geçiyor

Merhaba,
Şu an sabit fiyatları var diye biliyorum, sanırım fiyatlar Marta kadar geçerli. Zam gelir mi emin değilim tabi:/ önceden ödeme alarak fiyatı sabitlemiyorlar maalesef. Kendi bünyesindeki Doç ve prof doktora epidural 62.000tl. Dışardan doktor gelirse ne kadar bilmiyorum hiç Bizim bazı aksiliklerimiz oldu ilk doktor sebebiyle o yüzden %10 indirim yaptılar. Ama değer miydi çok emin değilim. Keşke en baştan daha uygun fiyatlı bir hastane seçseydim diye düşündüm açıkçası. Eğer dışardan doktor getirecekseniz farklı hastaneleri değerlendirin derim.

İlk bir kaç gün şırınga ile ben de çok zorlandım. Hep üstüne döküldü filan ama sonra alıştım ve öğrendim nasıl olması gerektiğini. Pes etme şırınga ile devam et bence. Benim tüm hemşire ve doktorlar biberon önermedi şırınga ile devam etmemi söylediler. Göğüs ucumu tutmuyordu silikon uç kullanıyordum ilk başlarda, şimdi tutuyor. Biraz zaman ver kendine ve bebeğine, alışacaksınız inşallah

Geçmiş olsun öncelikle
Bende sarılıkta direnten döndüm sürekli yatıyor kalkmıyor du topuklarına vurarak uyandırıyordum ne kadar zor olsa da bol bol emzirdim gündüz de gecede saatte bir kaldırarak emzirmeye çalıştım 13.6 dan 10 a düştü bunun tek çözümü emzirmek baktın çocuk çekiyor süt gelmiyor hemen biberonla mama ver allahın izniyle iyileşecek annesi

Çok geçmiş olsun bitanem düzelecek annesi sıkma canını bende uğraştım sarılıkla şimdi düzeldi çok şükür bunun yolu bol bol emzirmekten geçiyor başka tedavisi yok

Bir de yarın çok stresli bir gün olacak. 8.30 da sağlık ocağı çağırdı 9.30 da doktor kontrolü ve 10da işitme testi var. Hepsine nasıl enerjisi yetecek yavrumun bilmiyorum..
Geçende benimde ayrı ayrı dört doktor işlemim vardı ayrı hastanelerde bende senin gibi minnakımı düşündüm hallettik ama dediğin gibi bebişler çok hırpalanıyor

Bu arada annelik gerçekten delilik göğsümde uyurken telefondan fotolarına bakıp ay çok tatlı diye ağlıyorum
Bende uyutup beşiğe yatırdıktan sonra uyumak yerine gün içerisinde çektiğim resimlerini açıp bakıyorum bir saat kalkmasa özlüyorum çok garip 2. Çocuk halbuki ama ilk gibi hiç bir değişiklik yok

Bu zor günler takriben ne zaman geçer ?
Melikeben lidyadgn @kumarbaz4334 ve diğer tüm tecrübeli anneler
Zor günleri atlatmışsın sırada daha zor günler var kuzu benim kızımda uzamış sarılık var 7 8 civarı geldi hep bir sürü test falan yapıldı sanırım anne sütündenmiş son bir tahlil sonucu kaldı onu bekliyoruz ama doktor %90 anne sütü dedi. İlk 15 gün uyuyor aslında kıymetini bilmek lazımmış biz 33 günlük olduk bazen 3 saat uyanık kalıyor sıkılmasın diye hoplata zıplata helal oluyorum uyusun diye gözünün içine bakıyorum. Bazen bu uyanık kalması gece de oluyor çıldırıyorum. Sonra çipil çipil gözümün içine bakıyor sıç diyorum ağzıma sıç sesimi çıkartmayacağım
3 4. Aydan sonra daha rahat oluyormuş sanırım.
Günleri günlerini tutmuyor. Bu günleri bir daha yaşayamayacağız bu zorlukları gördükten sonra bir daha doğurmam zaten o yüzden sayılı gün çabuk geçer diye telkin ediyorum kendimi.

Ben biberonla verdim. önce kendi mememi veriyordum zaten yoruluyordu biberonla mamayı veriyordum sonra, meme reddi yaşamadım. Hiç bence şırıngayla fıtık olmaya gerek yok.
Ben de birkaç gündür kötüydüm kızım prematüre olarak geçiyor 36+6 da olduğu için 1 gün bile kalsa öyle sayılıyormuş. Neyse kardiyoloji nöroloji göz bir sürü doktora gittik perişan oldu çocuk hastanelerde. Kalbinde üfürüm çıktı basit üfürümmüş kayboluyormus 1 sene sonraya kontrol dediler. Gözde rop diye muayene yapıldı ağla ağla canı çıktı kan oturdu gözüne. Sonra doktor sarılığı için idrar yolu enfeksiyonu olabilir dedi ben perişan tabi. Islak mendil kullanmıyorum pamukla gece bile su kaynatıp temizliyorum falan. Her neyse kendimi yetersiz hissettim bi bebeğe bakamıyorum gibi ama sonra ağlayıp mantıklı düşünmeye başladıkça kendime geldim. Şükür testler de temiz çıktı enfeksiyon yokmuş. Ama kız çocuğundan o idrarı almak küçücük kutusu bi aparat yapıştırıyorsun kıpkıprmızı oluyor için yanıyor ama iyiliği için dedim dayandım. Aşımızı olduk falan zor günler geçirdim neyse sonuç olarak her şey geçiyor bak ben sarılığın üstüne neler neler yaşadım

Ben hala zor kısımdayim bana da diyin ne zaman geçer 14:00 dan beri uyutmaya calisiyorum gozler cin gibi hala ben kafayı yemek uEr3yim ağlıyor çılgınlar gibi
3. Haftadan sonra uyku süresi azalıyor. Uyanık kalsın ben ana kucağına koyuyorum bazen kucağımda geziyoruz elimde hoplatıyorum. 3 saat uyumadığı oluyor 33 günlük olduk bugün. Banyo yapınca yorulup deliksiz uyuyor eğer uzun bir işim varsa banyo saatini oma göre ayarlıyorum ben mesela

Her banyoda şampuan kullanacakmiyiz ben gun asiri yikiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…