Bende 1 ay bekledim kavuşmayı. Çok zor özellikle ilk günler ama çok ağlayıp üzülürsem sütüm kesilir bebeğime faydam olmaz diye düşünerek kendimi frenledim. Onun benim iyi olmama ihtiyacı var dedim. Zamanla iyileştiğini gördükçe de sakinlemeye başladım. Zor zor ama geçecek, inşallah en kısa zamanda sağlıkla kavuşursunuz@kibrisss sen bebeğin yoğun bakımdayken o kadar süre nasıl dayandın, ben 2 gündür o kadar kötüyüm ki…
Ne zaman çıkacağı da belli değil.
Pskikolojik olarak çökmüş durumdayım.
Canım sağma makinesi ile sağmaya çalış azıcık yumuşar büyüyünce o bir hafta sonra o sertlikleri delip geçiyor bu arada bebiş güçlenecek merak etmeBu arada tüm akşam ve gece boyunca yatağa yatırınca uyumadığı için hep ağladı vs huzursuzdu çok. Şuanda göğsümde uyuyor. Evde herkes pert. Herks uyudubende o göğsümdeyken sözde memeye masaj yapacağım ama sizlere bilgi verip iç dökeyim diye girdim buraya iyi geldi.
Ben çocuk doktorunun yanında çalıştım bir süre.tek çözümü sık sık emzirmek diyordu.Eki Görüntüle 3300983
Kızlarcım selam . Nasılsınız? Ben bi tık kötüyüm yasarılık oldu yavruşum. Sütüm yetmediği için, sürekli uyuyordu yettiğini sanmıştım. Geceleri yatağa yatınca ağlayarak uyanıyor gündüz uyandırmakta zorlanıyorum. Bugün doktor kontrolünde sebebinin sarılık olduğunu öğrendim. 16 değeri. 18 olunca küvöze alıyolarmış. Mamaya başladık.. 2 saatte bir hem emziriyorum hem mama veriyorum. Cuma sabah tekrar kontrolümüz var, geçmezse küvöze alabilirler.. başka napabilirim bilmiyorum, var mı önerisi olan?
Her ayın farklı zorlukları oluyor öyle diyimBu zor günler takriben ne zaman geçer ?
Melikeben lidyadgn @kumarbaz4334 ve diğer tüm tecrübeli anneler
Hımm ben özel sektördeyim öğretmenim :)))canım milli eğitim bak. sistemi Mebbis
Merhaba,Canım merhaba ben yeni katıldım altunizade Acıbadem di düşünüyorum doktorum dışardan gelicek ücretler için epudural normal 25 bin gibi bir rakamdı ben 2024 15 şubat doğumu olucak yüksek ihtimal fiyatlar şuan güncelmi acaba 2024 fiyatı ne olur erkenden gidip konuşmakmı gerekiyor bilemedim
İlk bir kaç gün şırınga ile ben de çok zorlandım. Hep üstüne döküldü filan ama sonra alıştım ve öğrendim nasıl olması gerektiğini. Pes etme şırınga ile devam et bence. Benim tüm hemşire ve doktorlar biberon önermedi şırınga ile devam etmemi söylediler. Göğüs ucumu tutmuyordu silikon uç kullanıyordum ilk başlarda, şimdi tutuyor. Biraz zaman ver kendine ve bebeğine, alışacaksınız inşallahMerhaba, bebegim 12 Eylül'de 40+4 haftalıkken doğdu, normal doğum olarak başladık, fakat sezeryene döndük, bebeğim suni sancının vermiş olduğu yorgunluk ve solunum sıkıntısından dolayı 1 gün küvezde kaldı. Dün ççıkardım. 2 günlük yani, sütüm pek gelmiyor, şırıngayla mama vermeye çalışıyorum da sanki çok beceremiyorum gibi. Lansinonh'un yavaş akışlı yenidogan biberonu ile mama versem daha sonraları meme reddi yapar mı? Diger türlü de şırıngayla beceremediğimden sarılık olmasindan korkuyorum. Siz neler tavsiye edersiniz?
Geçmiş olsun öncelikleEki Görüntüle 3300983
Kızlarcım selam . Nasılsınız? Ben bi tık kötüyüm yasarılık oldu yavruşum. Sütüm yetmediği için, sürekli uyuyordu yettiğini sanmıştım. Geceleri yatağa yatınca ağlayarak uyanıyor gündüz uyandırmakta zorlanıyorum. Bugün doktor kontrolünde sebebinin sarılık olduğunu öğrendim. 16 değeri. 18 olunca küvöze alıyolarmış. Mamaya başladık.. 2 saatte bir hem emziriyorum hem mama veriyorum. Cuma sabah tekrar kontrolümüz var, geçmezse küvöze alabilirler.. başka napabilirim bilmiyorum, var mı önerisi olan?
Çok geçmiş olsun bitanem düzelecek annesi sıkma canını bende uğraştım sarılıkla şimdi düzeldi çok şükür bunun yolu bol bol emzirmekten geçiyor başka tedavisi yokKızlar sizden uzak kaldım çünkü cadı bir kızım var :) hızlıca kendimdennhaber vereyim dedim.
..
Sezeryan diye 2 gün kaldık hastanede..
Bebiş emdi wütte geldi ama ne kadar geldi?
İlk gün bebek çok kilo kaybetti. Tombiş doğduğu içinmiş. Onu dengelememiz gerekiyormuş. Mama verdiler. Bebek tombik diye çok emmedi lazım omkadar süt yok vs. Mama takviyesi başladı.
Hastaneden çıkacağımız gün sarılık oldu. 1 gece fototerapi qlmak için kaldık. Sabaha düştü şükür. Çıktık.. tabi risk hala devam.. bu yüzden sık beslemem lazım.
Dün hastaneden eve gelirken iyi uyudu kuzum. Ben de hemen uyandırmadım. Sonra emerken bir memeyi almadı. Baktım hafif sert. Dünden beri uğraşıyorum 2 memede dr sorun oluyor. Bi alıyor bi almıyor sürekli ağlıyor. Sarılık ve kilo kaybı yüzünden hep beslemek lazım ama olmuyor. Mama veriyorum her beslemede mecbur. Süt emdiği kadar emiyor. Meme bozulunca sağmaya başladımmonu da veriyorum. Hastane kaşık biberonla ver dedi ama onunkabul etmiyor bebiş. Parmak şırınga yöntemini yapıyorum.
5 günde tüm aksilikler bizi buldu maalesef
Geçende benimde ayrı ayrı dört doktor işlemim vardı ayrı hastanelerde bende senin gibi minnakımı düşündüm hallettik ama dediğin gibi bebişler çok hırpalanıyorBir de yarın çok stresli bir gün olacak. 8.30 da sağlık ocağı çağırdı9.30 da doktor kontrolü ve 10da işitme testi var. Hepsine nasıl enerjisi yetecek yavrumun bilmiyorum..
Bende uyutup beşiğe yatırdıktan sonra uyumak yerine gün içerisinde çektiğim resimlerini açıp bakıyorum bir saat kalkmasa özlüyorum çok garip 2. Çocuk halbuki ama ilk gibi hiç bir değişiklik yokBu arada annelik gerçekten delilikgöğsümde uyurken telefondan fotolarına bakıp ay çok tatlı diye ağlıyorum
Ben kavuştum çok şükür. Hep sizlere de dua ettim. Normal oldu benim, çok anlatmiyim o yüzden ama elhamdülillah çok çok güzel bi duygu
Zor günleri atlatmışsın sırada daha zor günler var kuzuBu zor günler takriben ne zaman geçer ?
Ben biberonla verdim. önce kendi mememi veriyordum zaten yoruluyordu biberonla mamayı veriyordum sonra, meme reddi yaşamadım. Hiç bence şırıngayla fıtık olmaya gerek yok.Kızlar sizden uzak kaldım çünkü cadı bir kızım var :) hızlıca kendimdennhaber vereyim dedim.
..
Sezeryan diye 2 gün kaldık hastanede..
Bebiş emdi wütte geldi ama ne kadar geldi?
İlk gün bebek çok kilo kaybetti. Tombiş doğduğu içinmiş. Onu dengelememiz gerekiyormuş. Mama verdiler. Bebek tombik diye çok emmedi lazım omkadar süt yok vs. Mama takviyesi başladı.
Hastaneden çıkacağımız gün sarılık oldu. 1 gece fototerapi qlmak için kaldık. Sabaha düştü şükür. Çıktık.. tabi risk hala devam.. bu yüzden sık beslemem lazım.
Dün hastaneden eve gelirken iyi uyudu kuzum. Ben de hemen uyandırmadım. Sonra emerken bir memeyi almadı. Baktım hafif sert. Dünden beri uğraşıyorum 2 memede dr sorun oluyor. Bi alıyor bi almıyor sürekli ağlıyor. Sarılık ve kilo kaybı yüzünden hep beslemek lazım ama olmuyor. Mama veriyorum her beslemede mecbur. Süt emdiği kadar emiyor. Meme bozulunca sağmaya başladımmonu da veriyorum. Hastane kaşık biberonla ver dedi ama onunkabul etmiyor bebiş. Parmak şırınga yöntemini yapıyorum.
5 günde tüm aksilikler bizi buldu maalesef
Ben hala zor kısımdayim bana da diyin ne zaman geçer 14:00 dan beri uyutmaya calisiyorum gozler cin gibi hala ben kafayı yemek uEr3yim ağlıyor çılgınlar gibiBu zor günler takriben ne zaman geçer ?
3. Haftadan sonra uyku süresi azalıyor. Uyanık kalsın ben ana kucağına koyuyorum bazen kucağımda geziyoruz elimde hoplatıyorum. 3 saat uyumadığı oluyor 33 günlük olduk bugün. Banyo yapınca yorulup deliksiz uyuyor eğer uzun bir işim varsa banyo saatini oma göre ayarlıyorum ben meselaBen hala zor kısımdayim bana da diyin ne zaman geçer 14:00 dan beri uyutmaya calisiyorum gozler cin gibi hala ben kafayı yemek uEr3yim ağlıyor çılgınlar gibi
Her banyoda şampuan kullanacakmiyiz ben gun asiri yikiyorum3. Haftadan sonra uyku süresi azalıyor. Uyanık kalsın ben ana kucağına koyuyorum bazen kucağımda geziyoruz elimde hoplatıyorum. 3 saat uyumadığı oluyor 33 günlük olduk bugün. Banyo yapınca yorulup deliksiz uyuyor eğer uzun bir işim varsa banyo saatini oma göre ayarlıyorum ben mesela
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?