- 21 Şubat 2022
- 1.776
- 2.766
- 63
Bizimkin de dudak bağı varBu arada bugün kontrolde bebişimin ağzında dil bağı olduğunu öğrendik. Emdiği için önemli olmadığını engellemediğini söylediler ctesi tekrar bakacaklar. Başına gelen var mı?
Tebrik ederim sağlıkla büyütünSevgiliNewMamaa 39+3’te normal doğumla oğlumu dünyaya getirdim
Listede adım vardı ama sanırım silinmiş
Bende geçen cuma gittiğimde hareketleri azaldı dedim doktora ultrason da hareket ediyor sorun yok dedi nst istedi yinede ufak sancılar çıktı hareketleri de yeterli dedi yarın yine kontrol var ama benim doğum zamanı uzun zamandır belli nasipse pazartesi 18 Eylül'de kavusuyoruz .tarih belli olunca zaman hiç geçmiyor .hem çok heyecanlıyım hem çok stresliKızlarrrr haftaya cumartesi 23 Eylül de bebişle buluşma tarihimizzzsezaryen olacak. böyle tarih belli olunca da değişik oluyormuş.
Bugün 3 defa çekildim Nst yi uyuyordu hep sıpa korkuttu baya beni doktora erken mi alsak dedim, ultrasonda hareketliydi kalp atımı kordon kan akımı da iyiydi diye sıkıntı yok dedi ama ben yine de hareket takibinde olacağım.
Benim doğum günümde hadi bakalım sağlıkla kavuşun inşallah canımKızlarrrr haftaya cumartesi 23 Eylül de bebişle buluşma tarihimizzzsezaryen olacak. böyle tarih belli olunca da değişik oluyormuş.
Bugün 3 defa çekildim Nst yi uyuyordu hep sıpa korkuttu baya beni doktora erken mi alsak dedim, ultrasonda hareketliydi kalp atımı kordon kan akımı da iyiydi diye sıkıntı yok dedi ama ben yine de hareket takibinde olacağım.
Canım bana ebe bebek makinadan daha çok çıkartır demişti yani emzirmeden sonra çıkan 20 bence gayet iyi, önemli olan kaç bez değiştiğiniz böylece yeterli beslendiğini anlarsınKızlar herkese iyi akşamlaröncelikle baş ağrım tamamı ile geçti. Sezeryan olacaklar; baş ağrınız ortalama 5 güne geçiyor, yaşarsanız bilginiz olsun
Size bir sorum olacak; doğum yapali 6 gün oldu, süt+mama şeklinde iletliyoruz. 3 saatte bir önce meme sonra 30cc mama veriyorum. Onun dışında ne zaman isterse sık sık emzirmeye çalışıyorum.
İlk 2 gün bir iki damla süt geliyordu, bebeğe yetmediği için mama başladık. Kilo kaybı hiç olmadi böylece.
Suan 6. Günüm bebeğim emerken yutkunma sesi geliyor, yanağından süt akıyor. Emdikten sonra saginca da 20-25 ml süt elde ediyorum.
Ama bana bu miktar aşırı az geliyor. Yani bebek 10 ml süt çekse, makineye de 20 ml süt sagsam toplam 30 CC süt çok çok az değil mi ?
Bebeğim sadece sütten sonra yatınca ağlamaya başlıyor, ama mama da verince mışıl mışıl uyuyor.
Takriben ne zaman sadece sütümün yetecegi dönemlere gelebilirim?
Benle benzer durum yaşayan var mı? Mamaya olabildigince az bağımlı hale gelmek istiyorum çünkü biberon ile veriyorum. Şuan için iki memeye de red yok ama zamanla olur diye korkuyorum
4 . Ay diyorlar canımKizlar uyku düzenini ne zaman yapicaz simdi daha kucukler bu düzeni ne zaman sağlamamız gerekiyor bilgisi olan var mıSalon Kadini sen biliyorsundur kuzu
Cnm ben doğum yaptım bu sabah saat 10da oğlum da bende iyiyiz çok şükür
Biraz ağrılarım var tabi inşallah ilerleyen günlerde daha iyi olacağımSağlıkla büyüt canımm nasılsın peki
Herkesin bünyesine göre değişiyor ne desem sizi korkutmak istememGözünüz aydın :) zor olmamıştır umarım bende şuan normal yapacak gibi gözüküyorum. Bazen gözüm korkuyor.
Gerçekten harfiyen katılıyorumRabbim herkese nasip etsin öyle güzel bir duygu ki tüm acılara değer şu an yerimden kalkmak bile zor ki ama oğlumun kokusunu duyunca unutuyorum herşeyi 14eylül Kağan Efe 3700,51cm dünyamıza katıldı
Kizlar uyku düzenini ne zaman yapicaz simdi daha kucukler bu düzeni ne zaman sağlamamız gerekiyor bilgisi olan var mıSalon Kadini sen biliyorsundur kuzu
Tesekkurler kuzumm bilgi icin3.aydan itibaren yapmistim ben ilk kizimda. Gece beslenmelerinde bez degistirmeyi bırakarak baslamistik. 6.ayda gece beslenmelerini tamamen kesince uyku duzeni de oturmustu.
Ama simdiden (ha belki zaten yapiyorsunuzdur ama) gece - gunduz kiyafet degisimini yapin ki, gece gunduz / uyku uyaniklik ayrimi baslasin.
Bazi bebekler kolay kabulleniyor, bazilari icin uyku duzeni 1 yasina kadar oturmuyor, cok sabir lazim ozetle.
Aynen bizede böyle dedi emmeyi engellemiyor sıkıntı yok dedi. Eşimde araştırmış. Konuşma zorluğu vs olabilirmiş ya da kendi kendine kaybolabilirmiş.. ama şimdi yaptırırsak anextezisiz ağrısız işlemmiş. 6 ayı geçerse anestezisiz. Riske atmadan direk yaptırsak mı diyoruz ama araştırcaz birazBenim bebeğimde de var doktor sorun olacağını sanmıyorum dedi, belki ileride konuşmasını etkileyecek olursa ameliyat gerekebilir.
Bizim için de düzen olsa keşke anne aralıksız 6 saat uyuyabilseKizlar uyku düzenini ne zaman yapicaz simdi daha kucukler bu düzeni ne zaman sağlamamız gerekiyor bilgisi olan var mıSalon Kadini sen biliyorsundur kuzu
Yerleri daraldığı için de hareketleri kısıtlanıyor. Sağlıkla kavuşsaydık bizdeBende geçen cuma gittiğimde hareketleri azaldı dedim doktora ultrason da hareket ediyor sorun yok dedi nst istedi yinede ufak sancılar çıktı hareketleri de yeterli dedi yarın yine kontrol var ama benim doğum zamanı uzun zamandır belli nasipse pazartesi 18 Eylül'de kavusuyoruz .tarih belli olunca zaman hiç geçmiyor .hem çok heyecanlıyım hem çok stresli
23.09.23 güzel bir tarih erken gelmeye çalışmazsa tabiBenim doğum günümde hadi bakalım sağlıkla kavuşun inşallah canım
Rabbim analı babalı sağlıkla büyütmenizi nasip etsin canım benim.Selam kızlar. Ben 13 Eylül de yani çarşamba günü minnağımı kucağıma aldım.
Nişanım geldi ve sancım vardı. Apar topar ameliyata girdim. Psikolojik olarak hazırlamamıştım kendimi daha 2 gün var diye.
Bebeğim sağlıklı çok şükür 2680 doğdu. Son ölçülenden 200 gr azdı.
Gündüz sütüm gelmişti. Kan şekeri gayet iyidi.
Geceleri sürekli memede olmak istedi. Hemşireler sütün yetmediğini kilosu az olduğu için de kilo kaybının kötü olacağını söylediler. Moralim çok bozuldu. Mama verdim. Dün eve geldim sütüm gelmiyordu. Sağdım damla bile çıkmadı. Halbuki doğumdan sonra elimle sağdığımda geliyordu biraz biraz.
Sürekli emziriyorum. Süt gelmese bile zaten meme de olmak istiyor. Memeden ayırdığım an ağlamaya başlıyor. Bu gece anladım ki süt gelmediği aç kaldığı için değil memede olmak istediği için o kadar çok ağlıyormuş.
Ameliyat beklediğimden çok daha iyi geçti. Ağrım oldu evet özellikle rahim toparlayıcı serum verdiklerinde. Ama bir kaç saat sadece. İlk ayağa kalkışım da çok rahat oldu benim. İlk seferde koridor boyunca 7-8 tur attım. Bir kaç saat sonra merdiven inip çıktım.
Şu an tek sıkıntım göğüs uçlarım çok acıyor. Lansinoh kullanıyorum gümüş kapakta kullanıyorum fakat fenalardayım. Lansinoh gibi koruyucu değil de iyileştirici özelliği olan bir krem kullanan var mı? Yada acının bir an önce bitmesi için ne yapabilriim.
Oy maşşallah sağlıkla büyütünnRabbim herkese nasip etsin öyle güzel bir duygu ki tüm acılara değer şu an yerimden kalkmak bile zor ki ama oğlumun kokusunu duyunca unutuyorum herşeyi 14eylül Kağan Efe 3700,51cm dünyamıza katıldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?