- 21 Şubat 2022
- 1.776
- 2.766
- 63
Çok teşekkür ederimTebrik ederim sağlıkla büyütün
Bende normal doğumu bekleyenlerdenim. Süreciniz nasıl ilerledi acaba?
Gözün aydın Allah analı babalı büyütsünSelam kızlar. Ben 13 Eylül de yani çarşamba günü minnağımı kucağıma aldım.
Nişanım geldi ve sancım vardı. Apar topar ameliyata girdim. Psikolojik olarak hazırlamamıştım kendimi daha 2 gün var diye.
Bebeğim sağlıklı çok şükür 2680 doğdu. Son ölçülenden 200 gr azdı.
Gündüz sütüm gelmişti. Kan şekeri gayet iyidi.
Geceleri sürekli memede olmak istedi. Hemşireler sütün yetmediğini kilosu az olduğu için de kilo kaybının kötü olacağını söylediler. Moralim çok bozuldu. Mama verdim. Dün eve geldim sütüm gelmiyordu. Sağdım damla bile çıkmadı. Halbuki doğumdan sonra elimle sağdığımda geliyordu biraz biraz.
Sürekli emziriyorum. Süt gelmese bile zaten meme de olmak istiyor. Memeden ayırdığım an ağlamaya başlıyor. Bu gece anladım ki süt gelmediği aç kaldığı için değil memede olmak istediği için o kadar çok ağlıyormuş.
Ameliyat beklediğimden çok daha iyi geçti. Ağrım oldu evet özellikle rahim toparlayıcı serum verdiklerinde. Ama bir kaç saat sadece. İlk ayağa kalkışım da çok rahat oldu benim. İlk seferde koridor boyunca 7-8 tur attım. Bir kaç saat sonra merdiven inip çıktım.
Şu an tek sıkıntım göğüs uçlarım çok acıyor. Lansinoh kullanıyorum gümüş kapakta kullanıyorum fakat fenalardayım. Lansinoh gibi koruyucu değil de iyileştirici özelliği olan bir krem kullanan var mı? Yada acının bir an önce bitmesi için ne yapabilriim.
Aa bunu bilmiyordum. Anestezi almasını istemem tabii. Ben de bir araştırayımAynen bizede böyle dedi emmeyi engellemiyor sıkıntı yok dedi. Eşimde araştırmış. Konuşma zorluğu vs olabilirmiş ya da kendi kendine kaybolabilirmiş.. ama şimdi yaptırırsak anextezisiz ağrısız işlemmiş. 6 ayı geçerse anestezisiz. Riske atmadan direk yaptırsak mı diyoruz ama araştırcaz biraz
Anladım canım cok teşekkür ederimCanım bana ebe bebek makinadan daha çok çıkartır demişti yani emzirmeden sonra çıkan 20 bence gayet iyi, önemli olan kaç bez değiştiğiniz böylece yeterli beslendiğini anlarsın
lansinoh sürüp üstüne kalkan kullanmanı öneririm , benim yaralarım öyle gçti ama hassasiyet zamanla kendi geçiyorSelam kızlar. Ben 13 Eylül de yani çarşamba günü minnağımı kucağıma aldım.
Nişanım geldi ve sancım vardı. Apar topar ameliyata girdim. Psikolojik olarak hazırlamamıştım kendimi daha 2 gün var diye.
Bebeğim sağlıklı çok şükür 2680 doğdu. Son ölçülenden 200 gr azdı.
Gündüz sütüm gelmişti. Kan şekeri gayet iyidi.
Geceleri sürekli memede olmak istedi. Hemşireler sütün yetmediğini kilosu az olduğu için de kilo kaybının kötü olacağını söylediler. Moralim çok bozuldu. Mama verdim. Dün eve geldim sütüm gelmiyordu. Sağdım damla bile çıkmadı. Halbuki doğumdan sonra elimle sağdığımda geliyordu biraz biraz.
Sürekli emziriyorum. Süt gelmese bile zaten meme de olmak istiyor. Memeden ayırdığım an ağlamaya başlıyor. Bu gece anladım ki süt gelmediği aç kaldığı için değil memede olmak istediği için o kadar çok ağlıyormuş.
Ameliyat beklediğimden çok daha iyi geçti. Ağrım oldu evet özellikle rahim toparlayıcı serum verdiklerinde. Ama bir kaç saat sadece. İlk ayağa kalkışım da çok rahat oldu benim. İlk seferde koridor boyunca 7-8 tur attım. Bir kaç saat sonra merdiven inip çıktım.
Şu an tek sıkıntım göğüs uçlarım çok acıyor. Lansinoh kullanıyorum gümüş kapakta kullanıyorum fakat fenalardayım. Lansinoh gibi koruyucu değil de iyileştirici özelliği olan bir krem kullanan var mı? Yada acının bir an önce bitmesi için ne yapabilriim.
Gözünüz Aydın sağlıkla büyüsün canımRabbim herkese nasip etsin öyle güzel bir duygu ki tüm acılara değer şu an yerimden kalkmak bile zor ki ama oğlumun kokusunu duyunca unutuyorum herşeyi 14eylül Kağan Efe 3700,51cm dünyamıza katıldı
Evet ya xor bir karar gibi. Belki kendi gececek belki hiç birşeye engel olmayacak diyorum. Sonra ya olursa ? 3 5 dakkalık acısız işlem varken zamanında neden yaptırmadım der miyimAa bunu bilmiyordum. Anestezi almasını istemem tabii. Ben de bir araştırayım
Emzik için once serce parmagı verip onu emince hemen arkasından emziği veriyorlardı bir videoda. Sonra da emziği çekiştiriyorlar biraz ki o daha iyi tutsun. Muhtemelen sizinki o emziği sevmedi ama prematüre olduğu için başka bir emzik kullanamıyorum demiştiniz, umarım en kısa zamanda alışırKızlar bebeğim memeden ayrılmıyor ama bu seferde çok emiyor diye kusuyor yada sancı oluyor kıvranıp duruyor , emzik veriyorum midesi bulanıyor meme versem kusuyor başka türlü de uyumuyor ağlıyor mahv ediyor kendisini
Bizim için de düzen olsa keşke anne aralıksız 6 saat uyuyabilse
Kızlar göğüs ucuna tahin yağı çok iyi geliyor aklınızda olsunGözün aydın Allah analı babalı büyütsüncanım bebeğin göğüsüm ucunu tutarsa acır benimde öyle ben her emzirmeden sonra lansinoh sürüp gümüş kapak takıyorum ama ağrıyor hele ilk süt verdiğimde içim gidiyor , bide sapınca süt gelmeye bilir ama bebek emince gelir , sen aynı şekil devam et sıvı çok tüket sütün çoğalır zaten midesi küçücük hemen doyar
Canım eltim hem sünnet hem dil bağı aynı anda yaptırmıştı 3 aylıkken hiç zorluk çekmedi ve bebek sadece anne sütüne döndü iyileştikten sonraAynen bizede böyle dedi emmeyi engellemiyor sıkıntı yok dedi. Eşimde araştırmış. Konuşma zorluğu vs olabilirmiş ya da kendi kendine kaybolabilirmiş.. ama şimdi yaptırırsak anextezisiz ağrısız işlemmiş. 6 ayı geçerse anestezisiz. Riske atmadan direk yaptırsak mı diyoruz ama araştırcaz biraz
Evet ben de onu düşünüyorum şimdiEvet ya xor bir karar gibi. Belki kendi gececek belki hiç birşeye engel olmayacak diyorum. Sonra ya olursa ? 3 5 dakkalık acısız işlem varken zamanında neden yaptırmadım der miyim
Gazını her seferinde çıkarıyor musun canım?Kızlar bebeğim memeden ayrılmıyor ama bu seferde çok emiyor diye kusuyor yada sancı oluyor kıvranıp duruyor , emzik veriyorum midesi bulanıyor meme versem kusuyor başka türlü de uyumuyor ağlıyor mahv ediyor kendisini
Ya aynen umarım , yoksa emiyor sonra kusuyor , yada ağlıyor perişan ediyor kendisiniEmzik için once serce parmagı verip onu emince hemen arkasından emziği veriyorlardı bir videoda. Sonra da emziği çekiştiriyorlar biraz ki o daha iyi tutsun. Muhtemelen sizinki o emziği sevmedi ama prematüre olduğu için başka bir emzik kullanamıyorum demiştiniz, umarım en kısa zamanda alışır
Evet canım her emzirmeden sonra çıkarıyorum , ama kolik bebek , yani ilaç veriyorum her gün 3 defa masaj yapıyorum ama yine sancı oluyor , çok gazlı bi bebek , hep karnı davul gibiGazını her seferinde çıkarıyor musun canım?
Sık kontrol gitmeyi ihmal etme canım , inşallah bi an önce bebeğin gelmeye karar verirAyy herkes doğurdu süt konusuyo ne güzel ben 40+2 oldum hala bişey yok bugun nst cekildi hersey yolunda dedi doktor 41 e kadar beklicekmişiz haftaya çarşamba ya kadar bişey olmazsa yatış verecek
Bende 38+4üm bendede tık yokKızlar ben de 38+3 oldum hala tık yok .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?