2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
ya sorma ilk doğduğunda o kadar güzeldi ki şimdi ile arada dağlar kadar fark var bazen diyorum aynı bebek mi diye şaka bi yana sarılığı düzelsin kilo alsın da gerisi hiç önemli değil

Bende öyle olmuştum , soğuk algınlığı diye düşündüm , bil hassa bacaklarım çok ağarıyordu geçti
başka hiçbir belirti yok canım kollarım bacaklarım ağrıyor bildiğin takatim yok , geçen seferki ertesi gün kendiliğinden geçmişti

başka hiçbir belirti yok canım kollarım bacaklarım ağrıyor bildiğin takatim yok , geçen seferki ertesi gün kendiliğinden geçmişti
Aynı dediğin gibi olmuştum , canım yorgunluktan da oluyor , ben mesela dikkat ettim çok yorulunca heryerim ağrıyor ve midem bulanıyor , belki sende öyle oldun , bide vitaminlerini ihmal etme

bende aldım 0 6 ay bebeğimle oynuyorum diye bi kitap, ama bi sor kim okuyor boş bulduğum her vakitte uyumak istiyorum
Kayınvalidem bende şimdi ilk 20 gün annem vardı. Okadar alıştım ki birilerine sabah kalkıyor mesela emzirip veriyorum kv uyandırıyorum pilim bitti diye okadar rahat yatıyorum ki ondaykem rüya bile görüyorum. Çarşamba Mardin’e gidicez eşimin memleketine kv ile. 1 ay kalıncam heralde o zamana kadar saha rahat olur bebiş de büyür ben de alışırım biraz çocuk bakmaya yemek ev işi yapmaya falan. Şuan hala prenses gibiyim o yüzden kitap da okuyorum oje de sürüyorum

ben şu arka süt meselesini anlamıyorum nasıl anlayacağız acaba, eskiden en az 30 dk emzirirdim şimdi kendisi çıkarıyor ağzından
Aslında sarılık durumu kalmadıysa bebek ne zaman isterse verin ben öyle yapıyorum. Saat de kuruyorum gerçi hiç 3 saati geçmedi ama en azından en son kaçta emdiğini bilmem için alarm kuruyorum. Bence memedeki süte göre bazen göğüs pedini çıkardığım an akmaya başlıyor o zaman daha çok geliyor daha çabuk doyuyor diye düşünüyorum ben. Bazen de uykusu oluyor 3 5 dk emip bırakıyor öyle olunca yarım saat 1 saat sonra uyanıyor tabi. Doymadan çıkarınca memeyi ağlıyor ama uyanık kalacağı saatse mesela dur durak bilmiyor çıkartıyorum memeyi ben ağzından sonra kusuyor keyfiye tutuyor yani. Ben de her gün başka bir şey tecrübe edip anlıyorum ama az emince telaş yapmayın bir sonraki seferde fazla emer.

3.haftasini bitiren anneler, bu ara bebekleriniz ilk sosyal gulumsemesini size bahsedecekler... :) yakin temas halinde olup, siz de gulumsemenizi eksik etmeyin bebeginizden.

Ilk sosyal gulumseme hem cok tatlidir hem de otizm vb rahatsizikliklardan şüphelenirseniz doktorlarin mutlaka sordugu birsey. O yuzden fotograf cekmeyi unutmayin :) hatta yakalarsaniz videoya cekin.

Sosyal gulumsemeyi nasil anlarım?

Goz teması vardir
Gulumsemenize, gulumsemeyle karsilik alirsiniz
Unutmayin bebeklerinizin gorus mesafesi hala cok kisa, o yuzden asagi yukari bir karis mesafeye kadar yaklasin.

Benim kv de geldi evi kalabalık yapmaktan başka bişey yapmadı sağolsun bebek uyurken bakabiliriz diyorlardı

Canım benim bebiş ya uyuyor ya ağlıyor dün gece o kadar ağladı mahv etti hem kendisini hem bizi , yani temas falan kuramıyoruz sadece uykusunda gülüyor

süper bende de hep kardeşim yanımda, annem kv ler gelip gittiler , bende sabah 7 de emzirip direk ona veriyorum 1 saat dolmadan aabls bu aç diye geliyor benim uyku yalan oluyor yine de sağolsun elim ayağım oldu çok faydasını gördüm ama ben o yorgunluğu uykusuzluğu atamadım hala üstümden

Kitap okumaya vaktimiz kalacak mı ya? Ben de şuan Emziriyorum sonra ya süt sağ ta yemek ye yada uyumaya çalışma var :)

Büyüdükçe bebişler düzen oturuyor merak etmeyin. Ne güzel siz de şanslısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…