2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Canım onerebilecegin bir biberon var mı, memnun kaldığın. Ben ilk gece bebek aç kaldığı için eşime eczaneden öylesine bir biberon aldırdım. Ters çevirince akıyor biberon
Ben yavaş akışlı biberon aldım bu sefer de bebek yoruluyor ve yorulduğu için az süt içiyordu , yani 40ml süt için nerdeyse 40 dk emiyordu , prematüre bebekler için dr brown aldım yavaş akışlı , o yüzden normal biberona geçtim

Can sıkıcı bir durum gerçekten, 30 CC mamayı 40 saniyede falan içiyor, sanırım biberonu degistircem
Ben yeni mamjoo biberona geçtim anticolic , ne yavaş akıyor ne hızlı , normal , dünden beri onu veriyorum hem daha az sancı oluyor hem boğazına çok daha az kaçıyor süt

Artar canını sıkma 15 dk 15 dk emzirin diyorlar ya benim göğsümde süt kalıyordu sağıyordum sağlık ocağındaki ebeye söyledim demek sütün bol tek memeni ver onu bitirsin doymazsa diğerine geç arka sütünü alsın dedi ben ee o ne dedim dedi besleyici olan kısmı bebeğe kılo aldıran kısmı orası 10 15 dk sonradan gelen kısım

40+5ten merhabalar. Herhalde en geç doğuran ben olacağım. Hâlâ hiçbir belirti yok. 39. Haftada 2 günde bir kontrole çağırıyorlardı ama ben o kadar sık gitmedim. Dünkü gidişimde de artık hergün geleceksin dediler. Ama gitmicem sanırım. Salı günü yatış yapılacak zaten. Sizin kontroller kaç günde bir oluyor hâlâ doğurmayan azınlıktaki hanımlar

Cuma gitmistim, pazartesi tekrar gidecegim, benim doktor da bebek de asiri rahat ilk 41i bekleyelim diyordu simdi 42ye kadar gayet normal diyor isin kotusu karnim hic asagiya inmedi ayaklari kaburgalarimda artik asiri canim aciyor. Bakalim pazartesi ne cikacak..
Sizin Sali gunu yatis sezeryan icin mi yapilacak?

39dan sonra 3 günde bir çağırıyorlar bende yarın gidicem bakalım

Ozel hastanede mi sezeryan oldunuz? Devlrt hastanesinde sanirim oyle bir hakkimiz yok
Devlet hastanesinde normal doğum yapacaktım ama dayanamadım sancılara sezaryen istedim herhangi bir sorun gözükmüyor açılmayı beklemek zorundasın sezaryen yapamayız dediler bende imza atıp hastaneden çıkıp özelde sezaryen yaptırdım. Devlet hastanesi bu konuda çok net sorun yoksa kolay kolay sezaryene almıyorlar.

Sen yazınca araştırdım valla öyleymiş. Bende dediğin gibi 2 memeyi de vermeye çalışıyordum demek doğrusu birini bitircek öyle diğerine geçecek bebek emmek isterse. Öyle yaptığım da oluyordu zaten de qrtık hep öyle yapayım.. ya ben sağmaya vakit bulamıyorum. Çünkü ya kucağımda uyuyor pozisyon olmuyor ya benim yemek yemek ya uyumam bir şey gerekiyor yani. Günde 1 kere belki sağabiliyorum.

biz nerdeyse kombi yakacağız bizim ev soğuk ya, bir sürü kıyafeti var bende giydiremiyorum hepsi büyük ona 3 4 tane yenidoğan kıyafeti tek oluyor, vay efendim bebekler hızlı büyüyor kıyafetleri olmuyor bez numarası 2 hafta da değişiyor külli yalan her bebek bir değil kilo aldıracam diye göbeğim çatladı, 2 paket 1 numara bez bitirdik 2 paket daha aldım

Bende kontrollerimi ozelde yaptim normal dogum ucreti cok yuksek olunca devlette yapayim o zaman dedim ama bende 38+5 im sertlesmeler disinda belirti yok.bir kac kere gittim devlet hastanesine acilma vs olmadigi icin eve gonderdiler bazen 42.haftaya kadar normal dogum icin bekliyebiliyoruz dediler bazi aartlar varmis sezeryan icin onun disinda almiyoruz dedi.
Bende sanirim sezeryan icin tekrar ozele gidecegim
.

Benim de karnım hâlâ inmedi. Kaburga ağrısından öleceğim. Yatmak kalkmak işkence resmen. Ayaklarıyla ittirip duruyor yukarı doğru.

Ben kocaeli şehir hastanesine gidiyorum doktor 41. Haftanın dolduğu gün yatışını yapıp doğumu başlatacağız dedi. Suni sancı verecekler yani. Kolay kolay sezaryene almazlar bi sıkıntı olmazsa.

dün memelerim aşırı hassastı elimi süremiyordum sevindim süt dolmuş diye bi sağdım 2 memeden 40 cc zor çıktı, uzanamıyorum bi yere değince de aşırı ağrı yapıyordu ve sağ memeyi 2 defa tek emdi oğlum, sabah sıktım baktım onca şişliğe hassasiyete hiç süt gelmiyor masaj yaptım sıcak su torbası koydum gelmeye başladı, ben anlamadım onca şişliğe hassasiyete rağmen süt taşması lazım ama tık yok bebeğim solu emdi emdi söndürdü ama bana yinede yeterli beslnemiyourr gibi geliyor moralim çok bozuldu, incir kürüne başladım rezene içiyorum bir de büyük memelerim şaka gibi gerçekten bu çocuk tosun olması gerekirken incecik zayıf bir bebek hala

Bende orada çalışıyorum şuan doğum iznindeyim kile gidiyorsunuz dicem ama 34 hafta de üzeri için yeni poliklinik açıldı artık oraya muayene oluyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…