2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Ben bir dr götürüyorum şuan çok sık takip ediyor 5 günde bir gel dedi kilo kontrolü için , çünkü kilosu düşüktü doğduğunda , sende öyle bir dr’a götür bence sıkı takipte kalın madem sarılığa meyilli , aslında kimse hatta dr’lar bile gerekmedikçe mama önermiyor gaz ve kabızlığı artırıyormuş , ama sizin durum farklı bence bir dr götürün bi dosya açsın bebeğinize ve dr o olsun artık , hemde mama durumunu söyleyin o kilo alımına bakarak (3,4 günde bir ) size gerekli olup olmadığını söyler

Sertleşmeler bendede var benim doktorum o kadar sık çağırmıyor. Çarşamba günüydü kontrolüm, bir dahaki kontrolüm önümüzdeki cuma. 10 günde bir çağırıyor gibi bir sorun oldurum var bende.
Ben serkilajliydim dikislerim 37.hafta da alindi.Normal doguma karar verdik diye.Sanirim ondan beni 2 gunde 1 cagiriyor ama her hangi bir sorun olmadi dikisten bu yana.Doktora kalsa 37.haftada dogurcaktim ama 39.haftadayim hala bir hareketlenme yok

Daha once bu sekilde cok guzel arkadasliklar kurmuslar..Ne guzel baslik altinda eylul annelerinim bur arada olmasi wtsapp yada telgram gruplarimiz varsa katilmak isterim ozellikle baktim bulamadim

Bence bebeğin kilosuna takılmayın doktor sorun yok diyorsa yoktur. Süt de memenin boyutuyla alakalı değil. Rezene ben de içiyordum burda biri yazmış ileride nörolojik sıkıntı olabilir diye araştırdım hakikaten öyleymiş bıraktım bol su . Ben dere otu kaju tahin pekmez haşhaş ezmesi yiyorum. Meyve suyu yapıyorum evde erikten şeftaliden ne varsa komposto pek sevmiyorum arada üzümden yapıyorum. Bol su içiyorum ve bebeğime eşime sürekli temas ediyorum bunların sütü arttırdığı söyleniyor. 3 haftaya kadar bebeğe tek öğünde 30cc yeter zaten siz neden bu kadar takıyorsunuz ben anlamadım doymayan bebek ağlar lütfen psikolojinizi bozmayın i

Ben zıbın artı uzun kollu ayaklı bile olsa altındaki bi de çorap giydiriyorum ev klima açık 24 derecede kapıyı da açık bırakıyorum terlemiyor.

Canım ben bunu görmemişim sen kesinlikle mama ver kimseyi dinleme. Şekerli su da ver üç günde bir yarım Çay bardağı kaynamış suya bir çay kaşığı şeker 2 3 kaşık. Bebekler doğduğunda kilo kaybeder ama ilk hafta yakalamasını bekleriz. Sarılık olsa da riskli zamanı geçmiştir 11. Günden sonra beyne zarar vermiyor o önemli aöa neden sürekli hastaneye götürüp kontrol ettirmek zorunda kalasın ki? Bence sen bakma kimseye mama ver. Bazen mamanın içine bir damla zeytinyağı koyuyorlar onu da araştır derim

Ay su arayıp surekli soranlardan banada gına geldi doğursam haberiniz olur zaten ne arayıp strese sokuyosun su aralar bebek asırı hareketli surekli kasılıyorum salı günü kontrolum var muhtelemelen bişey olmazsa carsamba yatıs verir artık herseyim okeyim yeterli saglıkla gelsin cok yoruldum artık

Çok uğraştım bazen 1 saatten fazla uğraştım, ben uğraştım o ağladı ben ağladım meme ucunu tutturabilmek için ve başardım. Bence pes etmeyin.

teni hep sarı hala çok minik öyle görünce çok üzülüyorum, bende incir kürüne başladım, tahin rezene içiyorum, su da çok içiyorum bi iki gün ihmal ettim ama bugün abandım yine

bana zaten hastanede ne olursa olsun 1 ay boyunca mama destekli git dendi, kayınbabam görümcem doktor mama verme anne sütü yeter verince artar dediler eşimde onlara kandı ben gerçekten kimseye laf anlatamıyorum bu çocuğun özel bi durumu var kan uyuşmazlığı var sarılık değeri yüksek, vay efendim sarılığa takma , çocuk sapsarı olmuş yok ten rengi gayet iyi, sütünde artar vs vs artmıyor işte o kadar emmesine rağmen hala kilosu geride, takipli dr u da 14 bilirubin değerinde bakmayı bıraktı 1 ay sonraya kontrol verdi o yüzden dr a gitmedik hiç , sağlık ocağı kilo alımını az bulmuştu 3.haftada tekrar gel demişti onada gitmedik, haftaya zaten normal kontrolleri var bir sürü

Siz risk grubundasınız normalde 21 dir değer ama sizde uyuşmazlık varsa 17 olabilir değeri de yüksek belki başka sebebi vardır neden arayı açtı doktor okadar anlamadım. Benim bebeğim prematüre geçmiyordu sarılığı bir sürü kan tahlili idrar tahlili vs anne sütü sarılığı dendi 10u geçmiyor ama ona rağmen her hafta kontrole götürüyorum. Ben sizin yerinizde olsam kimseyi konuşturmam bir bebeği de annesinden fazla kimse düşünemez bebek profesörleri de çok konuşmasın bence kesinlikle mama verin

Minik kızımla hala ayaktayız buyuk oglani uyuttum sizde durumlar nasıl
11 de pijamasını giydirdim yatırdım 2den önce kalkmaz sanırım bugün 40 gezmesine çıktık yumurta toplamaya yoruldu benim uykum yok ama kesin ben uyuyunca uyanır güzel kızım

Minik kızımla hala ayaktayız buyuk oglani uyuttum sizde durumlar nasıl
Benim bebeğim bu geceyle 4 gece oldu çok ama çok huzursuz , nerdeyse 3,4 saattir hep ağlıyor , ne yaptıysam susmadı, de götürmeyi düşünüyorum artık , yani bi 15dk oldu uyuyalı ama tekrar ederse hemen dr götürüvem çünkü durmadan ağladı

Kizcelerim selamlar

Dogurdu burayi unuttu demeyin, hepinizi kucaklıyorum aramiza yeni insanlar gelmis, hic gormedigim gebelerimiz var onlar da hosgelmisler...

Buyuk kizim 2 gun once yatak odama ve babasina el koydu, biz minikle misafir odasina tıkıldık Gece teroru yasiyordu son 1 haftadir, yatagimda babasiyla kalinca teror falan kalmadı.

Minik 28 gunluk oldu, gece beslenme sayimiz hala 3 kez oldugu icin bana uykular haram.

dikloron canim ben de kan uyusmazligi ile dogmus bir bebegim, sarilik yuzunden fototerapi gormusum, ben bunu gordugumde yil 86 idi yani dusun :) tabi bu kadar minikken hastanede yatmayi tecrube etmesin ama en kotusu olursa da tedavisini gorur cikar 1-2 gun icinde. Sen mama destegini eksiltme, soz konusu bebegin oldugunda bilirkisi de, soz sahibi de sensin bosver elalem ne derse desin dinleme.

Ben hep kollu tulumla , yani burasını sıcak bazen klima açıyorum ama açmazsam da kollu giyiyorum hatta üstünü Müslinle örtüyorum valla
Ya bana doktor böyle dedi öyle duruyor çocuk evde. Üşüyecek dye korkuyorum evde anneler sürekli örtme derdinde bebekte terliyor emerken filan. Eşim de doktor böyle ded diyor giydirtmiyr

Ben zıbın artı uzun kollu ayaklı bile olsa altındaki bi de çorap giydiriyorum ev klima açık 24 derecede kapıyı da açık bırakıyorum terlemiyor.
Klima farklı odada mı? Biz klima işini de çözemedik ya. Sürekli aç kapa yapıyoruz çok soğuyor gib oda oysa 25 anca ama bize bile soğuk geliyor :) özellikle anneler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…