Canım bende sıcak su torbası koy diyecektim , ki yapmışsın , çocuk emince emin ol daha çok süt gider , sağınca çok çıkmaya bilir , bide anne sütü bebeği kilolu yapmıyor küme sorduysam yeterli olsa bile , hep kilolu gördüğün bebekler mamadan dolayı öyleler , yada 6 aydan sonra yemek veriyolar bebekte yemeği seviyor o yüzden kilolu oluyordün memelerim aşırı hassastı elimi süremiyordum sevindim süt dolmuş diye bi sağdım 2 memeden 40 cc zor çıktı, uzanamıyorum bi yere değince de aşırı ağrı yapıyordu ve sağ memeyi 2 defa tek emdi oğlum, sabah sıktım baktım onca şişliğe hassasiyete hiç süt gelmiyor masaj yaptım sıcak su torbası koydum gelmeye başladı, ben anlamadım onca şişliğe hassasiyete rağmen süt taşması lazım ama tık yok bebeğim solu emdi emdi söndürdü ama bana yinede yeterli beslnemiyourr gibi geliyor moralim çok bozuldu, incir kürüne başladım rezene içiyorum bir de büyük memelerim şaka gibi gerçekten bu çocuk tosun olması gerekirken incecik zayıf bir bebek hala, yani eğer çişi kakası normalse bebeğin doyuyordur
Ben hep kollu tulumla , yani burasını sıcak bazen klima açıyorum ama açmazsam da kollu giyiyorum hatta üstünü Müslinle örtüyorum vallaBebişlerinizi sıcak evde nasıl giydiriyorsunuz? Bizim ev gündüzleri 29 30 derece klima çalıştırmazsak. Kısa kollu body ile duruyor sadece.. tutumlarını takımlarını hiç giydiremiyoruz hiç yenidoğan gibi değil valla
Philips avent kullanıyorum ben tek delikli 0 ay olucak emziğiCanım onerebilecegin bir biberon var mı, memnun kaldığın. Ben ilk gece bebek aç kaldığı için eşime eczaneden öylesine bir biberon aldırdım. Ters çevirince akıyor biberon
Kaç kilo doğmuştu?biz nerdeyse kombi yakacağız bizim ev soğuk ya, bir sürü kıyafeti var bende giydiremiyorum hepsi büyük ona 3 4 tane yenidoğan kıyafeti tek oluyor, vay efendim bebekler hızlı büyüyor kıyafetleri olmuyor bez numarası 2 hafta da değişiyor külli yalan her bebek bir değil kilo aldıracam diye göbeğim çatladı, 2 paket 1 numara bez bitirdik 2 paket daha aldım
doğru haklısın, mama alan bebeler tosun gibi , ama en azındam alması gerekn kiloyu alsa onada razıyımCanım bende sıcak su torbası koy diyecektim , ki yapmışsın , çocuk emince emin ol daha çok süt gider , sağınca çok çıkmaya bilir , bide anne sütü bebeği kilolu yapmıyor küme sorduysam yeterli olsa bile , hep kilolu gördüğün bebekler mamadan dolayı öyleler , yada 6 aydan sonra yemek veriyolar bebekte yemeği seviyor o yüzden kilolu oluyor
2660 grKaç kilo doğmuştu?
Bizimde öyle canım doktora falan giderken giydiriyoruz mutlu oluyoruz yoksa böyle giderde giyemeyecek yavrum ama bence haftaya falan artık serinler yaBebişlerinizi sıcak evde nasıl giydiriyorsunuz? Bizim ev gündüzleri 29 30 derece klima çalıştırmazsak. Kısa kollu body ile duruyor sadece.. tutumlarını takımlarını hiç giydiremiyoruz hiç yenidoğan gibi değil valla
İnsallah sağlıkla gelsin canımBir kız anası olarak ben de bekliyorumgerçi benimki sizlerden bir hafta geride. Salı günü randevum var 26 eylüle sezaryen için gün almayı planlıyoruz. Aslında ben normal için beklemek istiyorum ama çevrem müsaade etmiyor, en başta eşim. 2 düşük olunca tedirgin oluyorlar. 26 sına kadar geldi geldi değilse sezaryen gibi duruyor o gün 39+0 oluyor o zamana kadar kilosunu toparlar inşallah
Aynı durumdayız canım insallah hayırlısı ile gelsinlerYarın kontrole gideceğim bakalım doktor ne diyecek.sadece kasık agrım oluyor o kadar.hiç sancım yok
Ay Allah gerçekten sabır versin, ben böyle bi duruma düşerim diye çok korkuyorum çünkü ağzımın hiç ayarı yoktur cevap veririm yeri gelir bağırırım. Az biraz tanırlar beni sanırım cesaret edemezler bir şey demeye.Kv dedikodusudur: benim uykusuzluğum hepiniz gibi mağlum. Aralarda 2 saat denk gelirse annem eşim bakıyor bebişe ben uyuyorum o da bebek 3 saat uyuyacaksa, benim işte en uzn uykum 3 saatlik periyotta 2 saattir..
Neyse önceki gece eşim bakıyor 1den 4 e kadar uyuyacam ben. Öncesinde nerdese 24 saattir uyumamışımdır. Bebek uyumamış eşimde Pusete koyup sallıyor. Huzursuzmuş bebiş mızlanmış filan. Hep sallamış. Ben uyanmayayım diye. Sonra ben 4te kalktım. Bebeği emzirdim vs eşim yattı. Sonrasında annem kalkıyor.
Kv ise gece hep uyur. Eşim 5 gibi yattı diye kahvaltıya geç kalktı. KV Gelmiş bana diyorki bana 24 saat uyumayan bana diyor, oğlumda çok yoruluyor bütün gece bebeği salladı uykusuz kaldı 5 te kalktım hala sallıyor. Yazık vs.
Ben 4 te kalktım bebeği aldım dedim. A saati yanlış görmüşüm 4tür o zaman diyor. Hala yazık uykusuz kaldı vs diyor. Sabır çektiim ve sustum.. çünkü cvp versem evt sende haklısın diyip geveliyor ağzında daha çok sinirlenmeye gerek yok
Canım hergün kaç kilo alıyor ? Dr götürüyormusun ? Normalde hergün 20gram alması gerekiyor yani doğumdan 2 haftayı sayma sonrasında 20 gram alması gerekiyor , ben kilo alsın diye hala preaptamil kullanıyorum , dr kesecekti , ama önce azalttı verdiğim sayıyı sonra baktı kilo alımı azaldı kesmedi şuanlık devam edelim dedidoğru haklısın, mama alan bebeler tosun gibi , ama en azındam alması gerekn kiloyu alsa onada razıyım
Aaa öyle mi ben de doktor bulup muayene olcam diye kendimi yırttım resmen. Neden hiç kimse söylemedi ki. Aylık kontrollere giderken randevu bulup gidebiliyordum. 1 haftaya düşünce doğal olarak asla randevu bulamadım orada çalışan tanıdıklar doktorlardan rica etti randevusuz kabul etmeleri için. Kime gitsem 1 hafta sonra kontrole gel diyor randevu bulamıyorum dediğimde yapacağımız birşey yok diyordu. Hiç kimse 34 sonrası için ayrı poliklinikten bahsetmedi. 39 haftam dolduğunda acile gittim artık polikliniğe gitmene gerek yok 2 günde bir buraya gel dediler.Bende orada çalışıyorum şuan doğum iznindeyim kile gidiyorsunuz dicem ama 34 hafta de üzeri için yeni poliklinik açıldı artık oraya muayene oluyoruz.
Ayni durumdayiz. Artik insanlara cevap vermek istemiyorum. Ayaklarim asiri sisti bu hafta ellerimde hareket etmekte zorlanmaya basladim.Duygusal anlamda coktum.Normal dogum icin cok uygunmus diye bekliyoruz 2 gunde bir hastanedeyim.ama asla bir belirti yok.Sadece sertlesmeler var.Bu sureci atlatmak icin kendime sarmaya basladim iyi geldiesmerim53 D derinmavi35 Canefsanim G gulbos B birkizannesi1
Kızlar bende yarın 39+0 oluyorum, ilk hamileliğim ve kızım olacak. Bendede ne sancı var ne başka birşey. Doktorum 2 ekime kadar gelmezse suni sancıyla başlatırız dedi. 2 ekimde tam 41+0 olucaz. Son zamanlarda böyle beklemek insanı gerçekten çok yoruyor. Helede arayan soran merak eden insanlardan iyice bunaldım artık. Psikolojim alt üst oldu, durduk yere herşeye sinirlenir ağlar oldum. 9 ayda yaşamadığım duygu karmaşasını şu son 1 haftadır fazlasıyla yaşıyorum
esmerim53 D derinmavi35 Canefsanim G gulbos B birkizannesi1
Mikyy38
Kızlar bende yarın 39+0 oluyorum, ilk hamileliğim ve kızım olacak. Bendede ne sancı var ne başka birşey. Doktorum 2 ekime kadar gelmezse suni sancıyla başlatırız dedi. 2 ekimde tam 41+0 olucaz. Son zamanlarda böyle beklemek insanı gerçekten çok yoruyor. Helede arayan soran merak eden insanlardan iyice bunaldım artık. Psikolojim alt üst oldu, durduk yere herşeye sinirlenir ağlar oldum. 9 ayda yaşamadığım duygu karmaşasını şu son 1 haftadır fazlasıyla yaşıyorum
Sertleşmeler bendede var benim doktorum o kadar sık çağırmıyor. Çarşamba günüydü kontrolüm, bir dahaki kontrolüm önümüzdeki cuma. 10 günde bir çağırıyor gibi bir durum var bende.Ayni durumdayiz. Artik insanlara cevap vermek istemiyorum. Ayaklarim asiri sisti bu hafta ellerimde hareket etmekte zorlanmaya basladim.Duygusal anlamda coktum.Normal dogum icin cok uygunmus diye bekliyoruz 2 gunde bir hastanedeyim.ama asla bir belirti yok.Sadece sertlesmeler var.Bu sureci atlatmak icin kendime sarmaya basladim iyi geldi
Kendinizi sıkmayın uzmeyin lutfen, dunyada dogmayan bebek yoktur.esmerim53 D derinmavi35 Canefsanim G gulbos B birkizannesi1
Mikyy38
Çok iyi anlıyorum canım seni ama az kaldıesmerim53 D derinmavi35 Canefsanim G gulbos B birkizannesi1
Mikyy38
Normalde 38den sonra acilde muayene olunuyordu ama şimdi 34 hafta üzerine ayrı poliklinik açıldı bakıyor orası çünkü haftada bir randevu bulunmuyor zaten. Yarın kontrole gidicem bende işte bakalım. O polikliniğe Ayşegül hanım bakıyor doktor olarak bu arada bilginiz olsunAaa öyle mi ben de doktor bulup muayene olcam diye kendimi yırttım resmen. Neden hiç kimse söylemedi ki. Aylık kontrollere giderken randevu bulup gidebiliyordum. 1 haftaya düşünce doğal olarak asla randevu bulamadım orada çalışan tanıdıklar doktorlardan rica etti randevusuz kabul etmeleri için. Kime gitsem 1 hafta sonra kontrole gel diyor randevu bulamıyorum dediğimde yapacağımız birşey yok diyordu. Hiç kimse 34 sonrası için ayrı poliklinikten bahsetmedi. 39 haftam dolduğunda acile gittim artık polikliniğe gitmene gerek yok 2 günde bir buraya gel dediler.
İnanın şu son dönemde bende bu konuda çok bunaldım artık insanların arayıp sormasından sıkıldım. Duygusallık bende de aşırı var ama azcık sabır az kaldı inşaallahesmerim53 D derinmavi35 Canefsanim G gulbos B birkizannesi1
Mikyy38
canım en son 15.gün kontrolüne götürdük doğum kilosuna yaklaşmıştı ama ulaşmamıştı ilk 2 hafta zateb uyandırmak işkenceydi, 3.hafta gayet iyi emdi sütüm de vardı bez kaka idrar sayısı da iyiydi ama 2 3 gündür mesela eskisi gibi emmiyor eş zamanlı sütüm de az , bugün bana extra sarı göründü gözüme gene sarılığı arttı, eşim inat ediyor mama vermeyelim diye bana kalsa verirdim günde 2 3 defa çünkü ABO uyuşmazlığı var sarılığa çok daha meyilli, bi gün az emse hemen sararıyor, sütüm yetmiyor demekki çünkü asla memede az kalmıyor en az 20 dk emiyor hatta 45 50 dk yı buluyor ben çekiyorum o rağmen böyle, henüz tam ölçmedik gerçi 1.ay kontrolüne gidecez haftaya ne diyecek bakalımCanım hergün kaç kilo alıyor ? Dr götürüyormusun ? Normalde hergün 20gram alması gerekiyor yani doğumdan 2 haftayı sayma sonrasında 20 gram alması gerekiyor , ben kilo alsın diye hala preaptamil kullanıyorum , dr kesecekti , ama önce azalttı verdiğim sayıyı sonra baktı kilo alımı azaldı kesmedi şuanlık devam edelim dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?