2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Özel hastanede takipli olduğunuz bir doktorunuz olsun bence benim yoktu tanıdık birileri vasıtasıyla acil bir kadın doğum doktoru bulup sezaryene alındım. Benim normal doğum sürecim çok zor geçti açılma olmuyordu tabi bu sizi korkutmasın herkeste aynı olacak diye bir şey yok ama biraz garantici olmak lazımmış ortada da kalabilirdim o sancılarla.

Ya bana doktor böyle dedi öyle duruyor çocuk evde. Üşüyecek dye korkuyorum evde anneler sürekli örtme derdinde bebekte terliyor emerken filan. Eşim de doktor böyle ded diyor giydirtmiyr
Valla benimde eşime kalsa çıplak gezdirecek , ama elleri buz gibi oluyor biraz soğuk oldu mu , yani altını açarken bile üşüyor , ayakları buz kesiyor ,

Valla benimde eşime kalsa çıplak gezdirecek , ama elleri buz gibi oluyor biraz soğuk oldu mu , yani altını açarken bile üşüyor , ayakları buz kesiyor ,
El ve ayağa bakma dedi doktor. Göğüs ve ense/sırt ordan bakıyorum.. elllere ve ayaklara eldiven ve çorap giydiriyorum. Tutmuyor gerçi

Arkadaşlar şu göğüs kalkanından aldım da şimdi kaynatıyorum içini çekseydim keşke önce Neyse sorum şu; bi göğüs için 3 tane yuvarlak kalkan çıktı nasıl kullanılıyor bu?
Cevap veren oldu mu göremedim ama. Yumuşak başlığı ya delikliye ya deliksize takıyorsun o kadar delikli olan göğsün hava alsın diye. Ama onu kullanma bence çünkü ben telaşla ters koyup delikleri aşağı getirdim içindeki süt hep aktı

Kuzu dil bağı mı vardı senin bebişte. Benimkinde de var ama emmeye engel değilmiş. Doktora de götürdük ( çocuk cerrahı) Dilini dışarı çıkarıp dudağını yalıyor, üst damağa değdiriuor ve dışarı çıkınca ucu çatallanma olmuyor. Onlara baktı. Engel değil dedi. O bağ dil ucuna yakınsa daha zorluyormuş bebeği. Sen de bi kontrol et istersen

Kuzu bu arka sütü içtiğinden nasıl emin olcaz? Yani bittiğnden ? Emdi emdi bıraktı, doydu diye mi uyudu diye mi bilmem
Kaç günlük senin bıdık??
Ben çıkartıyorum memeyi sıkıyorum fışkırıyorsa daha var demektir diyorum azalınca damla şeklinde geliyor o zaman diğerine geçiyorum

Klima farklı odada mı? Biz klima işini de çözemedik ya. Sürekli aç kapa yapıyoruz çok soğuyor gib oda oysa 25 anca ama bize bile soğuk geliyor :) özellikle anneler
Salonda klima var ben gündüzleri salonda tutuyorum gece uyacağımızda yatak odasına geçiyoruz termometre var 24 yapıp kapıyı açınca oda sıcaklığı 24 26 arası değişiyor ben aydında yaşıyorum sıcak bir memleket suan havalar soğuduysa sizinkine soğuk gelebilir.

Kaç günlük senin bıdık??
Ben çıkartıyorum memeyi sıkıyorum fışkırıyorsa daha var demektir diyorum azalınca damla şeklinde geliyor o zaman diğerine geçiyorum
9 Günlük henüz :) ya ben de şimdi wüt sağdım emme üstüne ama hiç artmıyor sütüm ya aktarda satılan süt arttırıcılarq ne dersiniz? Bir arkadaşım kullanmış sütüm arttı onunla dedi ama ben güvenemiyorum. Doktora gitmemize de daha 1 hafta var. Dere otu dut kurusu yiyorum bestlak damla kullanıyorum hastanede başlamıştık hala aynı süt sağınca

Benim istanbul ama ev çok güneş alıyor çok sıcak.. ama klimayla 25e indirmeye çalışıyoruz yok anneler kapattırıp duruyor. (Ki ben de 25te üşüyorum :) emzirip terleyince filan)

Benim kız da öyle 1 ay belki daha fazla sarıydı.ilk haftadan sonra sarılık düşmeye başlayınca bakmayı bıraktılar.ama gelenler sarı diyordu. merak etme canım hepsi geçiyor.ilk ay dediğin gibi ufacıktı herkes çok zayıf diyordu. sonraki aylarda topaç oldu.en önemli şey kimseyi dinlememen ve bol sütün olduğuna inanman.çokçana hoşaf iç.1 ayda en az 500gram aldıysa sütün yetiyordur yoksa doktor mama takviye et diye söyler.kontrolde sorarsın

Bizim sürecimiz sizinle çok benzer. 37+6 da 2770kg doğdu kızımız. Sütüm az ve mama takviyesi başladık. İkinci hafta kilo 2650 ye düştü doğum kilosunu yakalayamadık bir türlü. Sütüm hala bence çok değil ama günde1 kez gece vakti olacak şekilde 30cc mama takviyesi veriyoruz. Doğum kilosunu da 3. Haftasında yakaladı. Mama konusunda biraz daha esnek olmak gerekiyor diye düşünüyorum özellikle sarılık var ise. Stres yaptım bende nasıl kilo alacak diye ama stres oldukça sütümün azaldığını fark ettim. Biraz motive edin kendinizidoğan büyüyor , küçük bebekler birden serpiliyor öyle düşünelim

Kuzum ben de bir iki kere sağmış olduğum sütü verdim kaşık biberon ile. Sonra memeyi tutmamaya başladı. İstiyor ki ağzına sürekli aksın. Tabi ben bunu çözene kadar kriz yaşadık. Dün şırıngaya doldurdum mememe damla damla akıtarak memeyi tutmasını sağladım. Hemen kolaya alışıyorlar. Akış hızı fazla olam hiç bir şeyle vermeyin sütü bence.

Daha çok küçük de ondan acele etme lütfen sütün bebeğinin ihtiyaçları doğrultusunda artar. Ben ekstra bir şey kullanma derim. Sağmayla bebeğin emmesi bir değil hem.

Kızlar bu gece kızım sabaha kadar yatmadı. Sürekli bağırdı. Ağlamak gibi bile değil bagiriyo sanki. Sesi kısıldı çocuğun. Emdikten 15 dakika sonra ağlamaya başlıyor kendini sıkıyor. Kakasını da önceki zamanlara göre az yaptı. Dün bütün gün bulgur pilavı yemiştim. O yapar mı bilmiyorum. Gaz damlası kullananlar ne kullanıyorsunuz . 15 dk uyuyor sonra bağırarak kalkıyor. Kendini sıkıyor. Zombi gibiyim şuan. Neden olur ki. Hiç böyle yapmazdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…