Özel hastanede takipli olduğunuz bir doktorunuz olsun bence benim yoktu tanıdık birileri vasıtasıyla acil bir kadın doğum doktoru bulup sezaryene alındım. Benim normal doğum sürecim çok zor geçti açılma olmuyordu tabi bu sizi korkutmasın herkeste aynı olacak diye bir şey yok ama biraz garantici olmak lazımmış ortada da kalabilirdim o sancılarla.Bende kontrollerimi ozelde yaptim normal dogum ucreti cok yuksek olunca devlette yapayim o zaman dedim ama bende 38+5 im sertlesmeler disinda belirti yok.bir kac kere gittim devlet hastanesine acilma vs olmadigi icin eve gonderdiler bazen 42.haftaya kadar normal dogum icin bekliyebiliyoruz dediler bazi aartlar varmis sezeryan icin onun disinda almiyoruz dedi.
Bende sanirim sezeryan icin tekrar ozele gidecegim
.
Valla benimde eşime kalsa çıplak gezdirecek , ama elleri buz gibi oluyor biraz soğuk oldu mu , yani altını açarken bile üşüyor , ayakları buz kesiyor ,Ya bana doktor böyle dedi öyle duruyor çocuk evde. Üşüyecek dye korkuyorum evde anneler sürekli örtme derdinde bebekte terliyor emerken filan. Eşim de doktor böyle ded diyor giydirtmiyr
El ve ayağa bakma dedi doktor. Göğüs ve ense/sırt ordan bakıyorum.. elllere ve ayaklara eldiven ve çorap giydiriyorum. Tutmuyor gerçiValla benimde eşime kalsa çıplak gezdirecek , ama elleri buz gibi oluyor biraz soğuk oldu mu , yani altını açarken bile üşüyor , ayakları buz kesiyor ,
Cevap veren oldu mu göremedim ama. Yumuşak başlığı ya delikliye ya deliksize takıyorsun o kadar delikli olan göğsün hava alsın diye. Ama onu kullanma bence çünkü ben telaşla ters koyup delikleri aşağı getirdim içindeki süt hep aktıArkadaşlar şu göğüs kalkanından aldım da şimdi kaynatıyorum içini çekseydim keşke önceNeyse sorum şu; bi göğüs için 3 tane yuvarlak kalkan çıktı nasıl kullanılıyor bu?
Kuzu dil bağı mı vardı senin bebişte. Benimkinde de var ama emmeye engel değilmiş. Doktora de götürdük ( çocuk cerrahı) Dilini dışarı çıkarıp dudağını yalıyor, üst damağa değdiriuor ve dışarı çıkınca ucu çatallanma olmuyor. Onlara baktı. Engel değil dedi. O bağ dil ucuna yakınsa daha zorluyormuş bebeği. Sen de bi kontrol et istersenTebrik ediyorum Gogol, Allah anali babali buyutmek nasip etsin. Miniginde saglikli, mutlu, huzurlu bir omru olsun insallah
Manuel pompa ile 2 dk sagiyorum 60 ml cikiyor. Bu memintolar 2 senedir aktif sut uretiyor, bu kadar cok olmasi dogal kendinizle kiyaslayip üzülmeyin sevgili canim anneler
Bu dusuncelerden kurtulmazsaniz sutunuz azalir da kesilir de. Meme emildigi surece (sagildigi surece ya da) uretime devam eder. Kendinizi uzmeyin
Dualarimiz senle bus :) bir avazda dogur insallah.
Kizlar size bir sorum var... benim 23 gunluk kizim hala daha meme emerken ya da mama yerken ilk bikac dk ememiyor, yani yanlis emiyor daha dogrusu cunku her seferinde bogulmaya duruyor. Bu sutum cok diye mi oluyor, yoksa dil bagi sebepli mi? Emzik vermek icin erken mi sizce, emme refleksine destek olmak icin vereyim diyorum ama kararsiz kaldim. Bir fikir verin bana...
Kaç günlük senin bıdık??Kuzu bu arka sütü içtiğinden nasıl emin olcaz? Yani bittiğnden ? Emdi emdi bıraktı, doydu diye mi uyudu diye mi bilmem
Salonda klima var ben gündüzleri salonda tutuyorum gece uyacağımızda yatak odasına geçiyoruz termometre var 24 yapıp kapıyı açınca oda sıcaklığı 24 26 arası değişiyor ben aydında yaşıyorum sıcak bir memleket suan havalar soğuduysa sizinkine soğuk gelebilir.Klima farklı odada mı? Biz klima işini de çözemedik ya. Sürekli aç kapa yapıyoruz çok soğuyor gib oda oysa 25 anca ama bize bile soğuk geliyor :) özellikle anneler
9 Günlük henüz :) ya ben de şimdi wüt sağdım emme üstüne ama hiç artmıyor sütüm yaKaç günlük senin bıdık??
Ben çıkartıyorum memeyi sıkıyorum fışkırıyorsa daha var demektir diyorum azalınca damla şeklinde geliyor o zaman diğerine geçiyorum
Benim istanbul ama ev çok güneş alıyor çok sıcak.. ama klimayla 25e indirmeye çalışıyoruz yok anneler kapattırıp duruyor. (Ki ben de 25te üşüyorum :) emzirip terleyince filan)Salonda klima var ben gündüzleri salonda tutuyorum gece uyacağımızda yatak odasına geçiyoruz termometre var 24 yapıp kapıyı açınca oda sıcaklığı 24 26 arası değişiyor ben aydında yaşıyorum sıcak bir memleket suan havalar soğuduysa sizinkine soğuk gelebilir.
Benim kız da öyle 1 ay belki daha fazla sarıydı.ilk haftadan sonra sarılık düşmeye başlayınca bakmayı bıraktılar.ama gelenler sarı diyordu. merak etme canım hepsi geçiyor.ilk ay dediğin gibi ufacıktı herkes çok zayıf diyordu. sonraki aylarda topaç oldu.en önemli şey kimseyi dinlememen ve bol sütün olduğuna inanman.çokçana hoşaf iç.1 ayda en az 500gram aldıysa sütün yetiyordur yoksa doktor mama takviye et diye söyler.kontrolde sorarsınbana zaten hastanede ne olursa olsun 1 ay boyunca mama destekli git dendi, kayınbabam görümcem doktor mama verme anne sütü yeter verince artar dediler eşimde onlara kandı ben gerçekten kimseye laf anlatamıyorum bu çocuğun özel bi durumu var kan uyuşmazlığı var sarılık değeri yüksek, vay efendim sarılığa takma , çocuk sapsarı olmuş yok ten rengi gayet iyi, sütünde artar vs vs artmıyor işte o kadar emmesine rağmen hala kilosu geride, takipli dr u da 14 bilirubin değerinde bakmayı bıraktı 1 ay sonraya kontrol verdi o yüzden dr a gitmedik hiç , sağlık ocağı kilo alımını az bulmuştu 3.haftada tekrar gel demişti onada gitmedik, haftaya zaten normal kontrolleri var bir sürü
Bizim sürecimiz sizinle çok benzer. 37+6 da 2770kg doğdu kızımız. Sütüm az ve mama takviyesi başladık. İkinci hafta kilo 2650 ye düştü doğum kilosunu yakalayamadık bir türlü. Sütüm hala bence çok değil ama günde1 kez gece vakti olacak şekilde 30cc mama takviyesi veriyoruz. Doğum kilosunu da 3. Haftasında yakaladı. Mama konusunda biraz daha esnek olmak gerekiyor diye düşünüyorum özellikle sarılık var ise. Stres yaptım bende nasıl kilo alacak diye ama stres oldukça sütümün azaldığını fark ettim. Biraz motive edin kendinizicanım en son 15.gün kontrolüne götürdük doğum kilosuna yaklaşmıştı ama ulaşmamıştı ilk 2 hafta zateb uyandırmak işkenceydi, 3.hafta gayet iyi emdi sütüm de vardı bez kaka idrar sayısı da iyiydi ama 2 3 gündür mesela eskisi gibi emmiyor eş zamanlı sütüm de az , bugün bana extra sarı göründü gözüme gene sarılığı arttı, eşim inat ediyor mama vermeyelim diye bana kalsa verirdim günde 2 3 defa çünkü ABO uyuşmazlığı var sarılığa çok daha meyilli, bi gün az emse hemen sararıyor, sütüm yetmiyor demekki çünkü asla memede az kalmıyor en az 20 dk emiyor hatta 45 50 dk yı buluyor ben çekiyorum o rağmen böyle, henüz tam ölçmedik gerçi 1.ay kontrolüne gidecez haftaya ne diyecek bakalım
Kızlar meme tutturamayan sağıp sağıp veren var mı ya. Ben hep sağıp veriyorum kızım memeye değdiği an kıyameti koparıyor. Süt var meme ucu var ama asla tutmuyor. Git gide azalacak sütüm biliyorum 3 ay bari yettirebilsem
Aslında whatsapp grubumuz olsa çok iyi olurdu. Ben katılırım mutlakaDaha once bu sekilde cok guzel arkadasliklar kurmuslar..Ne guzel baslik altinda eylul annelerinim bur arada olmasi wtsapp yada telgram gruplarimiz varsa katilmak isterim ozellikle baktim bulamadim
Daha çok küçük de ondan9 Günlük henüz :) ya ben de şimdi wüt sağdım emme üstüne ama hiç artmıyor sütüm yaaktarda satılan süt arttırıcılarq ne dersiniz? Bir arkadaşım kullanmış sütüm arttı onunla dedi ama ben güvenemiyorum. Doktora gitmemize de daha 1 hafta var. Dere otu dut kurusu yiyorum bestlak damla kullanıyorum hastanede başlamıştık hala aynı süt sağınca
Kızlar ceza yersiniz böyle şeyler yazmayın platform dışı konuşmak yasak sanırım öyle bir şey vardı.Aslında whatsapp grubumuz olsa çok iyi olurdu. Ben katılırım mutlaka
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?