Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah su gibi gelsinKızlar hastaneye yatısım yapıldı gece sancım basladı kanamam da olunca yatış yaptılar suan 8 cm acıklığım var dua edin bana
haftaya gideceğiz bakalım bizim sarılıkta bi düşüyor bi yükseliyor rengi bi iyi bi sarı , derdim topaç olması değil tabiki ama aç kaldığını düşündükçe üzülüyorum umarım sütüm gerçekten yetiyordurBenim kız da öyle 1 ay belki daha fazla sarıydı.ilk haftadan sonra sarılık düşmeye başlayınca bakmayı bıraktılar.ama gelenler sarı diyordu. merak etme canım hepsi geçiyor.ilk ay dediğin gibi ufacıktı herkes çok zayıf diyordu. sonraki aylarda topaç oldu.en önemli şey kimseyi dinlememen ve bol sütün olduğuna inanman.çokçana hoşaf iç.1 ayda en az 500gram aldıysa sütün yetiyordur yoksa doktor mama takviye et diye söyler.kontrolde sorarsın
Bizim sürecimiz sizinle çok benzer. 37+6 da 2770kg doğdu kızımız. Sütüm az ve mama takviyesi başladık. İkinci hafta kilo 2650 ye düştü doğum kilosunu yakalayamadık bir türlü. Sütüm hala bence çok değil ama günde1 kez gece vakti olacak şekilde 30cc mama takviyesi veriyoruz. Doğum kilosunu da 3. Haftasında yakaladı. Mama konusunda biraz daha esnek olmak gerekiyor diye düşünüyorum özellikle sarılık var ise. Stres yaptım bende nasıl kilo alacak diye ama stres oldukça sütümün azaldığını fark ettim. Biraz motive edin kendinizidoğan büyüyor , küçük bebekler birden serpiliyor öyle düşünelim
Benimki de arada bir yapıyor. Tek yapabildiğim sakin kalıp tatlı tatlı konuşup onu sakinleştirip öyle tutturamaya çalışmak. Sinirliyken asla tutmuyor . Bnde artık öyleyken memeye koymuyorum. Hemşire dedi
Meme reddi değildir umarım. Eğer meme reddiyse bebeğinle beraber küvette suyun içinde ten tene vakit geçirmen sorununuzu çözebilir. Yerinde olsam denerdim.3.-6.-9. Haftalar atak haftasi diye biliyorum ama belki benimki 1 hafta geriden atak yasiyor olabilir tabi.
Hayir ac yani memeyi ariyor, agzina da aliyor ama öyle duruyor, kavramiyor, emmiyor. Çıldıracagim,
Meme reddi değildir umarım. Eğer meme reddiyse bebeğinle beraber küvette suyun içinde ten tene vakit geçirmen sorununuzu çözebilir. Yerinde olsam denerdim.
Evet özel mesajla hallediyorlar benim de buradan instgramda takipleştiklerim var . Özel mesaj yoluyla hallettikOyle mi bilgim yok kuzenim cnku burdan arkadasliklar edinip hala gorusuyor gruplari varmis
Kaç günlük ve kaç çıktı sarılığı risk faktörü var mı erken doğum gibi rh uyumsuzluğu gibi?Arkadaşlar bebeğimde sarılık var, sağlık ocağına ilk kez gittiğimizde muhtemelen çarşamba günü gideceğiz o gün sarılık değerine de bakarlar mı? Kaç günde bir doktora gitmeliyiz, düşüp düşmediğini kontrol etmek için? Canı yanıyor diye için gidiyor topuk kanından
ben peluş şapkalı ayaklı tulum almıştım ama kışın giydirilir sanırım sonbahara kalın kaçar gibi hangi şehirdesiniz?Sonbaharda dışarıda giyinmesi için bir tulum arıyorum, siz aldıysanız üzerime link atarmısınız
İstanbul. Peluş ben de düşündüm ama emin olamıyorum.ben peluş şapkalı ayaklı tulum almıştım ama kışın giydirilir sanırım sonbahara kalın kaçar gibi hangi şehirdesiniz?
Maaşallah canım sağlıkla kucağına almışsın minik paşayı :) şimdi başlasın uykusuz geceler :)Ben doğum yaptım kızlar oğlumda bende iyiyiz cok şükür 4.250 gr 53 cm doğdu minik paşam :)
Günde 20 30 gr diye biliyorum alması gerekeni. Biraz az almış sanki canımMerhaba herkese
Anne sütü artar mı yoksa bazı kadınların sütü gerçekten az mı olur? Bu kronik mi? Hem anne sütü hem Mama veriyorum kızıma. Bugün kontrolü vardı ve 15 günde sadece 150 gr almış. Çok az değil mi?
bende kışlık arıyorum bana da atın hem kışlık hem sonbahatlıkta olurSonbaharda dışarıda giyinmesi için bir tulum arıyorum, siz aldıysanız üzerime link atarmısınız
kaka ve gaz birikimi acayip rahatsız ediyor bebekleri, benim oğlum 1 gün boyunca kaka yapmadı 4 kere burnundan da gelmek üzere fışkırır tarzda kustu , beslemeye dahi korktum, ertesi gün kakasını yaptı geçti çok şükürCozduk galiba sorunu, cok ciddi kaka ve gaz birikimi yasamis, gazini atip kakayi da cikarinca rahatladi emdi. Sanirim midemizi usuttuk biraz.dedigin aklimda sorun devam ederse mutlaka uygulayacağım
O da çok küçük ne yapacağını bilmiyordur ben de bundan korkuyorumYa dun gece boyle diye diye 3 emzirmede toplam 10 dk emmedi, yani tum gece ac durdu diyebilirim ama az once babasi azmetti 3 kere gegirtip 2 kez gaz attirdi, emzirebildim. Hos cok harika bi performans değildi ama neyse, toparlayacagiz.
Zaten sadece kucuk degil buyuk de yemek yemiyor kafayi kirmama ramak kaldi cidden. Tecrubeli anneler fikir verebilir mi, 2 yas cocuklari hep mi boyledir? Kardesinden once sadece yemek secerdi, sebze yemezdi simdi nerdeyse hicbir sey yemiyor.
Yemek icin degil ama baska kotu davranislari icin cezalandirsam nasil olur? Gonlum el vermiyor ama anlamiyor bir turlu, kardesine agir seyler firlatmamasi gerektigini ya da vurmamasi gerektigini.
Tatli dille uyardim olmadi, dogru davranisi gosterdim olmadi, kucagima alip goz temasi kurarak anlattim olmadi, poposuna vurup sert konustum olmadi. Bir tek denemedigim ceza kaldi, yapmak da istemiyorum ama dogru davranisi olusturamiyoruz bi turlu.
Yani komut alip konusabilen bir cocuk, gelisimi de takip ediliyor, ne fiziki ne zihinsel bi geriligi yok ama yemek yeme ve kardesine kotu davranmama konusunu kavrayamiyor bi turlu
Kız neresi minik maşallah tosuncuğa Allah analı babalı büyütsünBen doğum yaptım kızlar oğlumda bende iyiyiz cok şükür 4.250 gr 53 cm doğdu minik paşam :)
İstanbul. Peluş ben de düşündüm ama emin olamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?