Kuzum uyuyorsa parmaginla çenesinin altına tik tik yap çekmeye başlıyor baktin hala uyuyor soy sadece zibinla kalsin o emerken surekli ona dokun saçına yüzüne ayaklarına o memeyi kac dk emerse emsin bi sonraki emmede diğer memeyi ver aynı meme verirsen zaten biraz olsun boşalmış memeyi veriyorsun diğer memeyi verirken diğer boşalan kısım dolar zaten daha bebis cok minik memede uyumasi aliskanlik yapmaz daha yeni senden ayrıldığı için surekli memede kalıp sakinleşmek istiyor
Yaa arkadaşım çok teşekkür ediyorum tecrübelerini paylaştığın için dikkate alacağım+hiç biri olmazsa uyanmazsa çorabını cikar topuğuna parmaginla bi fiske o zaman uyaniyorben uyanmıyor diye dr a gittim topuk altina fiskeyle 1 sn uyandırdı bir de ıslak mendille bacaklarını silmeyi deneyebilirsin
Boylr baş parmaginla orta parmağını birlestirip sanki sineğe vurur gibi dusun öyle bi fiskeYaa arkadaşım çok teşekkür ediyorum tecrübelerini paylaştığın için dikkate alacağımtopuk altına fiske derken o kısmı anlayamadım ama dediğin gibi en son soyup vücudunu sildiğim falan oldu, topuk ve koltuk altından gıdıkladım bana mısın demedi
Maşallah canımKızlar selam
Sabah bebisimi kucagima aldım çok şükür sezeryan ile
Çok güzel bir duygu ilk saaatler biraz zor geçiyor ama geçiyor .henüz yürüyüşe başlamadım
Bebeğim memeyi güzel kavradı ama sütüm ne zaman gelir bilmiyorum
Darısı bekleyenlerin başına
bende aynu durumdayım ama mama vermiyorum, bölük pörçük emiyorsa en az yarım saati tamamlatıyorum , şu an da da aynısını yapıyorumŞu memede uyuma problemi bizde de var. Gündüz elhamdülillah emzirip yatırdığımda belirli bi süre uyuyor: Ama gece; emziriyorum 10 dk ya emiyor ya emmiyor uyuyakalıyor ve doymadığı için 10 dk sonra tekrar uyanıyor. Bu döngü birkaç saati buluyor en son geceyarısı mama veriyoruz ve 3 saat aralıksız uyuyor üstelik geri uyandırıp emzirmede çok zorlanıyorum uyanmıyor. Ne önerirsiniz ne yapmalıyım, mesela şunu yapıyorum bi memeyi on dk emdi emmedi diye tekrar ağladığında yine aynı memeyi veriyorum; o memeyi kaç dk emzirmeliyim?
Sab simplex dene canım bideKızlar bebeği kolik olan varmı ?bebeğim 4 gündür hiç uyumuyor çok sancı oluyor sadece kucağımda sallayınca ağrısı hafifliyor , bu gün gündüzde düzgün uyumadı , ağla ağla mahv oldu yavrum , kiraz çekirdeği torbası koyuyorum grip mixture diye bi ilaç var gaz için veriyorum , bu gün rezenede verdim azcık ama yine çok sancısı var napıcam bilmiyorum , çok uykusu oluyor ama sancıdan uyuyamıyor
Ben esim daha metanetli diye esimle gittim muayne odasinin kapisinda bile duramadi taa koridorun obur ucuna gitmis agla agla icim cikti bnmde. Premature yada dusuk dogum agirlugi olan bebeklere yapiyolar aslinda iyi birsey erken mudahale ile duzeltilebilecek bir goz hasarini engelleyebiliyolarKızlar göz için rop muayenesi mi ne yapılıyor prematüre diye mi istediler bilmiyorum okadar körü bir şey ki sakın tek gitmeyin bebeğinizi tutacak dirayetli biri olsun pişman da oldum yaptırdığıma bir şey çıkmadı şükür ama ağla ağla ben de bebeğim de helak olduk.
Merhaba yasadiginiz durum normal anestezi yuzunden oluyor kafein tuketebilirsiniz sayet migren degilse 10 gune falan geciyor migrense hayirli olsun agri kesicilerle yasicaksiniz gecmis olsun yine benmde sezeryandan sonra bi 10 gun bas agrim oldu bide hala igne yeri agriyor 1 seneyi buluyormus onunda gecmesi hatta hava soguk oldugunda daha cok agriyo diyolar. Bebeginizle saglikla kalinHanımlar herkese iyi akşamlar, grubu 9 aydır sessizce takip ediyorum, 8 Eylül Cuma günü 40+0 da kızımı spinal sezeryan ile kucağıma aldım. Öncelikle doğum yapanlara bebeğiyle sağlıklı bir ömür, doğum yapmayanlara bebeklerini sağlıkla kucağına almalarını diliyorum
Size bir sorum olacak, doğumum cuma günü akşam oldu. Dün sabah saatinde çok şiddetli baş ağrısı yaşadım, serum ile parol taktılar geçti sayılır. Taburcu olup eve geldim. Gece bebek için her yatağımdan kalktığımda o var ağrısını tekrar yaşadım. Bugün sabahtan beri iyi iken, az önce yatağımdan kalktığımda yine aynı problemi yaşadım. Bos kaçağı vs gibi bir durum olabilir mi? Benzer şeyleri yaşayan var mı?
Ama mama verince uykuya dalıyor. Doktor bana 2 3 saatte bir mama dedi, de ben 2 yada kez veriyorum gündeDoyduğuna eminsen mama verme, o seni istediği için memeden ayrılmıyordur. Benim büyük 7-8 saat memeden ayrılmazdı 3 ay boyunca ve kilo alımı normaldi, sütüm yeterliydicluster feeding deniliyor bu duruma.
Şu sütümün yeteri kadar geldiğine emin olsam rahatlayacam da ondan emin olamıyorum. Öyle fışkırma filan yokKuzu fazla emmek de hazimsizlik yapıyor o da uykuya geçmesini engelliyor aranma refleksi normal ac olduğu için yapmiyordur ben bi ara surekli emmek istiyor diye sürekli meme veriyordum uyutamiyordum gaz da cabası oluyordu artik ağladığında ilk yaptığım altını değiştirmek gazını çıkarmak kucağa alıp gezdirmek hafif hafif sallamak eğer hiç biri olmuyorsa emziriyorm 2 saatte bir zaten emiyor iki memeyide sen bi de öyle dene tok olduğundan eminsen o şekilde yapabilirsin
Hem emziriyorum hem mama veriyorum. Ama sütüm demekki az baya. 30 ml fazlası mama verince de baya kusuyor. AnlayamadımGünde 20 30 gr diye biliyorum alması gerekeni. Biraz az almış sanki canım
Yutkunma sesi oluyor mu bebekte? Benim o olmuyor işte. O yüzden az diyor herkesŞu sütümün yeteri kadar geldiğine emin olsam rahatlayacam da ondan emin olamıyorum. Öyle fışkırma filan yok
Kuzu berrak cis varsa her emzirme öncesi bezi kaka veya cis varsa bir de eğer ki sütun yetmediği zaman bebek memeden ayrıldığı anda yaygarası basiyomus eğer memede uyuyorsa sütun yetiyordur ben inatla hala hiç mama vermedim alarm da kurmuyorm o saatini biliyo gibi 2 saatte bir uyaniyoŞu sütümün yeteri kadar geldiğine emin olsam rahatlayacam da ondan emin olamıyorum. Öyle fışkırma filan yok
3.-6.-9. Haftalar atak haftasi diye biliyorum ama belki benimki 1 hafta geriden atak yasiyor olabilir tabi.
Hayir ac yani memeyi ariyor, agzina da aliyor ama öyle duruyor, kavramiyor, emmiyor. Çıldıracagim,
Instagramdan video çıktı önüme, denendi onaylandıBoylr baş parmaginla orta parmağını birlestirip sanki sineğe vurur gibi dusun öyle bi fiske
Bende direneceğim daha vermemek için, toplam iki memeyi mi yarım saate tamamlatıyorsun? On dk sonra tekrar ağladığında bidaha iki meme toplam yarımsaat emzirme şeklinde mibende aynu durumdayım ama mama vermiyorum, bölük pörçük emiyorsa en az yarım saati tamamlatıyorum , şu an da da aynısını yapıyorum
Ben minnak ayakları görünce duygulaniyorum onların sesini duymadan uyuyamıyordumDoğum yapan anneler göbeğinizin boşluğu sizide duygulandırıyormu? Sanırım en çok aynı bedende hareketlerini özlüycem
Evet öyleymiş ben öncesinde hiç okumamıştım basit bir göz muayenesi sanmıştım sanırım o yüzden de hazırlıksızdım kötü oldum. Gözüne kan oturmuştu bir de her gördüğümde içim parçalandı düzeldi ama şimdi şükürBen esim daha metanetli diye esimle gittim muayne odasinin kapisinda bile duramadi taa koridorun obur ucuna gitmis agla agla icim cikti bnmde. Premature yada dusuk dogum agirlugi olan bebeklere yapiyolar aslinda iyi birsey erken mudahale ile duzeltilebilecek bir goz hasarini engelleyebiliyolar
O oluyor ama yinede emin olamıyorum yeteri kadar geldiğine. Çünkü sağınca çok az geliyorYutkunma sesi oluyor mu bebekte? Benim o olmuyor işte. O yüzden az diyor herkes
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?