- 2 Temmuz 2023
- 12.131
- 36.408
- 528
O da çok küçük ne yapacağını bilmiyordur ben de bundan korkuyorumçocuk doğmadan bu durumla ilgili pegagogların çok yazılarını okudum. benim kız da 22 aylık.kardeşlerini benimsemeleri lazımmış bol bol kucağına vermen ve bakımını yaparken onu da ortak etmen gerekiyormuş.mesela bezini değiştirirken gel beraber bebeğin/kardeşinin altını değiştirelim bezini verir misin? Islak mendilini verir misin? ya da bebiş üşümüş battaniyesini verir misin gibi gibi..ona vurduğunda engelleyerek bebişe vurmamalısın senin elin acır diyerek kendisine zarar geleceğini anlatman lazımmış.bebekten çok onu koruduğunu hissetmeli. birini sevince diğerini sevmek lazımmış bir de mümkün olduğu kadar büyükle ayrı olarak aktivite yapmak lazımmış.boyama oyun hamuru,legolar puzzeler.. inşallah işe yarar bir daha da yapmaz bu taktiklerin hiçbiri işe yaramazsa dayanamayıp ben de kızabilirim ama sakındıkça daha kötü olur rahat bırakın diyorlar.hepimiz insanız Allah sabır ve kolaylık versin. Yemek benim kız da zorla yiyor yarım kase de olsa yesin kafasındayım. Aralar da meyve ya da tatlı yaptıysam yediriyorum onları güzel yiyor.kilo aldığı da verdiği de yok iştahları bir gün açılır umarım
Kız neresi minik maşallah tosuncuğa Allah analı babalı büyütsün
Polar tulumun linki varsa atabilir misin?Ankara su an 23 derece, benim evim 25 derece
2 yasindaki kizim kisa kollu citcitli body, kisa kollu tshirt, uzun esofman alti, ince corapla usumuyor.
Yenidoganim kisa kollu citcitli body, ustune kadife kumastan patikli tulumla dolasiyor, icinde ince patik corap var. Kiyafetlerinin benzerleri satista var, istiyorsan link atarim
Bu havada sokaga çıkardığımda yenidoganin ustune polar tulum giydiriyorum, ustune penye bere takiyorum sadece.
Buyuge de disari cikarken kot ceket giydiriyorum sadece.
Canım zor günler. Ben direnemeyip şekerli su verdim bir kere. Çok bikin ve uykuluydu ayılmıyordu.Sarılık belası ile uğraşıyorum ikinci falan demedi süt falan yok mama başladım. İkinci doğum olunca yardım edende olmuyormuş, taburcu olup yemek yaptım şaka gibi hallerdeyim
Sagol kuzum inşallahAyy maşallahRabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah
Teşekkürler
Gözünüz aydın canım sağlıkla büyüsünKızlar hepinize merhaba 17 eylül gece 2 de hastaneye geldim suyum geldiği için suni cancıyla kızımı saat 18 de dünyaya getirdim şuan ikimizde iyiyiz
Allah geri kalan arkadaşlara sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Siz yazınca kendi doğum sürecim aklıma geldi, sancılar dayanılmazdi acilmam yoktu, en sonunda 7 cm zar zor gördük ve catimin dar oldugu anlaşılınca mecbur sezeryana girdim..Özel hastanede takipli olduğunuz bir doktorunuz olsun bence benim yoktu tanıdık birileri vasıtasıyla acil bir kadın doğum doktoru bulup sezaryene alındım. Benim normal doğum sürecim çok zor geçti açılma olmuyordu tabi bu sizi korkutmasın herkeste aynı olacak diye bir şey yok ama biraz garantici olmak lazımmış ortada da kalabilirdim o sancılarla.
Ah canımmm çok şükür Rabbim sağlıkla büyütmenizi nasip etsinnnKızlar selam
Sabah bebisimi kucagima aldım çok şükür sezeryan ile
Çok güzel bir duygu ilk saaatler biraz zor geçiyor ama geçiyor .henüz yürüyüşe başlamadım
Bebeğim memeyi güzel kavradı ama sütüm ne zaman gelir bilmiyorum
Darısı bekleyenlerin başına
Ah ya..valla kendim yaşamış gibi üzüldüm.Allah kolaylık versinYa canim simdi benim kizin istah sorunu 1 yas bittiginde basladi yani bebekten bagimsiz zaten istahsizdi. Evde yedigi seyler hep sabit kofte patates makarna, gibi klasik cocuk yemekleri, birde kek, borek, pogaca.
Sebze ve sutu agzina surmuyor. Sutten de korkuyorum aslinda ama iste mecburen de alismasi gerek.
Neyse bebege olan tavirlarinda ben sakinmiyorum ama babasi cok sakiniyor, asla itip kakma gibi tepkiler vermiyor ama surekli yapma kizim, vurma kizim diye kizma halinde. Babasi da hakli kucuge oyle kotu davraniyor ki, omru boyunca sakat birakabilecek hareketleri oluyor bazen.
Bingildagina gelecek sekilde sert tokatlar ya da sert nesneler firlatma gibi ya da kulaginin dibine gecip son ses bagiriyor (bunu dun huy edindi), zaten bunun üstüne acaba cezalandirmak mi gerekiyor diye dusundum.
Cunku ben olumlu davrandikca daha da çoğaltti.
Kucugu yatagindan kucagimiza dahi almiyoruz resmen, ben surekli buyukle aktivite halindeyim. Alt degistirme, ustunu ortme gibi yardimcilik islerini dogumdan beri hep yaptırıyorum. Temizlik ve yemek yapma gibi konulara ortak ediyorum. Az once corba ve kek yaptik mesela, ondan once kalktik evi süpürdük birlikte, isler bitince ne yapti?
Kardesinin yanina kosup gobegine cat diye vurdu, hicbir sey yoktu, yani kendisine suratimi dahi asmadim, isimiz bittigi gibi kardesine kostu ve vurdu.
Oturdum agladim. Sinirlerim cok yiprandi.
Doyduğuna eminsen mama verme, o seni istediği için memeden ayrılmıyordur. Benim büyük 7-8 saat memeden ayrılmazdı 3 ay boyunca ve kilo alımı normaldi, sütüm yeterliydi2 saattir memeden hiç ayrılmadan emiyor uykuya dalamıyor ya. Ondan önceki 2 saat üstümde tentene uyudu. Ondan öncede 1 saat emzirmiştim. Bu demek oluyor ki 5 saattir hiç ayrılmadıkartık direnmeyip mama vereceğim ve uyuyacak. Yavrumu ben değil mama uyutuyor sinir oluyorum
Perşembe doğdu, o gün direkt sarılık çıktı değer 10 du. İki gün sonraki kontrolde 13 çıktı ama doktor 48 saat geçtiği için değer benim için stabil dedi sık emzir dedi. Evet kan uyuşmazlığı var ben 0 rh+ bebeğim A Rh+, onun dışında bir risk faktörümüz yok çok şükür. Tam 40 haftalıkken doğdu 3400 kg daydı.Kaç günlük ve kaç çıktı sarılığı risk faktörü var mı erken doğum gibi rh uyumsuzluğu gibi?
Kuzu fazla emmek de hazimsizlik yapıyor o da uykuya geçmesini engelliyor aranma refleksi normal ac olduğu için yapmiyordur ben bi ara surekli emmek istiyor diye sürekli meme veriyordum uyutamiyordum gaz da cabası oluyordu artik ağladığında ilk yaptığım altını değiştirmek gazını çıkarmak kucağa alıp gezdirmek hafif hafif sallamak eğer hiç biri olmuyorsa emziriyorm 2 saatte bir zaten emiyor iki memeyide sen bi de öyle dene tok olduğundan eminsen o şekilde yapabilirsin2 saattir memeden hiç ayrılmadan emiyor uykuya dalamıyor ya. Ondan önceki 2 saat üstümde tentene uyudu. Ondan öncede 1 saat emzirmiştim. Bu demek oluyor ki 5 saattir hiç ayrılmadıkartık direnmeyip mama vereceğim ve uyuyacak. Yavrumu ben değil mama uyutuyor sinir oluyorum
Kuzum uyuyorsa parmaginla çenesinin altına tik tik yap çekmeye başlıyor baktin hala uyuyor soy sadece zibinla kalsin o emerken surekli ona dokun saçına yüzüne ayaklarına o memeyi kac dk emerse emsin bi sonraki emmede diğer memeyi ver aynı meme verirsen zaten biraz olsun boşalmış memeyi veriyorsun diğer memeyi verirken diğer boşalan kısım dolar zaten daha bebis cok minik memede uyumasi aliskanlik yapmaz daha yeni senden ayrıldığı için surekli memede kalıp sakinleşmek istiyorŞu memede uyuma problemi bizde de var. Gündüz elhamdülillah emzirip yatırdığımda belirli bi süre uyuyor: Ama gece; emziriyorum 10 dk ya emiyor ya emmiyor uyuyakalıyor ve doymadığı için 10 dk sonra tekrar uyanıyor. Bu döngü birkaç saati buluyor en son geceyarısı mama veriyoruz ve 3 saat aralıksız uyuyor üstelik geri uyandırıp emzirmede çok zorlanıyorum uyanmıyor. Ne önerirsiniz ne yapmalıyım, mesela şunu yapıyorum bi memeyi on dk emdi emmedi diye tekrar ağladığında yine aynı memeyi veriyorum; o memeyi kaç dk emzirmeliyim?
+hiç biri olmazsa uyanmazsa çorabını cikar topuğuna parmaginla bi fiske o zaman uyaniyorŞu memede uyuma problemi bizde de var. Gündüz elhamdülillah emzirip yatırdığımda belirli bi süre uyuyor: Ama gece; emziriyorum 10 dk ya emiyor ya emmiyor uyuyakalıyor ve doymadığı için 10 dk sonra tekrar uyanıyor. Bu döngü birkaç saati buluyor en son geceyarısı mama veriyoruz ve 3 saat aralıksız uyuyor üstelik geri uyandırıp emzirmede çok zorlanıyorum uyanmıyor. Ne önerirsiniz ne yapmalıyım, mesela şunu yapıyorum bi memeyi on dk emdi emmedi diye tekrar ağladığında yine aynı memeyi veriyorum; o memeyi kaç dk emzirmeliyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?