2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257

Ya canim simdi benim kizin istah sorunu 1 yas bittiginde basladi yani bebekten bagimsiz zaten istahsizdi. Evde yedigi seyler hep sabit kofte patates makarna, gibi klasik cocuk yemekleri, birde kek, borek, pogaca.

Sebze ve sutu agzina surmuyor. Sutten de korkuyorum aslinda ama iste mecburen de alismasi gerek.

Neyse bebege olan tavirlarinda ben sakinmiyorum ama babasi cok sakiniyor, asla itip kakma gibi tepkiler vermiyor ama surekli yapma kizim, vurma kizim diye kizma halinde. Babasi da hakli kucuge oyle kotu davraniyor ki, omru boyunca sakat birakabilecek hareketleri oluyor bazen.

Bingildagina gelecek sekilde sert tokatlar ya da sert nesneler firlatma gibi ya da kulaginin dibine gecip son ses bagiriyor (bunu dun huy edindi), zaten bunun üstüne acaba cezalandirmak mi gerekiyor diye dusundum.

Cunku ben olumlu davrandikca daha da çoğaltti.
Kucugu yatagindan kucagimiza dahi almiyoruz resmen, ben surekli buyukle aktivite halindeyim. Alt degistirme, ustunu ortme gibi yardimcilik islerini dogumdan beri hep yaptırıyorum. Temizlik ve yemek yapma gibi konulara ortak ediyorum. Az once corba ve kek yaptik mesela, ondan once kalktik evi süpürdük birlikte, isler bitince ne yapti?

Kardesinin yanina kosup gobegine cat diye vurdu, hicbir sey yoktu, yani kendisine suratimi dahi asmadim, isimiz bittigi gibi kardesine kostu ve vurdu.
Oturdum agladim. Sinirlerim cok yiprandi.

Polar tulumun linki varsa atabilir misin?

Sarılık belası ile uğraşıyorum ikinci falan demedi süt falan yok mama başladım. İkinci doğum olunca yardım edende olmuyormuş, taburcu olup yemek yaptım şaka gibi hallerdeyim
Canım zor günler. Ben direnemeyip şekerli su verdim bir kere. Çok bikin ve uykuluydu ayılmıyordu.

Gözünüz aydın canım sağlıkla büyüsün

Siz yazınca kendi doğum sürecim aklıma geldi, sancılar dayanılmazdi acilmam yoktu, en sonunda 7 cm zar zor gördük ve catimin dar oldugu anlaşılınca mecbur sezeryana girdim..

Ah canımmm çok şükür Rabbim sağlıkla büyütmenizi nasip etsinnn

Ah ya..valla kendim yaşamış gibi üzüldüm.Allah kolaylık versin Daha ne yapılır hiç bilmiyorum hayır diyip kızıp net bir sınır çizdiyseniz yine de yapıyorsa pedagogla görüşmek de fayda var.cezadan anlayacak yaşta değiller gibi geliyor ters tepebilir. normalde hayır yapma diyince anlayan bir çocuk mu? Benim kıza hayır diyince durup ağlıyor ama bakmıyorum bile.hayır dendiyse bitmiştir.yine yapmaya devam ederse daha sert konuşuyorum.tabi kardeşten sonra huyu değişebilir..
Süt benimki de içmiyor son zamanlarda iyi değil diyip duruyorlar.yoğurt ve peynir yiyorsa sıkıntı yapma.kızımda iştahlı değil bir iki kaşıktan sonra zorla yediriyorum.en azından hayatta kalacak kadar yemesi lazım.mızmızlansa da sebze de veriyorum diğer yemekleri de.gezerek peşine koşturarak veriyorum ya da gel buraya diye bağırarak.ama iki çocukla daha zordur

2 saattir memeden hiç ayrılmadan emiyor uykuya dalamıyor ya. Ondan önceki 2 saat üstümde tentene uyudu. Ondan öncede 1 saat emzirmiştim. Bu demek oluyor ki 5 saattir hiç ayrılmadık artık direnmeyip mama vereceğim ve uyuyacak. Yavrumu ben değil mama uyutuyor sinir oluyorum

Doyduğuna eminsen mama verme, o seni istediği için memeden ayrılmıyordur. Benim büyük 7-8 saat memeden ayrılmazdı 3 ay boyunca ve kilo alımı normaldi, sütüm yeterliydi cluster feeding deniliyor bu duruma.

Kaç günlük ve kaç çıktı sarılığı risk faktörü var mı erken doğum gibi rh uyumsuzluğu gibi?
Perşembe doğdu, o gün direkt sarılık çıktı değer 10 du. İki gün sonraki kontrolde 13 çıktı ama doktor 48 saat geçtiği için değer benim için stabil dedi sık emzir dedi. Evet kan uyuşmazlığı var ben 0 rh+ bebeğim A Rh+, onun dışında bir risk faktörümüz yok çok şükür. Tam 40 haftalıkken doğdu 3400 kg daydı.
Doktor cumartesi çağırdı kontrole tekrar yani tam 1 hafta sonra. Bakalım sık sıı ezmiyorum inşallah düşüyordur

Şu memede uyuma problemi bizde de var. Gündüz elhamdülillah emzirip yatırdığımda belirli bi süre uyuyor: Ama gece; emziriyorum 10 dk ya emiyor ya emmiyor uyuyakalıyor ve doymadığı için 10 dk sonra tekrar uyanıyor. Bu döngü birkaç saati buluyor en son geceyarısı mama veriyoruz ve 3 saat aralıksız uyuyor üstelik geri uyandırıp emzirmede çok zorlanıyorum uyanmıyor. Ne önerirsiniz ne yapmalıyım, mesela şunu yapıyorum bi memeyi on dk emdi emmedi diye tekrar ağladığında yine aynı memeyi veriyorum; o memeyi kaç dk emzirmeliyim?

Kuzu fazla emmek de hazimsizlik yapıyor o da uykuya geçmesini engelliyor aranma refleksi normal ac olduğu için yapmiyordur ben bi ara surekli emmek istiyor diye sürekli meme veriyordum uyutamiyordum gaz da cabası oluyordu artik ağladığında ilk yaptığım altını değiştirmek gazını çıkarmak kucağa alıp gezdirmek hafif hafif sallamak eğer hiç biri olmuyorsa emziriyorm 2 saatte bir zaten emiyor iki memeyide sen bi de öyle dene tok olduğundan eminsen o şekilde yapabilirsin

Kuzum uyuyorsa parmaginla çenesinin altına tik tik yap çekmeye başlıyor baktin hala uyuyor soy sadece zibinla kalsin o emerken surekli ona dokun saçına yüzüne ayaklarına o memeyi kac dk emerse emsin bi sonraki emmede diğer memeyi ver aynı meme verirsen zaten biraz olsun boşalmış memeyi veriyorsun diğer memeyi verirken diğer boşalan kısım dolar zaten daha bebis cok minik memede uyumasi aliskanlik yapmaz daha yeni senden ayrıldığı için surekli memede kalıp sakinleşmek istiyor

+hiç biri olmazsa uyanmazsa çorabını cikar topuğuna parmaginla bi fiske o zaman uyaniyor ben uyanmıyor diye dr a gittim topuk altina fiskeyle 1 sn uyandırdı bir de ıslak mendille bacaklarını silmeyi deneyebilirsin

Genel anestezi ile Doğum yapan var mı kızlar tecrübelerini aktarabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…