2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kuzum dün tek tek saydım 6 çiş yaptı. Günde 5 6 kez çiş gerekiyormuş. Onu sağladık şükür. Benimkinde kilo kaybı çok oldu o yüzden direk hastanede başladı mamaya doktorlar. Tombiş doğunca sütte yetmedi

şu ön süt son süt muhabbeti var ya o yüzden tek memeyi vermeye çalışıyorum, bi daha kalkarsa ya da emmek isterse diğer memeye geçiyorum

Biliyor musunuz aklımda hep siz ve ikinci bebeği küçük olan diğer anneler var. İki bebek birden bakmak çok zor. Ve ilgi bekleyip bunu talep eden bir bebek yaş itibariyle. Allah yardımcınız olsun
Tesekkur ederim bambam, zor evet ama su lohusalik bi gecseydi en azindan

Hayırlı olsun sağlıkla büyütün

O oluyor ama yinede emin olamıyorum yeteri kadar geldiğine. Çünkü sağınca çok az geliyor
Ama sağmak ile bebeğin emmesi farklı diyorlar, sağınca çıkan süt az olsa da bu sütün az geldiği anlamına gelmez çünkü bebeğin emiş kuvveti ya da salgılanan hormonlar farklıdır diyorlar.

Bu arada ben puset örtüsü için tyde juniperus diye bi markayı önerebilirim. Ben de tek katlı aldım ama çift katlı da vardı diye hatırlıyorum.

Evet aynı değilmşl qma geçen hafta doktora 20 ml dediğimde az , mamaya devam dedi. Sağmayla emmenin farklı olduğunu biliyordur sonuçta.

Günaydın, kızlar gece nasıl unutuyorsunuz? Sırt üstü mü yan mi yatırmak daha güvenli? En korktuğun şey bu, reflu yatagi aldım ben ona sırt üstü yatırmak güvenli mi?

Kimyon kaynatıp bir çay kaşığı vermeyi dene canım bence bide karnına müslin örtüyü ütüleyip sıcak kumdak yap. Belki iyi gelir

Günaydın, kızlar gece nasıl unutuyorsunuz? Sırt üstü mü yan mi yatırmak daha güvenli? En korktuğun şey bu, reflu yatagi aldım ben ona sırt üstü yatırmak güvenli mi?
Reflü yatağı da olsa yan yatırman gerek her seferinde diğer tarafa kusarsa çünkü boğulabilir.

Kızlar ben memeyi tutturamadığımdan bahsetmiştim size, birde lohusa depresyonumdan. Çareyi emzirmemekte buldum. Emzirmek kaygı bozukluğuna neden oldu bende o yüzden sağıp veriyorum 25. Gününden beri bıraktım emzirmeyi ve 25. Gününde mama takviyesine başladık. Çok vicdan azabı duydum ama alıştım şuan kaygılarımda azaldı kızımında meme tutma savaşı sona erdi benimle. Tabiki çok sağlıklı bir yöntem değil sütüm bir iki ay sonra biter tamamen muhtemelen ama ne yapalım delirmemden depresyonda kalmamdan daha kötü değil. Öyle de büyüyecek böyle de diyip rahatlatıyorum kendimi. Mama verdiğim için çok ağladım niye bu kadar ağladım ki zehir vermiyorum ya. Lohusalık ne acayip bişey ben dibine kadar yaşıyorum…

Benim hastanede de direk mama başlatmak istedi bir de bizde abo uyumsuzluğu var bi test yapmışlar sarılık olabilme gibi bu uyumsuzlukta yapiliyomus o bizde pozitif yani sarılık olabilmesi normal bebeklerden daha fazlaydi ben istemedim neden benim sütüm yetip yetmiyor mu diye bakmadan hemen mama ? Diye sordum dr siz bilirsiniz dedi ben ilk 2 hafta denemek istedim eğer kilo kaybı olur ve 2 haftada doğum kilosuna ulaşmaz ise mama baslayacaktim cok sukur ulaştı mama basla diyen dr u bıraktım başka dr a gittim o dr um herseyin yolunda olduğunu söyledi hiç saril8k da olmadı çok şükür zaten ilk 1 hafta 400 grama kadar vermesi normal sonraki hafta dogum kilosuna ulasiyor süt aslında yetiyor vücudumuz bebisin midesi kadar süt uretiyor daha doğduğunda zaten kiraz çekirdeği kadar midesi var o kadarcık cikiyo bizden süt ben ilk gördüğümde hiç sütüm yok demistim kiz kardeşim midesi kadar süt uretiyosun emdikce çoğalacak dedi velhasil sutunuz yeter demek istedim çok konustum cunku süt yetmiyo mu diyen çok çevremde de evet diyorum yetmiyo

Merhaba, çok şükür 3 günde geçti baş ağrım ama o 3 gün tam anlamıyla surundurdu. Bol kafein ve su ile geçti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…