2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kuzum doğru sağdığına emin misin sadece uç sıkmakndeğil çünkü videolara bak. Bir de wıcak su havlua vs yapabilirsin
Sıcak su torbası koydum canım birde bastık damla aldım . Sagimdada emzirmede de sıkıntı yok da yeniden ucu açılmaya başladı bakalım .sıkınca bir damla geldi devamına bakicaz

Anneler acil yardım bebeğim 12 Eylül'de çok şükür sezeryan lâ dünyaya geldi. Enfeksiyon ve sarılıktan ötürü bir haftadır hastanede yatıyor. Yarın çikacak inş.. Ama ben süt sağayım derken makinalar uçlarını hep yara yaptı tam boşaltamadı çok şiş ağrılı bezeler oldu sütüm var ama duşta sağamıyorum sıcak havlu denedim zeytin yağıyla oluşturdum yok sadece makinaya akıyor ve göğüslerim berbat halde çok kötüyüm var mı öneriniz...

Sezeryanla doğum yapan anneler kaçıncı gun korse takmaya başladınız Hangı korse taktınız
Benim kadın doğum doktorum kesinlikle korse takmıyorsun dedi. 6 ay spor yok dedi. 6.aydan sonra pilatese başlayabilirmişim.
Aynen bu sütler hemen artsın artık bebemin midesi kara delik gibi zira..
Bebeğim 2 haftalık oldu doğum yaptığım hastanedeki doktor iki göğüsten pompayla sıkınca 180 ml süt gelmeli dedi gelmiyorsa mama vereceksin dedi bana da çok gelmişti el kadar bebe ve 180 ml süt. Ben emziriyorum doymazsa 30 ml mama veriyorum. Bugün bir sağıp bakayım dedim tek göğüsten 50 ml süt anca geldi. Doktorumu değiştirdim çünkü çok fazla mamaya yönlendiriyordu. Yeni doktorum aydındaki en tecrübeli doktor ve bu bebek gayet iyi beslenmiş bol emzir mamayı bırakmaya çalış dedi.
Bulgur pilavı kesinlikle gaz yapıyor bunu test ettim onayladım 2 gün bulgur pilavı yedim 2 kaşık bile yesem bebekte ciddi gaz yapıyor o yüzden hayatımdan bulguru çıkardım Ben gaz damlası olarak bio gaia kullanıyorum. Ancak doktorum gaz damlalarının bi işe yaramadığını anne sütünde bu damlalardan yüz kat fazla probiyotik olduğunu ve bitince tekrar almamamı söyledi.

Selam anneler uzun süredir gruptaki mesajları okuyordum ama bir türlü yazma fırsatım olmadı şimdi tecrübeli annelerin yardımına ihtiyacım var. Bebişimin bugün verem aşısı yapıldı, ara ara ateşi 37.5 derece oluyor endişelenmeli miyim? Ateş düşürücü şurup içiriyorum ama fayda etmedi sanırım olaki daha da yükselirse ne yapmam lazım deneyimi olan annemiz var mı aramızda

Benim de sol göğsümde derin bir yarık oluştu dokunamıyorum bile. O göğsü bugün sadece sağarak verdim aralarda da zeytinyağı sürdüm hep ama ne fayda.. gümüş kapak da bende işe yaramadı. Göğüs ucu kremleri de fayda etmedi. Bunun kesin çözümünü bulan varsa bana da haber etsin

Canım asıl süt 3 gün sonra geliyor canını sıkma hemşire de bana öyle demişti

Tahin yağı dene canım bende işe yaradı

Canım o bezeleri ov makinayla sağarken birde sıcak duşa devam et, benim eve arkadaşım elle sağmıştı çok kolay bir işlem değil eşime gösterdi o sağdı sonra kendi kendime beceremedim bende elle sapınca masaj yaparak rahatlıyor az çıkıyor ama rahatlıyor

Canım yüksek ateş 38 derece diyebiliyorum sen takipte kal bence

Yenidoganda 37.5 ustu ates oldugu taktirde hastaneye gitmelisiniz.
Verem asisi ates yapıyordu diye hatirliyorum, hemsireniz uyardiysa ates yapar diye problem yoktur. Ama asi da olsa 37.5 ustu ates hastaneye gitme sebebi unutmayin.

Ates dusurucu olarak calpol ve dolven onerilir, donusumlu olarak 4 saat arayla onerilen dozda verin (bebeginiz kac kilo ise ona uygun dozaj prospektuste yaziyor) .

Ayrica soguk kompres uygulamalisiniz, bi tasa oda sicakliginda su doldurun, agiz bezlerinizden 4 tane alin suyla islatin, iki kolunun altına ve iki bacaginin iclerine koyun, yaklasik 1 dk sonra bezleri alin tekrar islatin tekrar koyun. Hastanede de bunu yaptiracaklar zaten. Ama bebeginiz huysuzsa, atiyorum kulagini cekistiriyorsa, idrarinda alismadiginiz bir koku ve renk varsa, bogaz yolunda kizariklik varsa enfeksiyon geciriyordur mutlaka doktora gitmelisiniz bu durumda.

Toparlamak gerekirse yenidoganlarda
1) 37.5 ustu ates
2) kokulu idrar ya da az idrar ya da kotu renkli idrar
3) bogaz yolunda kizariklik, apse vb
4) bebek huysuz ve kulaklarini cekistiriyorsa

Doktora gidiliyor mutlaka.

Bunlar yok ama ates varsa soguk kompres uyguluyoruz. Yuksek atesli bebegimizin ustunu giydirmiyor ve kalin battaniye ortmuyoruz, ince bir pike / muslin ile ortup ruzgardan koruyoruz.

Gecmis olsun, uzulmeyin. Bu arada sizinki sanirim prematureydi, prematureler icin yuksek ates siniri farkli olabilir, o konuda doktorunuz uyarmistir mutlaka.

Not: anne bilgisidir, doktor değilim. Cook cok gecmis olsun tekrardan.

Son düzenleme:
Gogus kalkani kesin cozum.
Icinde sut birikiyor ve o sut sizi tedavi ediyor.

Gogsu yara olup kanayan anneler, bebeginizi o kana ragmen emzirmeye devam edebilirsiniz bir zarari yok. Benim ilk kizim yaklasik 20 gun vampir gibi gezmisti

Caninizi sıkmayin, hepsi gececek. En gec 3 ay icinde bu stresleriniz bitecek, alisacaksiniz, memeleriniz iyilesecek, rutinleriniz oturacak.

Gazli anneler bu not size, gaz yapacak yemeklerin icine her turlu 1 cay kasigi kimyon ekleyin. Bunu hayatınızın bir parcasi haline getirin.
Nohut ya da fasulye hasladiginizda haslama suyuna 1 cay kasigi karbonat atin, sonra suzdugunuz nohutu fasulyeyi pisirirken yine icine 1 cay kasigi kimyon ekleyin.
Emziren anneler kimyon can dostunuzdur. :)

Hepinize iyigeceler diliyorum

Benimde dolgun olmasına rağmen süt çok gelmiyor. Emiyor hala ağlıyor bende mama veriyorum. Doktora sorsan emme sonrası bi 30 ml lik mama ile desteklesen olmaz mı? Bize yoğun bakımdan çıkarken sütümü sormadan öyle dediler emse de bi 30 ml daha ver diye.

Kantaron yağı da işe yarıyomuş ama ben kullanmadım

Tam süt bezlerinin olduğu yerden,tomorcuklu kısımdan sıkman lazım kolostrum illaki vardır.beyaz olan 2.3.günden sonra gelir.doktorlar da var dediğine göre vardır kendini yok diye şartlandırma.pompalar zor çekiyor ondan da gelmiyordur bu elektrikliler daha iyi.bol bol emzir bıraksa da tuttur pes etmek yok

banada dediler de ilk 2 hafta verdim hatta sonra bıraktım, bazı günler sütüm iyi bazen az bakalım gelişimine göre başlayadabilirim

benimde her 2 meme ucum hatta çevresi sağmadan dolayı yara oldu, lansinoh krem sürüp üstüne göğüs kalkanı taktım, ertesi gün 2 memede iyileşti yaranın kabukları soyuldu , yaraların iyileşmesi için hava alması lazım, delikli olan kalkanı takın kremle birlikte işe yarayacaktır

Merhaba 19 Eylülde 41+0da oğlumu kucağıma aldım çok şükür. 40+6da yatışım yapıldı suni sancı verildi. Bebeğim ölçülenden daha kilolu olduğu için epizyo yetersiz geldi yırtıklarım oldu. Doğumdan 2 saat kadar sonra da solunum problemi yaşadığı için küvöze alındı. En az 5 gün yoğunbakımda kalacakmış. İlk doğduğu an çok güzeldi hayallerimdeki gibi oldu. Yarı lotus doğum gerçekleştirdik. Plesanta çıkana kadar ten tene temas gerçekleştirdik. Plesanta çıkınca da bakımları plesantaya bağlı haldeyken yapılmaya başlandı solunum sıkıntısını farkedince kestiler kordonu. Kilolu bebeklerde normal bir durum olduğunu sadece gözetim altında tutmak istedikleri için yoğun bakıma alındığı söylendi. Bugün tekrar görüşeceğiz doktorla. İnşallah emzirmeme müsaade eder.

Ahhahaha yirin bishop skoru neymis bak hic bilmiyorum ben onu.

Suni sanci her vurdugunda ikindiginizda acilma yasaniyor, sancidaki amac o zaten yani sanirim.
Yanılmıyorsam bebeğin pelvisteki konumu, rqhim ağzındaki qçılma, yumuşama ve rahim ağzının yönü toplamda bir skor oluşturuyor 0 ile 13 arasında. 6 altındaki skorlarda suni sancının basarı oranı düşük diye aklımda kalmış

Merhaba herkese
Başından beri mama vermeden ilerledim ilk 2 3 gün içinde bebeğimin sarığı artmaya başlamıştı sadece emzrydum uyanmamaya başladı bende sağarak biberonla vermeye başladım sütümü
Yaklaşık 10 gündür gayet iyi ama sorun şu ki ben daha ne kadar sağarak vericem sütümü yani benim sütümle besleniyo ama artık sadece emmesi grekmiyomu
Dün akşam uyanınca sadece emzirmeyi denedim yarım saat bir memede kaldı ve emdi ama doyacak kadar yetrli gelmedi sonra sağdığım sütten verdim bu şekildede çok yorucu oluyo hep sağarak ilerlemek gce 2 ye kadar uyumadı doymadı en kötü günüm olabilir yani
Benim bebeğim 2558 gr doğmuştu ama dopduğundan beri emme gücü çok iyi en başta emmeye başladı 2. Günde benden süt akmaya başlamıştı
Neden sadece emerek yetmiyo yarım saat yeterli değilmi bir memede nasıl devam etsem bilmiyorum siz nasıl yapıyosunuz 1 aydan sonra sadece emmeye dönermi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…