- 29 Aralık 2020
- 4.633
- 5.238
- 108
Sıcak su torbası koydum canım birde bastık damla aldım . Sagimdada emzirmede de sıkıntı yok da yeniden ucu açılmaya başladı bakalım .sıkınca bir damla geldi devamına bakicazKuzum doğru sağdığına emin misin sadece uç sıkmakndeğil çünkü videolara bak. Bir de wıcak su havlua vs yapabilirsin
Benim kadın doğum doktorum kesinlikle korse takmıyorsun dedi. 6 ay spor yok dedi. 6.aydan sonra pilatese başlayabilirmişim.Sezeryanla doğum yapan anneler kaçıncı gun korse takmaya başladınız Hangı korse taktınız
Aynen bu sütler hemen artsın artık bebemin midesi kara delik gibi zira..Arka sütü neymiş? Ya doktor bana mama ver bu hafta da dedi ama bn az vercem ya.. 1 meme 1 mama diyor saatte bir. Çok mqmq olur o zaman.. hala jilo kaybı %5 çünkü 1 hafta sonra kontrol. Yerine koyarsa mamayı kesçez. Bu sütler bi artsın ya
Bebeğim 2 haftalık oldu doğum yaptığım hastanedeki doktor iki göğüsten pompayla sıkınca 180 ml süt gelmeli dedi gelmiyorsa mama vereceksin dediBence bebeğin kilosuna takılmayın doktor sorun yok diyorsa yoktur. Süt de memenin boyutuyla alakalı değil. Rezene ben de içiyordum burda biri yazmış ileride nörolojik sıkıntı olabilir diye araştırdım hakikaten öyleymiş bıraktım bol su . Ben dere otu kaju tahin pekmez haşhaş ezmesi yiyorum. Meyve suyu yapıyorum evde erikten şeftaliden ne varsa komposto pek sevmiyorum arada üzümden yapıyorum. Bol su içiyorum ve bebeğime eşime sürekli temas ediyorum bunların sütü arttırdığı söyleniyor. 3 haftaya kadar bebeğe tek öğünde 30cc yeter zaten siz neden bu kadar takıyorsunuz ben anlamadım doymayan bebek ağlar lütfen psikolojinizi bozmayın i
Bulgur pilavı kesinlikle gaz yapıyor bunu test ettim onayladım 2 gün bulgur pilavı yedim 2 kaşık bile yesem bebekte ciddi gaz yapıyor o yüzden hayatımdan bulguru çıkardımKızlar bu gece kızım sabaha kadar yatmadı. Sürekli bağırdı. Ağlamak gibi bile değil bagiriyo sanki. Sesi kısıldı çocuğun. Emdikten 15 dakika sonra ağlamaya başlıyor kendini sıkıyor. Kakasını da önceki zamanlara göre az yaptı. Dün bütün gün bulgur pilavı yemiştim. O yapar mı bilmiyorum. Gaz damlası kullananlar ne kullanıyorsunuz . 15 dk uyuyor sonra bağırarak kalkıyor. Kendini sıkıyor. Zombi gibiyim şuan. Neden olur ki. Hiç böyle yapmazdı
Benim de sol göğsümde derin bir yarık oluştu dokunamıyorum bile. O göğsü bugün sadece sağarak verdim aralarda da zeytinyağı sürdüm hep ama ne fayda.. gümüş kapak da bende işe yaramadı. Göğüs ucu kremleri de fayda etmedi. Bunun kesin çözümünü bulan varsa bana da haber etsinAnneler acil yardım bebeğim 12 Eylül'de çok şükür sezeryan lâ dünyaya geldi. Enfeksiyon ve sarılıktan ötürü bir haftadır hastanede yatıyor. Yarın çikacak inş.. Ama ben süt sağayım derken makinalar uçlarını hep yara yaptı tam boşaltamadı çok şiş ağrılı bezeler oldu sütüm var ama duşta sağamıyorum sıcak havlu denedim zeytin yağıyla oluşturdum yok sadece makinaya akıyor ve göğüslerim berbat halde çok kötüyüm var mı öneriniz...
Canım asıl süt 3 gün sonra geliyor canını sıkma hemşire de bana öyle demiştiKızlar mesajlara bakamıyorum ama acil yardıma ihtiyacım var
Dün doğum yaptım doktorlar kontrol etti memeyi sıkınca süt var dediler ama bugün sıkıyorum damla dahi akmıyor pompa ile denedim yine yok .bebiş emerken aşırı canım acıyor süt grlmedigi için artık oda sürekli brakiyorecburen az önce mama aldım çay kaşığı ile verdim aç kalmasına dayanamadım . Ne yapacagim ben . Helva yedim papatya çayı içtim bestak damla aldım ama daha yok agliycam artık
Tahin yağı dene canım bende işe yaradıBenim de sol göğsümde derin bir yarık oluştu dokunamıyorum bile. O göğsü bugün sadece sağarak verdim aralarda da zeytinyağı sürdüm hep ama ne fayda.. gümüş kapak da bende işe yaramadı. Göğüs ucu kremleri de fayda etmedi. Bunun kesin çözümünü bulan varsa bana da haber etsin
Canım o bezeleri ov makinayla sağarken birde sıcak duşa devam et, benim eve arkadaşım elle sağmıştı çok kolay bir işlem değil eşime gösterdi o sağdı sonra kendi kendime beceremedim bende elle sapınca masaj yaparak rahatlıyor az çıkıyor ama rahatlıyorAnneler acil yardım bebeğim 12 Eylül'de çok şükür sezeryan lâ dünyaya geldi. Enfeksiyon ve sarılıktan ötürü bir haftadır hastanede yatıyor. Yarın çikacak inş.. Ama ben süt sağayım derken makinalar uçlarını hep yara yaptı tam boşaltamadı çok şiş ağrılı bezeler oldu sütüm var ama duşta sağamıyorum sıcak havlu denedim zeytin yağıyla oluşturdum yok sadece makinaya akıyor ve göğüslerim berbat halde çok kötüyüm var mı öneriniz...
Canım yüksek ateş 38 derece diyebiliyorum sen takipte kal benceSelam anneler uzun süredir gruptaki mesajları okuyordum ama bir türlü yazma fırsatım olmadı şimdi tecrübeli annelerin yardımına ihtiyacım var. Bebişimin bugün verem aşısı yapıldı, ara ara ateşi 37.5 derece oluyor endişelenmeli miyim? Ateş düşürücü şurup içiriyorum ama fayda etmedi sanırım olaki daha da yükselirse ne yapmam lazım deneyimi olan annemiz var mı aramızda
Yenidoganda 37.5 ustu ates oldugu taktirde hastaneye gitmelisiniz.Selam anneler uzun süredir gruptaki mesajları okuyordum ama bir türlü yazma fırsatım olmadı şimdi tecrübeli annelerin yardımına ihtiyacım var. Bebişimin bugün verem aşısı yapıldı, ara ara ateşi 37.5 derece oluyor endişelenmeli miyim? Ateş düşürücü şurup içiriyorum ama fayda etmedi sanırım olaki daha da yükselirse ne yapmam lazım deneyimi olan annemiz var mı aramızda
Gogus kalkani kesin cozum.Benim de sol göğsümde derin bir yarık oluştu dokunamıyorum bile. O göğsü bugün sadece sağarak verdim aralarda da zeytinyağı sürdüm hep ama ne fayda.. gümüş kapak da bende işe yaramadı. Göğüs ucu kremleri de fayda etmedi. Bunun kesin çözümünü bulan varsa bana da haber etsin
Benimde dolgun olmasına rağmen süt çok gelmiyor. Emiyor hala ağlıyor bende mama veriyorum. Doktora sorsan emme sonrası bi 30 ml lik mama ile desteklesen olmaz mı? Bize yoğun bakımdan çıkarken sütümü sormadan öyle dediler emse de bi 30 ml daha ver diye.dün memelerim aşırı hassastı elimi süremiyordum sevindim süt dolmuş diye bi sağdım 2 memeden 40 cc zor çıktı, uzanamıyorum bi yere değince de aşırı ağrı yapıyordu ve sağ memeyi 2 defa tek emdi oğlum, sabah sıktım baktım onca şişliğe hassasiyete hiç süt gelmiyor masaj yaptım sıcak su torbası koydum gelmeye başladı, ben anlamadım onca şişliğe hassasiyete rağmen süt taşması lazım ama tık yok bebeğim solu emdi emdi söndürdü ama bana yinede yeterli beslnemiyourr gibi geliyor moralim çok bozuldu, incir kürüne başladım rezene içiyorum bir de büyük memelerim şaka gibi gerçekten bu çocuk tosun olması gerekirken incecik zayıf bir bebek hala
Kantaron yağı da işe yarıyomuş ama ben kullanmadımBenim de sol göğsümde derin bir yarık oluştu dokunamıyorum bile. O göğsü bugün sadece sağarak verdim aralarda da zeytinyağı sürdüm hep ama ne fayda.. gümüş kapak da bende işe yaramadı. Göğüs ucu kremleri de fayda etmedi. Bunun kesin çözümünü bulan varsa bana da haber etsin
Tam süt bezlerinin olduğu yerden,tomorcuklu kısımdan sıkman lazım kolostrum illaki vardır.beyaz olan 2.3.günden sonra gelir.doktorlar da var dediğine göre vardır kendini yok diye şartlandırma.pompalar zor çekiyor ondan da gelmiyordur bu elektrikliler daha iyi.bol bol emzir bıraksa da tuttur pes etmek yokKızlar mesajlara bakamıyorum ama acil yardıma ihtiyacım var
Dün doğum yaptım doktorlar kontrol etti memeyi sıkınca süt var dediler ama bugün sıkıyorum damla dahi akmıyor pompa ile denedim yine yok .bebiş emerken aşırı canım acıyor süt grlmedigi için artık oda sürekli brakiyorecburen az önce mama aldım çay kaşığı ile verdim aç kalmasına dayanamadım . Ne yapacagim ben . Helva yedim papatya çayı içtim bestak damla aldım ama daha yok agliycam artık
banada dediler de ilk 2 hafta verdim hatta sonra bıraktım, bazı günler sütüm iyi bazen az bakalım gelişimine göre başlayadabilirimBenimde dolgun olmasına rağmen süt çok gelmiyor. Emiyor hala ağlıyor bende mama veriyorum. Doktora sorsan emme sonrası bi 30 ml lik mama ile desteklesen olmaz mı? Bize yoğun bakımdan çıkarken sütümü sormadan öyle dediler emse de bi 30 ml daha ver diye.
Anneler acil yardım bebeğim 12 Eylül'de çok şükür sezeryan lâ dünyaya geldi. Enfeksiyon ve sarılıktan ötürü bir haftadır hastanede yatıyor. Yarın çikacak inş.. Ama ben süt sağayım derken makinalar uçlarını hep yara yaptı tam boşaltamadı çok şiş ağrılı bezeler oldu sütüm var ama duşta sağamıyorum sıcak havlu denedim zeytin yağıyla oluşturdum yok sadece makinaya akıyor ve göğüslerim berbat halde çok kötüyüm var mı öneriniz...
Benim de sol göğsümde derin bir yarık oluştu dokunamıyorum bile. O göğsü bugün sadece sağarak verdim aralarda da zeytinyağı sürdüm hep ama ne fayda.. gümüş kapak da bende işe yaramadı. Göğüs ucu kremleri de fayda etmedi. Bunun kesin çözümünü bulan varsa bana da haber etsin
Yanılmıyorsam bebeğin pelvisteki konumu, rqhim ağzındaki qçılma, yumuşama ve rahim ağzının yönü toplamda bir skor oluşturuyor 0 ile 13 arasında. 6 altındaki skorlarda suni sancının basarı oranı düşük diye aklımda kalmışAhhahaha yirinbishop skoru neymis bak hic bilmiyorum ben onu.
Suni sanci her vurdugunda ikindiginizda acilma yasaniyor, sancidaki amac o zaten yani sanirim.
2 5 10 20 hepsinden aldım .. önce 2 ilr yaptım uzun sürüyor. Sonra 10 ve 20 ile denedim ama elime büyük geldi alışamadım. 5likle yapıyorum. Hastanede 20likle yapıyolardıBuda mantıklı imiş hangi ölçüde şırınga almak lazım peki canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?