2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kuzum bebiş emiyorsa neden sağıyorsun onu anlamadım? Artı sağmaya nasıl vakit buluyorsun? Ben günde 2 kere sağayım diyorum süt artsın diye yok.. sadeve sabah 6 7 civarı sayabiliyorum gün içinde sıra gelmiyır bebiş emmesinden..

Yarım saat emince kendi mi bıraktı memeyi? Doymuştur o zaman.. acıkınca yine ister yine verirsin meme

Emiyo evet ama sadece emerek doymuyo geveşemiyo doymuş olmuyo yani
Sadece emzirdiğimde nerdeyse 1 saat kalacak memede buna rağmen hala emsin istiyo
Bende korkuyorum yine aç kalır sarılık artar diye başta öyle bişey yaşayıncada bş düsen oturtamadım

Memesi yara olan arkadaşlarım zeytin yağını ocakta kızdırıp iyice soğutup öyle göğsünüze sürün asidi zarar verir daha çok. Ben kışın yediğim ayvanın çekirdeğini saklamıştım onu biraz su ile dolaba koyup jel haline getirdim be onu sürdüm hiç yara olmadı yarası olanlar yapabilir. Bir de bildiğiniz buzdolabı poşetini kesiyordum göğüs ucuma göre onu göğüs ucuma koyuyordum buhar oluyordu havasız da kalmıyordu hem hem de sütyene vs yapışmıyordu. Bu yöntemi bir ebe arkadaşım söylemişti bana aklınızda olsun

Hayirli olsun insallah hemen iyilesir bebis ve kavusursunuz.. 40+5 deyim bende ve persembeye kadar baslamazsa suni secenegini deneyecegiz dedi doktor.. sureci cok merak ediyor bi taraftan da endiseleniyorum, sizin hic sanciniz oldu mu? Suni sanci ne kadar aldiniz ve acili birsey mi? Musait olunca cevaplarsaniz cok sevinirim.

Kuzum bizimkiler de öyle 2 saat memede durduğu oluyor mecbur tutuyoruz. 1 saat garanti duruyor yani. Sağınca çoo geliyor mu sütün? Benim çok gelmiyor sağınca ben de onu anlamadım. Ama bebek emiyor gündüzleri en azından emdikten sonra uyuyor . Göğsümde uyuyor bazende 1 2 saat emiyor sonra da 2 saat göğsümde yatıp uyuyor.

Hayırlı olsun canım benim sağlıkla büyüsün kucağına sağlıkla alacaksın bebek iri diye herşeyi ona bağlayacaklar haberin olsun benim de başıma geldi çünkü.

Sağınc 2 göğüstn toplam 120 ml çıkıyo sütüm var aslında
Benimde öyle 45 dk kesin emiyo bıraksam 1 saatte olur küçük diyemi böyle peki bu kadar memede kalması çok yorucu oluyo
Ne zmn göğsünden çekiyorsun peki kendi bırakıp uyuyuncamı mesela diyorum doydu bıraktı yarım saat sonra yine emmek istiyo
Ne kadar daha böyle 1 saat emcek peki ya böyle doyurucu olcakmı yada içtiği 15 20 dk yeter diyolar hep anlamadım ben yani

Çok tebrikler, yukarıda bir arkadaşımız daha sormuş ama ben de merak ediyorum. Benim de eğer doğum cumaya kadar başlamazsa önce fitil sonra suni sancı ile doğum başlatacaklar. Sizin bebeğiniz kanala inmiş miydi, açıklığınız var mıydı, suyunuzda azalma var mıydı, fitil kullandılar mı, tüm süreç ne kadar sürdü aktarabilirseniz çok sevineceğim. Umarım emzirme ve iyileşme süreçleri de dilediğiniz gibi olur.
Kızlar bebelerinize uyku tulumu aldınız mı? Gece uyuması için

Alacağım ben owli iyiymiş sanırım tog diye bir değeri var ona göre bakacağım 3 6 ay alacağım ayak kısmı çuval gibi olandan.

Tam şuan ona bakıyordum bin lira ya
Ben de owli almayı düşünüyordum sonra baktım abimlerden kalmış bana bir de bi tanıdığım dikmişti güzel pamuklu bi kumaştan ama kesimini sevemedim, terziye verdim owli ebadına getirdi bunlar 0-3 ay için. Sanırım arası bende de yok bir de 1 yaş kalın bi tulum var. Eğer kendim alsaydım owlinin 0-36 olanları var büyüyen tulum diye geçiyor olmalı onu tercih ederdim. Sürekli bir yeri açılıyor ve tulum cocuga uyumlu hale geliyor. Owlide en mantıklısı bu, ama tog degerleri nasıl tutar onu bilemedim ben içinde önerilenden daha kalın bir şey giydirirsem düzeni tuttururum diye umuyorum. Bir de instagramda owli muadili el dikimi bir tulum görmüştüm ama sayfanın adını hatırlayamıyorum. Uyku tulumu falan yazınca çıkıyordur kesin, o da bahsettiğim gibi uyumlulara benziyordu

Valla ben o bırakana kadar bırakmıyorum. Küçükler zaten yoruluyorlar dinlene dinlene emiyorlar. Yorucu maalesef başka iş yapmıyorum. Hatta yemek yerken bile emiyor oluyor. çok şükür senin sütün sağınca iyi geliyormuş benim 20 ml geliyor bir memeden ben de ona çıldırıyorum.. günde kaç kere sağıyorsun

0.3 tog var sanırım owli de. İçine kısa kollu uzın kollu vs giydirerek çözeriz am 3 6 ay için bin tl çok ya uzun süre giyilen daha iyi

Süt sağma işinde iyi olanlar bir elin atın bana. Sütü arttırmak için ne zaman nasıl sağmalıyım.. sabah bebek tek göğüs emdi diğerini emmedi uyudu. Ben de emdiğine taktım pompayı. (Mamajoo tekli var) önce 5. Kademede masajı açtım süt gelmeye başlıyor biraz gelince sağma moduna geçiyorum orta modd filan sonra yükseltiyorum.. ama 5 dakka sonra gelmiyor süt.. bitti demek mi, yüksek modla mı devam etmeliyim. Yoksa beklemeli miyim kanal açılır diye... yardım.. kaç gündür yapmadığım kalmadı sağılan süt hiç artmıyor

Sutunuz yetmiyor degil, bebeginiz sizden ayrilmak istemiyor. Ikisi farkli seyler :) yormayın o tatli caninizi. 2 memeyi 20'ser dk emen bebek cok cok cok doyar zaten (2memeden 120 ml gelen annenin bebegi ac kalmaz su an bebeginizin haftasina gore her beslenmede 60-90 ml yemege ihtiyaci var hepsi bu)
Kızlar bebelerinize uyku tulumu aldınız mı? Gece uyuması için

0.5
1.7
2.5 tog olarak aldik.

ovli almadik o kadar parayla kac tane uyku tulumu alinir.

Alacağım ben owli iyiymiş sanırım tog diye bir değeri var ona göre bakacağım 3 6 ay alacağım ayak kısmı çuval gibi olandan.

Bize cuval gibi olan ovli'lerden geldi. Hic ama hic rahat etmedi bebegimiz. Tavsiye etmiyorum.

Lcw ve defacto cok uygun fiyatli var onlara bakin. Ayrica her bebek uyku tulumu sevmeyebilir :)

Aynı şekilde tüm gün emzirme yapılır yani yemek bile emzirerek olur buda bana çok yorucu geliyo şuan sanırım sağmak bı noktada kolayıma geldi
Gün içinde 3 4 saatte bir sağdım hep gce bi sabaha kadar sağmadım sağmakta biraz çoğaltıyo başta benimde 20 30 ml çıkıyodu hatta öyle emerek yetmediğini anladım sarılık böyle düzeldi biberonla takviye yaparak yoksa 15 dk memede kalıp uyuyodu

Sağmak yerine emzirmeyle devam etmem gerkiyo sanırım
Evet memeden ayrılmak istemiyor en başından beri bayada çekiyo emiyo ama sakinleşmesi memede 1 saate yakın kalmayla oluyo 40 gün olunca bu düzene gircekmi acaba ya

Ben uyku gurusunu aldım. 0-3 yaş için ama onlarda tog değeri 0.5 olduğu için ara mevsimlik olarak diyorlar. Ben göbeğinin hizasından battaniye örteceğim. H&m, lcw, defactonun falan uyku tulumlarını beğeniyorlar hem bir kış için normal fiyattalar. E bebektekilern 9 aydan itibaren başlıyor.

sağınca ne kadar geliyor sütün ? bizimde sarılık arttı dönem dönem ama hep emzirmeye devam ettim, yarım saat emse 2 saat beklemiyorum ben ağlayınca tekrar veriyorum, günde 2 saat beklediğim nadir olmuştur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…