2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
emdikten sonra göğsüme alıp gazını çıkarıyorum, meme de uyuyor zaten gazını alırken de önce uyanıyor sonra mayışıyor uyuyor, sizin kokunuzu alıyor yine kalp atışınızı dinliyor sakinliyor, yatağa koyunca da hemen bırakmıyorum poposundan pış pışlıyorum , derin uyuyunca bırakıyorum uyuyor, tabi her zaman böyle olmuyor uyuyacağı varsa uyuyor yoksa gene uyanıyor

Canım ben hemşire ile konuştuğumda gelmese bile sağmaya devam et yüksek modla hem uyarılır süt artar hem de kanallardaki sütü alırsın demişti. Yoğun bakıma süt sağıp götürdüğüm zamanlar 25-30 ml filan çıkıyordu hastane tipi pompayla. Hemşirenin dediği gibi yapa yapa 60 a kadar çıkarmıştım o zaman. Bir de ben sağmadan önce lansinoh göğüs incilerini koyuyordum mikrodalgada ısıtıp 5-10 ml farkediyordu süt miktarı.

sağınca ne kadar geliyor sütün ? bizimde sarılık arttı dönem dönem ama hep emzirmeye devam ettim, yarım saat emse 2 saat beklemiyorum ben ağlayınca tekrar veriyorum, günde 2 saat beklediğim nadir olmuştur
Canım sarılığınız ne kadar sürdü?

Bizim de ABO uyuşmazlığından dolayı sarılık oldu 5 gün fototerapi gördü yoğun bakımdayken ama hala devam ediyor. Sürekli emzirmeye çalışıyorum mama filan veriyorum ama bana azalmıyor hatta artıyor gibi geliyor. Uyuduğu için de 2-2.5 saatte bir zorla uyandırıp besliyorum. Sizin süreciniz nasıldı?

benim bebeğim de 5 gün yoğun bakımda kaldı ve o süreçte mecbur o yağlı sütü makine ile sağmak zorunda kaldım. Hastane tipi makine kullandım ve öncesinde o bezeleri lansinohun inci pediyle yumuşattım. Sonra masaj yaptım, sonra ucunu elle sağdım 2-3 dk ve makineye başladım. İlk zamanlar yara olmuştu ve çok fazla şişlik vardı bu yönteme geçince süt artık kendiliğinden akmaya başladı. Bir de her sağım sonrası lansinoh krem ve gümüş kapak kullandım. Bir de kendimi kötü hissettim ama zaten mama veriyolar diye sağma süresini 1-2 kere uzattım en azından meme uclarım rahatlasın diye

Bende de var o ama bazen unutuyorum biran önce sağayım derken :) günde kaç kere sağmam lazım ve ne zamanlar? Yüksek modla sağayım tamamdır acıyor azıcık ama neyse :) peki kaç dakka sağayım? Yani süt bitti gelmiyor diyelim yüksek modla kaç dakka?

Kuzum benim suyum gelmediki eşime sürekli yürüyüs yapalım diyip duruyodum cıktık bayagı yuruyus yaptık artık yürümeye zorlanıyodum ama sancı falan yoktu tabi eve geldik yemek yedik dalga geciyodu benle benim sancım geldi sende tık yok diye ama niyeyse içime doğuyodu sürekli ben bugün doğurcam dedim durdum aksam yattım kasılıyorum ama herzamanki gibi baktım sanki düzenli gibi neyse yatayım uykudan uyandırırsa doğum sancısıdır dedim mübarek hiç uyutmadı anladım doğum sancısı oldugunu kanama falan da gördüm sabaha kadar evde cektim kasılmaları sabah gittim yatışım yapıldı 4 saat sonra kavustuk cok sükür

Eğer emzirme yapıyorsan, emzirme sonrası boşaltmak için. Emzirme yapmıyorsan iki sağım arası 3 saat idealmiş. Ortalama meme 2.5-3 saate doluyormuş. Zaten ben de bazen geciktirdiğimde de miktarın gecikmediğini görüyorum.

Toplamda bir meme için eğer erken boşalıyorsa 12-15 dk, eğer 10. Dkdan sonra boşalıyorsa 15-20 dk önerildi.

Benim şu an 6-7. Dk gibi boşalıyor artık damla damlaya dönüyor ben kafama göre 12. Dkdan sonra bırakıyorum.

5 gün mü fototerapi aldı bizim 4.gün değerimiz 17 oldu yatış yaptık fototerapi aldı sabahı değer 9.5 olmuştu taburcu olduk, o zamanlar da emmiyor uyanmıyordu ilk 2 hafta hep böyle geçti, değer yüksek olunca uykuya meyilli oluyor ne yaptıysak uyanmıyordu, dr 2 de bir kontrole çağırdı tabi gene yükselmişti biizm 15 13 14 hep böyleydi, ben bez kontrolü yaptığımızı dra söyleyince iyi yapmışsın bu şekilde devam et rengi daha da sararırsa gel dedi, yani en son 15. gün de gittik 1 ay sonraya kontrol dedi, 2 haftadan sonra o derin uyumalar geçti çok şükür şimdi arada sararıyor ama eskisi gibi değil emmesi de düzeldi, ABO uyuşmazlığında sarılık 3 aya kadar sürüyormuş maalesef, rengi karardı resmen yavrumun , haftaya tekrar kontrol var bakalım, emzirmedem önce alt temizliğini bak vücudunu kremle hatta burun temizliği de yapabilirsin o şekilde uyanır

Kızlar bize bugün 21 gün oldu 32 Ağustos gecesi acil sezeryana alınmak zorunda kaldım toparlanma sürecimiz uzun sürsede çok şükür iyiyiz artık

Sürekli emerek değil ama uyuyo emiyo şeklde o kadar kalıyo hep değil ama solda daha çok

kalıyo

Bugün hiç sağmadım hep emzirdim
aynen öyle ben öyle yapıyorum bıraktım saat bakmayı

1.5saat uyuduğuda oldu yarım saatte uyandığıda oldu çok değişken ya bi rutin yok cidden uyucaksa gayet dalıp uyuyo uyancaksada napsak boş

Sağol canım bn emziriyorum, boşaltmak için sağayım o zaman.. dediğin dakikalara uyayım o zaman.. bir memeyi emdi diğerini emmediyse , 2sini de sağcam yine o zaman.

Peki önce masaj modunda çalıştırıyorum ben makineyi sonra sağım moduna alıyorum. Farkı sadece gücü bence :) doğru mu yapıyom bilmem.

Ay pardon neyse benim suyum gelsin o zaman

Biz de yapamıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…