aynen öyle ben öyle yapıyorum bıraktım saat bakmayı2 memeden 100 cvrı geliyo sağnca
Bugn bende öyle yapıcam hep emzircem ne zamn istrse çünkü biraz emip uyuyo uyndkça vericem hep saat düşünmeden
emdikten sonra göğsüme alıp gazını çıkarıyorum, meme de uyuyor zaten gazını alırken de önce uyanıyor sonra mayışıyor uyuyor, sizin kokunuzu alıyor yine kalp atışınızı dinliyor sakinliyor, yatağa koyunca da hemen bırakmıyorum poposundan pış pışlıyorum , derin uyuyunca bırakıyorum uyuyor, tabi her zaman böyle olmuyor uyuyacağı varsa uyuyor yoksa gene uyanıyorKızlar bir sorum olacak size, bebeği uyutmak. Rutininizi paylaşır mısınız? Mesela az önce altını değiştirdim, emzirdim, gazını çıkardım. Yatağına koydum mızmız. Pışpıs yaptım kucağıma.alip yine.uyumuyor. gece zaten hep ayaktayim artık. Meme-uyku düzenini saglayamiyorum. Bakıyorum YouTube videolara yenidoğan bebekle bir günüm tarzi videolara, bebekleri emzirip kucakta iki öpüp besigine koyuyor mışıl mışıl uyuyorlar. Memede uyusa bu sefer gazını çıkarırken uyanıyor. Siz nasıl yapıyorsunuz bu işi?
Canım ben hemşire ile konuştuğumda gelmese bile sağmaya devam et yüksek modla hem uyarılır süt artar hem de kanallardaki sütü alırsın demişti. Yoğun bakıma süt sağıp götürdüğüm zamanlar 25-30 ml filan çıkıyordu hastane tipi pompayla. Hemşirenin dediği gibi yapa yapa 60 a kadar çıkarmıştım o zaman. Bir de ben sağmadan önce lansinoh göğüs incilerini koyuyordum mikrodalgada ısıtıp 5-10 ml farkediyordu süt miktarı.Süt sağma işinde iyi olanlar bir elin atın bana. Sütü arttırmak için ne zaman nasıl sağmalıyım.. sabah bebek tek göğüs emdi diğerini emmedi uyudu. Ben de emdiğine taktım pompayı. (Mamajoo tekli var) önce 5. Kademede masajı açtım süt gelmeye başlıyor biraz gelince sağma moduna geçiyorum orta modd filan sonra yükseltiyorum.. ama 5 dakka sonra gelmiyor süt.. bitti demek mi, yüksek modla mı devam etmeliyim. Yoksa beklemeli miyim kanal açılır diye... yardım.. kaç gündür yapmadığım kalmadı sağılan süt hiç artmıyor
Canım sarılığınız ne kadar sürdü?sağınca ne kadar geliyor sütün ? bizimde sarılık arttı dönem dönem ama hep emzirmeye devam ettim, yarım saat emse 2 saat beklemiyorum ben ağlayınca tekrar veriyorum, günde 2 saat beklediğim nadir olmuştur
benim bebeğim de 5 gün yoğun bakımda kaldı ve o süreçte mecbur o yağlı sütü makine ile sağmak zorunda kaldım. Hastane tipi makine kullandım ve öncesinde o bezeleri lansinohun inci pediyle yumuşattım. Sonra masaj yaptım, sonra ucunu elle sağdım 2-3 dk ve makineye başladım. İlk zamanlar yara olmuştu ve çok fazla şişlik vardı bu yönteme geçince süt artık kendiliğinden akmaya başladı. Bir de her sağım sonrası lansinoh krem ve gümüş kapak kullandım. Bir de kendimi kötü hissettim ama zaten mama veriyolar diye sağma süresini 1-2 kere uzattım en azından meme uclarım rahatlasın diyeAnneler acil yardım bebeğim 12 Eylül'de çok şükür sezeryan lâ dünyaya geldi. Enfeksiyon ve sarılıktan ötürü bir haftadır hastanede yatıyor. Yarın çikacak inş.. Ama ben süt sağayım derken makinalar uçlarını hep yara yaptı tam boşaltamadı çok şiş ağrılı bezeler oldu sütüm var ama duşta sağamıyorum sıcak havlu denedim zeytin yağıyla oluşturdum yok sadece makinaya akıyor ve göğüslerim berbat halde çok kötüyüm var mı öneriniz...
Bende de var o ama bazen unutuyorum biran önce sağayım derken :) günde kaç kere sağmam lazım ve ne zamanlar? Yüksek modla sağayım tamamdır acıyor azıcık ama neyse :) peki kaç dakka sağayım? Yani süt bitti gelmiyor diyelim yüksek modla kaç dakka?Canım ben hemşire ile konuştuğumda gelmese bile sağmaya devam et yüksek modla hem uyarılır süt artar hem de kanallardaki sütü alırsın demişti. Yoğun bakıma süt sağıp götürdüğüm zamanlar 25-30 ml filan çıkıyordu hastane tipi pompayla. Hemşirenin dediği gibi yapa yapa 60 a kadar çıkarmıştım o zaman. Bir de ben sağmadan önce lansinoh göğüs incilerini koyuyordum mikrodalgada ısıtıp 5-10 ml farkediyordu süt miktarı.
Kuzum benim suyum gelmediki eşime sürekli yürüyüs yapalım diyip duruyodum cıktık bayagı yuruyus yaptık artık yürümeye zorlanıyodum ama sancı falan yoktu tabi eve geldik yemek yedik dalga geciyodu benle benim sancım geldi sende tık yok diye ama niyeyse içime doğuyodu sürekli ben bugün doğurcam dedim durdum aksam yattım kasılıyorum ama herzamanki gibi baktım sanki düzenli gibi neyse yatayım uykudan uyandırırsa doğum sancısıdır dedim mübarek hiç uyutmadı anladım doğum sancısı oldugunu kanama falan da gördüm sabaha kadar evde cektim kasılmaları sabah gittim yatışım yapıldı 4 saat sonra kavustuk cok sükürOnları deniyorum daha dün 5 6 km aralıksız yürüdüm, hurmalar ilişkiler göğüs uyarmaları pilates topları ve içerde gayet mutlu dışarı çıkmak istemeyen bir bebekher kontrole bari 1 cm açıklık olsa diye gidiyorum ama yok. Belki esmerim53 Gibi aniden suyum gelir diye umuyorum, yataktan kalkıyorum kuru bi de toplantı varmış o gün o yüzden öğlene doğru gel dedi, saat 4 gibi mesai bitmeden bunlar işe yaramadı hadi ameliyathaneye derse diye düşünmedim değil. Artık sağlıkla dünyaya gelmesine odaklanmam gerek sanırım.
Eğer emzirme yapıyorsan, emzirme sonrası boşaltmak için. Emzirme yapmıyorsan iki sağım arası 3 saat idealmiş. Ortalama meme 2.5-3 saate doluyormuş. Zaten ben de bazen geciktirdiğimde de miktarın gecikmediğini görüyorum.Bende de var o ama bazen unutuyorum biran önce sağayım derken :) günde kaç kere sağmam lazım ve ne zamanlar? Yüksek modla sağayım tamamdır acıyor azıcık ama neyse :) peki kaç dakka sağayım? Yani süt bitti gelmiyor diyelim yüksek modla kaç dakka?
5 gün mü fototerapi aldıCanım sarılığınız ne kadar sürdü?
Bizim de ABO uyuşmazlığından dolayı sarılık oldu 5 gün fototerapi gördü yoğun bakımdayken ama hala devam ediyor. Sürekli emzirmeye çalışıyorum mama filan veriyorum ama bana azalmıyor hatta artıyor gibi geliyor. Uyuduğu için de 2-2.5 saatte bir zorla uyandırıp besliyorum. Sizin süreciniz nasıldı?
bende öyleydim , ama bende sarılık yok diye artık doymazsa uyanır diyorum , yoksa benimkide bazen emiyordu uykuya kalıyordu o yüzden sağıp veriyordum ( biberonla uyurken bile içiyor ) ama şimdi bıraktım artık
Yarım saat sadece bir meme için iyi bir süre değil mi ya
Ben kendisi bırakana kadar emziriyorum dk tutuyorum şuan Max 20 dk sürdu genelde 15 dk da bırakıyor
O zaman buda çok kısa bir süre
Yeni stresler yükleniyor
aynen öyle ben öyle yapıyorum bıraktım saat bakmayı
emdikten sonra göğsüme alıp gazını çıkarıyorum, meme de uyuyor zaten gazını alırken de önce uyanıyor sonra mayışıyor uyuyor, sizin kokunuzu alıyor yine kalp atışınızı dinliyor sakinliyor, yatağa koyunca da hemen bırakmıyorum poposundan pış pışlıyorum , derin uyuyunca bırakıyorum uyuyor, tabi her zaman böyle olmuyor uyuyacağı varsa uyuyor yoksa gene uyanıyor
Sağol canım bn emziriyorum, boşaltmak için sağayım o zaman.. dediğin dakikalara uyayım o zaman.. bir memeyi emdi diğerini emmediyse , 2sini de sağcam yine o zaman.Eğer emzirme yapıyorsan, emzirme sonrası boşaltmak için. Emzirme yapmıyorsan iki sağım arası 3 saat idealmiş. Ortalama meme 2.5-3 saate doluyormuş. Zaten ben de bazen geciktirdiğimde de miktarın gecikmediğini görüyorum.
Toplamda bir meme için eğer erken boşalıyorsa 12-15 dk, eğer 10. Dkdan sonra boşalıyorsa 15-20 dk önerildi.
Benim şu an 6-7. Dk gibi boşalıyor artık damla damlaya dönüyor ben kafama göre 12. Dkdan sonra bırakıyorum.
Biz ilk banyomuzu yaptık :) ama losyon mosyon süremedik o ağlamayla nasıl sürcez
Ay pardonKuzum benim suyum gelmediki eşime sürekli yürüyüs yapalım diyip duruyodum cıktık bayagı yuruyus yaptık artık yürümeye zorlanıyodum ama sancı falan yoktu tabi eve geldik yemek yedik dalga geciyodu benle benim sancım geldi sende tık yok diye ama niyeyse içime doğuyodu sürekli ben bugün doğurcam dedim durdum aksam yattım kasılıyorum ama herzamanki gibi baktım sanki düzenli gibi neyse yatayım uykudan uyandırırsa doğum sancısıdır dedim mübarek hiç uyutmadı anladım doğum sancısı oldugunu kanama falan da gördüm sabaha kadar evde cektim kasılmaları sabah gittim yatışım yapıldı 4 saat sonra kavustuk cok sükür
Biz de yapamıyoruzKızlar bir sorum olacak size, bebeği uyutmak. Rutininizi paylaşır mısınız? Mesela az önce altını değiştirdim, emzirdim, gazını çıkardım. Yatağına koydum mızmız. Pışpıs yaptım kucağıma.alip yine.uyumuyor. gece zaten hep ayaktayim artık. Meme-uyku düzenini saglayamiyorum. Bakıyorum YouTube videolara yenidoğan bebekle bir günüm tarzi videolara, bebekleri emzirip kucakta iki öpüp besigine koyuyor mışıl mışıl uyuyorlar. Memede uyusa bu sefer gazını çıkarırken uyanıyor. Siz nasıl yapıyorsunuz bu işi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?