2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Göbek bağı düşmeden banyo yaptıran var mı? Bizim kız tembel çıktı 12. Gün daha göbeğiyle dolaşıyor
Benim de 11 de düştü. 9. Gün dayanamadım ıslatılmış pamukla sildim eklemleri boynumu vs. Sende öyle yap yıkama daha az kaldı düşer

5 güne rağmen hala geçmedi baya var artık emzirerek evde takip ediyoruz

İnşallah o kadar uzun sürmez 3 ay, bi de bizim uyku problemimiz yok çok şükür uyanıyor kendi. Acıkınca ağlıyor ki acıkmaları 2-2.5 saat oluyor.

Bez kontrolünü nasıl yaptın ?
Bizimki hep aynı renk gibi, eve geldiğinden beri herhangi bir farklılık olmadı kakasında.

Pişik kremine ne zaman başladınız? Bizim hastane ilk günlerde sürme dedi ama ilk günler kaçıncı günde biter?

Canım yüksek ateş 38 derece diyebiliyorum sen takipte kal bence

Teşekkür ederim kızlar güzel bilgi ve deneyimleriniz için. Şükür ateşimiz daha da fazla çıkmadan verem aşısını da atlattık. Dün hem verem oldu hem de iki bacağından da aşı oldu toplam 3 aşı da ağır geldi bebişe halsizdi, ateşi de çıkınca biraz panik yaptım ama korkulacak bişey yokmuş allahtan. 4 saat ara ile parol ateş düşürücü şurup verdim geçti

renk değilde sayı ve miktar olarak, günde en az 6 çişli bez olması gerekiyor, çünkü bilirubini idrar ve kaka yoluyla atıyor, çok üzüldüm kendimi yedim hırpaladım, ilk 2 hafta dert kahırla geçti resmen bebeğimin büyüdüğüne bile sahit olamadım o yüzden artık bıraktım üzülmeyi bunlarda geçecek çok önemli bişey olsa hastanede tutarlardı, sizde bol bol emzirin anın tadını çıkarın,geçen günler gelmiyor geri

Teşekkür ederim yatışım yapıldığında hiç sancım veya açılmam yoktu. Açılma varmı çatı müsaitliği vs diye bakarlarken tetiklenme oldu sanırım hafif sancılarım başladı. Sonra suni sancı serumunu taktılar. Tıbbi terim olarak indüksiyon diyolar kendi aralarında konuşurlarken. 1 buçuk dk ile 5 dk aralıklarla gelen 30 sn süren sancılar başladı. 2 saat kadar sonra dozunu artırdılar. Artık daha güçlü hissetmeye başladım. Sonra yine dozu artırdılar. Açıklığım 5-6 cm gibi olduğunda sancıyı kesip bi iğne yaptılar açılmayı hızlandırıyormuş. Bi süre sonra tekrar suni sancı verildi. Gittikçe sancılar güçlendi. Ağrı eşiği çok düşük biri olduğum için çok zorlandım. İlk doğumumda suni sancı olmadığı halde yine aynı zordu benim için. Yani suni sancı çok acılı zor vs diye birşey söyleyemem tamamen kişisel bir durum. Ben elime diken batsa ağlayan biriyim son muayenede ebem artık bağırmak bitti ağrın geldikçe nefesini tutup nefessizlikten boğulacak gibi olana kadar ıkın nefesin tükenince hızlı bir nefes alıp ağrın geçene kadar ıkınmaya devam et dedi. Bu aşama kolay ve katlanılabilirdi çünkü artık mutlu sona ulaşmak üzere olduğumu biliyordum bana ne dedilerse yaptım ve kısa süre içinde bebeğim kucağımdaydı. Bebek çıkar çıkmaz bütün o ağrılar sancılar pufff yok oluyor sanki 30 sn önce yoktu hiç yaşamadım gibi bir rahatlık... İnşallah siz de çok kolay ve güzel hatırlayacağınız bir şekilde kavuşursunuz. Sancı çekerken duşa girmek çok rahatlatıyor tavsiye ederim.

Hayırlı olsun canım benim sağlıkla büyüsün kucağına sağlıkla alacaksın bebek iri diye herşeyi ona bağlayacaklar haberin olsun benim de başıma geldi çünkü.
Teşekkür ederim inşallah. Bebek küçük olsa dert büyük olsa dert... Hiç sorunsuz doğup büyüyen bebek var mı merak ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…