Benim de 11 de düştü. 9. Gün dayanamadım ıslatılmış pamukla sildim eklemleri boynumu vs. Sende öyle yap yıkama daha az kaldı düşerGöbek bağı düşmeden banyo yaptıran var mı? Bizim kız tembel çıktı 12. Gün daha göbeğiyle dolaşıyor
bende direk banyo sonrası süremiyorum hem ağlıyor hemde üşütmesin diyeBiz ilk banyomuzu yaptık :) ama losyon mosyon süremedik o ağlamayla nasıl sürcez
biz annem ve kv m zoruyla 8.gün yaptırdıkGöbek bağı düşmeden banyo yaptıran var mı? Bizim kız tembel çıktı 12. Gün daha göbeğiyle dolaşıyor
Arkadan gelenler napsinGrupça bi 40 ımız çıksada az rahatlasak ya da değişen bişey olmucakmıönden gidenler kalanları motive etsin geçcek diye
Katılıyorum, kızım resmen içerde mahsur kaldı çıkışı bulamıyorArkadan gelenler napsindaha bebislerini dogurmayanlar
5 gün mü fototerapi aldıbizim 4.gün değerimiz 17 oldu yatış yaptık fototerapi aldı sabahı değer 9.5 olmuştu taburcu olduk, o zamanlar da emmiyor uyanmıyordu ilk 2 hafta hep böyle geçti, değer yüksek olunca uykuya meyilli oluyor ne yaptıysak uyanmıyordu, dr 2 de bir kontrole çağırdı tabi gene yükselmişti biizm 15 13 14 hep böyleydi, ben bez kontrolü yaptığımızı dra söyleyince iyi yapmışsın bu şekilde devam et rengi daha da sararırsa gel dedi, yani en son 15. gün de gittik 1 ay sonraya kontrol dedi, 2 haftadan sonra o derin uyumalar geçti çok şükür şimdi arada sararıyor ama eskisi gibi değil emmesi de düzeldi, ABO uyuşmazlığında sarılık 3 aya kadar sürüyormuş maalesef, rengi karardı resmen yavrumun , haftaya tekrar kontrol var bakalım, emzirmedem önce alt temizliğini bak vücudunu kremle hatta burun temizliği de yapabilirsin o şekilde uyanır
Biz yoğun bakımdayken hemşireyle yapmıştık ilk banyosunu, evde de yapmanız gerekirse banyo sonrası göbeği iyice kurulayın yeter demişti.Göbek bağı düşmeden banyo yaptıran var mı? Bizim kız tembel çıktı 12. Gün daha göbeğiyle dolaşıyor
Arkadan gelenler napsindaha bebislerini dogurmayanlar
Katılıyorum, kızım resmen içerde mahsur kaldı çıkışı bulamıyor
Bizim 40 çıktı değişen bişey olmadı daha zor olduGrupça bi 40 ımız çıksada az rahatlasak ya da değişen bişey olmucakmıönden gidenler kalanları motive etsin geçcek diye
Prensesliklerinin tadını çıkarsın onlar :)Arkadan gelenler napsindaha bebislerini dogurmayanlar
Canım yüksek ateş 38 derece diyebiliyorum sen takipte kal bence
Teşekkür ederim kızlar güzel bilgi ve deneyimleriniz için. Şükür ateşimiz daha da fazla çıkmadan verem aşısını da atlattık. Dün hem verem oldu hem de iki bacağından da aşı oldu toplam 3 aşı da ağır geldi bebişe halsizdi, ateşi de çıkınca biraz panik yaptım ama korkulacak bişey yokmuş allahtan. 4 saat ara ile parol ateş düşürücü şurup verdim geçtiYenidoganda 37.5 ustu ates oldugu taktirde hastaneye gitmelisiniz.
Verem asisi ates yapıyordu diye hatirliyorum, hemsireniz uyardiysa ates yapar diye problem yoktur. Ama asi da olsa 37.5 ustu ates hastaneye gitme sebebi unutmayin.
Ates dusurucu olarak calpol ve dolven onerilir, donusumlu olarak 4 saat arayla onerilen dozda verin (bebeginiz kac kilo ise ona uygun dozaj prospektuste yaziyor) .
Ayrica soguk kompres uygulamalisiniz, bi tasa oda sicakliginda su doldurun, agiz bezlerinizden 4 tane alin suyla islatin, iki kolunun altına ve iki bacaginin iclerine koyun, yaklasik 1 dk sonra bezleri alin tekrar islatin tekrar koyun. Hastanede de bunu yaptiracaklar zaten. Ama bebeginiz huysuzsa, atiyorum kulagini cekistiriyorsa, idrarinda alismadiginiz bir koku ve renk varsa, bogaz yolunda kizariklik varsa enfeksiyon geciriyordur mutlaka doktora gitmelisiniz bu durumda.
Toparlamak gerekirse yenidoganlarda
1) 37.5 ustu ates
2) kokulu idrar ya da az idrar ya da kotu renkli idrar
3) bogaz yolunda kizariklik, apse vb
4) bebek huysuz ve kulaklarini cekistiriyorsa
Doktora gidiliyor mutlaka.
Bunlar yok ama ates varsa soguk kompres uyguluyoruz. Yuksek atesli bebegimizin ustunu giydirmiyor ve kalin battaniye ortmuyoruz, ince bir pike / muslin ile ortup ruzgardan koruyoruz.
Gecmis olsun, uzulmeyin. Bu arada sizinki sanirim prematureydi, prematureler icin yuksek ates siniri farkli olabilir, o konuda doktorunuz uyarmistir mutlaka.
Not: anne bilgisidir, doktor değilim. Cook cok gecmis olsun tekrardan.
Bizim 40 çıktı değişen bişey olmadı daha zor oldu
Ben her alt değişiminde sürüyorum , 17 günlüktü eve getirdiğimde , o zamandan beri hep sürüyorumPişik kremine ne zaman başladınız? Bizim hastane ilk günlerde sürme dedi ama ilk günler kaçıncı günde biter?
İnşallahBöyle demeyin ama üzülüyorumherşey çok güzel olcak
İnşallah, ama büyüdükçe zorlaşıyor ilk günler daha rahat , tabi bu bebekten bebeğe değişiyor
renk değilde sayı ve miktar olarak, günde en az 6 çişli bez olması gerekiyor, çünkü bilirubini idrar ve kaka yoluyla atıyor, çok üzüldüm kendimi yedim hırpaladım, ilk 2 hafta dert kahırla geçti resmen bebeğimin büyüdüğüne bile sahit olamadım o yüzden artık bıraktım üzülmeyi bunlarda geçecek çok önemli bişey olsa hastanede tutarlardı, sizde bol bol emzirin anın tadını çıkarın,geçen günler gelmiyor geri5 güne rağmen hala geçmedi baya var artık emzirerek evde takip ediyoruz
İnşallah o kadar uzun sürmez 3 ay, bi de bizim uyku problemimiz yok çok şükür uyanıyor kendi. Acıkınca ağlıyor ki acıkmaları 2-2.5 saat oluyor.
Bez kontrolünü nasıl yaptın ?
Bizimki hep aynı renk gibi, eve geldiğinden beri herhangi bir farklılık olmadı kakasında.
Hayirli olsuninsallah hemen iyilesir bebis ve kavusursunuz.. 40+5 deyim bende ve persembeye kadar baslamazsa suni secenegini deneyecegiz dedi doktor.. sureci cok merak ediyor bi taraftan da endiseleniyorum, sizin hic sanciniz oldu mu? Suni sanci ne kadar aldiniz ve acili birsey mi? Musait olunca cevaplarsaniz cok sevinirim.
Teşekkür ederimHayirli olsuninsallah hemen iyilesir bebis ve kavusursunuz.. 40+5 deyim bende ve persembeye kadar baslamazsa suni secenegini deneyecegiz dedi doktor.. sureci cok merak ediyor bi taraftan da endiseleniyorum, sizin hic sanciniz oldu mu? Suni sanci ne kadar aldiniz ve acili birsey mi? Musait olunca cevaplarsaniz cok sevinirim.
Teşekkür ederim inşallah. Bebek küçük olsa dert büyük olsa dert... Hiç sorunsuz doğup büyüyen bebek var mı merak ediyorumHayırlı olsun canım benim sağlıkla büyüsün kucağına sağlıkla alacaksın bebek iri diye herşeyi ona bağlayacaklar haberin olsun benim de başıma geldi çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?