Aile hekimine gittiğimizde sordum canim ben. Benimki de son zamanlarda 5 8 dk falan emmeye başladı. İlk zamanlar 20 dk olsun diye zorluyorduk. 20 dk emmez bebek oynuyordur o çene kasları guclendigi için 5 dk 10 dk yeterli olur dedi. Ama bizim kilomuz falan normal. Ona gore dedi.Ne bilim iki saat emziren varmış 5-10 dk çok az gibi geldi bana şuan
Ya ne guzelKızlar biz bugün yenidoğan çekimi yaptırdık kızımlaçok tatlı oldu biraz uyutması emmesi uzun sürüyor üst değiştirmek filan ama güzel anılar kalsın bize Hastanede de doğum anı ve ertesin gün aile çekimi olmuştu o fotolar da dün geldi. Onlar da harika.. hastanedeyken zor gelmişti foto çekilmek keşke ayarlamasaydım gibi düşünmüştüm o yorgunlukla ama iyi ki yapmışım o yorgunlukla insana zor geliyor ama sonra iyi ki dedim
Benimki de öptü biara baya sonra eşime söylettim. Bir de kırmızı kırmızı noktalar oldu yüzünde bizim oğlanın. Doktora gitmiştik. Dönüşte eşime soyledim herkese alerji olmus opmeyin dedi doktor diyelim dedim. Anlaştık. Oyle söyledik. Pek opmuyor artık.Dedikodu: bebiş göğsümde uyuya kaldı. Tentene duruyoruz.. Kv geldi uyuyan çocuğu burnunun baya ucundan öpmeye çalıştı. Anne napıyorsun çocuğun ağzından öpülür mü hiç dedim ağzı değil burun ucundwn öptm ya çok tatlı filan dyor ya ağzı burnu ne fark eder yenidoğan bebek hiç ağzından öpülür mü tüm mikroplqr ağızdsn burundan giriyor filan diyorum izin vermiyorsun hiç öpmeye ya burnundwn öptüm alnına yakından filan diyor. Bende yenidoğan bu filan d
Kaldı ki uyuyor çocuk ya , ben uyusun diye neler yapıyorum uyuyan çocuğu neden öpüyorsun dedim. Sonra tüm gece kv'den lohusa sendorumu gördükkim lohusa anlamadım hala habire tirip yiyorum bu arada bir de sigara içiyor o konuya giremedim bile çok uzamasın diye
Benimkinin bir döngüsü daha var. Huysuzluk .gazdan dolayı. Ya emiyor ya ağlıyor ya uyuyor. Doktor normal dedi ama
Gaz damlası vericem bugün ilk defa, işe yaramazsa rezeneyi ve ada çayı yağını ben de denerim. Bebeğinin iyi olmasına sevindimBende 2 gün önce öyle oldum , artık ölüyordum , kimyon ve rezene kaynatıp verdim , dr önerdi , topuk altına ve göbek çevresine ada çayı yağı aldım iyi geldi sanki , 2 gündür iyi , bide biberonla süt vermeyi kestim
Ben 1 aylıktan bildiriyorum değişen bişey yokGrupça bi 40 ımız çıksada az rahatlasak ya da değişen bişey olmucakmıönden gidenler kalanları motive etsin geçcek diye
Bizde öyle bir şey olmadı. Ama zaten genelde de uyanık kalma süresi az olduğu için fark etmemiş olabilirkmBebeklerim, canım anneler
1.ay asisi olduktan sonra bebegi gozunu acamayan tek kisi ben miyim? Sabah 10'da asi oldu, o dkdan beri 3 kez 10 dk meme emdi (normalde 20 dk emer, dinlenir bir 20 dk daha emer), 2 kez alt degistirmeye kalkti, toplamda 45 dk uyanik kaldi. Bebe gozunu açamıyor. Siz de nasil durumlar?
Ben 1 aylıktan bildiriyorum değişen bişey yokbi inceden kıvranma yaşıyor gaz sancısı gibi. Gündüz biraz uyanık tutmaya çalışıyorum gece rahat uyusun diye. Gece gündüz kavramını öğretmeye çalışıyorum. Gündüz hep sesli ortamlarda uyuyor akşam sessiz. 40 falan hikaye, bebeklerin 3 ayı bazende 3,5 ayı dolunca dertleri bitiyor. Gece gündüzü öğreniyor, gaz sorunsalı bitiyor. Kaldı iki ayım. Bakırköye yatmadan atlatırım inşallah
Kızlar lohusaliginiz nasıl geçiyor? Hamileliğim o kadar şen şakrak sorunsuz neşeli geçti ki, ama lohusalıkta aşırı hüzünlüyüm. Özellikle hava kararınca ağlamak istiyorum boğuluyorum. Annem ve eşim var yanımda, bebek ağlayınca direk anneme vermek istiyorum sonra vicdan azabı yaşıyorum. Sizin nasıl geçiyor, normalde bakımıma çok düşkünüm doğum yaptım yapalı onu da unuttum. 13 günlüğüz bu arada
Benimki de böyle valla. Bazen keyifli olduğu dakikalar olsa da onlar kısacıkBenimkinin bir döngüsü daha var. Huysuzluk .gazdan dolayı. Ya emiyor ya ağlıyor ya uyuyor. Doktor normal dedi ama
Valla insan gece olsun istemiyor. Gündüz yine bir şekilde geçiyor zaman ama gece herkes uyuyacak biz uykusuz kalcaz düşüncesi yüzünden bence. Tabi gece uykusunun yeri ayrı.Kızlar lohusaliginiz nasıl geçiyor? Hamileliğim o kadar şen şakrak sorunsuz neşeli geçti ki, ama lohusalıkta aşırı hüzünlüyüm. Özellikle hava kararınca ağlamak istiyorum boğuluyorum. Annem ve eşim var yanımda, bebek ağlayınca direk anneme vermek istiyorum sonra vicdan azabı yaşıyorum. Sizin nasıl geçiyor, normalde bakımıma çok düşkünüm doğum yaptım yapalı onu da unuttum. 13 günlüğüz bu arada
Valla insan gece olsun istemiyor. Gündüz yine bir şekilde geçiyor zaman ama gece herkes uyuyacak biz uykusuz kalcaz düşüncesi yüzünden bence. Tabi gece uykusunun yeri ayrı.
Hshshsh :) yani az evvel yine uyandirdim 3.dk yine bayildi. Yavrumu cecen sinegi soktu sankiBizde öyle bir şey olmadı. Ama zaten genelde de uyanık kalma süresi az olduğu için fark etmemiş olabilirkm
Siz bebekle gece uykusunu ne yapıyorsunuz kızlar? Bebek uyuyunca herkes uyuyor mu? Biz hiç yanlız bırakmıyoruz biri hep bekliyor. uyuyunca ben yatıyorum eşim bekliyor 2 3 saat sonra uyanınca ben kalkıyorum emziriyorum filan eşim uyuyor. Annem kalkıyor. Ben bi tur daha uyuyorum. 2 kere uyutuyorlar beni yani toplasan 4 saat anca yapar tabi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?