2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Ne bilim iki saat emziren varmış 5-10 dk çok az gibi geldi bana şuan
Aile hekimine gittiğimizde sordum canim ben. Benimki de son zamanlarda 5 8 dk falan emmeye başladı. İlk zamanlar 20 dk olsun diye zorluyorduk. 20 dk emmez bebek oynuyordur o çene kasları guclendigi için 5 dk 10 dk yeterli olur dedi. Ama bizim kilomuz falan normal. Ona gore dedi.

Ya ne guzel valla ben ilk 20 gün telefondan bile bir foto cekmemisim onu fark ettim sonra kendime gelmeye başlayınca sürekli çektim artik

Benimki de öptü biara baya sonra eşime söylettim. Bir de kırmızı kırmızı noktalar oldu yüzünde bizim oğlanın. Doktora gitmiştik. Dönüşte eşime soyledim herkese alerji olmus opmeyin dedi doktor diyelim dedim. Anlaştık. Oyle söyledik. Pek opmuyor artık.

Gaz damlası vericem bugün ilk defa, işe yaramazsa rezeneyi ve ada çayı yağını ben de denerim. Bebeğinin iyi olmasına sevindim

Grupça bi 40 ımız çıksada az rahatlasak ya da değişen bişey olmucakmı önden gidenler kalanları motive etsin geçcek diye
Ben 1 aylıktan bildiriyorum değişen bişey yok bi inceden kıvranma yaşıyor gaz sancısı gibi. Gündüz biraz uyanık tutmaya çalışıyorum gece rahat uyusun diye. Gece gündüz kavramını öğretmeye çalışıyorum. Gündüz hep sesli ortamlarda uyuyor akşam sessiz. 40 falan hikaye, bebeklerin 3 ayı bazende 3,5 ayı dolunca dertleri bitiyor. Gece gündüzü öğreniyor, gaz sorunsalı bitiyor. Kaldı iki ayım. Bakırköye yatmadan atlatırım inşallah

Kızlar bugün doktor kontrolümüz vardı. Kızım 1 kilo almış. Gayet iyi dedi doktor bundan sonra daha hızlı büyür dedi. Ben hem sağarak süt veriyorum hem mama veriyorum. 3 saatte 1 75-80 ml civarı süt çıkıyor benden. Doktor yeterli dedi ama kızım asla kabul etmez çıldırır en az 110-120 ml civarı emince rahatladığını hissediyorum. Doktor o zaman sen annesi olduğun için doğrusunu bilirsin peş peşe verme dedi. Mesela 70 süt 30 mama takviyesi yapma. Bağırsak florasını bozarsın sütünü birleştirip iki öğün süt 1 öğün mama şeklinde ilerle dedi. Aslında 71 ml süt yeterliymiş her öğünü için ama malesef kızım o kadarla doymuyor ben görüyorum…

Bebeklerim, canım anneler

1.ay asisi olduktan sonra bebegi gozunu acamayan tek kisi ben miyim? Sabah 10'da asi oldu, o dkdan beri 3 kez 10 dk meme emdi (normalde 20 dk emer, dinlenir bir 20 dk daha emer), 2 kez alt degistirmeye kalkti, toplamda 45 dk uyanik kaldi. Bebe gozunu açamıyor. Siz de nasil durumlar?

Kızlar lohusaliginiz nasıl geçiyor? Hamileliğim o kadar şen şakrak sorunsuz neşeli geçti ki, ama lohusalıkta aşırı hüzünlüyüm. Özellikle hava kararınca ağlamak istiyorum boğuluyorum. Annem ve eşim var yanımda, bebek ağlayınca direk anneme vermek istiyorum sonra vicdan azabı yaşıyorum. Sizin nasıl geçiyor, normalde bakımıma çok düşkünüm doğum yaptım yapalı onu da unuttum. 13 günlüğüz bu arada

Bizde öyle bir şey olmadı. Ama zaten genelde de uyanık kalma süresi az olduğu için fark etmemiş olabilirkm

40 a çok bel bağlamıştım ya ama en azından lohusa modu bitmiş olur biz daha iyi hissederiz ya 40 gelsin bi 40 daha sayarız 3 aya yaklşmış oluruz en azından yolu yarıladık deriz
İlk 3 ay cidden zor ya ama en zoru ilk 20 gün gibi napcağını bilemiyo insan emzirmeye alışmak bebeğin emmeyi öğrenmesi derken ekstra bi zor gibi 40 sonrası ne yaşıcsğımızı biliyoruz en azından

Bence hepimiz aynıyız çok fazla dışarı çıkmamak bebeğe alışmak sürekli emzirmek vs yorucu baya
Akşamları benimde içim darlanıyo göğsüme biri oturmuş sanki 40 tan sonra daha iyi hissetcez bence ya
Bebek bakımı aynı devam etsede psikolojik olarak daha iyi olcak

Valla insan gece olsun istemiyor. Gündüz yine bir şekilde geçiyor zaman ama gece herkes uyuyacak biz uykusuz kalcaz düşüncesi yüzünden bence. Tabi gece uykusunun yeri ayrı.

Siz bebekle gece uykusunu ne yapıyorsunuz kızlar? Bebek uyuyunca herkes uyuyor mu? Biz hiç yanlız bırakmıyoruz biri hep bekliyor. uyuyunca ben yatıyorum eşim bekliyor 2 3 saat sonra uyanınca ben kalkıyorum emziriyorum filan eşim uyuyor. Annem kalkıyor. Ben bi tur daha uyuyorum. 2 kere uyutuyorlar beni yani toplasan 4 saat anca yapar tabi..

Gaz sancısına kiraz çekirdeği kullanan var mı? Bizim bebişte 2 gündür sancılar başladı. Bugün aklıma geldi kiraz çekirdeği kesesi var. Mikrodalgaya koydum ısıttım karnına koydum bakalım işe yarar inş.

Gece kesintisiz uyumucağını bilmek çok kötü ya
Gece hemen emzirip uyusunki bende hemen yatayım istiyorum bazen 1 saat bazen 2 saat sürüyo tekrar emzir uyut
Valla insan gece olsun istemiyor. Gündüz yine bir şekilde geçiyor zaman ama gece herkes uyuyacak biz uykusuz kalcaz düşüncesi yüzünden bence. Tabi gece uykusunun yeri ayrı.

Ben emzirip uyutuyorum kendimde uyuyorum canım başında beklemiyoruz zaten ağlıyo uyanınca yani yanımda beşiği o yüzden biri uyanık beklicek diye hiç düşünmedik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…