Canım resmini Atar mısın
10günlük olduk cnm baştan iyiydi siyah kaka fln geçtik sariyada döndü ama şimdi iki gündür yapmadı endişelendimCanım sen yeni mi doğum yaptın 3 gün yazıyor imzanda. Bnm bebik 2 gün siyah kakasını yaptı sonra sarı renge döndü ilk zamanlarda çok yapmıyolar az az beslendikleri için
Canım sen yeni mi doğum yaptın 3 gün yazıyor imzanda. Bnm bebik 2 gün siyah kakasını yaptı sonra sarı renge döndü ilk zamanlarda çok yapmıyolar az az beslendikleri için
Çok geçmiş olsun cnm başta süt gelmiyor ama mama ile beslenmesi lazım sarılığa yakın oluyorlarmis biz hastanede başladık mamayaKızlar çok şükür bebişte ben de iyiyiz sonunda bende kabulüm yavruma böyle bir his yok tarifsiz Rabbim isteyen herkese sağlıkla nasip etsin inşallah.
Benim biraz zor geçti sezaryenim ama ilk yürüyüş gaz çıkarma vs problemsiz geçti şükür
Emzirmeye çalıştık ama ucum olmadığı için silikonla emzirdik mecbur bir kaç damla geldi daha da gelmedi ama yılmak yok inşallah gelecek
Mama da yemiyor aç kalacak diye korkuyorum
benimde öyle sağ memeyi emmiyordu ama bende ısrarla vermeye devam ettim, memeyi boşaltana kadar kısa aralıklarla da olsa verdim, özellikle çok ağladıktan sonra verdiğimde tutuyor öbür türlü tutmuyor maalesefBebegin bir memeyi daha çok tercih etmesi, diğer memeyi çok az emmesi sıkıntısını nasıl aşabiliriz. Tercih etmediği memede mastit oldu bu sebeple
1- kuzu çocuk cerrahisi yapıyor. Kbb değil zaten. O yine yanlış bilgi. 2 cerraha gittim. 1.si kalsın emmeye engel değil dedi. 2.si 10ssniyede kesti. Kesinlikle o doktora gidebilceksen git. Pendik medikal park. Ayrıcı 28 gün içinde dye hiç ücrette vermedik. Doktor odasında oldu çıktık hmenCati muayenesinden sonra kanama olmasi dogal, nisaniniz olmayabilir. Ama muayene dogumu da tetiklemis olabilir.
Bu arada cok fazla konu konusulmus kizceler, ben bayadir 2 bebeli bi anne olarak leyla vaziyette geziyorum da, simdi birkac sey danisacagim.
1) dil bagini kestirenler tam olarak hangi doktor yapti bu islemi ne kadar surdu? Bana pediatrist kbb'den randevu al orda halledecekler dedi, dogru bilgi mi? Cocuk kbb diye bir bolum yok malum, garipsedim.
2) serum fizyolojik sikma vs video paylasmissiniz, onu tam videodaki gibi mi uyguladiniz ben iki burna arka arkaya uygulamaya korktum. Kizimin da sumuk konusunda masallahi var, nefes alamadigindan ememiyor.
3) benim kiz 37+3de dogdu, simdi kimi doktorlar premature, kimi doktorlar ise tam zamanli bebek diyorlar 37+0 ve ustu bebeklere, dolayisiyla rop muayenesi yaptirmam gerekli mi değil mi tedirgin oldum acikcasi. Rop muayenesine ihtiyac duyan bebeklerin gozunde degisik ya da cok belirgin birsey var mi? Hani su goz yapisi, sekli vs kesin rop belirtisi denilen birsey var mi?
4) beni ozlediniz mi
Benimde var böyle bir tercihi sağı pek emmezdi. Ağlardı filan. Sinirli değilken onu vererek biraz aştım. Hastanedeki hemşire şöyle dedi. Emdiği memeye ver. Diğeri doluyken gergin olur. İyi memeyi emerken kötü meme yumuşar ve süt damlar. O zaman Kötü memee cevir bebeği dedi. Hem bebek ilk onla başlamamış olur hem sakin olur hem meme yumuşar.Bebegin bir memeyi daha çok tercih etmesi, diğer memeyi çok az emmesi sıkıntısını nasıl aşabiliriz. Tercih etmediği memede mastit oldu bu sebeple
Çiş durumu nasıl saydın mı,? Kaka yoksa çiş yoksa yeteri kadar beslenmiyor demek. Bence sen doktora bir danış kaka yoksa10günlük olduk cnm baştan iyiydi siyah kaka fln geçtik sariyada döndü ama şimdi iki gündür yapmadı endişelendim
Ben doktora sordum. Uyandırmasam acıkınca versem diye . 1 aylık olana kadar 2 saatte 1 emzirmeye devam et. O hala yenidoğan dedi.Ya şundan olabilir mi annem diyor ki artık büyüyor sık sık emzirme ağlamadığı zaman zorla emzirdim hep ben sarılık var diye sarılık geçti gibi uyandıkça emzir dedi internette de öyle yazıyo sarılık yoksa uykudan uyandırmayın diye 2 gündür öyle deniyorum dedikleri doğru gibi
Gaz damlası bu da canım. Yani şöyle bebeğin gazı olunca bağırsak florasını düzenlemeye yardımcı olmak için probiyotik damla veriyor doktorlar. O yüzden de 1 kere 2 kere kullanmak değil devamlı kullanmak lazım ki doğru olsun.. normalde bebek büyüyor bağırsak florası da zamanla düzgün hale gelcek ama sancılardan dolayı biz dayanamayıp takviye veriyoruz.Kizlar bize dr bunu bağırsak florasi ni duzenlesin diye verdi bu gaz damlası değil dimi
Benim doktor kilosu iyi olduğu sürece 4-4,5 saate çıkabilirsin dediBen doktora sordum. Uyandırmasam acıkınca versem diye . 1 aylık olana kadar 2 saatte 1 emzirmeye devam et. O hala yenidoğan dedi.
Size sormak istedim benimde suyum fazla açlık tokluk takıp ediliyor sıvıyı artırıyormus seker. dogum yaptınız sanırım bir sıkıntı varmı karnım gergin biraz ilaç basladıkCanım benim de suyum fazla. Bugün aynı senin gibi şeker yüklemesi yaptık. Ama şeker çıkmadı. Sebepsiz zararsız olanlarda varmış inşallah benimde öyledir. Kaç artı kaçtın. Bide örnek diyet listeni yazabilir misin
benim de suyum fazlaydı hatta 32. Haftadan sonra bi anda arttı. Şeker filan baktık hiçbir şey çıkmadı, zaten sonrasında muayeneler her hafta olduğu için takip edildi seviyesi aynı mı artıyor mu diye.Size sormak istedim benimde suyum fazla açlık tokluk takıp ediliyor sıvıyı artırıyormus seker. dogum yaptınız sanırım bir sıkıntı varmı karnım gergin biraz ilaç basladık
Zamanında dogum yaptınız mı gözünüz aydın.
Sancı oluyor muydu 1 hafta hastanede kaldım nst de sancı cıkınca yatmak zorunda kaldım, seker bakılıyor ama cok yuksek değerim yok gibi ama diyet verildi. bıraz erken haftadayım ondan korktum kötü bir hafta gecırdım sancı tekrar olurmu karın üstü kasılıyorbenim de suyum fazlaydı hatta 32. Haftadan sonra bi anda arttı. Şeker filan baktık hiçbir şey çıkmadı, zaten sonrasında muayeneler her hafta olduğu için takip edildi seviyesi aynı mı artıyor mu diye.
Karnım bir hafta içinde su artışıyla aşırı büyümüştü benim de.
Karbonhidratı hayatımdan çıkardım o süreçte tahlillerim temiz de olsa.
39+1 de sezeryan olacaktım. 39+0 da kendi gelmeyi tercih etti ama doğum yaptığım gün çok yorulmuştum fiziki olarak ve 3-4 saat rahat arabadaydım. Ben onlara yoruyorum.
Sancı oluyordu ben de yatmadım hastanede ama geceleri 3 kez filan acile gittim bir keresinde doğuma bile alacaklardı. Doktorum bekler bu bebek sen de dayan sancılara deyip beni geri göndermişti.Sancı oluyor muydu 1 hafta hastanede kaldım nst de sancı cıkınca yatmak zorunda kaldım, seker bakılıyor ama cok yuksek değerim yok gibi ama diyet verildi. bıraz erken haftadayım ondan korktum kötü bir hafta gecırdım sancı tekrar olurmu karın üstü kasılıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?