2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Hiç korkma ilk birkaç gün midesi kiraz kadar zaten :)

Gerekli görürlerse mama başlarlar. İlk 3 gün benim sütüm 1 ml bile çıkmıyordu.

Bu arada hayırlı olsun <3

Kızlar bir şey soracağım çok saçma olacak ama,

Emzirme yastığından bebek koltuğun üzerine düştü düşerken de kafasının yanını koltukta bulunan tabağa çarptı. Tabi ben de koltukta oturuyordum. :)

Sizce doktora götürmeme gerek var mı? Kızarıklık filan yok aglamadı da ama benim içim rahat etmedi.

Canım sen yeni mi doğum yaptın 3 gün yazıyor imzanda. Bnm bebik 2 gün siyah kakasını yaptı sonra sarı renge döndü ilk zamanlarda çok yapmıyolar az az beslendikleri için
10günlük olduk cnm baştan iyiydi siyah kaka fln geçtik sariyada döndü ama şimdi iki gündür yapmadı endişelendim
Canım sen yeni mi doğum yaptın 3 gün yazıyor imzanda. Bnm bebik 2 gün siyah kakasını yaptı sonra sarı renge döndü ilk zamanlarda çok yapmıyolar az az beslendikleri için

Çok geçmiş olsun cnm başta süt gelmiyor ama mama ile beslenmesi lazım sarılığa yakın oluyorlarmis biz hastanede başladık mamaya

Bebegin bir memeyi daha çok tercih etmesi, diğer memeyi çok az emmesi sıkıntısını nasıl aşabiliriz. Tercih etmediği memede mastit oldu bu sebeple
benimde öyle sağ memeyi emmiyordu ama bende ısrarla vermeye devam ettim, memeyi boşaltana kadar kısa aralıklarla da olsa verdim, özellikle çok ağladıktan sonra verdiğimde tutuyor öbür türlü tutmuyor maalesef

1- kuzu çocuk cerrahisi yapıyor. Kbb değil zaten. O yine yanlış bilgi. 2 cerraha gittim. 1.si kalsın emmeye engel değil dedi. 2.si 10ssniyede kesti. Kesinlikle o doktora gidebilceksen git. Pendik medikal park. Ayrıcı 28 gün içinde dye hiç ücrette vermedik. Doktor odasında oldu çıktık hmen
.
.
4- özledik nerelerdesin kaç gündür şurda ne gaz sancıları çektik tecrübe aradık yok

Bebegin bir memeyi daha çok tercih etmesi, diğer memeyi çok az emmesi sıkıntısını nasıl aşabiliriz. Tercih etmediği memede mastit oldu bu sebeple
Benimde var böyle bir tercihi sağı pek emmezdi. Ağlardı filan. Sinirli değilken onu vererek biraz aştım. Hastanedeki hemşire şöyle dedi. Emdiği memeye ver. Diğeri doluyken gergin olur. İyi memeyi emerken kötü meme yumuşar ve süt damlar. O zaman Kötü memee cevir bebeği dedi. Hem bebek ilk onla başlamamış olur hem sakin olur hem meme yumuşar.
Bir de istemediği memeye ters pozisyonla çok verdim tuttu. Diğer meme sanıyormuş onu :)

10günlük olduk cnm baştan iyiydi siyah kaka fln geçtik sariyada döndü ama şimdi iki gündür yapmadı endişelendim
Çiş durumu nasıl saydın mı,? Kaka yoksa çiş yoksa yeteri kadar beslenmiyor demek. Bence sen doktora bir danış kaka yoksa

Ben doktora sordum. Uyandırmasam acıkınca versem diye . 1 aylık olana kadar 2 saatte 1 emzirmeye devam et. O hala yenidoğan dedi.

Kizlar bize dr bunu bağırsak florasi ni duzenlesin diye verdi bu gaz damlası değil dimi
Gaz damlası bu da canım. Yani şöyle bebeğin gazı olunca bağırsak florasını düzenlemeye yardımcı olmak için probiyotik damla veriyor doktorlar. O yüzden de 1 kere 2 kere kullanmak değil devamlı kullanmak lazım ki doğru olsun.. normalde bebek büyüyor bağırsak florası da zamanla düzgün hale gelcek ama sancılardan dolayı biz dayanamayıp takviye veriyoruz.

Kızlar burun temizliği için aldığınız serum fizyolojikleri açınca maksimum 1 hafta kullanmanız gerekiyormuş bilginiz olsun. O yüzden en büyük boyu almanıza gerek yok. Ben henüz burun temizliği yapmadım da konuşulduğunu görünce söyleyeyim dedim

G gulbos canım ben de henüz doğurmayanlardanım yalnız değilsin salıya gün aldık en fazla o güne kadar bekleyelim dedik.

Kızlar gece peçeteye silince gelen pembe lekelenme oldu bu nişan değildir herhalde değil mi? Sabah baktım devam etmemiş sancı falan da olmadı.

Size sormak istedim benimde suyum fazla açlık tokluk takıp ediliyor sıvıyı artırıyormus seker. dogum yaptınız sanırım bir sıkıntı varmı karnım gergin biraz ilaç basladık
Zamanında dogum yaptınız mı gözünüz aydın.

benim de suyum fazlaydı hatta 32. Haftadan sonra bi anda arttı. Şeker filan baktık hiçbir şey çıkmadı, zaten sonrasında muayeneler her hafta olduğu için takip edildi seviyesi aynı mı artıyor mu diye.
Karnım bir hafta içinde su artışıyla aşırı büyümüştü benim de.

Karbonhidratı hayatımdan çıkardım o süreçte tahlillerim temiz de olsa.

39+1 de sezeryan olacaktım. 39+0 da kendi gelmeyi tercih etti ama doğum yaptığım gün çok yorulmuştum fiziki olarak ve 3-4 saat rahat arabadaydım. Ben onlara yoruyorum.

Sancı oluyor muydu 1 hafta hastanede kaldım nst de sancı cıkınca yatmak zorunda kaldım, seker bakılıyor ama cok yuksek değerim yok gibi ama diyet verildi. bıraz erken haftadayım ondan korktum kötü bir hafta gecırdım sancı tekrar olurmu karın üstü kasılıyor

Sancı oluyordu ben de yatmadım hastanede ama geceleri 3 kez filan acile gittim bir keresinde doğuma bile alacaklardı. Doktorum bekler bu bebek sen de dayan sancılara deyip beni geri göndermişti.

Su fazla olduğu için bebek daha hareketli oluyormuş. Sancılar da o yüzden hissediliyormus.
Mesela ben durdukça bebek hareket ediyordu o yüzden hep ayakta kalmaya hareket etmeye çalışıyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…