Üç aya kadar sürer dedi. Ağlayınca esnerken falan burun kanatları ve alnı bariz sarı.Melikeben kuzum sende sarılıkla çok uğraşmıştın diye hatırlıyorum bebeğin yüzünde sarılık varmı anne sütümü yapıyordu
Asm doktoru yüzünde sarılık var annesi bol bol emzir diyo ama zaten emmesinin de bi kapasitesi var fazlasını ya emmiyo ya kusuyor
Bu uzamış sarılık üç ay mı devam ediyordu acaba
On gün öncede cildi aynıydı devlette yenidoğan doktoru bi ışıkla gözlerine baktı normal dedi olur bu kadar dedi ama insan yinede tedirgin oluyorAma 1 aylik oldu risk teşkil ediyor mu ki?
Teşekkür ederim melike evet yüzünde yanaklarında sarılık var ama çok aşırı rahatsız edici düzeyde değil ebe emzirdikçe geçer dedi doktor da bol bol emzir dediÜç aya kadar sürer dedi. Ağlayınca esnerken falan burun kanatları ve alnı bariz sarı.
Yüzü sapsarı değil ama ton farkı var vücuduna göre daha esmer duruyor o sarılıktan dolayı. bir ay boyunca değeri 5in altına düşmez bir enfeksiyon yoksa, kilo alımında bir sorun yoksa, huzursuz değilse, ateşi yoksa, karaciğer fonksiyon testleri de iyi ise de anne sütü sarılığı diyorlar işte.
Eğer bebiş doyuyorsa günde 8 10 bez değiştiriyorsan zorlama bebeğini ekstra emziricem diye.
Mustela sürüyorum ben şuan onunla başladım. Bepanthol de var evde. Muatela küçük o bitsin Bepanthol.e geçeceğim popo arasından çekiniyorum ben daha doğrusu annem qçtırma orayı açtırma acır diyor ben yinede gizlice sürüyorum doğruymuş..Kiz bebekler icin yaziyorum;
Vajinanin cok kirmizi olan ic bolgesi haric her yerine,
Popo arasina,
Ve bacak kenarlarina (yani etlerin ust uste geldigi kisim, kulot cizgisi)
Erkek bebekler icin;
Pipinin idrar cikis deligi ve yaklasik 1 cmlik capi haric her yerine
Kulot cizgisine
Testislerin cevresi ve popo arasi.
Dogumdan itibaren bepanthol kullandik, hicbir bebegimde sorun yasamadim ki benim dogum yaptigim hastane (2 bebekte ayni universite hastanesinde dogdu) hemen bepanthol talep edip surdurmustu. Yani bu bepanthol surme doktor onayli olarak dogdugu gun basladi.
Ha bepanthol disinda hametan ve sebamed pisik kremi kullandik.
Kucukte sebamed pisik yapti, hametan kullanmadim.
Buyukte hametana gecis yaptik cok rahatiz, sebamed buyuge pisik yapmadı. (22-23 ayliga kadar sadece bepanthol kullandik buyukte)
Aa hadi aşı oldunuz kuzum geçmiş olsun. İnşallah sıkıntısız ateşsiz yada az ateşle atlatırsınız..Bende şimdi geldim aşıdan cildinde hala sarılık var dedi doktorla ebe
Zaten ilk 11 gün önemli sarılıkta beyin bariyeri kapanıyor sonrasında zarar vermiyor beyne önemli olan o. Bi de bazı metabolik hastalıklar var karaciğer yetmezliğine bağlı oluyor onun için araştırılıyor sarılık baktırdınız mı siz hiç ne zaman ve kaç çıkmıştı sarılığı baktırdıysanız ?Teşekkür ederim melike evet yüzünde yanaklarında sarılık var ama çok aşırı rahatsız edici düzeyde değil ebe emzirdikçe geçer dedi doktor da bol bol emzir dedi
8 bez rahat değişiyor kilo alımı da bir ayda 1000 gram almış
Eşim sürekli 60 verelim diyordu, ben fazla gelir diye 30 ile devam ediyordum canım. gece sürekli sürekli emiyor muhtemelen artık memede o oranda karşılık veremiyor, mama da verdiğim halde yarım saatte bir uyanıyor. Doktor kontrolümüz var ısrarla mamayı kes diyor ama şuan asla hazır değilim, bebek de görünen o ki doymuyor hazır değil. 60 CC durumunu soracağım canım, yeter ki doysun huzurla uyusun mama meme önemli değilCanım belki görmüşsündür veya konusmusuzdur biz kan uyuşmazlığı sarılığı ile çok uğraştık yoğun bakımda da 5 gün kaldık.
3 saatte 1 60 ml mama/ süt ile çözdük. Aralarda da istediğinde hep süt verdik. 15 günün sonunda hiçbir şey kalmadı çok şükür. 30 cc yeterli gelmiyordur belki deçünkü bazen 60 cc bile bizimkine yeterli gelmiyor üzerine de bi 30 daha yapıyoruz .
Bir süre daha böyle geçip sonra komple anne sütüne geçeceğiz. Hem kilo alması hem de sarılık olmaması için.
Mustela sürüyorum ben şuan onunla başladım. Bepanthol de var evde. Muatela küçük o bitsin Bepanthol.e geçeceğim popo arasından çekiniyorum ben daha doğrusu annem qçtırma orayı açtırma acır diyor ben yinede gizlice sürüyorum doğruymuş..
Bir soru daha, hastanede yenidoğduğunda hemşire vajinanın en iç bölgesini açmayın buraya dokunmayın dedi. Şiş filandı o zaman zaten. Ama şuanda da içi kirli geliyor ama temizleyemiyorum. İçime dert oluyor orası. Açtırmadan üstten mendiille siliyorum ama çıkmıyor
Geldim hastaneye doktor iyi gözüküyor ufak bir şey dedi.yara hep kapalıydı artık aç sadece sargı bezi koy dedi.Biz toparlandık ama çok dikkat et o yarana, keşke hastanedeki gibi kapatsaydın yaranı bari açık kalmasaydı
hiç sorma 1 ay çektik , başlarda depresyona soktu beniYok kuzum mama vermiyorum sadece emiyo ne illet bişey çocukların yakasını bırakmadı
evet canım var biraz ama gözünün akı bile düzelmişŞuan yüzünde varmı hafif de olsa
Sağol kuzum biraz huysuzluk var gazdan mı aşıdan mı çözemedimAa hadi aşı oldunuz kuzum geçmiş olsun. İnşallah sıkıntısız ateşsiz yada az ateşle atlatırsınız..
lidyadgn canım sizede şimdiden aynı dilekleri iletiyorum
bende 30 cc veriyorum 3 saatte 1, bazen saldırıyor bazen 15 cc den sonra yemiyor zor veriyorum, buna rağmen 4 günde çok iyi düştü değeriCanım belki görmüşsündür veya konusmusuzdur biz kan uyuşmazlığı sarılığı ile çok uğraştık yoğun bakımda da 5 gün kaldık.
3 saatte 1 60 ml mama/ süt ile çözdük. Aralarda da istediğinde hep süt verdik. 15 günün sonunda hiçbir şey kalmadı çok şükür. 30 cc yeterli gelmiyordur belki deçünkü bazen 60 cc bile bizimkine yeterli gelmiyor üzerine de bi 30 daha yapıyoruz .
Bir süre daha böyle geçip sonra komple anne sütüne geçeceğiz. Hem kilo alması hem de sarılık olmaması için.
On gün öncede cildi aynıydı devlette yenidoğan doktoru bi ışıkla gözlerine baktı normal dedi olur bu kadar dedi ama insan yinede tedirgin oluyor
Önce total billuribin üç günlükken 7, beş günlükken 12 ve tekrar on günlükken 7 ile tahlil yapmayı bıraktık sonra 20 günlükken başka bir yenidoğancı bi ışıkla gözlerine baktı ve evet biraz var ama test yaptırılacak kadar değil dedi bugün de bir aylık yüzünün sarılığı ne arttı ne azaldıZaten ilk 11 gün önemli sarılıkta beyin bariyeri kapanıyor sonrasında zarar vermiyor beyne önemli olan o. Bi de bazı metabolik hastalıklar var karaciğer yetmezliğine bağlı oluyor onun için araştırılıyor sarılık baktırdınız mı siz hiç ne zaman ve kaç çıkmıştı sarılığı baktırdıysanız ?
canım orayı yıka kirli kalmasın, idrar neyse de kakadan enfeksiyon kapabilir vajinal bölgedenMustela sürüyorum ben şuan onunla başladım. Bepanthol de var evde. Muatela küçük o bitsin Bepanthol.e geçeceğim popo arasından çekiniyorum ben daha doğrusu annem qçtırma orayı açtırma acır diyor ben yinede gizlice sürüyorum doğruymuş..
Bir soru daha, hastanede yenidoğduğunda hemşire vajinanın en iç bölgesini açmayın buraya dokunmayın dedi. Şiş filandı o zaman zaten. Ama şuanda da içi kirli geliyor ama temizleyemiyorum. İçime dert oluyor orası. Açtırmadan üstten mendiille siliyorum ama çıkmıyor
10 dan düşük ise bakmıyorlar. Geçicek merak etme.Önce total billuribin üç günlükken 7, beş günlükken 12 ve tekrar on günlükken 7 ile tahlil yapmayı bıraktık sonra 20 günlükken başka bir yenidoğancı bi ışıkla gözlerine baktı ve evet biraz var ama test yaptırılacak kadar değil dedi bugün de bir aylık yüzünün sarılığı ne arttı ne azaldı
Ama aşıya gidince doktor sarılık hala var bol bol emzir dedi
Tmm canım öyle yapayımcanım hiç tedirgin olma yedi bitirdi bizi bu sarılık ama bol emzirme ile geçiyor, sen emzirme süreni değil de sıklığını arttır
Amin inşallah canım benim10 dan düşük ise bakmıyorlar. Geçicek merak etme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?