Kızz ne bu uygulama bizden gizli neler kullanıyon sennn hemen açıkla :)Kullandigim App'e baktim net cevap olsun diye;
Ilk hafta ortalama 16 saat (10-19 saat arasi)
2.hafta ortalama 17 saat (12-20 saat arasi)
3.hafta ortalama 16 saat (15-18 saat arasi)
4.hafta ortalama 16 saat (14-18 saat arasi)
5.hafta ortalama 15 saat (14-17 saat arasi)
6.hafta ortalama 14 saat (12-17 saat arasi)
7.hafta ortalama (bu hafta) 13.5 saat (11-16 saat arasi)
Giderek azaliyor, bu hafta ciddi uyku gerilemesi yasadik mesela.
53 günlük olduk bugün. Yaklaşık 10 gündür geceleri 2 kere uyanıyorum bi düzene oturdu diyebilirim. 10 11 gibi yatıyor 2 3 gibi kalkıyor. Emiyor 6buçuk 7 gibi kalkıyor. Bir iki kere işte gece 2 de de 5 dk emip uyuduğu oldu ama gece gündÜz kavramını oturttum ben akşam 9 da pijama giydiriyorum giydirirken hep aynı şarkıyı açıyorum etkisi var mı bilmiyorum. Sabah 6 buçukta hoplatmaya başlıyorum yattığı için kaka ve gaz birikiyor. Gazını kakasini çıkarıyor 1 saat sonra tekrar uyuyor. Gün içindeki durumu biraz dışarıdaki etkenlere bağlı tam doymasına bağlı bazen 2 saat deliksiz uyuyor bazen tilki uykusu yarım saat. 14 15saat uyuyordur toplamda bizde durumlar böyleKızlar şu uyku mevzusu kafama takıldı ya. Sizin bebisler 24 saatte ortalama kaç saat uyuyor?
NewMamaa @Sonbahardagel Melikeben lidyadgn @kibrisss dikloron Salon Kadini
Ve diğerleri.. etiket tam yapamadım canlar
Yazdılar mı bilmiyorum karbonatlı su yapıp dlini silebilirsiniz. Göğsünüzün ucunu da silmeniz gerekiyor sabah akşam yapın geçer.Kızlar bebeğinizin dilinin ortası beyazmı benim bikaö gündür beyaz farkettim süt lekesimi yoksa pamukçuk mu oldu anlamadım
Göğsünüzü de silmeni lazım o bakteriler memede de var o yüzden tam geçecekken emzirince tekrar bulaşıyordur.Bizde de var aynısı doktor Karbonatlı suya daldırıp ağız mendili ile silmemizi istedi. Bir haftadır her gün siliyoruz ilk silince temiz oluyor sonradan tekrar oluşuyor. Bugün doktora tekrar sordum her gün yapabilirsiniz bir sakıncası yok karbonatın dedi
canim bizimkinin hic günü gününü tutmuyor o yuzden sayamıyorum bi gun düzenli emiyor altını temizliyorum az etrafa bakıp sakince uyuyor bazı günler ortalığı ayağa kaldırıyor uyumamaya yemin etmiş gibi 5 saat uyumamisligi da oluyor bugun olduğu gibi bazen ataklar olabiliyormuş ben o yuzden cok takmıyorum kafaya cok fazla zorlarsa dus aldırıyorum masaj yapıyorum rahatlıyor ya da dışarı çıkıyorum pit diye uyuyorKızlar şu uyku mevzusu kafama takıldı ya. Sizin bebisler 24 saatte ortalama kaç saat uyuyor?
gece benim de düzenli 2 kez uyaniyo melike gibi ben de o düzeni sabah hep kızımı oturma odasında yatiriyorum sesli hep tv sesini kısmiyorum sesli ve aydınlık olmasına dikkat ediyorum akşam odamıza besigine yatiriyorum loş ışık ve sessiz oda gece emzirirken hiç konusmuyorum gündüz emzirirken surekli onunla konusuyorum o şekilde gece algısı oturdu bizimkinde ama gündüz duzensiz kuzu bibde öyle dene istersenHepiniz çok güzel açıklamissiniz kızlar teşekkür ederimbenim ki de günü gününu tutmuyor bende Melikeben gibi düzen oturtmak istiyorum artık hayırlısı
Bizim her gün değişiyor bugün gündüz çok iyi uyudu gece de uyumuştu ama dün gündüz çok az uyudu hep ağladı meselaKızlar şu uyku mevzusu kafama takıldı ya. Sizin bebisler 24 saatte ortalama kaç saat uyuyor?
Anladım canım bı deneyeyimgece benim de düzenli 2 kez uyaniyo melike gibi ben de o düzeni sabah hep kızımı oturma odasında yatiriyorum sesli hep tv sesini kısmiyorum sesli ve aydınlık olmasına dikkat ediyorum akşam odamıza besigine yatiriyorum loş ışık ve sessiz oda gece emzirirken hiç konusmuyorum gündüz emzirirken surekli onunla konusuyorum o şekilde gece algısı oturdu bizimkinde ama gündüz duzensiz kuzu bibde öyle dene istersen
40ının çıkmasını bekleyin zorla sallayıp uyutmaya çalışıyordum ben emerken çünkü hemen uyku moduna geçiyordu sonra kv dedi büyüdü uyutma artık zıplat gezdir çocuk enerjisini atsın hem gazı da olmaz gerçekten de öyle oldu. Gece uyuyunca insan daha iyi hissediyor kendini daha dinç ve tahammüllü oluyor biraz sabır güzel anneler büyüdükçe düzelecekHepiniz çok güzel açıklamissiniz kızlar teşekkür ederimbenim ki de günü gününu tutmuyor bende Melikeben gibi düzen oturtmak istiyorum artık hayırlısı
53 günlük olduk bugün. Yaklaşık 10 gündür geceleri 2 kere uyanıyorum bi düzene oturdu diyebilirim. 10 11 gibi yatıyor 2 3 gibi kalkıyor. Emiyor 6buçuk 7 gibi kalkıyor. Bir iki kere işte gece 2 de de 5 dk emip uyuduğu oldu ama gece gündÜz kavramını oturttum ben akşam 9 da pijama giydiriyorum giydirirken hep aynı şarkıyı açıyorum etkisi var mı bilmiyorum. Sabah 6 buçukta hoplatmaya başlıyorum yattığı için kaka ve gaz birikiyor. Gazını kakasini çıkarıyor 1 saat sonra tekrar uyuyor. Gün içindeki durumu biraz dışarıdaki etkenlere bağlı tam doymasına bağlı bazen 2 saat deliksiz uyuyor bazen tilki uykusu yarım saat. 14 15saat uyuyordur toplamda bizde durumlar böyle
Valla sizleri büyük tebrik ediyorum.. ben hiç böyle şeyler yapmıyorum. Gece bizimde bir düzen var gibi hafiften. Gece 12 den sonra kaçta uyursa 3.5 4 saat uyuyor uyanıyor. Az emiyor 15 20 dakka uyanmadan emiyor yavrucum sonra uyuyuçorn1 yada 1.5 saat.. bir daha kalkıyor aynı şekilde bir kere daha uyuyor.. sonrası karmakarışık.. gündüz olunca karışıyor..gece benim de düzenli 2 kez uyaniyo melike gibi ben de o düzeni sabah hep kızımı oturma odasında yatiriyorum sesli hep tv sesini kısmiyorum sesli ve aydınlık olmasına dikkat ediyorum akşam odamıza besigine yatiriyorum loş ışık ve sessiz oda gece emzirirken hiç konusmuyorum gündüz emzirirken surekli onunla konusuyorum o şekilde gece algısı oturdu bizimkinde ama gündüz duzensiz kuzu bibde öyle dene istersen
Benim ki bugün gündüz baygın gibi yattı. Sadaece emmeden emmeye kalktı 2 saate bir 5 dk emip geri uyudu.. şuan da son 1 saattir çok fena gözünü bile kapatmıyo ağlıyor beyaz gürültü de işe yaramıyor. Sanki sabah olmuş ona40ının çıkmasını bekleyin zorla sallayıp uyutmaya çalışıyordum ben emerken çünkü hemen uyku moduna geçiyordu sonra kv dedi büyüdü uyutma artık zıplat gezdir çocuk enerjisini atsın hem gazı da olmaz gerçekten de öyle oldu. Gece uyuyunca insan daha iyi hissediyor kendini daha dinç ve tahammüllü oluyor biraz sabır güzel anneler büyüdükçe düzelecek
Uyuyamiyorsa ben pusete koyup sallıyorum ilginç bi sekilde sakinleyip uyuyor orda dalıyor yatağına yatiriyorum ben de yalnız bırakmıyorum bebeği hep yanımda gece de dahil bizimkide kucak istiyor ben de kucakta birlikte uyumaya calisiyorumValla sizleri büyük tebrik ediyorum.. ben hiç böyle şeyler yapmıyorum. Gece bizimde bir düzen var gibi hafiften. Gece 12 den sonra kaçta uyursa 3.5 4 saat uyuyor uyanıyor. Az emiyor 15 20 dakka uyanmadan emiyor yavrucum sonra uyuyuçorn1 yada 1.5 saat.. bir daha kalkıyor aynı şekilde bir kere daha uyuyor.. sonrası karmakarışık.. gündüz olunca karışıyor..
Ama ben sizler gibi düzen oturtamıyorum. Annem evde. Gece bebeğin başında bekliyor. Çünkü ben sadece bebeğin başında biri varken uyuyabiliyorum. Çünkü yatağında uyuduğunda sürekli mızırdanıyor. Biri elini üstüne koyup sallaması lazım. Yoksa uyanıp ağlıyor ve uyku kaçıyor..
Eğer o 3 4 saat uyuduğunda ben yanında olursam ben hiç uyuyamıyorum pışpışlamaktan.
O yüzden hep salondayız. Ee gece biz uyumayalım uyanık kalalım diye tv açık.
Başka odada da uyutamıyorum bebeği çünkü annem bebeğin 40 gün yanlız kalmaması gerektiğine inanıyor, yan odada dahil!! O yüzden bebek hep salonda.. ben gece sadece onun uzun uykusunda yatak odasına gidiyorum. Annem başında uyanık. Sonra ben de hep salondayım.
Ne dert döktüm be.
Ayrıca gündüz bebeğimi yatak atıyor valla iğne var diye şüpheleniyorum.. saat 12.30dan beri yatakta toplasan 2 saat yatmamıştır. Şuanda ds kucağımda uyuyor.
İşin ilginç yanı kitaplar okuyorum doktorları dinliyorum vs. Hepsi bunun normal olduğunu bebek böyle istiyorsa kucak istiyorsa orda durması gerektiğini söyleyip duruyor. Bende yatağa yatırmaya çalışınca üzülüyorum sonra hem uyanıyor tekrra bana geliyor hemde çocuk bende durmak istiyormuş neden ayırdım diyorum
Pusetine koyup salla bi kuzu uyur bence bizimki orda uyuyor son çare onu yapiyormBenim ki bugün gündüz baygın gibi yattı. Sadaece emmeden emmeye kalktı 2 saate bir 5 dk emip geri uyudu.. şuan da son 1 saattir çok fena gözünü bile kapatmıyo ağlıyor beyaz gürültü de işe yaramıyor. Sanki sabah olmuş ona
Kuzu işte uyumuyor değil. Memede uyuyor.. memeyi normal uyanıkken emmeye başlıyor emiyor ben sohbet muhabbet konuşuyorum. Sonra gözler kayıyor kapanıyor. AMa ağzı sürekli oynuyor emiyor yani.. bende emiyor diye çıkarmıyorum memeden. Bir süre öyle gidiyor sonra çıkarıyor memeyi bir güzel sarılıyor ona uyumaya devam sonra ben kıpırdarsam yada kendi bir 5 10 dakka sonra uyanıp memeyi bulup emmeye devam.. tüm bunlarda gözleri kapalı...Uyuyamiyorsa ben pusete koyup sallıyorum ilginç bi sekilde sakinleyip uyuyor orda dalıyor yatağına yatiriyorum ben de yalnız bırakmıyorum bebeği hep yanımda gece de dahil bizimkide kucak istiyor ben de kucakta birlikte uyumaya calisiyorumhepsi aynı sanirim
23 00 dan sonra yatak odasına gidiyorKuzu işte uyumuyor değil. Memede uyuyor.. memeyi normal uyanıkken emmeye başlıyor emiyor ben sohbet muhabbet konuşuyorum. Sonra gözler kayıyor kapanıyor. AMa ağzı sürekli oynuyor emiyor yani.. bende emiyor diye çıkarmıyorum memeden. Bir süre öyle gidiyor sonra çıkarıyor memeyi bir güzel sarılıyor ona uyumaya devam sonra ben kıpırdarsam yada kendi bir 5 10 dakka sonra uyanıp memeyi bulup emmeye devam.. tüm bunlarda gözleri kapalı...
mesela bu akşam 6 6.30 arası uyudu (dışardan geldik pusetindeydi çıkarmadım yarım saat uyudu) sonra daha 23.30a kadar hep memedeydi bu anlattığım şekilde.. arada 2 3 kere o memeyi bırakıp uyuyunca yatağa koymak için kıpırdadıüım anda uyandı ağladı vs. Tekrar emmedeb başladık.. yani 23.30dan beri üstümde uyuyor bende bu sefer aman daldı uyanmasın diye koymadım yatağa.
Benden ayrıldığı an 5 10 dakikaya uyanıyor. Bende artık pes edip üstümde uyusun diyorum.
Gece loş yapıyorum yatak odasına götürüyorum dedin ya bunu saat kaçtan sonra yapıyorsun? 9 dan sonra yapamam ben ya tv izliyoruz filanyani bebekte salonda ya tv ışık kapatmak gerekir.
Ya emzik almıştım nolur nolmaz diye ama zaten kullanmak istemiyordum. Sonra ilk günlerde eve çıkınca zorlanınca , zor anlarda bir iki verdim çokta verimli emmedi. Doktora gittiğimiz de ağlıyordu doktorun yanında bile verdim :) qma içim vermek istemiyordu yalan değil. Annem kv filan zoruyla verdim.23 00 dan sonra yatak odasına gidiyorbu arada benim olmadığım odada uyumuyor kokumu mu almak ostiyo bilmiyorum bu arada Simay seni emzik olarak kullaniyo kuzu acil emzik almalisin bence bir de gazı rahat cikariyo mu kuzu bebisin? memede kaldığında gaz olur her emdiginde bizimki de cekmeyip ağzında memeyi oyaladigini gorunce cikariyorum
Bu arada sen yokken uyumaması kendini kaybolmuş hissettiğinden :) bebişler yaklaşık 3 aylık olana kadar kendilerini annesiyle bir sanıyorlar ya kendilerinin birey olduğunu anlamıyor. Anneyi göremiyor, duyamıyor kokusunu alamıyorsa kendini boşlukta kaybolmuş filan hissediyormuş23 00 dan sonra yatak odasına gidiyorbu arada benim olmadığım odada uyumuyor kokumu mu almak ostiyo bilmiyorum bu arada Simay seni emzik olarak kullaniyo kuzu acil emzik almalisin bence bir de gazı rahat cikariyo mu kuzu bebisin? memede kaldığında gaz olur her emdiginde bizimki de cekmeyip ağzında memeyi oyaladigini gorunce cikariyorum
Kızz ne bu uygulama bizden gizli neler kullanıyon sennn hemen açıkla :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?