2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Valla bende yok;( geri kalmışım sen mi giriyorsun uyuduğunda orora

Emzirme, bez, aglama, besleme, sakinlestirme tarzi sayaclari var.

Emmeye / uyumaya basladigimda sayaclari aciyosun, bitince kapatıyorsun.

Ondan sonra ates / asi / buyume takibi vs var.

Hafta hafta / ay ay ne olmali, ne oldu uyarilar var, not alabiliyorsun

Ve ucretsiz bi program

Valla tebrik ediyor önünde saygıyla eğiliyorum 2 çocuklar çok güzel takip ediyorsun her şeyi maaşallah.. hemen indirdim valla :)

Atak haftanizi bu siteden öğrenebilirsiniz Bebek Atak Haftası Hesaplama - Bebeklerde Atak Haftaları muhtemel doğum tarihini yani 40. Haftayı doldurdugu tarihi yazmanız gerek biz ilk atağa girmişiz bugun 1. Gün mus su an etinden et kopuyor gibi ağlıyordu evde pusetle geziyoruz hala uyumadı eşimle nöbetleşe bir o gezdiriyo bi ben 7 gun surecekmis bakalim beni neler bekliyor evde inşirah süresini de actik bebisi onunla uyutuyoruz iyi geldiğine inaniyorum

Son düzenleme:
Ben o durumda uyutmaya çalışmıyorum mesela işte gündüz uykusunu almış belli kendimi de bebeği de parçalamanın bir anlamı yok diye düşünüyorum. En fazla 3 saat uyanık kalıyor bi de 3 saat sonra uyurum diyorum

Sizinki biraz yorucu ama 40ı çıkmadan benimkinin. De düzeni yoktu 2 saatte bir kalkıyordu emmek için bence normal. Ama siz çok yıpratıyorsunuz kendinizi belli

Maşallah tebrik ederim.

Müsadenizle birşey sormak istiyorum. Gece gündüz kavramını oturttum demişsiniz ya bu nasıl anlaşılıyor?

Maşallah tebrik ederim.

Müsadenizle birşey sormak istiyorum. Gece gündüz kavramını oturttum demişsiniz ya bu nasıl anlaşılıyor?
Teşekkür ediyorum. Şöyle ki gündüz hiç kesintisiz 4 saat uyumuyor max2buçuk saat ve uyanınca bazen yine 1 2 saat uyanık kalıyor oynamak istiyor. Gazını çıkartırken bazen uyanıyor mesela ayağımda sallıyorum bazen de ana kucağında. Ama gece kesintisiz uyuyor, uyanıyor emziriyorum göğsümde uyuyor ve ara vermeden yatmaya devam ediyor.

Neler yaptın acaba
Ne yapıcam canım tabi ki baştan kuralları esnetmedim bir panter gibi her şeye hayır dedim ama yavrum o kadar çok ıkınıyor ki kimyon çayı zeytin yağı denedim dün yenik düştüm damlaya başladım bakalım işe yarayacak mı? Kimyon çayı verdim sudan sayılabilir bence kaynanamı hala boğmadım ama her an olabilir dün en son kapıya bir yumruk attım sinirim geçsin diye çünkü çocuğa limon vermeyi teklif etti ve bunun zararını anlattıkça sadece 1 damla deyip durdu

Sizinki biraz yorucu ama 40ı çıkmadan benimkinin. De düzeni yoktu 2 saatte bir kalkıyordu emmek için bence normal. Ama siz çok yıpratıyorsunuz kendinizi belli
Ya o sağlıklı olsunda benim için önemli olan o. Düzene elbet girecektir sabrederim. Sadece o uykusuz kalırsa o aç kalırsa diye dert ediyorum yanlış bir şey yapıyormuyuz acaba diye

Ben de doğum yapınca buralara giremeyen annelerden oldum, okumam gereken 72 sayfa var 23.09.2023te 41+0da propess fitil yardımıyla vajinal doğum yaptım. Dış epizyotomi dikişlerimin açılması dışında sorun yok şükür şimdi hızla neler konuştunuz ona bakayım

İşte aglamasa uyumasın zaten. Ama uyanık kaldığı zamanlar hep huzursuz

Kızlar bide bu emzirme konusunu tekrar sorucam.
Benim ki ilk doğduğundan beri 5 dk emiyordu.
Bu ay aylık takibinde Kilosu güzel çıktı. Yani 1.5 kilo almış ortalama.
Ama şu son günlerde 3yada 4 dakika emiyor. 2 saat dolmadan da asla memeyi almıyor ne yaparsam yapayım. Emziği verince hemen aliyo ama memeyi almıyor. Sizce meme reddi mı başladı. 3*4 dakika yeter mi ki ?

Bana doktorumuz 10-12 emzirmen gerekli, on sütü ve son sütü alabilmesi için demişti. Hatta ilk 7 dakikada sütün %90nini alır demişti. 3-4 dk bana biraz kısa geldi canim. Ya aşırı tazyikli olup hızlıca bitirmesi lazım. Ama normal akistaysa biraz kısa gibi zaman. 3-4 dk sonra memeden çekildiğinde 1 dk bekleyip meme ucunu kurulayıp tekrar vermeyi deneyebilirsin, en baştan alıyormuş hissi yaratabilir belki

Kızlar yine şu sap simpleks damla meselesi. Bunu kullanıp kabız olan var mı. Normalde günlük 3-4 kez yapıyordu k.kasını bundan sonra zorla bi dalma ya yspıyor ya yapmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…