Valla bende yok;( geri kalmışımBebek+
Hepiniz kullanmiyor musunuz bunu zaten ne bileyim ben ahshshah,
Valla bende yok;( geri kalmışımsen mi giriyorsun uyuduğunda orora
Valla tebrik ediyor önünde saygıyla eğiliyorum 2 çocuklar çok güzel takip ediyorsun her şeyi maaşallah.. hemen indirdim valla :)Emzirme, bez, aglama, besleme, sakinlestirme tarzi sayaclari var.
Emmeye / uyumaya basladigimda sayaclari aciyosun, bitince kapatıyorsun.
Ondan sonra ates / asi / buyume takibi vs var.
Hafta hafta / ay ay ne olmali, ne oldu uyarilar var, not alabiliyorsun
Ve ucretsiz bi program
TisikkirlirValla tebrik ediyor önünde saygıyla eğiliyorum 2 çocuklar çok güzel takip ediyorsun her şeyi maaşallah.. hemen indirdim valla :)
Güzel bilgi teşekkür ederimGöğsünüzü de silmeni lazım o bakteriler memede de var o yüzden tam geçecekken emzirince tekrar bulaşıyordur.
Ben o durumda uyutmaya çalışmıyorum mesela işte gündüz uykusunu almış belli kendimi de bebeği de parçalamanın bir anlamı yok diye düşünüyorum. En fazla 3 saat uyanık kalıyor bi de 3 saat sonra uyurum diyorumBenim ki bugün gündüz baygın gibi yattı. Sadaece emmeden emmeye kalktı 2 saate bir 5 dk emip geri uyudu.. şuan da son 1 saattir çok fena gözünü bile kapatmıyo ağlıyor beyaz gürültü de işe yaramıyor. Sanki sabah olmuş ona
Sizinki biraz yorucu ama 40ı çıkmadan benimkinin. De düzeni yoktu 2 saatte bir kalkıyordu emmek için bence normal. Ama siz çok yıpratıyorsunuz kendinizi belliValla sizleri büyük tebrik ediyorum.. ben hiç böyle şeyler yapmıyorum. Gece bizimde bir düzen var gibi hafiften. Gece 12 den sonra kaçta uyursa 3.5 4 saat uyuyor uyanıyor. Az emiyor 15 20 dakka uyanmadan emiyor yavrucum sonra uyuyuçorn1 yada 1.5 saat.. bir daha kalkıyor aynı şekilde bir kere daha uyuyor.. sonrası karmakarışık.. gündüz olunca karışıyor..
Ama ben sizler gibi düzen oturtamıyorum. Annem evde. Gece bebeğin başında bekliyor. Çünkü ben sadece bebeğin başında biri varken uyuyabiliyorum. Çünkü yatağında uyuduğunda sürekli mızırdanıyor. Biri elini üstüne koyup sallaması lazım. Yoksa uyanıp ağlıyor ve uyku kaçıyor..
Eğer o 3 4 saat uyuduğunda ben yanında olursam ben hiç uyuyamıyorum pışpışlamaktan.
O yüzden hep salondayız. Ee gece biz uyumayalım uyanık kalalım diye tv açık.
Başka odada da uyutamıyorum bebeği çünkü annem bebeğin 40 gün yanlız kalmaması gerektiğine inanıyor, yan odada dahil!! O yüzden bebek hep salonda.. ben gece sadece onun uzun uykusunda yatak odasına gidiyorum. Annem başında uyanık. Sonra ben de hep salondayım.
Ne dert döktüm be.
Ayrıca gündüz bebeğimi yatak atıyor valla iğne var diye şüpheleniyorum.. saat 12.30dan beri yatakta toplasan 2 saat yatmamıştır. Şuanda ds kucağımda uyuyor.
İşin ilginç yanı kitaplar okuyorum doktorları dinliyorum vs. Hepsi bunun normal olduğunu bebek böyle istiyorsa kucak istiyorsa orda durması gerektiğini söyleyip duruyor. Bende yatağa yatırmaya çalışınca üzülüyorum sonra hem uyanıyor tekrra bana geliyor hemde çocuk bende durmak istiyormuş neden ayırdım diyorum
Bence de yani önceden bize veriyorlarmış özellikle mama da ve sıcakta bir iki damla verilir ne olacak ben böyle rahat anne olucam diyorum bakalım neler yapıcam burda lohusa topuzumla kaynanamı boğacam diye yazabilirim de
53 günlük olduk bugün. Yaklaşık 10 gündür geceleri 2 kere uyanıyorum bi düzene oturdu diyebilirim. 10 11 gibi yatıyor 2 3 gibi kalkıyor. Emiyor 6buçuk 7 gibi kalkıyor. Bir iki kere işte gece 2 de de 5 dk emip uyuduğu oldu ama gece gündÜz kavramını oturttum ben akşam 9 da pijama giydiriyorum giydirirken hep aynı şarkıyı açıyorum etkisi var mı bilmiyorum. Sabah 6 buçukta hoplatmaya başlıyorum yattığı için kaka ve gaz birikiyor. Gazını kakasini çıkarıyor 1 saat sonra tekrar uyuyor. Gün içindeki durumu biraz dışarıdaki etkenlere bağlı tam doymasına bağlı bazen 2 saat deliksiz uyuyor bazen tilki uykusu yarım saat. 14 15saat uyuyordur toplamda bizde durumlar böyle
Teşekkür ediyorum. Şöyle ki gündüz hiç kesintisiz 4 saat uyumuyor max2buçuk saat ve uyanınca bazen yine 1 2 saat uyanık kalıyor oynamak istiyor. Gazını çıkartırken bazen uyanıyor mesela ayağımda sallıyorum bazen de ana kucağında. Ama gece kesintisiz uyuyor, uyanıyor emziriyorum göğsümde uyuyor ve ara vermeden yatmaya devam ediyor.Maşallahtebrik ederim.
Müsadenizle birşey sormak istiyorum. Gece gündüz kavramını oturttum demişsiniz ya bu nasıl anlaşılıyor?
Ne yapıcam canımNeler yaptın acaba
Ya o sağlıklı olsunda benim için önemli olan o. Düzene elbet girecektir sabrederim. Sadece o uykusuz kalırsa o aç kalırsa diye dert ediyorum yanlış bir şey yapıyormuyuz acaba diyeSizinki biraz yorucu ama 40ı çıkmadan benimkinin. De düzeni yoktu 2 saatte bir kalkıyordu emmek için bence normal. Ama siz çok yıpratıyorsunuz kendinizi belli
İşte aglamasa uyumasın zaten. Ama uyanık kaldığı zamanlar hep huzursuzBen o durumda uyutmaya çalışmıyorum mesela işte gündüz uykusunu almış belli kendimi de bebeği de parçalamanın bir anlamı yok diye düşünüyorum. En fazla 3 saat uyanık kalıyor bi de 3 saat sonra uyurum diyorum
İdrar yaparken huzursuz oluyor mu onu takip etmen lazımKızlar bebeklerde gaz sancısı ile idrar yolu enfeksiyonu nedir ayırt ediliyor?
Bana doktorumuz 10-12 emzirmen gerekli, on sütü ve son sütü alabilmesi için demişti. Hatta ilk 7 dakikada sütün %90nini alır demişti. 3-4 dk bana biraz kısa geldi canim. Ya aşırı tazyikli olup hızlıca bitirmesi lazım. Ama normal akistaysa biraz kısa gibi zaman. 3-4 dk sonra memeden çekildiğinde 1 dk bekleyip meme ucunu kurulayıp tekrar vermeyi deneyebilirsin, en baştan alıyormuş hissi yaratabilir belkiKızlar bide bu emzirme konusunu tekrar sorucam.
Benim ki ilk doğduğundan beri 5 dk emiyordu.
Bu ay aylık takibinde Kilosu güzel çıktı. Yani 1.5 kilo almış ortalama.
Ama şu son günlerde 3yada 4 dakika emiyor. 2 saat dolmadan da asla memeyi almıyor ne yaparsam yapayım. Emziği verince hemen aliyo ama memeyi almıyor. Sizce meme reddi mı başladı. 3*4 dakika yeter mi ki ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?