2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Yok canım yenidoğan bebekte olmaz öyle hemen korkma

Ben gündüz 2 saati geçirmedim gece uyandırmadım çok

Acaba ben neden böyle salaklık edipte dün akşam yemeğinde kuru fasulye yedim sabaha kadar uyumadı yavrum en sonunda buzluktan süt çıkardım sütümde az geldi nedense buzluktan çıkardığım sütü de kapak kapanmamış uyku sersemi döktüm mü çocuğun üstüne zaten az kalmıştı buzlukta sütlerim kabus gibi Bi geceydi neyse Bi tane buldum başka onu ısıtıp verdim kimyonlu şekerli su verdim gaz damlası verdim öyle uyudu kimyonlu su dediğim 1 çay kaşığı kadar

Benden tavsiye, hic yapmayin illede iki kardes olsunlar diyorsanizda, durum su-> arada 4,5 yas var benimkilerin an itibariyle. Buyuk oglum cok anlayisli elim kolum yardimcim dertsiz tasasiz bir cocuk. Kiskanclik krizleri yok illaki kiskaniylor ama zarar verme gibi durumlar yok. Burdaki dezavantaj cocuk buyudugu icin hayatimiz o kadar rahatlamiski herseyi unutmusuz. Sanki hic cocuk buyutmemisim gibi surekli kaygilaniyorum. Yeni bir bebek esimede bana da inanilmaz zor geldi. Allah gunah yazmasin ilk zamanlar biz ne yaptik bile dedik. Ama ben yinede bu kadar beklerdim. Arada az yas farki olsa iki bebekle ugrasmak bence daha zor olurdu. Dusunsene yenidoganlarin derdi bakimi bitmezken baska ufak bir cocukla nasil ilgilenebilirsin ki ben kesinlikle yapamazdim

Benimkinin agzi pamukcuk oldu. Hergun karbonatli suyla sildim sabah aksam doktora bi damla yazdi tadi berbat kizima onu verince suratini bi gorden kustu kusacak ama 3 gunde gecti her seyi

Ben kesintisiz 3 saat emzirdigimi biliyorum.ajsjsjjw

Su an afrikali bir kadin karsimda 28-29 aylik olan bebesini emziriyor. Allah seni inandirsin bebenin cork cork vakumlama sesi olmasa kesinlikle farketmezsiniz. Zaten biliyorsunuz sling'in esinlenilme sebebi bu hatunlar. Bunlarin analik duygulari cok yogun.
Ben ilk 4 hafta (ikincide) alamadım yeni yeni bebek kokmaya basladi hatta, uzuluyodum bu kokmuyor diye.
Kızlar günaydın, benim bebiş az önce çok kötü kustu ya baya 1 su bardağı doldurur nerdeyse. Altını aldım koltukta uzanıyordu 10 dakka filan ben ona konuştum o izledi sonra biranda kustu.

Bizim kizlarin doktoru yenidoganlar fiskirarak kusunca doktora gitmelisin diyordu. Kusmugunda dikkatini ceken garip birsey var miydi? Sumuksu, balgamsi doku, yesil yada olmamasi gereken renkte birseyler vsvs?

Kimyonlu sekerli su mu? Bunu doktor onayliyor mu?

Ben golden goat kullanıyorum. Anne sütüne en yakın olan keçi sütüymüş. Buda keçi sütlü bir mama. Oğlumu aptamille büyütmüştüm biraz gazlı bir çocuktu acaba o yüzdenmiydi diye düşübüyorum şimdi

2 yaşinda bir tane arti 46 gunluk bebek var bende.
Yorumsuzum ama cok yorgunum :) ama ikisinide iyi ki yapmisim canim kizlarim

O sizin dediginiz kisa sureli gelen pismanlik hissi de bence cok doğal, kendinizi hic suclamayin. Hemen o esnada yenidoganin boynundan bi fıs nefes alin geçer
Benimkinin agzi pamukcuk oldu. Hergun karbonatli suyla sildim sabah aksam doktora bi damla yazdi tadi berbat kizima onu verince suratini bi gorden kustu kusacak ama 3 gunde gecti her seyi
Benimkinin dil yuzeyi beyaz ama normal temiz bir bezle silince azaliyor. Bu da pamukcuk mu? Doktor gordu onemsemedi, olur o kadar sut bebesi bu dedi.

Bu arada neden emzirmiyorsunuz? O golden goat benim ilk kizimi perisan etmisti, bende keci sutune alerji var, doktora bunu belirttigim halde kilo alsin diye onu tavsiye etti, tek biberonu içti mahvoldu cocuk.

Ben çok ciddi bir lohusa depresyonu yaşadım 1 ay boyunca. İlk zamanlar bebeğim memeyi tutmuyordu onunla saatlerce uğraşmakta anksiyetemi artırdı. Zatrn hiç bir zaman emzirmeyi seven bir insan olmadım dürüst olucam. Zaten sağmaklada azaldı sütüm emziripte kuvvetli çekmekle aynı şey değil sonuçta. Doktorda bu senin hayatın senden önemli değil bir şekilde büyüyecek dedi. En iyi mama da golden goat olduğu için onu aldım bir sıkıntı yaşamıyoruz çok şükür.

Pamukçukla süt lekesi farklı. Pamukçukta yanakların iç kısmı ike dudakların iç kısmıda beyaz oluyor. Süt lekesi sadece dili beyazlatıyor.

Yaaa canım sence kaç yaşından sonra rahatlıyor ana babalar Yani şöyle sorayım: takriben kaç yıl sonra gece kesintisiz uyuyabilirim?
Not:Uykuya aşık bir anne

Bu gece benzerini yaşadım. Kızıma sağ memeyi en son 21.40 da verdim. Sonra solu verdim 2 saat sonra. Gece 02.00 de uyandım tekrar sağı vermek için, o da ne. İnanılmaz bir şişlik-taş gibi- dayanılmaz bir ağrı, ve ısı artışı
Kesinlikle mastıt oldum diye düşündüm. Bebeğimi uyandırdım hemen emzirdim yumuşadı her yeri. Gerçekten emzirme aralıkları çok önemliymiş onu anladım. Normalde ikisini veriyorum, bu gece teker teker verince ayarları şaştı. Çok geçmiş olsun size de. İlaçla düzeleceğini düşünüyorum kesinlikle

Demek ki cidden burnumuz alışıyor almıyoruz, üzüldüm ya en çok biz almalıydık evlatlarımızın kokusunu

Ben dün yelek giydirip çıkardım penye yelek üstüne de battaniye örttüm yeterli olmamış hasta oldu yavrum. Burun akıyor doktora götürdüm viral enfeksiyon dedi ya . Bi ton ilaç çok üzgünüm
Benimkinin de günlerdir burnu akıyor hastane dışında evden çıkmadık ama oldu .doktora götürdüm ilaç vermedi tikandikca serum sık çek dedi

Ay cok gecmis olsun, yanlis anlamayin yargilamak degil dertlesmekti niyetim. Tabiki emzirme ve dogum sekli gibi konular tamamen annenin keyfine bagki kimseye dusmez yargilamak fa yadirgamak da. Burda hepimiz arkadas olduk, bir sıkıntınız varsa paylasmak istedigim icin sordum bende. Uzuldum cidden lohusa depresyonu cok zorlu olsa gerek size sıkı sıkı sariliyorum.

Pamukcuk olayi, demek ki benim kizimdaki sut lekesi. Cunku yanak ve dudaklarda birsey yok, tesekkur ederim bilgilendirme icin

Hametol baby krem kullanan var mı kızlar hiç görmedim şimdiye kadar yorumlarda ama gene de sorayım
Birkaç kullanımda iyidi sonra işe yaramamaya başladı.sürekli aynı şeyi kullanınca faydası olmuyor sanırım.çoğu pişik kreminde bunu gördüm.günde 3 kereden fazla kullanınca bünyesi alışıp işe yaramıyordu.ara verince işe yarıyordu

Merhaba duşa girip masaj yapın 5dk sonra duşta sağın göğsünüzü çıkınca da emzirmeye çalışın benim öyle rahatlamıştı 2günde

Emzirirken ya da normal zamanda sütünüz akarsa ne kullanıyorsunuz ben maalesef sürekli sütyen ile dolaşıyorum sıkıldım artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…