2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Sudokrem kullanıyorum ben temiz içerikli değil diyorlar ama hiç pişik olmadı çok sık altını değiştiriyorum bez olarak sleepy kullanıyorum belki bezi değiştirebilirsiniz.
ben de sudocrem ve bepanthol kullanıyorum her bez değiştirmede. Bir kere bile sürmesem hemen kıpkırmızı oluyor ama şu temiz içerik konusu dünden beri çok kafama takıldı bu kadar yoğun kullanmanın bir zararı olmaz umarım mustela temizmiş sanırım onu deneyeceğim.

Pureseed kullanıyorum bende memnunum

Kızlar emzik kullanımına bebeğiniz kaç günlükken başladınız?
Bebeğim bu ara huysuzlanmaya başladı
Biz 21 günlükken başladık çünkü sürekli emmek istiyor emince de gaz oluyordu. Şu an 27 günlük olabildiğince az kullanmaya çalışıyorum ama ihtiyaç halinde de kurtarıcı oldu bizim için. Bebeği sakinleştiriyor.

Kızlar bebeğim emerken bazen damağını şaklatıyor. Ama nerdeyse her emme de en az 1 kez yapıyor. Acaba doğru emziremiyor muyum? Bir de c tutuşu bir türlü beceremiyorum. Göğüslerim küçük göğsümü hiç tutmadan emzirsem olmaz mı ?

Fisher Price Gökkuşağı Müzikli Uyku Yardımcısı, bunu kullanan var mı? Hpsi brada sitesindeki yorumlara baktım herkes çok memnun. Ye daha erken almamışım vs demişler.

Kızlar emzik kullanımına bebeğiniz kaç günlükken başladınız?
Bebeğim bu ara huysuzlanmaya başladı
Canım inst.dan böyle bir ekran görüntüsü almışım. Ben henüz vermedim. 40e beklemeyi planlıyorum. Ne zaman bana tak edecek bilmiyorum :)

Eklentiler

• Screenshot_20230716-111514_Instagram.webp
    34,2 KB · Görüntüleme: 88
Canım teşekkür ederim Hayır sekreter ile kavga ettik, özel doktora gidiyoruz devlette sıra beklemeyelim ve tüm bilgileri bir doktorda olsun diye; bugün 10.30 a randevu aldık. Gittik saat 11 oldu hala almıyorlar bizi, eşim sordu. Önce kontrol hastaları alınacakmis önümüzde 4 hasta daha varmış. O zaman neden randevu ile çalışıyorsunuz, ben niye koştur koştur geliyorum buraya dedi, sesler yükseldi ve biz muayene olmadan çıktık. Başka bir doktor bulduk ona gittik

Kızlar bugün 29. Günümüz, 1 aylık kontrolden geldik. Bebeğim 3430 Gr doğdu, bugünku kilosu 5080. Doktor aldığı kilonun çok çok fazla olduğunu, bebeğin gaz sancısı değil, sindirememe sancısı çektiğini ve boğazına kadar dolu olduğunu kivrandigini söyledi. Kolay sindirim için relactaz damla yazdı.
Sağlıklı bir kilo artışı değil dedi muayene sırasında kızım zor nefes alıp veriyordu, doktor biraz kızdı bize . Mama desteğini tamamen kesmemizi istedi. Boyu da 50 cm idi 57 cm olmuş. Bizim kontrolümüz bu şekildeydi..

Mamayı hangi aralıklarla veriyordunuz bir de hangi marka ? Bu arada maşallah prensese

A
Mamayı hangi aralıklarla veriyordunuz bir de hangi marka ? Bu arada maşallah prensese
Mamayı ilk dogdugunda 3 saatte bir 30 CC veriyordum canım, 1. Hafta kontrolünde yaklaşık 500 Gr almisti doktor kesmemizi söyledi yavaş yavaş, denedik ama gece çok uyaniyordu biz de eşimle hep bu çocuk aç olduğu için uyumuyor diye diye kesmek üzereyken tekrar mama vermeye başladık ama eski sıklıkta değil. Bu aralar da günde 2-3 kere 40-50 CC veriyordum bilhassa geceleri. Mama markamız da Aptamil klasik olan. Hep sütünün yetmediğini düşündüm, hep sagdigim sütün CC sine göre hareket ettim yanlış davranmisim.

Benim goguslerimde küçük ben de hiç tutmuyorum

İnşallah, bu cümleler nasıl motive edici

Dünden beri çok kötyüz bizde hep karın üstü yatmak istiyo ya ağlıyo gece gündüz
Ben artık gece uykularindan vazgeçmiş durumdayım, dün eşim işten gelince dayanamadım hüngür hüngür ağladım. İnsanlığımi unuttum, yarım saat vaktim olsun istiyorum mutfağa falan girebileceğim diye. Çok zormuş

Kızlar bu arada Relactaz damla kullanan var mı ? Bunu önceki doktor da önermişti. Anne sütünün kolay sindirimini sağlıyormuş

Ne güzel yetiyormuş hemde fazla fazla kaç cc geliyorduki sütünüz

Kızlar yenidoğan sünneti yaptırmayı düşünüyorum ancak dün sorduğum iki merkezden biri en uygun ilk 30 gün veya 3 ay derken diğeri 6. Ayın beklenmesinin daha uygun olacağını söyledi. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Hayırlısı olmuş canım sıkma canını erkenden değiştirmişsiniz. Bu kadar yoğun olan özel hastanelere uyuz oluyorum bende..

Diğer mesajın için de burdan yazayım , biraz fazla kilo almış bebiş. Ama bak doktor fark edip sindiremediğimi uyarmış sizi en azından bundan sonra doktoru dinlersin ve bebekte daha huzurlu olur.

Benim bebeiş 15 kontrolünde doğum kilosuna ulaşmıştı ve dr mama desteğini kesebilirsin dedi. Bende senin mantıkla süt az yetmiyor diye korkuyordum. Ama daha çok emdikçe gelir dye düşünüp gündz hiç vermedim. Arada geceleri mama çöpe gitçeğine bebiş içsin diye 30 cc verdim. O da bebek emip doyduktan sonra. 15 günde toplasan 6 bilemedin 7 kere vermişimdir. 2 günde 1 gibi.. Çok şükür bu süreçte sütte arttı (sağdığım) dün kontrolde bebişte 600 gram almış. Sütüm yeterliymiş yani.

Sen de mamaya değil kendi sütüne güven artık göğüslerimiz öğrendi bebişi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…