Kaç geldiği önemli feğil. Ki bence iyi geliyorİki memeden 50-60 geliyordu toplam
Canım benzer süreçlerden geçmişizHayırlısı olmuş canım sıkma canını erkenden değiştirmişsiniz. Bu kadar yoğun olan özel hastanelere uyuz oluyorum bende..
Diğer mesajın için de burdan yazayım , biraz fazla kilo almış bebiş. Ama bak doktor fark edip sindiremediğimi uyarmış sizi en azından bundan sonra doktoru dinlersin ve bebekte daha huzurlu olur.
Benim bebeiş 15 kontrolünde doğum kilosuna ulaşmıştı ve dr mama desteğini kesebilirsin dedi. Bende senin mantıkla süt az yetmiyor diye korkuyordum. Ama daha çok emdikçe gelir dye düşünüp gündz hiç vermedim. Arada geceleri mama çöpe gitçeğine bebiş içsin diye 30 cc verdim. O da bebek emip doyduktan sonra. 15 günde toplasan 6 bilemedin 7 kere vermişimdir. 2 günde 1 gibi.. Çok şükür bu süreçte sütte arttı (sağdığım) dün kontrolde bebişte 600 gram almış. Sütüm yeterliymiş yani.
Sen de mamaya değil kendi sütüne güven artık göğüslerimiz öğrendi bebişi
Benimde öyleydi en son sağmayı bıraktım demekki sağılanı baz almamak lazımİki memeden 50-60 geliyordu toplam
İlk günler çoğalması için dereotu tahin pekmez bestlak, humana, her şeyi deniyorum. Daha sonra bebekle ilgilenmekten hiç bir şey yiyemez oldum, o çaylar damlalar tarihe karıştı. Madem mama bırakılacak, tekrar dikkat etmeye çalışacağım, en önemlisi artacağına inanmak sanırım canımBenimde öyleydi en son sağmayı bıraktım demekki sağılanı baz almamak lazıminşallah benimde artar da mamayı bırakırım
Bende valla C şeklinde tutamıyorum ama burnunun kapanmaması için parmağımı koyuyorum birde çene altına göğsümü kavrayıp koyuyorum sanırım makas mı deniyor o şekilde tutuyorum. Küçük oldukları için göğüs ağır gelirmiş o yüzden alttan desteklemek lazımmışKızlar bebeğim emerken bazen damağını şaklatıyor. Ama nerdeyse her emme de en az 1 kez yapıyor. Acaba doğru emziremiyor muyum? Bir de c tutuşu bir türlü beceremiyorum. Göğüslerim küçük göğsümü hiç tutmadan emzirsem olmaz mı ?
Ben artık gece uykularindan vazgeçmiş durumdayım, dün eşim işten gelince dayanamadım hüngür hüngür ağladım. İnsanlığımi unuttum, yarım saat vaktim olsun istiyorum mutfağa falan girebileceğim diye. Çok zormuş
Kuzum benimkinde gündüz hiç ayrılmıyor. Ama zevk almaya çalışıyorum. Anneyle ne kadar ten tene temas kurarsa o kadar güvenli bağlanır ve ilerde güvenli bir birey olacak. bağımsız özgüvenli çocuk olacak diye düşünüyorum. O emerken kitap okuyorum kucağımda.. sonra o uyuyunca uyandırmaya başladım dürtüp yani düzgün emsin diye. Bazen üstümde uyuttum filan. Gün geçtikçe düzeliyor napalım biraz sabır.. evet emdikçe meme boşalıyor ama dolu olmasının anlamı yok. Bebek emdikçe o an üretiliyor zaten. İçi dolu olmasa da.. şu 2 3 gündür memeyi bırakıp uyumaları arttı. Sana anlatıyorum da bana da zor gelen çok an oldu. Ama ben çok inat ettim eşim anneler hep seni emiyor doymuyor mu mama verelim o uyusun sende rahat uyu dedikçe sinir oluyorum. Alışacak mamaya diye korkumdan.Canım benzer süreçlerden geçmişizBenim bebeğim gogsumu 24 saat versen emer artık emzik gibi kullanıyordu ve bu benim hiç hoşuma gitmiyordu cunku göğsüm bomboş geliyordu bana, emiyor emiyor ağlıyor falan huzursuz bir dönemdi. Az önce 10 ar dakika verip aldım ağzından nasıl ağladı tabi ben de ağladım Gaz sorununuz ne durumda canım, vardı değil mi bebisin gazı
Benimde öyleydi en son sağmayı bıraktım demekki sağılanı baz almamak lazıminşallah benimde artar da mamayı bırakırım
Süt arttırmak için yapmadığım şey yok ve hiç birini bırakmıyorum... klasikleri saymayacağım..İlk günler çoğalması için dereotu tahin pekmez bestlak, humana, her şeyi deniyorum. Daha sonra bebekle ilgilenmekten hiç bir şey yiyemez oldum, o çaylar damlalar tarihe karıştı. Madem mama bırakılacak, tekrar dikkat etmeye çalışacağım, en önemlisi artacağına inanmak sanırım canım
Kullanmıyoruz ama instada gördüm bebek tam dalana kadat uykuya meme arkasına parmakla pıt pıt vuruyordu dalmasına yardımcı olmak için. Belki işe yarar kuzuKızlar bugün emzik kullanmaya başladık, tam olarak ne zaman ve nasıl kullanıyorsunuz? Mesela.uykida iken emzik varsa düşünce hemen uyanıyor ben ne anladım bu işten
Kuzu makas yapma C yap. Makas süt kanallarını kapıyormuş. Meme ucuna yakından tutulduğu için. Bilgin olsunBende valla C şeklinde tutamıyorum ama burnunun kapanmaması için parmağımı koyuyorum birde çene altına göğsümü kavrayıp koyuyorum sanırım makas mı deniyor o şekilde tutuyorum. Küçük oldukları için göğüs ağır gelirmiş o yüzden alttan desteklemek lazımmış
Neden öyle acaba, gazdan mı diye düşünüyorsun aç diye mi? Bir sebebi olmalıBen artık gece uykularindan vazgeçmiş durumdayım, dün eşim işten gelince dayanamadım hüngür hüngür ağladım. İnsanlığımi unuttum, yarım saat vaktim olsun istiyorum mutfağa falan girebileceğim diye. Çok zormuş
Doğar doğmaz verecektim bana kalsa. Hemşireler bir şekilse ikna etti vermemeye. Sınra annem sen nr bakıyorsun onlara bu uzun bir yol dedi 5. Günde verdim iyiki vermişim pişman değilimKızlar bugün emzik kullanmaya başladık, tam olarak ne zaman ve nasıl kullanıyorsunuz? Mesela.uykida iken emzik varsa düşünce hemen uyanıyor ben ne anladım bu işten
Canım ben öyle olunca tuvalete bile gidemiyorum, kendimi çok kısıtlanmış hissediyorum, bebeğin memede olmadığı vakitler ne kadar oluyor ortalamaKuzum benimkinde gündüz hiç ayrılmıyor. Ama zevk almaya çalışıyorum. Anneyle ne kadar ten tene temas kurarsa o kadar güvenli bağlanır ve ilerde güvenli bir birey olacak. bağımsız özgüvenli çocuk olacak diye düşünüyorum. O emerken kitap okuyorum kucağımda.. sonra o uyuyunca uyandırmaya başladım dürtüp yani düzgün emsin diye. Bazen üstümde uyuttum filan. Gün geçtikçe düzeliyor napalım biraz sabır.. evet emdikçe meme boşalıyor ama dolu olmasının anlamı yok. Bebek emdikçe o an üretiliyor zaten. İçi dolu olmasa da.. şu 2 3 gündür memeyi bırakıp uyumaları arttı. Sana anlatıyorum da bana da zor gelen çok an oldu. Ama ben çok inat ettim eşim anneler hep seni emiyor doymuyor mu mama verelim o uyusun sende rahat uyu dedikçe sinir oluyorum. Alışacak mamaya diye korkumdan.
İkisini de düşünüyordum, bugün kontrole gittiğimizde doktor bebeğin aç olmadifini aksine çok dolu olduğu için hazımsızlık ve sindirim problemi yaşadığını söyledi. Bugün itibariyle 2 saatten önce besleme yapmıyorum, en az 2 saat geçecek şekilde kendimi düzene soktum, bakalımNeden öyle acaba, gazdan mı diye düşünüyorsun aç diye mi? Bir sebebi olmalı
Ben açıkçası ne zaman kullanacağımı bilmiyorum, mesrla sırtüstü pozisyonda almiyor yalnızca meme emdiği pozisyonda alıyor (meme sandığı için)Doğar doğmaz verecektim bana kalsa. Hemşireler bir şekilse ikna etti vermemeye. Sınra annem sen nr bakıyorsun onlara bu uzun bir yol dedi 5. Günde verdim iyiki vermişim pişman değilim
Değişiyor kuzum.. gündüz uykuları genelde memede oluyor. Uyurken bZen tuvalet vs için eşimin kucağına veriyorum sıcaklık alıp uyanmasın diye. Yemek yerken mesela hep emiyor. Onsuz yediğim yemek ya 3 tür ya 4Canım ben öyle olunca tuvalete bile gidemiyorum, kendimi çok kısıtlanmış hissediyorum, bebeğin memede olmadığı vakitler ne kadar oluyor ortalama
Canım bende bestlak damla ve solgar ın bira mayalı b12 takviyesini alıyorum sanırım benimde 5 gün oldu ve bende arttığını düşünüyorum çünkü bebeğimin çişli bezleri dolu dolu ve kaka lı oluyor, mamayı arttırmadığıma göre sütüm arttı diye düşünüyorumSüt arttırmak için yapmadığım şey yok ve hiç birini bırakmıyorum... klasikleri saymayacağım..
Bestlak hergün devam. (20 damla günde 3.. 2. Kutuya geçtim)
Solgarın b12 vitaminini süt için olan .(5 gün oluyor)
Ve en son kuzen tavsiyesi ile maya içtim baya bildiğin kuru pakmayadan 1 tatlı kaşığını 1 su bard. sıcak suda eritip 3 gece içtim. Şimdide 1 gece içip 1 gece içmeyerek 3 gün daha devam edeceğim..
Bu son 2si 5 gündür var bence birinden biri işe yaradı sanki ama hangisi :) çünkü tek göğüsümden az geliyordu diğeri iyi ama biri azdı. Az olanda daha iyi geliyor 2 gündür mutluyum
Ha bir de ilk defa kendi bırakıyor memeyi normalde uzun uzun kalırdı , doyduğuna yoruyorum bende inşallah öyledirSüt arttırmak için yapmadığım şey yok ve hiç birini bırakmıyorum... klasikleri saymayacağım..
Bestlak hergün devam. (20 damla günde 3.. 2. Kutuya geçtim)
Solgarın b12 vitaminini süt için olan .(5 gün oluyor)
Ve en son kuzen tavsiyesi ile maya içtim baya bildiğin kuru pakmayadan 1 tatlı kaşığını 1 su bard. sıcak suda eritip 3 gece içtim. Şimdide 1 gece içip 1 gece içmeyerek 3 gün daha devam edeceğim..
Bu son 2si 5 gündür var bence birinden biri işe yaradı sanki ama hangisi :) çünkü tek göğüsümden az geliyordu diğeri iyi ama biri azdı. Az olanda daha iyi geliyor 2 gündür mutluyum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?