- 2 Temmuz 2023
- 12.148
- 36.454
- 528
Kantaron göğüs yarasında garmastandan daha cok işe yaradı bende, o topladı kalanı da gümüş kapakta biriken süt toparladı galiba. Cesaret edemedim kızımda denemeye, bugun alt acmanın yanına koydum sadeceyaklaştırmak sürmenin yarısıdır
Yorumlara baktım sarıdan cok memnun olan da var pişik yaptı diyen de. Post 2021e ait bi de hametol diye krem varmış falan, yorumlarda parafin var diyen de var, mucize krem diyen de. Güncel bilgii nedir emin değilim.
Ben de 1 numarada sleepy natural ve bionatural denedim, bionaturalin dokusu cok guzel ama poposu sıklıkla kırmızı. Hep ıslak mendil kullanıyorum su ve pamuğu ayarlayamadım, burada sleepynin ıslak mendili iyi değil yazılmış bi de baby turcoyu deniyorum şimdi.
Pişik kremi de mustela var yeşilmarka var ama hala beyaz popo gormedim, yara da yok gerci. Kakadan sonra mutlaka sürüyorum. 2 numarada da mavi molfix deneyeceğim ıslak mendille toparlama gormezsem. Sonra artık baby turco sarı molfix derken bakalım hangisi iyi gelecek
Acilin halen 2 cocuga bez kullanan ana geldi.
Bezler
Keske tanesi ortalama 20 lira olmasa da hepimiz prima kullansak (aktif bebek olan bile 20 lira)
Onu gecelim. (Harmonie, aktif bebek ve premium hepsini kullandim, ustune tanimam, butcesi uygun olan prima'dan sasmasin)
Goon kullandik, (hem mutlu bebek hem premium) bebeniz cok isiyorsa ise yaramaz, ama pisik yapmiyor. (Su an buyuk kiza babasi gidip goon 4 no kulot bez almis, cok sert ve gece kullanimina uygun degil, surekli kiyafet yikiyorum, kucuge asla kullanmam)
Molfix 1 paket kullandim, kaka taşti, pisik yapti.
Sleepy'nin en iyisinden en kotusune hepsini kullandim. Buyuge naturals olan pisik yapti. Bionatural ve ecologic yapmadi. Ecologic bence sahane bir bez ama kulot olani bulunmuyor niyeyse. Kucuge direkt bionatural ve ecologic karisik basladim ne kaka tasti, ne pisik yapti.
Baby me ve rossman'in markalarini denedim, hic memnun kalmadim, manasizca pahali bir de.
Migros'un minies'ini denedim, pisik yapmadı ama kisa sureli kullanim icin iyi, emicilik kapasitesi az gibi bunun.
Su baby turco'yu deneyim istiyorum ama cesaretim yok.
Islak mendiller
Ben islak mendil annesiyim, sadece yaz aylarinda bebeklerimin poposunu her alt degistirmede yikiyorum. (Pamuk ve su olayi bana steril gelmiyor acikcasi, hadi kaynat vs kismi da pratik degil, bu benim gorusum)
Bebek alt degistirme icin favori islak mendilim unibaby, bunu yaş araliklarina uygun alirsaniz cok ideal bi urun.
Yenidogan kakasiyla 2 yas kakasi bir degil malum :)
Agiz ve el silmek icin bim'in jenny willy'si fiyatıyla ve leke cikariciligiyla acik ara en iyisi buydu. Ama fiyati cok pahalandi, bi anda 29 tl'den 45 tl'ye cikti.
Bebekli evde sleepy'nin ev temizlik mendilleri cok yardimci, alınabilir.
Yine alt degistirmek icin sleepy ecologic olan islak mendil sahane ama bionatural olan kesinlikle uzak durun, boyle sacma sapan bi mendil yok, asla silmiyor, cunku dayaniksiz bir urun. Bunu agiz ve el silmek icin kullanabilirsiniz.
A101'in mendiva'sini denemedim.
Baby turco islak mendil guzel ama alt degistirme icin kullanmadim
E-bebek'in babyme'si, bu urune mesafeliyim, sanirim zeytinyaği gibi bir madde var bunda, cok yağli bi yapisi var, popodaki kakayi guzel siliyor ama kagidi dayaniksiz, bilemiyorum, kagidi daha iyi olsa tercih ederdim.
Pisik kremleri
Benim favorim bepanthol. 100 gr 230 tl (bunun en uygun fiyatlisi e-bebek'te olur)
Alerjik ve asiri asitli kakaya ragmen asla pisik yapmadi. Fiyati pahali ama bir bebege kullanacaksaniz asagi yukari 4 ay gidiyor.
Hametan mavi, 2 yas bebege denedim guzel, pisik yapmadi. Yenidogana 2 gun surdum, pisik yapmadi ama icerigine guvenemedim yenidogan icin. 2 aydir kullaniyorum daha 1 paket bitmedi, bir paket 30 gr, doktor tek seferde 3 tane recete edebiliyor, memurlara 3 tane urun icin 65 lira odeme cikiyor.
Sebamed, kivami kotu, fiyati cok uygun. 100 ml (asagi yukari 80 gr) 110 lira yine en uygun fiyatlisi e-bebek, pisik acisindan buyuk bebeklere etkili, kucuk bebeklerde sorunlu.
Mustela ve nivea kullandim, ikisi de pisik konusunda yetersiz geldi bana.
Sampuanlar
Mustela stelatopia kullandim, ilk bebegim konakliydi. Bence hicbir sey çözüm degil konaga.
Bebegin saci kuruysa zeytinyagi ve konak taragi en iyi cozum, olmazsa tiras edin.
Nivea yenidogan, guzel sampuan, cok bereketli ama niyeyse bulunmuyor artik. Kokusu tam bebek kokusudur cok severim. Konakta etkili degil.
Unibaby, her markette var, en uygun fiyatli sampuan ama bereketsiz. Fiyati asagi yukari 500 ml icin 60 tl idi en son. Kokusu guzel, konakta etkili degil.
Sebamed yenidogan, sahane bi sampuan, ilk kizimda kullanmadim kesfetmemistim. Ikinciye dogdugundan beri kullaniyorum, konak olmadi hic ama sacinin cinsinden mi sampuan mi korudu bilmiyorum. 750 ml 170 tl
Son düzenleme: