2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257

Acilin halen 2 cocuga bez kullanan ana geldi.

Bezler

Keske tanesi ortalama 20 lira olmasa da hepimiz prima kullansak (aktif bebek olan bile 20 lira)
Onu gecelim. (Harmonie, aktif bebek ve premium hepsini kullandim, ustune tanimam, butcesi uygun olan prima'dan sasmasin)

Goon kullandik, (hem mutlu bebek hem premium) bebeniz cok isiyorsa ise yaramaz, ama pisik yapmiyor. (Su an buyuk kiza babasi gidip goon 4 no kulot bez almis, cok sert ve gece kullanimina uygun degil, surekli kiyafet yikiyorum, kucuge asla kullanmam)

Molfix 1 paket kullandim, kaka taşti, pisik yapti.

Sleepy'nin en iyisinden en kotusune hepsini kullandim. Buyuge naturals olan pisik yapti. Bionatural ve ecologic yapmadi. Ecologic bence sahane bir bez ama kulot olani bulunmuyor niyeyse. Kucuge direkt bionatural ve ecologic karisik basladim ne kaka tasti, ne pisik yapti.

Baby me ve rossman'in markalarini denedim, hic memnun kalmadim, manasizca pahali bir de.

Migros'un minies'ini denedim, pisik yapmadı ama kisa sureli kullanim icin iyi, emicilik kapasitesi az gibi bunun.

Su baby turco'yu deneyim istiyorum ama cesaretim yok.

Islak mendiller

Ben islak mendil annesiyim, sadece yaz aylarinda bebeklerimin poposunu her alt degistirmede yikiyorum. (Pamuk ve su olayi bana steril gelmiyor acikcasi, hadi kaynat vs kismi da pratik degil, bu benim gorusum)

Bebek alt degistirme icin favori islak mendilim unibaby, bunu yaş araliklarina uygun alirsaniz cok ideal bi urun.

Yenidogan kakasiyla 2 yas kakasi bir degil malum :)

Agiz ve el silmek icin bim'in jenny willy'si fiyatıyla ve leke cikariciligiyla acik ara en iyisi buydu. Ama fiyati cok pahalandi, bi anda 29 tl'den 45 tl'ye cikti.

Bebekli evde sleepy'nin ev temizlik mendilleri cok yardimci, alınabilir.

Yine alt degistirmek icin sleepy ecologic olan islak mendil sahane ama bionatural olan kesinlikle uzak durun, boyle sacma sapan bi mendil yok, asla silmiyor, cunku dayaniksiz bir urun. Bunu agiz ve el silmek icin kullanabilirsiniz.

A101'in mendiva'sini denemedim.

Baby turco islak mendil guzel ama alt degistirme icin kullanmadim

E-bebek'in babyme'si, bu urune mesafeliyim, sanirim zeytinyaği gibi bir madde var bunda, cok yağli bi yapisi var, popodaki kakayi guzel siliyor ama kagidi dayaniksiz, bilemiyorum, kagidi daha iyi olsa tercih ederdim.

Pisik kremleri

Benim favorim bepanthol. 100 gr 230 tl (bunun en uygun fiyatlisi e-bebek'te olur)
Alerjik ve asiri asitli kakaya ragmen asla pisik yapmadi. Fiyati pahali ama bir bebege kullanacaksaniz asagi yukari 4 ay gidiyor.

Hametan mavi, 2 yas bebege denedim guzel, pisik yapmadi. Yenidogana 2 gun surdum, pisik yapmadi ama icerigine guvenemedim yenidogan icin. 2 aydir kullaniyorum daha 1 paket bitmedi, bir paket 30 gr, doktor tek seferde 3 tane recete edebiliyor, memurlara 3 tane urun icin 65 lira odeme cikiyor.

Sebamed, kivami kotu, fiyati cok uygun. 100 ml (asagi yukari 80 gr) 110 lira yine en uygun fiyatlisi e-bebek, pisik acisindan buyuk bebeklere etkili, kucuk bebeklerde sorunlu.

Mustela ve nivea kullandim, ikisi de pisik konusunda yetersiz geldi bana.

Sampuanlar

 M
ustela stelatopia kullandim, ilk bebegim konakliydi. Bence hicbir sey çözüm degil konaga.
Bebegin saci kuruysa zeytinyagi ve konak taragi en iyi cozum, olmazsa tiras edin.

Nivea yenidogan, guzel sampuan, cok bereketli ama niyeyse bulunmuyor artik. Kokusu tam bebek kokusudur cok severim. Konakta etkili degil.

Unibaby, her markette var, en uygun fiyatli sampuan ama bereketsiz. Fiyati asagi yukari 500 ml icin 60 tl idi en son. Kokusu guzel, konakta etkili degil.

Sebamed yenidogan, sahane bi sampuan, ilk kizimda kullanmadim kesfetmemistim. Ikinciye dogdugundan beri kullaniyorum, konak olmadi hic ama sacinin cinsinden mi sampuan mi korudu bilmiyorum. 750 ml 170 tl

Son düzenleme:
Bende ıslak mendilde sleepy natural kullanıyordum pişik kremi mustela bez prima, bunları kullanırken hiç sorun yaşamadım ama ne zamanki bezi değiştim başladı pişik, bi de yani sleepy dokusundan bile belli çok naylomunsu geldi ya prima 10 a katlar gerçekten hakediyor parasını

Kızlar sizin bebeklerde banyo yapınca çok üşüyomu ya 2 haftadır havalar biraz serinledi ama tam öğle vakti yıkadım yıkarken üşümedi evde 27 dereceydi ama havluya sarınca giyinene ısınana kadar aşırı üşüyo klimamı açayım yıkarken çok sıcağada alşsın istemiyorum ama çok titriyo korkutuyo beni

Banada sürekli alıştır rahat edersin deniyo ama emmiyo yani yapcak bişey yok
Ya ben hamileyken kendi kendimi hep telkin ettim, ilk firsatta emzige baslat rahat edersin diye, olmadi.

Buyuk kizim 5 aylikken covid gecirdi sonra emzikten tiksinmisti. Onun favori emzigi 30 liralik basit eczane emzigiydi. O damaga uyumlu olanlara falan hic pas vermemisti. Acaba diyorum, kucukte o basit emziklerden mi istiyor ki? Cunku basitler haric hepsini denedim ben.

Banyo bizimkini de titretiyor, ama o usume degil korku titremesi diye dusunuyorum ben.

Bende basit emzik denemedm sanırım ucuz emzik istiyo

ama sonrada bıraktırması var ve damak diş yapısı bozulcak vs böyle devam edicem gbi

Elleri buz gibi oluyo ama korkudan olabilr mi dedim bende ama bilemiyorumda öyle oluncada çok sık yıkayamıyorum zaten 5 dk sürüyor banyo ona rağmen böyle

Bende basit emzik denemedm sanırım ucuz emzik istiyo

ama sonrada bıraktırması var ve damak diş yapısı bozulcak vs böyle devam edicem gbi

Ya surda 2 ay oncesine dek bikac m³ suyun icinde daracik alanda debelenen varliklar bunlar, kaliteden ne anlarlar ajsjsjjs

Banyoda degilken de el ve ayaklari buz gibi olur yenidoganlarin cok normal. 9 ay 36 derece suyun icinde bekledi bu arkadaslar, ilk bikac ay alisma evresi biliyosun. Banyo sonrası usuyor da olabilir, korkuyor da olabilir, benim kizim da cok titriyor.

Kesinlikle
İşte titreyincede acaba üşüyomu hasta oomasın diye biraz tedirgin oluyorum her yıkamadan sonra bir daha klimayla evi ısıtıp denicem

Allah razı olsun butonu yok mu ya, hepsinin ekran goruntusunu aldım

Bahsettiğim hesapta 2020 gönderisi aslında baya eskimiş ama şu bezleri öneriyor: bambo nature, bebeland, can bebe, ecobynaty, goon, minnies, molfix hem mavi hem sarı, pinesmart, prima pure, sleepy natural, seventh generation, baby turco. Bunlardan deneyen var mı?
Ben kötüden iyiye giderim diye düşündüm bi de yeğenime de başlarda hep sleepy almıştık memnundu da sonra nolduysa primaya geçilmişti o yüzden sleepy ile başladım.

Bu arada emzik de karakter işi sanırım ben de 10. Günde başladım şimdi burada bi arkadaşımız gibi uyku yardımcısı olarak kullanıyorum ya da arabadaysak falan sadece çok ağlıyorsa sakinleşmesi amacıyla veriyorum. Ben wee babynin kauçuk ve damaksız emziğini almıştım wee baby pure adı, bibs taklidi ve yarı fiyatı. Bu emzikle çok mutlu cok rahat alıyo. Tyde daha ucuz hatta mağazalara kıyasla, o zaman 3te 1e falan geliyo. Bunu almıştım hamileyken yeğenim sadece bibsi tutuyodu, yine giderek yukseltirim olmazsa markayı demiştim bi de mamajoonun silikon ve damaklı bi 0 6 ay emziği vardı, aslında ilk aldığı emzik o ama şimdş bakıyorum onda biraz daha zorlanıyo, uyuyacaksa falan biraz zorlansa da kabul ediyo ama wee ile çok kolay. İki farklı yapıyı da aldığı için karakter işi diye düşünüyorum. Ama wee aklınızda olsun.

Kızlar ben neko start kanguru aldım, eşim gelene kadar takayim da kapiyi da öyle açayım dedim. Bebegim hüngür hüngür ağliyor, krmerler birbirine dolaştı, kalçasını ayarlayamadim, bebeği tutamıyorum, kabus yaşadım hiç kolay değilmiş, şimdi kanguru manguru bosverdik başını yasladı boynumun altına uyuyor

Daha sakinken karnı tokken fln bidaha deneyin
Ben slingle kahvaltı yapıyorum bazen yemek yapıyorum kurtarıcı gerçekten bazen içinde uyuyo 1 saat bende ayaklarımı uzatıp kafa dinliyorum yoksa gündüz tek çok zor

Tabiki bebek sizin bebeginiz, neyi uygun goruyorsaniz onu kullanirsiniz, sari kantoron kullanan vardi birkac kisi ama Agustos analarindaydi onlar galiba, baska seyler icin de oneriyorlardi hatta.
Herkes pişik kremi kullandığını söyleyince tereddüte düştüm neyi uygun gördüğüme emin değilim henüz ilk bebek olunca
Annem sürdü bugün bakalım fayda edecek mi pişik yok aslında ama kızarıklık vardı sadece yatıştırır belki

Ben sleepy natural kullandım memnun kalmadım bitsin diye sık sık değiştiriyorum. Prima premiumla başlamıştık sanırım onunla devam edicem alternatif bulana kadar

Ku
Kullanan çok kişi var ben kullandım bı yan etki görmedim . Bepanthol bizde dogdugunden beri sürüyoruz ama pişik oldu yinede .artık ıslak mendilleri yıkayıp kullanıyorum .bezde Molfixdiwvi olan acaba omu yaramadı anlamadım. Sleppy aldık sızdırma yaptı beğenmedim birde kalıpları çok küçük .ne kullanicaz bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…