2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Göz kontrolü yaptıranlar var mı acaba, ne zaman yapılıyor ve acılı ağrılı bi işlem midir? Birde normal göz doktoruna mı randevu almalıyız
Benim gebelik döneminde cmv pozitif çıkmıştı, bebeğim doğduğunda cmv etkilemiş mi diye göz muayenesi hemen yapıldı. Bir damla damlatildi göz bebeğinin büyümesi beklediler yarım saat
Sonra beni dışarı çıkardılar göz arkasına bakmislar, ağlama sesi geldi çok. Çıktığında da hafif kan oturmuştu gözüne ama emzirince sustu hemen.

Şuan 40 günlük daha yeni geçiyor

Herhangi bir damla kullanıyor musunuz
Probiyotik ve D vitamini kullanıyorum
Yaaa çok acılı olmalı çok geçmiş olsun miniğe

Kizim 3-4 gundur beni ve babasini gorunce kocaman gulumsuyor, sosyal tepkiler vardi ama bilinçli sosyal tepkiler geldi cok mutluyum.

Ayrica bugün meme gorunce tebessum etmeye basladi.
Ya bende gözünün içine bakıyorum özellikle bana gülümsesin diye , dediğin gibi sosyal tepkiler bizde de var ama direk bana yok gibi seslenince konuşunca gülümsüyor kendi kendine de gülümsüyor ama böyle direk beni görünce yok henüz bende heyecanla bekliyorum vakti var mı dersin

Güzel annişler korse kullanan var mı, ben şunu aldım az önce geldi giydim bayağı sıkı. Acaba belirli saatlerde mi giymeliyiz yoksa hep giyinik kalsak sorun olur mu?

Eklentiler

• B2E5AFD3-7B3D-44A5-9FC2-05855901484D.webp
    14,5 KB · Görüntüleme: 39

Her bebegin gelisimi tabiki farkli olur, seninki benle ayni zamanda baslar, oburunun ki 10 gun erkendir, baskasi 1 ay gec yapar.

Yarin sabah bile yapabilir, belli mi olur :)

Kızlar bende bayadır giremedim buraya umarım hepiniz iyisinizdir

Yazılanları okumaya çalıştım, benim kızımdada yaklaşık 4 5 gündür pişik problemi var. Bez olarak sleepy bionatural kullanıyoruz. Pişik kremi olarak başlarda mustela kullandım şimdi sudocrem mustela karışık kullanıyorum ama çok da fayda etmedi gibi. Kızarıklık azalmadı. Sürekli kakalı bez alıyoruz, ondan mı oldu, bez mi iyi gelmedi, kremler mi faydalı değil anlayamadım. Temizlerken pamuk ve suyla temizliyoruz. 2 günde 1 banyoda yaptırıyoruz. İşin kötüsü eğer sıkıntı bezdeyse bionaturalden 2 ve 3 numarasınıda almıştım toplam 6 paket bez yanacak

dikloron Salon Kadini kızlar sizinde yorumlarınızı gördüm sizce neden olabilir?

Bizde de hem sleepy e geçerken hemde çok kaka yaparken pişik oluştu , bende mustela kullanıyordum sonra bepanthol aldım ,zeytinyağı ve hametan da kullandım özellikle hametan çok iyi geldi azaldı şu an

Birde burun temizliğini nasıl yapıyorsunuz kızlar, ben iki burun deliğinede 1cc serum fizyolojik verdim şırıngayla 2 gün önce. Sırtına pat pat vurunca baya birşeyler çıkmıştı. Dünde denedim çıkmadı otribebe aspiratörle çektim, çekince çıktı. Her seferinde aspiratör kullanmak bana mantıklı gelmiyor. Dr. Osman Gönülal'ın videolarında izlemiştim her iki burun deliğine 2cc serum fizyolojik diye. Ama 2ye cesaret edemeyip 1cc anca yapabildim

Sizin önerileriniz neler?

Serum sıkıyorum göz kararı, arkasını döndürüp sırtına pıt pıt vurup 10-15 saniye bekliyorum sonra Nexus aspirator ile yumuşayan mukusu çekiyorum hemen. Sadece serumla gitmiyor genelde aspiratöre ihtiyaç hissediyorum

Güzel annişler korse kullanan var mı, ben şunu aldım az önce geldi giydim bayağı sıkı. Acaba belirli saatlerde mi giymeliyiz yoksa hep giyinik kalsak sorun olur mu?
Ben henüz almadım ama dr sormuştum günde 4 saat tak demişti.
Sleepy bizde de popoda pişik bağlama cırt yerlerinde de tahrişe neden oldu. 3 paket de benim yandı. Şu an prima ve molfix dönüşümlü kullanıyorum. Her alt değişiminde bepanthol ve arada zeytinyağ sürüp havalandırıyorum.

Göz kontrolü yaptıranlar var mı acaba, ne zaman yapılıyor ve acılı ağrılı bi işlem midir? Birde normal göz doktoruna mı randevu almalıyız
Eğer prematüre değilse normal göz doktoruna randevu alacaksınız. Arkadaşın anlattığı işlem başka o benim kızıma da yapıldı yeni doğan bölümüne göz doktoru gelip yaptı kan oturmuştu hatta Nazenin’in gözüne. Rop muayenesi diye geçiyor. Rop zaten ilk 40 gün içinde yapılması lazım
Sizinkinde korkulacak bir şey yok.

Arkadaşın bahsettiği rop muayenesi prematüre olunca da yapılıyor. Ağrısı yok dedi hemşire ama bebekler korkuyormuş gözün içine ışık tutulunca, ben kapıdan uzakta bekledim hep ağlamasını duymak istemedim 3 kere yapıldı bi de 30+6 da doğduğu için belli aralıklarla bakılması lazımmış. Neyseki bitti sorun yok Bana artık normal göz muayenesine düzeltilmiş 6.ayda geleceksiniz dedi. O zaman oluyor muhtemelen göz kontrolleri. Yine de bi çocuk doktorundan teyitleşin

Estağfirullah burdan çok şey öğreniyoruz sonuçta. Evet bebeğim kız. Küçük bir araştırdım kullanımıyla ilgili sakıncalı bir duruma rastgelmedim. Dr tavsiye etmese sürmezdim her doğal yöntem işe yarar olmuyor malum

Ya kendini o kadar çok uyandırıyor ki elleri sarmayınca. Kundaksız çok zorlanırım. Şu owli gibi ama yakası açık neden yok ya

Kızlar sizin de bebelerin tırnaklarının içi pis mi siyah siyah oluyor daha da kısalmıyor ki törpüyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…