2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Göz kontrolü yaptıranlar var mı acaba, ne zaman yapılıyor ve acılı ağrılı bi işlem midir? Birde normal göz doktoruna mı randevu almalıyız
Ben yaptırdım. Saçma bir muay. Gözüne bi ışık tuttu tamam dedi. Bizim de yapabileceğimiz bir şeyde mecbur yaptırıyoruz. Göz doktoruna randevunalıp gittik.

Güzel annişler korse kullanan var mı, ben şunu aldım az önce geldi giydim bayağı sıkı. Acaba belirli saatlerde mi giymeliyiz yoksa hep giyinik kalsak sorun olur mu?
Ay dayanabiliyormusunuz korse giymeye, ben daha hazir degilim. Ilk gebelikten sonra hic giymemistim, 9 ay gecmisti duzelmesi icin... zaten sonra yine hamile kaldim. Ikinci hamilelik gobegi cikmaya baslayinca neden korse giyilmeli anladim, alt gobek fena halde sarkiyor... Ben yakin zamanda giymeye baslarim diye umuyorum ama herkes sararak giyilen bel korselerini tavsiye ediyor.
Ya kendini o kadar çok uyandırıyor ki elleri sarmayınca. Kundaksız çok zorlanırım. Şu owli gibi ama yakası açık neden yok ya
Owli'yi terziye goturup yakasini actir azicik diyecegim ama o zamanda bebek kipir kipir icinr girer geceleri
Kızlar sizin de bebelerin tırnaklarının içi pis mi siyah siyah oluyor daha da kısalmıyor ki törpüyle

Benim buyuk kizin pis oluyor genelde, cunku toz toprakla oynuyor ve acaip cok hizli uzuyor, kucugum daha tertemiz.

Uyku tulumu kullanıp memnun kalan var mı kızlar ?
3-6 aylık 2.5 tog lcwden (kundaksız NewMamaa ) patikli tulum aldım akşamdan sabaha kadar giydiriyorum 1 hafta evvelinden soğudu buralar gayet memnunum
Güzel annişler korse kullanan var mı, ben şunu aldım az önce geldi giydim bayağı sıkı. Acaba belirli saatlerde mi giymeliyiz yoksa hep giyinik kalsak sorun olur mu?
Owli korse aldım gün içinde bebeğim müsade ettiği sürece giyiyorum
Göz muayenesi içinde zaten cevap vermişler 37+0 itibariyle bebişlerin muayenesi normal oluyor evde bizimde yaptığımız gibi ışık takibi vs.

Kızımda 6 gün baya hırıltılı akıntı oluştu emerken zorlanıyordu
Her emzirme öncesi 4 5 damla serum fizyolojik sıkıp bekliyordum peşine nazal aspiratörle çekiyordum anca temizleniyordu
6. Güne girdiğimizde dra sorduğumda damla yazdı ellerinde yokmuş eczanelerin piyasadan kalkmış deniz suyu spreyi aldım gün içinde 1 kere fıslatıyorum 8. yada 9. günde toparladı

Anladımm çok teşekkür ediyorum
Ben de bundan aldım faydası var bence ben günde 2 saat anca takabiliyorum.
Ay evet çok daraltıyor ama iyi sarıyor bende 4 saat dayandım
Ben yaptırdım. Saçma bir muay. Gözüne bi ışık tuttu tamam dedi. Bizim de yapabileceğimiz bir şeyde mecbur yaptırıyoruz. Göz doktoruna randevunalıp gittik.
Anladım aynen gerekliyse mecbur gideceğiz
Biraz daraltıyor ama dayandım valla 4 saat o belden sarmalıyla bunun arasında çok gittim geldim, sonra bunun yorumları daha çoktu diye bunu tercih ettim. Şansa artık

Uyku tulumu kullanıp memnun kalan var mı kızlar ?

Ben varim :)
Lcw ve defacto'dan aldim toplam 5 tulum, hepsi de harika, daha 2-3 bebek buyutur. Ankara'dayiz 2.5 tog bizi tum kış korudu.
cok ozendim kalkip giyeyim ben de.
15 gün itibariyle demişti dr ama ben 1 aydan sonra kendimi hazır hissettim sızı oluyordu
Ben yine gec kaldim öyleyse

Lcw ve defacto'dan aldim toplam 5 tulum, hepsi de harika, daha 2-3 bebek buyutur. Ankara'dayiz 2.5 tog bizi tum kış korudu.

Kızım 1 aylık, kış için 2.5 tog almak istiyorum yani 2-3 aylıkken giydirecegim.sizce kaç ay almalıyım 6-12 iyi olur mu

Ben owli'yi iade ettim kuzu deneyim beğenmeyince.. Ee benim küçük kızın neden tırnakları pis çalıştırıyor muyuz biz bu çocuğu acaba ahahaha Benim Küçük kızım demişim sanki iki tane kızım var gibi sen öyle yazınca Benim de aklım karıştı

Ben ilk başta belden Sarmalı aldım 2 hafta falan kullandım sonra bu senin aldığından da aldım Çünkü adama sorunca alta bunu giy üstüne belden Sarmalıyı tak daha çabuk etki eder dedi.
Belden Sarmalı olan en alttaki sarkan kısmı toplamıyor Bence o yüzden bunu aldım. 2li takmayı sadece 2 kere yapabildim henüz.

Ama bu da daha rahatsız belden Sarmalı olan çok daha rahat günlük hayatta o beni etkilemiyor Ama bu gıcık ediyor çıkartmak istiyorum.

Günde en az 4 saat takmak lazımmış. Üstüne ne kadar takarsan senin karına o kadar çabuk toparlanırsın. Ama gece uyurken takmamak lazımmış dolaşımı kısıtlıyor ya uyurken de zaten dolaşımımız azalıyor O yüzden uyurken takmayın..

Ben bebek izin verdiği her gün yani 2 haftadır belki de 3 haftadır takıyorum ama yani iki gün takıyorsam 3. gün unutuyorum veya sonradan aklıma geliyor takamıyorum.

uyku tulumunda tog değerine nasıl karar veriyoruz ?

Nolur bulan bana da atsın. Ama kundaklı
Owliyi neden beğenmedin canım
Ay ne güzel 2,5 tog kalın olmuyor mu canım ? Doğalgazlı bir ev için ev 25 derece falan oluyor genelde. 1,6 tog mu alsam diyordum.
Ayyy tam ihtiyacım olan şey . Şu an serum fizyolojik nazal aspiratörle başım dettte. Çözülmüyor. Deniz suyu deneyim ben de

Ayy harika Eskişehirdeyşm bende. O zaman 2,5 tog alıp bi bakayım ben de

Canım sen bebeğin sıkıntısının gaz olduğundan emin misin? Karnı iyice doyuyor değil mi eminsin doyduğuna. Benim kızda ayaklarını çekerek ağlıyor hep bizde gaz sandık çok ama açlıkmış iyice doyunca jöle kıvamında oluyor yavrucak

Ben ikinci gün takmaya başladım hep üzerimde sorun olmuyor ama sezeryan olsaydım takamazdım galiba biraz beklerdim

Canım benim bebeğim de doğduğundan beri ıkınıyo. Çok araştırdım ama bı sebep Yok galiba bak böyle bişey var. Oku istersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…