2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Bende 2 cc verip sırtına pat pat vurup çıkarıyorum, baktım çıkmadı kendi hapşırınca çıkarıyor otribebe yi başlarda kullandım ama ben tahriş ettim o yüzden bi daha da kullanmayı düşünmüyorum

Canım link atar mısın

Canimm günde 10-12 kez çişli bez çıkarıyor, 3-4 kerede
Memeyi de emip kendi bırakıyor. Doktor da kesinlikle bırak mamayı dedi

Bizim de gaz sancıları başladı karnı balon gibi şişiyor ağızdan az çıkarıyor tam çıkmıyor sırtına vuruyorum yüz üstü yatırıp vuruyorum yok olmuyor..biogai başladık 2 gündür geceleri yatmadan veriyorum ama gündüz için ayrı bir damla mı alsam bilmiyorum. Kızımda metsil kullanıyordum iyi geliyordu.gece ayrı damla gündüz ayrı damla versem mi diye doktora sorucam

Benim doktorum 2cc dedi ben hep 2cc kullanıyorum bı sıkıntı olmadı . Sonrasında otribebe aspiratör ile yavaşça çekiyorum pisliğini

Kızım 1 aylık, kış için 2.5 tog almak istiyorum yani 2-3 aylıkken giydirecegim.sizce kaç ay almalıyım 6-12 iyi olur mu
Aslinda 9-12 değilde, 6-9 ay daha iyi olur. Bize 3-6 ay tum kışı çıkarttirmisti. (24 aylik olmasina ragmen halen 9-12 ay giyebiliyor benim kizim, biraz ailece minyonuz)

Su aklinizda bulunsun, uyku tulumunu buyuk olmak riskli, cunku bebekler icine kacabiliyor.
Emerken kendini ve seni biraz yolup tirnakliyorsa normal bunlar.
uyku tulumunda tog değerine nasıl karar veriyoruz ?

evimizin isisina gore.

Mesela evim su ara gece 21 dereceye dusmeye basladi, ben su an 1.7togluk giydiriyorum ikisine de.

Buyuge icinde sadece atlet kollu citcitli body giydiriyorum
kucuge icinde uzun kollu citcitli body, altina patikli penye alt giydiriyorum. Kucuk henuz vucut isisini korumayi bilemedigi icin giydiriyorum.

eskisehir icin 2.5 tog ideal, ev isisi degistikce icine giydirdiklerinizi ayarlarsiniz.

Ayy bi görsen rezalet durumda tarlaya çapaya gitmiş sanki yani oğluşumun elinin değdiği yer ne olaki duş aldırmadan geçmicek galiba
Bizde 1 yasindan once insaata vermistik ajsjsj cok yorgun uyuyordu geceleri horlaya horlaya...

Benim doktorum 2cc dedi ben hep 2cc kullanıyorum bı sıkıntı olmadı . Sonrasında otribebe aspiratör ile yavaşça çekiyorum pisliğini

O Osman gonulal'in videosundaki gibi sirta pat pat yapip sumuk cikartmayi bi ben beceremedim galiba, illa otribebe kullanmak zorunda kaliyorum.

Sizce günlük yapılan çiş sayısı bebeğin doydugunun kesin bir kanıtı mi, bebeğim için ihtimalleri elimine edip huysuzlugunun nedenine inmek istiyorum

Sizce günlük yapılan çiş sayısı bebeğin doydugunun kesin bir kanıtı mi, bebeğim için ihtimalleri elimine edip huysuzlugunun nedenine inmek istiyorum

Sadece cis degil, kakali bez sayisi da onemli. Bizim su an 7-8 bezimiz var, en az 1-2'si cisli gerisi hep kakali oluyor. Doktorumuzun da soyledigi buydu. Saydigim bez sayisi doyduguna kanit, ben öyle deneyimledim.

Ben sırta vurmalı yapıyorum. Otribebe ile yapmadım burnu daha küçük hassas diye ( hemşire öyle demişti) hazır şaselerden 1 taneyi 2 deliğe sıkıyorum. Bir kerede sıkılmıyor ama 3 t kerede anca. Yani sağa biraz sıkıyorum bebeği çeviriyorum sırta vur sonra sol. Bakıyorum bitmemiş su birdaha sağ filan..

Tulum sorusu; küçük kız için soruyorum.
1- gece mi giydiriyorsunuz sadece , gündüz giydirmeye gerek var mı?
2- emzirirken uyudu sonra tulum giydiriyorsun, yoksa artık uyuyacağı saat direk tulum mu?
3- gece uyandı emzirirken tulumu çıkarmaya gerek yok dimi? (Benimki terleyen bebek terler mi emerken çok)
4- ayaklı Tulumla alt almak kolay mı?

Owli'yi beğenmeme sebeplerimi eski postlarda anlatmıştım canm ordan bulabilirsin. Ama özetle yukarı boyun kısma topanıyor bebeğim kıpırdadıkça. Ve boğaz kısmı çok toplandı bebeğin ağzına değdi. Bu da güvenli gelmedi. Trendyoldaki bir yorum ve görselleri ekliyorum. Kim yazdıysa ben de aynen katılıyorum

Eklentiler

• Screenshot_20231007-204650_Trendyol.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 73
  • Screenshot_20231007-204655_Trendyol.webp
    19,2 KB · Görüntüleme: 87
  • Screenshot_20231007-204704_Trendyol.webp
    22 KB · Görüntüleme: 69
Tam 2 haftalık olunca başlıyo gaz sancısı
Bende aynı damlayı kullanıyorum akşm 7 8 gbi veriyorum kakasını gazını yapıyo ama ıkınma hala var başlarda ağızdan gaz çıkarmıyolar yeni yeni başladı bizimde ağızdan gaz çıkarmaya anca öğrendi sanırım

Burada doğalgaz alt yapısı yok gündüz 21 derece gece dahada düşüyor o sebeple 2.5 tog bize ideal
Ev ısısına göre tog değerlerine internetten bakıp karar verebilirsin

Umarım burnu düzelir bir an önce gerçekten sıkıntıya sokuyor minnoşları

Benim evde sürekli hava nemlendirici calisiyor, ev tum gun gunes icinde ama yalitimi iyi değil haliyle gece gunduz sıcaklık farkı cok fazla (misal bugün gunduz 25ti evin ici sabah 7'de uyandigimizda 20 idi.
Nemlendiriciye ragmen iki kizin da burnunda sumukler asiri kati, bazen buyugun burnundan serum + otriye ragmen cikartmayip uyuttuktan sonra cimbizla sumuk cektigim oluyor, o denli kuru bir sumuk olusumu mevcut. Haliyle otriye mecburuz biz, en yumusak ve dar ucludan aliyorum (alvita marka uç, otriye uyumlu) rahatsiz etmiyor.

Ama bende kullanmak istemiyorum, o yuzden bu 2.5 ml sag/ sol sıkıyorum, ters ceviriyorum, yok olmuyor, serum akiyor ama sumuk oldugu yerde sayiyor.

serumuda alvita kullaniyorum, hazir şase.
1) sadece gece ama hava eksi 10lara dustugunde gunduzde giydirdigim oldu.
2) bu bir rutine oturmali, duzeni sen kendin kur. Ben son uyku emzirmesine dek tulumu giydirmiyorum, tulumu giydirip oyle emziriyor, gazini aliyor yatagina koyuyorum. Tercih senin.
3) ilk kizim terliyordu fermuarını bir karis kadar acip hafif enseyi gevsetiyordum sirtina ve kendi koluma birer tane ter bezi koyup oyle emziriyordum, emzirme bitince bezi alip cikariyordum.
4) gundelik giydirdigin tulumun aynisi, onla zorlaniyorsan bunla da zorlanirsin, bu sana bagli.

Valla şu tecrübelerine ve onları aktarma şekline bayılıyorum❤❤ teşekkür ederim konuda da yine sayende aydınlandım

Kizlar, ozellikle okul anneleri acil fikre ihtiyacim var.

Simdi bizim büyük gecenlerde bir suluk begendi, ihtiyac da vardi aldim. Ici celik diye dusundum acikcasi ama kuzum cok begendi diye de ne fiyatina ne materyaline dikkat etmedim.

Celik ic yuzeyli zannederek aldim.

Ama celiklerde 304/316 gibi rakamlar olmalıymis, bizim cok pahaliya aldigimiz bu sulukta rakamlar yok.

Fişi vs hersey atildi gitti. Ben bu suluğu atayim mi? Galiba ici aliminyum. Aliminyum zararli midir? Plastik kisimlari 1 no plastik ama suyla temas eden ic yuzeyin ne oldugunu bilmiyorum.
Ne yapayım sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…