2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
İzmirliyim ben izmirdeler. Tamam sen de rahatlarsın artık 40tan sonra her şey daha iyi oluyor. Evet iki koldan bi bacaktan yapacaklar. Aşı kartında da yazıyor bak istersen gitmeden ara. 11inde benim kendi hemşirem aradı sabah 9 da 10 da aşıyı acıcaz gelin diye. Sonra hatırlattım il dışındayım diye tamam dedi mutlaka yaptırın yaptırdıktan sonra beni arayın dedi. Beğenmediysen hemşireni değiştir bence doktoru.

Belki ondan ben merhaba benim sütüm var demek için anlatmadım ya canınızı sıkmayın süt kesilmez gelir diye anlattım ayrıca bu kadar yemeğe normal eşim beni de tanımakta zorlanabilir
Yok kız nazar değmesin dye dedim öyle :) inşallah Allahım kimseyi sütsüz bırakmasın ne uğraştık artsın emsinler diye:) ahahah bu yemeler bizi ne yapacak bakalım.. ben normalde kahvaltı ederken 1 dilim ekmek yerdim. Anlamadan 2 bitiyor, tatlıyla 3. Dilimi alıyorum nasıl oldu anlamadım

Valla aşı kartına bakmadım belki oraya yazdı diye söylememiştir 3 aşı diye. Verem var ateş yapacak bir önceki gün yıkayıj bebeği. Bir kaç gün yıkamamanız gerekir dedi. Bakayım bir aşı kartına. Ya ama sağlık ocağı kıyafetle tartıyor bebeği ya yada bezle

2 dilim mi ekmeği ben üst üste koyup tekte ağzıma atarım. Dilimlenince doymuyorum ben elimle şöyle ikiye ortadan yarısını cımburlop mideye

Bizimki bezle tartıyor kirliyse 20 gram düşüyor:) evet 3 gün banyo yasak.

Sağol canım. Zuppers baktın mı ? Bir de LCW ve defacto iyi yazanlar çok olmuş. Onlara da bakacağım ben.
Benim bebişte aynı tek meme ile doyuyor. Diğerini de kalıyor valla bi sonraki öğüne, sağmıyorum
Bizim de böyle şu an tek meme 10-12 dk falan doyuyor uyumuş oluyor. Ben de uyandırıp diğer memeyi vermiyorum

Diğer memeye ne yapıyorsun sağıyor musn? 3 4 saatten fazla emmezse süt üretimi duruyor sütler azalacak diye korkuyorum ben. Yani azalmasa da emmediği meme bir süre boşalmadığı için yeni üretmeyecek
Melike çok güzel cevaplamış
Diğerini emmeyince dert etmiyorum çünkü gece 3 emzirme seansından sonra sabahtan akşama daha sık ve çok emiyor

2 dilim mi ekmeği ben üst üste koyup tekte ağzıma atarım. Dilimlenince doymuyorum ben elimle şöyle ikiye ortadan yarısını cımburlop mideye
Ahahah afiyet olsun bendr bıraksam yerim de hep rejimdeydim ben hamilelikten önce de ondan ekmek yememeye alışkanlık edinmiştim ama çaktırmadan 3 dilime çıkmışım

Ben özellikle kundaklı arıyorum o markalarda kundaklı yok ama sonunda mecbur bi lcw alacam bu gidişke

Melike çok güzel cevaplamış
Diğerini emmeyince dert etmiyorum çünkü gece 3 emzirme seansından sonra sabahtan akşama daha sık ve çok emiyor
Benimde aslında tüm gün emiyor bi o bi o, en son neyi emdi anlamıyorum bile dolmadan boşaltıyor çünkü :) ama gece için telaş yapıyordum yapmayayım bari siz yapmamışsınıx :)

Ben süt arttırcam diye zamanında çok okudum ettim onlar kafama takılıyor şimdi

İçmeden önce gece huysuzluk yapmıştı içmeye başlayınca gece daha yatıyo gibi tabi arada durmadığı günlerde oluyo kimyon bende içiyorum gazı azaltsın diye
Eşim bir aktardan kimyon almıştı. Evi böcek sardı onun yüzünden içinde minik siyah böcekler varmış onu anlamamız 3 5 günü buldu. Şuan soğudum o yüzden direk herşeye kimyon katıp ekmeğe banıp filan yiyorum

Ben özellikle kundaklı arıyorum o markalarda kundaklı yok ama sonunda mecbur bi lcw alacam bu gidişke
Ben de kundaklı tercih ederdim aslında ama İşte kundaklıların boğazında toplanma ihtimali var. Bi zuppers kundaklıları var. Onun da fiyatı biraz yüksek.

Kızlar ben uyku için bundan aldım. Beyaz gürültü ve rahatlatıcı müzikler var. Telden açınca ya reklam çıkıyor ya ben tele bakamıyorum. Radyasyon da korkutuyordu o nedenle aldım. Güzel şimdilik memnunum. Bilginiz olsun.
Fisher price Gökkuşağı diye geçiyor.

Eklentiler

• 20231013_104656.webp
    9,5 KB · Görüntüleme: 48
Canım belli olmuyor ki istiyorum ki ikisinde yesin ama uykuya yenik düşüyor bazen kuzum bende sağıyorum o zaman zaten kısa süre sonra mıkırdanınca veriyorum doymuyor 1 memeyle

Kızlar bebişlerinizin uyku aralıkları ne kadar? Benimki 3 saat uyuyor mesela arkasından 2 - 2.5 saat uyanık kalıyor. Normalde ilk 6 haftaya kadar uyanıklık süresi 1 saat olmalıymış. Öyle ki benim kız geçenlerde 3 saat uyudu sonra bir uyandı 5 saat uyanık kaldı. Bu 5 saatin içinde maksimum 45 dk anca uyumuştur o da meme emerken. Ya sen yenidoğansın kendine gel senin hep uyuman lazım diye düşündüm hep

Bu durum normal mi? Sizde durumlar nasıl?

Ben genelde tek memeyi veriyorum canım yarım saat kadar emiyor sonra uyuyor zaten. Eğer uyanırsa ve isterse diğer memeyi veriyorum ama bu her zaman olmuyor. Emmediği göğsüm sertleşiyor ama ben daha sağma işlemlerine başlamadım. Süt kesilir mi bu şekilde bilmiyorum ama her seferinde emdiğinde ağzından akan sütleri gördüğümde kesilmediğini düşünüyorum. Bide benimki çok memeci sürekli emmek istiyor. Dermanım kalmadı artık emzirmekten

Sadece cis degil, kakali bez sayisi da onemli. Bizim su an 7-8 bezimiz var, en az 1-2'si cisli gerisi hep kakali oluyor. Doktorumuzun da soyledigi buydu. Saydigim bez sayisi doyduguna kanit, ben öyle deneyimledim.
Valla ben hep 8-10 tane bez alıyorum 1 günde ama hiç sadece çişli bez görmedim. Ya sadece kaka oluyor yada karışık oluyor. Sadece çiş görmeyeli uzun zaman oldu böyle olması normal mi acaba?

Biogai mı kullanıyorsunuz kaç günden sonra etkili oldu? Kimyonlu çay içiyorum o da ağızdan çıkarmasın yardım ediyor
Biz 5 günlükken başladık biogaia'ya. İlk 5 gün baya sancılı geçmişti. Şimdide yine gaz sancılarımız var çok fazla etkili olmadı gibi geliyor bana. Çoğu zaman uykusunda çığlık atıyor gazdan dolayı. Ayaklarını kendine çekiyor kendini sıkıyor yüzü kıpkırmızı oluyor. Gazı çıkarınca rahatlıyor uykuya geri dönüyor. Çıkaramazsa uyanıyor geri uyutmak da zor oluyor.

Her bebek böyle mi bilmiyorum ama benim kız büyük insan gibi gaz çıkarıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…