Benim eşim sgkya gitmişti canım hatta doğumdan 6 gün sonra emzirme ödeneği ve doğum öncesi rapor parası aynı anda yatmıştı bana. Sgkda bir kişiye daha danışın bence, yanlış yönlendirmiş olabilirlerMemur arkadaşlar bu süt parasını nasıl aldınız? Eşim sgk gitti siz almıyorsunuz demiş, iş yeri belkş yatırır diye bekledik yok bordroda. Ne yapmamız lazım? 520 lira galiba bu yıl.
Sonbahardagel canm sen bir yeri mi aramıştın neydi
Büyük bebeğin biraz da olsa toparlanmasına çok sevindim, eşinizin gün içinde gelebilecek olmasına da. O sırada küçük bebeği bol bol emzirirsiniz sütünüz de kesilmez Allah'ın izni ile, her şey güzel olacak inşallahCanim anneler hepinize gunaydin
Hastaneden bildiriyorum
Dun gece bildiginiz uzere buyuk kuzum hastaneye yatirildi, Rota teshisiyle.
Bircogunuz ilgilendi, merak etti, iyi dileklerini iletti cok tesekkur ederim, hepiniz cansiniz.
Kuzum dun hic gozunu acmadan baygin yattigi, tahlilleri de oldukca olumsuz oldugundan ve yeme icmeyi reddettigi icin hastaneye yatirilma karari verildi. Cuma gununden bu yana hastayiz halbuki :)
Devlet hastanesi politikalari sebebiyle (cunku diger hasta yakinlari rahatsiz oluyormus) 57 gunluk kuzumu evde birakip ben refakatci kaliyorum. Bu durumu tez vakitte cimer'e yazacagim. Burdaki doktorlar sagolsunlar bana anlayis gosterip gun icerisinde babasinin ilgilenmesine izin verecekler ama gece ben yine buradayim.
Su anda dun sabahtan beri hicbir sey yemedigi icin dun ogleden sonrasi itibariyle serumla hayatini surduruyor. Kan degerleri serum sayesinde kendini toparliyor, ishal ve kusmamiz dun aksamdan beri bitti gibi ama bu bisey yemediği icin de olabilir diye dusunuyorum.
Eger yemesi icmesi düzelirse ki inanilmaz inatlasti sadece asla tasvip etmeyerek gong yedigini belirteyim. Doktorlar tuzlu kraker onerdi arasından bir tek bunu yedi. Yedi dedigimde 1 dilim gong'un yarisi ama doktorlari bunu sevincle karsiliyor.
Dun aksam 8den bu yana ne sut verebildim ne sağım yapabildim. Sutum kesilecek diye de cok korkuyorum.
Ilay yani 2 numara, mama yemeyi reddetmeye baslamis o da hastalanmistir diye de korkuyorum, cunku ev ici bulaş cok kolaymis. Hemsire gozumu korkuttu
Dualarinizda bize de yer verin, kizimin istahi yerine gelsin
Çok geçmiş olsun inşallahYa bende buyugun yaninda olamamaktan rahatsizlik duydum zaten hastaneye yollarken, keske ikiye bolunebilseydim.
Tesekkur ederim canim cuma gununden beri bitmeyen bir kusma ishal vardi dun rota teshisi kondu. Bugun hastaneye yatirdilar sonbahar, sacma devlet hastanesi kurali yuzunden de ben minik kizimi evde birakmak zorunda kaldim. Cocuk hastalara babalar refakat edemiyormus.
Hem canim siķkin, hem kalbim sıkkin hem cocuklarima yetemiyorum diye icim parca parca.
Onu sağlık ocakları hallediyor . Ben emzirme parası alacağımı bile bilmiyordum sağlık ocağı kayıt açmış sonra para geldi hesabıma . Memur olmakla alakası olduğunu sanmıyorumMemur arkadaşlar bu süt parasını nasıl aldınız? Eşim sgk gitti siz almıyorsunuz demiş, iş yeri belkş yatırır diye bekledik yok bordroda. Ne yapmamız lazım? 520 lira galiba bu yıl.
Bildiğiniz veya memnun kaldığınız bir ürün var mı bakayım bende .Evet bulunduğu odanın nem dengesini sağlamak gerekiyor, hava nemlendricileri var
170 i aradım kuzum ordan bilgi veriyorlar eşim aldı ptt den 520Memur arkadaşlar bu süt parasını nasıl aldınız? Eşim sgk gitti siz almıyorsunuz demiş, iş yeri belkş yatırır diye bekledik yok bordroda. Ne yapmamız lazım? 520 lira galiba bu yıl.
Rabbim tez zamanda kalıcı şifa versin. İnşallah minik kızın iyidirCanim anneler hepinize gunaydin
Hastaneden bildiriyorum
Bircogunuz ilgilendi, merak etti, iyi dileklerini iletti cok tesekkur ederim, hepiniz cansiniz.
Kuzum dun hic gozunu acmadan baygin yattigi, tahlilleri de oldukca olumsuz oldugundan ve yeme icmeyi reddettigi icin hastaneye yatirilma karari verildi. Cuma gununden bu yana hastayiz halbuki :)
Devlet hastanesi politikalari sebebiyle (cunku diger hasta yakinlari rahatsiz oluyormus) 57 gunluk kuzumu evde birakip ben refakatci kaliyorum. Bu durumu tez vakitte cimer'e yazacagim. Burdaki doktorlar sagolsunlar bana anlayis gosterip gun icerisinde babasinin ilgilenmesine izin verecekler ama gece ben yine buradayim.
Su anda dun sabahtan beri hicbir sey yemedigi icin dun ogleden sonrasi itibariyle serumla hayatini surduruyor. Kan degerleri serum sayesinde kendini toparliyor, ishal ve kusmamiz dun aksamdan beri bitti gibi ama bu bisey yemediği icin de olabilir diye dusunuyorum.
Eger yemesi icmesi düzelirse ki inanilmaz inatlasti sadece asla tasvip etmeyerek gong yedigini belirteyim. Doktorlar tuzlu kraker onerdi arasından bir tek bunu yedi. Yedi dedigimde 1 dilim gong'un yarisi ama doktorlari bunu sevincle karsiliyor.
Dun aksam 8den bu yana ne sut verebildim ne sağım yapabildim. Sutum kesilecek diye de cok korkuyorum.
Ilay yani 2 numara, mama yemeyi reddetmeye baslamis o da hastalanmistir diye de korkuyorum, cunku ev ici bulaş cok kolaymis. Hemsire gozumu korkuttu
Mırıldanmadan kastın ne yani ses mi çıkarıyor ?Kızlar sizinde bebekleriniz emerken bazen mırıldanma tarzında sesler çıkarıyor mu? Burnu tıkalı değil ama benim kız mırıldanıyor özellikle emerken. Acaba hasta olduda ben mi anlayamadım diye düşünmekten kafayı yiyeceğim. Eşimde hasta olduğunu iddaa ediyor iyice strese girdim. Başka birşeyi yok, ateş öksürük halsizlik hiçbiri yok. Sizce hasta mıdır?
Ah canım benim yaCanim anneler hepinize gunaydin
Hastaneden bildiriyorum
Evet canım söyleniyor gibi homurdanma gibi değişik mırıltılar, kedi mırıltısı gibiMırıldanmadan kastın ne yani ses mi çıkarıyor ?
Ağlamadığı zaman ve kızım ortada yokken bekleyeyimÇok çok geçmiş olsun
3-4 dk
Ben de kıyamayıp veriyorumKızlar bebeğiniz kustuktan sonra emziriyor musunUz hani diyorlar ya fazla sütü kusuyor diye ama benimki sonradan da vermemi istiyor kustuğu halde vermeli miyim
İnşallah hastalıksız atlatırızEvet üşütmesinden bende korkuyorum olabildiğince hızlı yapmaya çalışıyorum ama her zaman mümkün olmuyor. Bu kış sert geçecek diyorlar hastalıksız atlatırız umarım daha çokk minikler
Çok geçmiş olsun inşallah ufağa bulaşmamıştır.babası büyüğe baktıkça emzirir sağım yaparsın.babası gece onları içirir.hemen atlatırsınız inşallahCanim anneler hepinize gunaydin
Hastaneden bildiriyorum
Öncelikle çok üzüldüğümü dünden beride hep sizi düşündüğümü bil canımCanim anneler hepinize gunaydin
Hastaneden bildiriyorum
Büyük bebeğin biraz da olsa toparlanmasına çok sevindim, eşinizin gün içinde gelebilecek olmasına da. O sırada küçük bebeği bol bol emzirirsiniz sütünüz de kesilmez Allah'ın izni ile, her şey güzel olacak inşallah
Çok geçmiş olsun inşallahsıkma tatlı canını bian önce toparlar inşallah onlar çok güçlü annesi
Rabbim tez zamanda kalıcı şifa versin. İnşallah minik kızın iyidir
Aile hekimine rota aşısını sordurdum eşime. İlk kızıma yaptırmadım küçüğe yaptırayım diye.
Ben 2 çocuğuma da yaptırmadım, çocuklar elbette hasta olacak güçlenecek demiş. Ama kararı da bize bırakmış. Ne yapacağım şaşırdım şuan
Salon Kadini canım aklım sende kaldı bebeğin iyi mi ? Kusması geçti mi ? Hastanede misiniz
Ah canım benim yailaya rota aşısı mutlaka yaptır ama , çok çok geçmiş olsun inşallah tez vakitte kızın iyileşir dualarım sizinle canım
Ağlamadığı zaman ve kızım ortada yokken bekleyeyim
Ben de kıyamayıp veriyorum
İnşallah hastalıksız atlatırızama eşim çok hasta oluyor hatta ateşlenip yatağa düşüyor o derece.umarım çocuklara bulaştırmaz şimdiden burnu akmaya başladı 2 haftadır nezle adam hastaneye de gitmiyor. kışın Allah kerim
Çok geçmiş olsun inşallah ufağa bulaşmamıştır.babası büyüğe baktıkça emzirir sağım yaparsın.babası gece onları içirir.hemen atlatırsınız inşallah
Öncelikle çok üzüldüğümü dünden beride hep sizi düşündüğümü bil canım
Daha demin annemle konuştum acaba bebeğine süt sağabilmiş midir mama mı yediriyordur babası diye
Rabbimden diliyorum inşallah çabucak toparlarsınız ve küçük bebeğinde mamaya karşı inatlaşmaz
Acaba mama tadını mı sevmedi? Rota aşısını 2. ayda olanlar varmış doktoruyla mı konuşsanız?
Bir yerlerden yardıma gelecek kimse yok mu acaba gerçekten hem sana hem eşine destek lazım şuanda
Klinik şefinden Allah razı olsun iyi insana denk gelmişsin çok şükürCanlarim hepinize tesekkur ederim. Topluca cevap vereyim lutfen kusuruma bakmayin.
Ben cevval annelik güdülerimi kullanip klinik şefine ulastim durumumuzu izah ettim, kendisi sagolsun baba icin ozel refakat izni cikarttirdi. Bulasici hastalik tasidigimiz icin odamizi izole ettirdi. Beni de eve yolladi. Kucugumu emzirdim az once sutum kesilmedigi icin gozlerim doldu, inanin bir yanim cok mutlu su an, diger yanimi buyugumun odasinda bıraktım, yorgun ve mutsuzum.
Aşı konusunda suphesi olan anneler, kizimin halini gorseniz hic dusunmez o asiyi vurdururdunuz. Buyuk toparlanip evine geldiğinde ilk işim Ilay'a aşi vurdurmak olacak.
Tabiki yinede herkesin kendi bebegi karismak haddime degil. Ben sadece durumumuzdan cikardigim dersi anlatiyordum.
Bu oyle sinsi bir virus ki, bulaş suresi icinde baba ve ben disinda kimseyi gormemis cocugumuz hastanede yatiyor su an. Yani aman kucuguz, sokaga cikmiyoruz, okullu abla / abi yok evde diye korundugunuzu dusunmeyin.
Bizleri dualarina katan tum arkadaslarima, dusunup dertlenen annelere cok tesekkur ederim.
Önerilen nem oranı 40 ile 60 arasıymış. Benim evinde nemi genelde 65lerde. Nem nasıl düşürülür hiç fikrim yokArkadaşlar çoğunuz şu termometreden almışsınızdır. Şu nem olayı nedir? Yani kaç olmalı, bizimki bayağı yüksek gibi görünüyor. Fazla nemde ne olur bi zararı var mıdır acaba?
Bir an önce toparlayacaksınız inşallah canımCanlarim hepinize tesekkur ederim. Topluca cevap vereyim lutfen kusuruma bakmayin.
Ben cevval annelik güdülerimi kullanip klinik şefine ulastim durumumuzu izah ettim, kendisi sagolsun baba icin ozel refakat izni cikarttirdi. Bulasici hastalik tasidigimiz icin odamizi izole ettirdi. Beni de eve yolladi. Kucugumu emzirdim az once sutum kesilmedigi icin gozlerim doldu, inanin bir yanim cok mutlu su an, diger yanimi buyugumun odasinda bıraktım, yorgun ve mutsuzum.
Aşı konusunda suphesi olan anneler, kizimin halini gorseniz hic dusunmez o asiyi vurdururdunuz. Buyuk toparlanip evine geldiğinde ilk işim Ilay'a aşi vurdurmak olacak.
Tabiki yinede herkesin kendi bebegi karismak haddime degil. Ben sadece durumumuzdan cikardigim dersi anlatiyordum.
Bu oyle sinsi bir virus ki, bulaş suresi icinde baba ve ben disinda kimseyi gormemis cocugumuz hastanede yatiyor su an. Yani aman kucuguz, sokaga cikmiyoruz, okullu abla / abi yok evde diye korundugunuzu dusunmeyin.
Bizleri dualarina katan tum arkadaslarima, dusunup dertlenen annelere cok tesekkur ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?