2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Canım ben de bebek her ağladığında bu çocuk aç diyen bir iki kişi yüzünden bebeğe mama vermek durumunda kaldım ve bebeğim 1 ayda 1.600 kg almıştı, malesef kötülük ettim. Doktorum bu kilonun normal olmadigini söyledi, hemen kilo alımını azaltmamizi söyledi. Başımıza ne geliyorsa bu eleştiriler yüzünden geliyor zaten.

Yaa inanılmazzz her halta duyar kasan insanlar bu konularda nasıl düşüncesizler
Sizede bulaştı yani inanamıyorum
Bizide bilgilendir miniğe aşı yapılmasınada az kalmıştı kuzum benim

Bana kesin net bulasti, ishal ve kusma halindeyim sürekli ve inanilmaz dayak yemisim gibi agrilarim var.

Kucugu kurtardik bence atesi dustu, ishalde muhtemelen yenidogan ishali benim abartmamdir diye dusunuyorum. Oyle umuyorum yani. Ablasinin ziyaret saatinde gidip muayene olacagim ben de kucuk icin de o saate kadar netlesir onu goturup goturmeyeecegim

Öncelikle ne kadar güzel eşiniz destek oluyor en azından bu dönemde hepten yalnız hissetmiyorsunuz. Bu dönemde geçecek, bebeğinizde bi problem yok muhtemelen kolik bebektir. Saatlerini takip edin her gün aynı saatlerde mi huzursuzlanıyor. Bağırsaklar düzenli çalışmaya başlayana kadar ağrıları oluyor. Emziği keşke alsaymış ama olsun. Bu dönemler birdaha gelmeyecek. İlk günkü fotoğraflarına bakın, ne çabuk büyüdüğünü fark edin. Yorgunluk ve stresten rüyalarınız da etkilenmiş. Siz ne kadar mutlu olursanız bebeğinize de yansır. Sakin olmaya çalışın onu kucağınıza aldığınızda özellikle. Bizim stresimiz bebişe yansıyor. Ben ilk günler asla susturamazdım öyle stres olurdum ki ağlamasından annemde susardı hep. Çünkü benim kalp atışımı duyuyor stresliyim o da endişeleniyor demek ki korkacak bişey var diye daha çok ağlıyor. Yardıma gelebilecek birileri olsa keşke biraz dinlenebilseniz, en azından alt değiştirme ve gaz çıkarma işlemlerini bile yapsalar bayağı rahatlarsınız

Her gün aynı saatte değil canım, genel olarak emme ve uyuma dışında hep agliyor ve artık bitik haldeyim. Eşim çok destek oluyor gece alır uyutmaya çalışır, işten gelince alır sakinleştirmeye çalışır ama işin sonu hep memede biter. Ailem başka şehirde zahmet vermek istemiyorum, eşim de bizim ikimizin baş etmesi gerektiğini, kimsenin rahatını bozmamamiz gerektiğini söylüyor sıcak bakmıyor bu duruma..

Arkadaş çok güzel yazmış
Gazı için neler yapıyorsun hiç mi rahatlamıyor
Müzik, kanguru, ana kucağı, masaj, yağ, damla, arabayla gezdirme gibi şeyler işe yaramadı mı?

İnşallah dediğin gibi miniğin iyidir geçmemiştir o zaman

Benim kv emzigine bal sürelim sakinler dedi kalakaldım .neymiş Eskiden yaparlarmış . Oysa çocuk doktorlar ek gıdaya gecseler bile bir yaşına kadar balı yasaklıyor. Onu duydugumdan beri emanet edip uyumaya gidemiyorum evde tekse. Durmuyor diye verir korkuyorum

Canım ne tamamen uyuyorlar ne de uyanık kalıp ağlıyorlar zaman zaman atakları oluyor, daha geçenlerde benimde bebeğim gece çok güzel uyuyordu ama dün gece 4 te kalktı ondan sonra max 10 20 dk uyuyup uyandı, tüm gün ağladı hiç rahat değildi gaz sancısı vardı çünkü gaz çıkarmadan önce ağlaması artıyordu sonra gaz çıkarmasına rağmen rahatlamadı kaka yapması lazım onu da yapmadı henüz, ben ben eşim bebeğim hepimiz perişan olduk gece 3 4 gibi uyumuş sanırım bizde uyumuşuz ama tam olarak kaçta uyudu hiçbir fikrim yok bildiğin bayılmışız bizde 7 ye doğru uyandı emzirdim şu an biraz rahat ama hala kaka yapmadı, mama da veremiyorum korkudan kaka yapmadı diye bir yandan aç mı kalıyor diye düşünüyorum umarım sütüm yetiyordur, bezini kontrol edicem olmadı gene mama vericem, durumlar böyle yani bir iyi bir kötü ha bu arada emzikte o kriz anlarında hiç işe yaramıyor inanki meme bile almadı oğlum ağlamaktan, her şey daha mı iyiye gidecek biz mi alışacağız bilmiyorum, o kadar uykusuz olmama rağmen gündüz uyuyamıyorum da bir işte yapmıyorum zaman saçma sapan bir şekilde geçiyor ama acı çekmesinler ben uykusuzluğa razıyım

Canım kaka yapmadiysa bence mama verme .iyice kabız olur
Masaj yap sürekli kaka yapması için .
Bir video da gördüm bebeğin aç olup olmadığını anlamak için yanağını oksayin dokunun dudaklarını birleştirip uzatiyorsa tepki olarak tokdur meme sanıp ağzını açıyorsa açtır . Ben bazen yapıyorum işe yarıyor soyup doymadigini anlarsın .

Evet işte o yüzden mama vermedim , dün sürekli masaj yaptım gaz çıkardı bayağı ama kakasını yapmadı , memede de huzursuz bir emip bi bırakıyor doğru düzgün emmiyor

Cocuk doktorumuz sicaktan oluyor demisti oda sicakligi 22-24 arasi olacak bebegi de pamuklu ve ve sen ne giyiyorsan bir kat fazlasi giydir demisti..

Merhaba lansinoh göğüs ucu kremi kullanırken benim kıyafetlerim ve bebeğin kıyafeti battaniyelerine hep o krem bulaştı ve şimdi yıkasam da o yağlı gibi lekesi çıkmıyor. Çıkarmak icin ne yapmak gerekir başına gelen var mi

Bence tek basiniza olmaniz birilerinin olmasindan daha iyi en azindan neden agliyor bana ver falan diye kendinizi yetersiz hissettirecek kimse yok

Kızlar bugün 20 günlük olduk. Gaz problemimiz hala devam ediyor biogaia kullanmamıza rağmen. Bugün doktora gittik, forbiome minies ve sab simplex damla verdi. Biogaia artık kullanmayacakmışız. Bunları daha önce tecrübe etmiş anneler var mı aramızda?

Kızlar birde kızım beni emzik gibi kullanıyordu sürekli emmek istiyordu. Bu durumda gaz problemini tetikler dedi doktorumuz. Emzik verebilirsin dedi ama 1 aydan önce emzik kullanımının meme reddi yapabileceğini okumuştum. Siz veriyor musunuz emzik? Veriyorsanız kaç günlükken başladınız?

Arkadaş çok güzel yazmış
Gazı için neler yapıyorsun hiç mi rahatlamıyor
Müzik, kanguru, ana kucağı, masaj, yağ, damla, arabayla gezdirme gibi şeyler işe yaramadı mı?
Müzik sakinlesmiyor açınca sesini daha da yükseltip ağlıyor
Kanguru seviyor ama taşımaktan Belimiz çok ağrıyor artık
Ama kucagimiz yok
Masaj yaparken çok nadir sakin kalıyor
Yağ vermiyordum doktorum önermedi
Damla relactaz ve biogaia kullanıyorum ama hiç bir faydasını goremedim
Araba ile çok güzel uyuyor, eşim işte ve araba onda oluyor o da hep mümkün olmuyor

Gerçekten öyle.ilk çocuğumda da dinlemedim bunda da kimseyi dinlemiyorum.okuyup araştırmak, burda bilgi alışverişinde bulunmak yetiyor.bu arada emzirirken tam uyumak üzereyken gözü kapalıyken emzik vermeyi denediniz mi? uyuyacakken anlamayıp tutuyorlar.kızımda kıyamayıp emzik vermemiştim ama sizin bebiş gibi aylarca memeden ayrılmamıştı sürekli emiyordu.gerçi iyiki de emmiş zamanla hepsi geçiyor.yorgunluk bitiyor. Saat başı emse mama kadar kilo aldırmaz bence doktor neden öyle demiş ki
Bal aşırı tehlikeli.eskiler Allaha emanet çocuk büyütmüş.iyiki başımıza bir iş gelmemiş bizimkiler de o tarz bir şey dedi öyle şey mi olur diyip geçiştirdim.kv çekiniyor benden yoksa cesaret edip yapardı.yine de uyuyacakken oğlanı yanımdan ayırmıyorum

Biogaia her gün tam saatinde gece 12gibi uyumadan verin.öyle işe yarıyor

Onu denedim canım, memede dalmak üzere iken verdim ve yatağına yatırdım, en fazla 2 dk sonra agzindan düşürüp ağlamaya başladı.

Ben emziğe 6. Gün başlamak zorunda kaldım sağdığım sütleride biberonla verdim diğerlerini kabul etmedi
Bir sıkıntı hiç olmadı hatta meme vereceğim zaman emzikliyse hemen ağzından kendi atıyordu halada öyle
Biberon ile mama verdim biraz artırdığımda mamayı o noktada sıkıntı yaşadık gazda yapınca hemen kestim biberonu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…