2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Emziği biz ilk hafta verdik.ilk iki çocuğum emzik istemedi bu aldı.uykuya dalarken yada dışarıda iyi oluyor.alabilirde almayabilirde çocuğa bağlı

İşte bazı annelerin cahilce şikayetleri sonucu bu sorun oluşuyor maalesef o kadar ki mahremiyeti düşünüyor olmuşlar erkek refakatçi onkoloji bölümünde hele çok gerekli istisnai durumlarda izin veriliyor büyük erkek çocukların babalarına izin veriliyor tek kişilik odada olma şartıyla.çğnkü aylarca yayıl oluyor tek kişinin karı değil. Bizim yattığımız serviste harika Bi baş hemşire vardı doğum olacağı zaman kızımın yatışına denk gelmişti ve bize tek kişilik oda ayarlayıp babayı alacağım demişti ama o kadar yoğundu ki servis Bi türlü oda boşalmadı ve kızımın tedavisi aksamaya başladı bu hastalıkta tedavinin zamanları çok çok önemli halası geldi 5 günlük doğum yapmıştım gece uyutana kadar ben kızımla kaldım bebek baba ve halayla dışarda kaldı görümcem geldi ben çıkıp emzirdim falan bebeğin girmesi de yasak gece mecburen eve döndüm sezaryen dikişlerim açılmıştı dinlenmem gerekiyordu neyse geldi geçti çok şükür Rabbim beterinden korusun.
Sizede çok çok geçmiş olsun İnşaAllah en kolayıyla atlatırsınız

Canım ben ilk haftadan başladım şöyle çok ağladığı zaman dışarda falan çok iyi kurtarıcı oldu bazende uykuya salması için veriyorum

Nen sırınga ve kasık biberon ile dökülüp duran sütleri görünce biberonla vermeye basladım 4 5 günlük falandı. Galiba aynı hafta emzik de verdim. 10. Gunden itibaren uyku için emzik kullanıyorum ondan eminim. Gogsumdeyken yutkunma sesi yoksa, cenesi bosa oynuyorsa cekiyorum gogsumden ben.

Evet işte o yüzden mama vermedim , dün sürekli masaj yaptım gaz çıkardı bayağı ama kakasını yapmadı , memede de huzursuz bir emip bi bırakıyor doğru düzgün emmiyor
Aslında bu emip bı bırakması genelde gazı olunca olur yada bir yeri agridiginda . Sen pes etmeden sürekli geri meme ver inşallah düzelir en kısa zamanda

Eşim evde ise birakiyorum ama yoksa bende bırakmıyorum . Valla aklım kalır uyuyamam .
Gerçekten iyi büyümüşüz biz

28 gün önermiyorlar diye ben vermedim. 1 ayı bekledim. Şimdi de 40ı bekliyorum.. 40 geçsin uyurken zorlarsa deneyecem:)

Prima bezde 2 no kullanıyorduj bitti diye sleepy ecologic alayım dedim. 136 adet aldım galiba hata yaptım primadan küçükmüş bilmem kaç kıruş ucuz olsun çoklu paket alayım derken galiba küçük gelevek neden tüm bezler aynı boyda değil nerden bilcez biz

Ayy hepimizin derdi bunlarr. İnsanı deli ediyorlar. Benim de kv geliyor bugün, başlayacak yine ağkadıkça bu çocuk aç aç demeye , al sen emzir de doysun mu desem

Canım çok çok geçmiş olsun, zor bir süreçtesiniz inşallah atlatacaksınız maalesef sem güçlü durmak zorundasın

Ay neler yasamissiniz sizde. Cok gecmis olsun, Allah insani hastanelere dusurmesin. Doktorlarımız, hemsirelerimiz, saglikcilarimiz ne kadar iyi insanlar olsa da hastalarin insafina kalmis durumdalar... Allah onlara da sabır versin.

Bu arada ben kizimi eve getirdim, simdi bize ev izolasyonu verdiler, ben kucugun bakiciligini yapacagim, babasi buyugun. En az 5 gun ikisi temas etmemeliymis.

Orda doktor bana da bakti belirtilerimi saydim, muayene olursan sana da yatis verirler, kendin karar ver dedi. Ben de hic muayene olmadim. Kotulesirsem artik bakicaz bi caresine.

Ayy hepimizin derdi bunlarr. İnsanı deli ediyorlar. Benim de kv geliyor bugün, başlayacak yine ağkadıkça bu çocuk aç aç demeye , al sen emzir de doysun mu desem
Ay benim kayınvalidemde öyle. Doğum yaptım ilk gün hastaneye geldi göğsümü sıktı senin sütün yokki dedi. O gelmeden önce hemşire gelip bakmıştı var sütün azar azar gelmesi normal demişti.
Sonra eve geldik benim kız ilk günden gazlıydı, geldi bana bu çocuk böyle kıvranıyorsa sebebi sensin dedi. Sustum bişey demedim. Doktor çocuğu banyo yaptırmayon göbek bağı düşene kadar dedi. Oturdu bir köşede homurdandı biz yıkıyoduk bişey olmuyodu diye. Anlatamadım doktorun öyle uygun gördüğünü. Sonra geldi lohusanın mezarı 40 gün açık kalır dedi. En son eşime git şu annene bişey söyle sabrım taşmak üzere kalbini kırıcam dedim. Geldi benden özür diledi, torunu olmuş diye heyecanlanmışmış. Yersen.

Bir bebeği tecrübesizde olsa en iyi anlayan annesidir. Bıktım bende insanların kafalarına göre ahkam kesmelerinden. 3. Gün gitti evine de rahatladım. Şimdi tekrar gelecekmiş birkaç gün sonra. Bu sefer canımı sıkacak olursa lafımı yapıştırcam hiç acımak yok bundan sonra.

Evin içinde yer varsa bebek arabasıyla evde gezdirmeyi denedin mi?
Yağ derken ben kantaron yağını karnına ve ayak altlarına sürüyorum iyi geliyor bebeğime
Allah kolaylık versin bir şekilde başa çıkıcaz deneye yanıla

Sana yatış verirler diye muayene olmaman Kendinede iyi bak
Eve geçmenize sevindim
5 gün sıkın dişinizi hepiniz iyi olacaksınız inşallah

Sana yatış verirler diye muayene olmaman Kendinede iyi bak
Eve geçmenize sevindim
5 gün sıkın dişinizi hepiniz iyi olacaksınız inşallah

Cok arabesk olacak ama onlar icin canimi veririm, hic dusunmem.
Geldi evini gorunce gulucukler sacti, oyuncaklarina koştu ya dunyalar benim oldu

NewMamaa duydun mu kızım evine döndü :)

Kaynanalar dilini çekip oturmayı bilmiyor
Kendi hurafelerini sayıp sayıp duruyolar çünkü neden? Saygı duymuyolar kendileri çok biliyo onlar kaç çocuk büyüttü aaa
Gerçi bize lohusa kafasıyla fazla batan durumlarda oluyo bunlarıda iyi istişare etmemiz lazım fazla tepki verip haksız çıkmamak için
Demin ben mesela anneme bile anlatamadım bebeğimin karnı tok başka sorunu var diye bana emzir diyip durdu en son ben tükendim diye kucağına aldı gezdirirken evin içinde bebeğim bir dolu gaz çıkardı rahatladı diyor aaa beni annene mahcup ettin seni anlayamadım
Hani iyilik etmeye çalışılıyo ama bize güvenseler hani anlıyoruz zaten bebeklerimizi

Cok arabesk olacak ama onlar icin canimi veririm, hic dusunmem.
Geldi evini gorunce gulucukler sacti, oyuncaklarina koştu ya dunyalar benim oldu

NewMamaa duydun mu kızım evine döndü :)
Yoo hiçte arabesk değil annesin sen
Küçük kuzum benim sıkılmış işte hastaneden kendine ne olduğunu bile anlayamamıştır
Hep gülsünler geçecek bu zor zamanlar

Valla ben ilk günden verdim, hastanede de yanımdaydı. Meme reddi yapar denilmesine çok şaşırıyorum biberon için neyse süt geliyor ondan; ama emzik sadece refleks için bebek rahatlıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…