Emziği biz ilk hafta verdik.ilk iki çocuğum emzik istemedi bu aldı.uykuya dalarken yada dışarıda iyi oluyor.alabilirde almayabilirde çocuğa bağlıKızlar birde kızım beni emzik gibi kullanıyordu sürekli emmek istiyordu. Bu durumda gaz problemini tetikler dedi doktorumuz. Emzik verebilirsin dedi ama 1 aydan önce emzik kullanımının meme reddi yapabileceğini okumuştum. Siz veriyor musunuz emzik? Veriyorsanız kaç günlükken başladınız?
İşte bazı annelerin cahilce şikayetleri sonucu bu sorun oluşuyor maalesef o kadar ki mahremiyeti düşünüyor olmuşlar erkek refakatçi onkoloji bölümünde hele çok gerekli istisnai durumlarda izin veriliyor büyük erkek çocukların babalarına izin veriliyor tek kişilik odada olma şartıyla.çğnkü aylarca yayıl oluyor tek kişinin karı değil. Bizim yattığımız serviste harika Bi baş hemşire vardı doğum olacağı zaman kızımın yatışına denk gelmişti ve bize tek kişilik oda ayarlayıp babayı alacağım demişti ama o kadar yoğundu ki servis Bi türlü oda boşalmadı ve kızımın tedavisi aksamaya başladı bu hastalıkta tedavinin zamanları çok çok önemli halası geldi 5 günlük doğum yapmıştım gece uyutana kadar ben kızımla kaldım bebek baba ve halayla dışarda kaldı görümcem geldi ben çıkıp emzirdim falan bebeğin girmesi de yasak gece mecburen eve döndüm sezaryen dikişlerim açılmıştı dinlenmem gerekiyordu neyse geldi geçti çok şükür Rabbim beterinden korusun.refakat meselesi
Doktor diyor ki anane babane hala teyze yok mu?
Yok diyorum.
Aa nasil olmaz (tepki bu.)
Yahu arkadas belki öldüler topluca, belki engelliler, belki calistiklari icin firsat yaratmalari mumkun değil yani baska hastalarin 40 tane yakini var odada cumbur cemaat kaliyorlar o dert degil ama cocugun oz babasi kalmak isteyince dert.
Hayir insanlarin mahremiyet algisini anlamamakla birlikte ses edemeyecegimiz bi olgu oldugunun farkindayim ama cozumu cok basit olan bir isi neden yokusa surersiniz ki.
Koridoru ikiye boler araya sifreli kapi koydurursun, kapinin arkasi erkek refakatcili hastalar olur. Bu kadar basit. Baskalarinin bakis acisi ve senin is bilmezligin beni neden zor durumda birakiyor ki?
Al iste su an bende gece 11den beri kusuyorum, atesim 38, minigimde de ates 37.6 ve ishal var. Simdi kina yaksin o erkek refakatci istemeyen hastalar. Biz de doktora gidicez mecburen.
Canım ben ilk haftadan başladım şöyle çok ağladığı zaman dışarda falan çok iyi kurtarıcı oldu bazende uykuya salması için veriyorumKızlar birde kızım beni emzik gibi kullanıyordu sürekli emmek istiyordu. Bu durumda gaz problemini tetikler dedi doktorumuz. Emzik verebilirsin dedi ama 1 aydan önce emzik kullanımının meme reddi yapabileceğini okumuştum. Siz veriyor musunuz emzik? Veriyorsanız kaç günlükken başladınız?
Nen sırınga ve kasık biberon ile dökülüp duran sütleri görünce biberonla vermeye basladım 4 5 günlük falandı. Galiba aynı hafta emzik de verdim. 10. Gunden itibaren uyku için emzik kullanıyorum ondan eminim. Gogsumdeyken yutkunma sesi yoksa, cenesi bosa oynuyorsa cekiyorum gogsumden ben.Kızlar birde kızım beni emzik gibi kullanıyordu sürekli emmek istiyordu. Bu durumda gaz problemini tetikler dedi doktorumuz. Emzik verebilirsin dedi ama 1 aydan önce emzik kullanımının meme reddi yapabileceğini okumuştum. Siz veriyor musunuz emzik? Veriyorsanız kaç günlükken başbaşladınız
Aslında bu emip bı bırakması genelde gazı olunca olur yada bir yeri agridiginda . Sen pes etmeden sürekli geri meme ver inşallah düzelir en kısa zamandaEvet işte o yüzden mama vermedim , dün sürekli masaj yaptım gaz çıkardı bayağı ama kakasını yapmadı , memede de huzursuz bir emip bi bırakıyor doğru düzgün emmiyor
Eşim evde ise birakiyorum ama yoksa bende bırakmıyorum . Valla aklım kalır uyuyamam .Gerçekten öyle.ilk çocuğumda da dinlemedim bunda da kimseyi dinlemiyorum.okuyup araştırmak, burda bilgi alışverişinde bulunmak yetiyor.bu arada emzirirken tam uyumak üzereyken gözü kapalıyken emzik vermeyi denediniz mi? uyuyacakken anlamayıp tutuyorlar.kızımda kıyamayıp emzik vermemiştim ama sizin bebiş gibi aylarca memeden ayrılmamıştı sürekli emiyordu.gerçi iyiki de emmiş zamanla hepsi geçiyor.yorgunluk bitiyor. Saat başı emse mama kadar kilo aldırmaz bence doktor neden öyle demiş ki
Bal aşırı tehlikeli.eskiler Allaha emanet çocuk büyütmüş.iyiki başımıza bir iş gelmemişbizimkiler de o tarz bir şey dedi öyle şey mi olur diyip geçiştirdim.kv çekiniyor benden yoksa cesaret edip yapardı.yine de uyuyacakken oğlanı yanımdan ayırmıyorum
28 gün önermiyorlar diye ben vermedim. 1 ayı bekledim. Şimdi de 40ı bekliyorum.. 40 geçsin uyurken zorlarsa deneyecem:)Kızlar birde kızım beni emzik gibi kullanıyordu sürekli emmek istiyordu. Bu durumda gaz problemini tetikler dedi doktorumuz. Emzik verebilirsin dedi ama 1 aydan önce emzik kullanımının meme reddi yapabileceğini okumuştum. Siz veriyor musunuz emzik? Veriyorsanız kaç günlükken başladınız?
Bana da bebek ağlayınca sütün var mı diyorlar yüzlerine doğru fışkırtasım geliyorbebektir ağlar normal diyen yok.ya bir yeri ağrıyor ya da aç diyorlar.oysa anne kokusunu kucağını istediği için, altına yaptığı için, gazı olduğu için de ağlar
Canım çok çok geçmiş olsun, zor bir süreçtesiniz inşallah atlatacaksınız maalesef sem güçlü durmak zorundasınBana kesin net bulasti, ishal ve kusma halindeyim sürekli ve inanilmaz dayak yemisim gibi agrilarim var.
Kucugu kurtardik bence atesi dustu, ishalde muhtemelen yenidogan ishali benim abartmamdir diye dusunuyorum. Oyle umuyorum yani. Ablasinin ziyaret saatinde gidip muayene olacagim ben de kucuk icin de o saate kadar netlesir onu goturup goturmemeye karar verecegim.
İşte bazı annelerin cahilce şikayetleri sonucu bu sorun oluşuyor maalesef o kadar ki mahremiyeti düşünüyor olmuşlar erkek refakatçi onkoloji bölümünde hele çok gerekli istisnai durumlarda izin veriliyor büyük erkek çocukların babalarına izin veriliyor tek kişilik odada olma şartıyla.çğnkü aylarca yayıl oluyor tek kişinin karı değil. Bizim yattığımız serviste harika Bi baş hemşire vardı doğum olacağı zaman kızımın yatışına denk gelmişti ve bize tek kişilik oda ayarlayıp babayı alacağım demişti ama o kadar yoğundu ki servis Bi türlü oda boşalmadı ve kızımın tedavisi aksamaya başladı bu hastalıkta tedavinin zamanları çok çok önemli halası geldi 5 günlük doğum yapmıştım gece uyutana kadar ben kızımla kaldım bebek baba ve halayla dışarda kaldı görümcem geldi ben çıkıp emzirdim falan bebeğin girmesi de yasak gece mecburen eve döndüm sezaryen dikişlerim açılmıştı dinlenmem gerekiyordu neyse geldi geçti çok şükür Rabbim beterinden korusun.
Sizede çok çok geçmiş olsun İnşaAllah en kolayıyla atlatırsınız
Bana da bebek ağlayınca sütün var mı diyorlar yüzlerine doğru fışkırtasım geliyorbebektir ağlar normal diyen yok.ya bir yeri ağrıyor ya da aç diyorlar.oysa anne kokusunu kucağını istediği için, altına yaptığı için, gazı olduğu için de ağlar
Ay benim kayınvalidemde öyle. Doğum yaptım ilk gün hastaneye geldi göğsümü sıktı senin sütün yokki dedi. O gelmeden önce hemşire gelip bakmıştı var sütün azar azar gelmesi normal demişti.Ayy hepimizin derdi bunlarr. İnsanı deli ediyorlar. Benim de kv geliyor bugün, başlayacak yine ağkadıkça bu çocuk aç aç demeye , al sen emzir de doysun mu desem
Evin içinde yer varsa bebek arabasıyla evde gezdirmeyi denedin mi?Müzik sakinlesmiyor açınca sesini daha da yükseltip ağlıyor
Kanguru seviyor ama taşımaktan Belimiz çok ağrıyor artık
Ama kucagimiz yok
Masaj yaparken çok nadir sakin kalıyor
Yağ vermiyordum doktorum önermedi
Damla relactaz ve biogaia kullanıyorum ama hiç bir faydasını goremedim
Araba ile çok güzel uyuyor, eşim işte ve araba onda oluyor o da hep mümkün olmuyor
Sana yatış verirler diye muayene olmamanAy neler yasamissiniz sizde. Cok gecmis olsun, Allah insani hastanelere dusurmesin. Doktorlarımız, hemsirelerimiz, saglikcilarimiz ne kadar iyi insanlar olsa da hastalarin insafina kalmis durumdalar... Allah onlara da sabır versin.
Bu arada ben kizimi eve getirdim, simdi bize ev izolasyonu verdiler, ben kucugun bakiciligini yapacagim, babasi buyugun. En az 5 gun ikisi temas etmemeliymis.
Orda doktor bana da bakti belirtilerimi saydim, muayene olursan sana da yatis verirler, kendin karar ver dedi. Ben de hic muayene olmadim. Kotulesirsem artik bakicaz bi caresine.
Sana yatış verirler diye muayene olmamanKendinede iyi bak
Eve geçmenize sevindim
5 gün sıkın dişinizi hepiniz iyi olacaksınız inşallah
Kaynanalar dilini çekip oturmayı bilmiyorAy benim kayınvalidemde öyle. Doğum yaptım ilk gün hastaneye geldi göğsümü sıktı senin sütün yokki dedi. O gelmeden önce hemşire gelip bakmıştı var sütün azar azar gelmesi normal demişti.
Sonra eve geldik benim kız ilk günden gazlıydı, geldi bana bu çocuk böyle kıvranıyorsa sebebi sensin dedi. Sustum bişey demedim. Doktor çocuğu banyo yaptırmayon göbek bağı düşene kadar dedi. Oturdu bir köşede homurdandı biz yıkıyoduk bişey olmuyodu diye. Anlatamadım doktorun öyle uygun gördüğünü. Sonra geldi lohusanın mezarı 40 gün açık kalır dedi. En son eşime git şu annene bişey söyle sabrım taşmak üzere kalbini kırıcam dedim. Geldi benden özür diledi, torunu olmuş diye heyecanlanmışmış. Yersen.
Bir bebeği tecrübesizde olsa en iyi anlayan annesidir. Bıktım bende insanların kafalarına göre ahkam kesmelerinden. 3. Gün gitti evine de rahatladım. Şimdi tekrar gelecekmiş birkaç gün sonra. Bu sefer canımı sıkacak olursa lafımı yapıştırcam hiç acımak yok bundan sonra.
Yoo hiçte arabesk değil annesin senCok arabesk olacak ama onlar icin canimi veririm, hic dusunmem.
Geldi evini gorunce gulucukler sacti, oyuncaklarina koştu ya dunyalar benim oldu
NewMamaa duydun mu kızım evine döndü :)
Valla ben ilk günden verdim, hastanede de yanımdaydı. Meme reddi yapar denilmesine çok şaşırıyorum biberon için neyse süt geliyor ondan; ama emzik sadece refleks için bebek rahatlıyorKızlar birde kızım beni emzik gibi kullanıyordu sürekli emmek istiyordu. Bu durumda gaz problemini tetikler dedi doktorumuz. Emzik verebilirsin dedi ama 1 aydan önce emzik kullanımının meme reddi yapabileceğini okumuştum. Siz veriyor musunuz emzik? Veriyorsanız kaç günlükken başladınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?