- 29 Aralık 2020
- 4.633
- 5.238
- 108
Valla ben direk yüzüne söylüyorum cesaret edemiyor herşeyi demeye .Ay benim kayınvalidemde öyle. Doğum yaptım ilk gün hastaneye geldi göğsümü sıktı senin sütün yokki dedi. O gelmeden önce hemşire gelip bakmıştı var sütün azar azar gelmesi normal demişti.
Sonra eve geldik benim kız ilk günden gazlıydı, geldi bana bu çocuk böyle kıvranıyorsa sebebi sensin dedi. Sustum bişey demedim. Doktor çocuğu banyo yaptırmayon göbek bağı düşene kadar dedi. Oturdu bir köşede homurdandı biz yıkıyoduk bişey olmuyodu diye. Anlatamadım doktorun öyle uygun gördüğünü. Sonra geldi lohusanın mezarı 40 gün açık kalır dedi. En son eşime git şu annene bişey söyle sabrım taşmak üzere kalbini kırıcam dedim. Geldi benden özür diledi, torunu olmuş diye heyecanlanmışmış. Yersen.
Bir bebeği tecrübesizde olsa en iyi anlayan annesidir. Bıktım bende insanların kafalarına göre ahkam kesmelerinden. 3. Gün gitti evine de rahatladım. Şimdi tekrar gelecekmiş birkaç gün sonra. Bu sefer canımı sıkacak olursa lafımı yapıştırcam hiç acımak yok bundan sonra.
Tamamen kendileri çok bildiğinden canım. Benim kv kendi 4 tane çocuk büyütmüş hiçbiri anne sütü emmemiş istememiş. Ama bana gelip ahkam kesiyor, anne sütü profesörüKaynanalar dilini çekip oturmayı bilmiyor
Kendi hurafelerini sayıp sayıp duruyolar çünkü neden? Saygı duymuyolar kendileri çok biliyo onlar kaç çocuk büyüttü aaa
Gerçi bize lohusa kafasıyla fazla batan durumlarda oluyo bunlarıda iyi istişare etmemiz lazım fazla tepki verip haksız çıkmamak için
Demin ben mesela anneme bile anlatamadım bebeğimin karnı tok başka sorunu var diye bana emzir diyip durdu en son ben tükendim diye kucağına aldı gezdirirken evin içinde bebeğim bir dolu gaz çıkardı rahatladı diyor aaa beni annene mahcup ettin seni anlayamadım
Hani iyilik etmeye çalışılıyo ama bize güvenseler hani anlıyoruz zaten bebeklerimizi
Herşeyi demeye yüzü var işte hadsizlik diz boyu insan azıcık çenesini tutarValla ben direk yüzüne söylüyorum cesaret edemiyor herşeyi demeye .
Ne cesaret sebebi sensin falan demek çok hadsiz bu kv ler .
Süt az geliyor ola bilir mi? Sinirleniyordur belkiEvet canım söyleniyor gibi homurdanma gibi değişik mırıltılar, kedi mırıltısı gibi
Canım çok çok geçmiş olsun , bu gün durumunuz nedir , kuzum iyimiCanlarim hepinize tesekkur ederim. Topluca cevap vereyim lutfen kusuruma bakmayin.
Ben cevval annelik güdülerimi kullanip klinik şefine ulastim durumumuzu izah ettim, kendisi sagolsun baba icin ozel refakat izni cikarttirdi. Bulasici hastalik tasidigimiz icin odamizi izole ettirdi. Beni de eve yolladi. Kucugumu emzirdim az once sutum kesilmedigi icin gozlerim doldu, inanin bir yanim cok mutlu su an, diger yanimi buyugumun odasinda bıraktım, yorgun ve mutsuzum.
Aşı konusunda suphesi olan anneler, kizimin halini gorseniz hic dusunmez o asiyi vurdururdunuz. Buyuk toparlanip evine geldiğinde ilk işim Ilay'a aşi vurdurmak olacak.
Tabiki yinede herkesin kendi bebegi karismak haddime degil. Ben sadece durumumuzdan cikardigim dersi anlatiyordum.
Bu oyle sinsi bir virus ki, bulaş suresi icinde baba ve ben disinda kimseyi gormemis cocugumuz hastanede yatiyor su an. Yani aman kucuguz, sokaga cikmiyoruz, okullu abla / abi yok evde diye korundugunuzu dusunmeyin.
Bizleri dualarina katan tum arkadaslarima, dusunup dertlenen annelere cok tesekkur ederim.
Canım özel aşı ben 1900 yaptırdım kıbrıstayımBu aşı bizimkilerede yapılacak mı özel bir asiymis galiba
Onlar hic hastalanmasin, hic uzulmesinler.Yoo hiçte arabesk değil annesin sen
Küçük kuzum benim sıkılmış işte hastaneden kendine ne olduğunu bile anlayamamıştır
Hep gülsünler geçecek bu zor zamanlar
Ciktik biz teyzesi 2-3saattir evdeyiz :) nesesi yerinde.Canım çok çok geçmiş olsun , bu gün durumunuz nedir , kuzum iyimi
10 günlükken falan ufaktan başlamıştık ama tabi sürekli ağzında değildi ve hemende tuttu, şimdi kriz anlarında kurtarıcı oluyor ama yine de çok müptelası değil emziğin bu da hoşuma gidiyor açıkçası, çok şükür meme reddi olmadı biraz da bebekle alakalı her bebek farklı tepki gösteriyorKızlar birde kızım beni emzik gibi kullanıyordu sürekli emmek istiyordu. Bu durumda gaz problemini tetikler dedi doktorumuz. Emzik verebilirsin dedi ama 1 aydan önce emzik kullanımının meme reddi yapabileceğini okumuştum. Siz veriyor musunuz emzik? Veriyorsanız kaç günlükken başladınız?
Ay başlarında yatıyormuş banada sözleşmeli personel olmama rağmen Sgk yatırıyormuş, 9 unda yatmış benimde bir kısmı, sizin kaç günlük yattı ?Ben sigortalı çalışanım dün doğum paramın bir kısmı yatmış.ben ekim sonu bekliyordum sevindim erken yatmasına
Hep verdim zaten canım o attı ben soktum ağzınaAslında bu emip bı bırakması genelde gazı olunca olur yada bir yeri agridiginda . Sen pes etmeden sürekli geri meme ver inşallah düzelir en kısa zamanda
Sadece kv değil ki benim eşim, kız kardeşim de ağladıkça aç bu çocuk diye tepemde bitiyorlardıAyy hepimizin derdi bunlarr. İnsanı deli ediyorlar. Benim de kv geliyor bugün, başlayacak yine ağkadıkça bu çocuk aç aç demeye , al sen emzir de doysun mu desem
Yaaaa bebeğimm sen iyileştin de eve mi geldiin. Şimdi dünyalar senin olmuştur canım. Hadi kavuştun 2 kuzuna da iyisiniz dimi?Cok arabesk olacak ama onlar icin canimi veririm, hic dusunmem.
Geldi evini gorunce gulucukler sacti, oyuncaklarina koştu ya dunyalar benim oldu
NewMamaa duydun mu kızım evine döndü :)
Ahahah ağlayınca hemen annesini istiyor.. yoo diyorum evde gezmek istiyor gezdirinSadece kv değil ki benim eşim, kız kardeşim de ağladıkça aç bu çocuk diye tepemde bitiyorlardıbebek ağlamaya görsün aç olduğunu yapıştırıyorlar direk sevecekseniz ağlamasını da çekeceksiniz kardeşim yok öyle ağladıkça meme bahanesiyle anneye vermek
Iyiyiz tabi, icime soktum eve getirir getirmez.Yaaaa bebeğimm sen iyileştin de eve mi geldiin. Şimdi dünyalar senin olmuştur canım. Hadi kavuştun 2 kuzuna da iyisiniz dimi?
Tabiki.Kızlar başım ağrıyor parol içebiliyor muyuz??
Evet kbb ye gittim 10 gün evvel parol içmekten başka çaren yok dediKızlar başım ağrıyor parol içebiliyor muyuz??
Bugün doktorumuz söyledi çok emdiği için karnında biriken gazdan dolayı homurdanıyormuşSüt az geliyor ola bilir mi? Sinirleniyordur belki
Kakasını yapması güzel haber rahatlamıştırHep verdim zaten canım o attı ben soktum ağzınavalla dayanamadım mamasını verdim aç kaldığını düşündüm çünkü neyseki demin kakasını da yaptı
Doğum parası maaşimiz mi demek oluyor canimAy başlarında yatıyormuş banada sözleşmeli personel olmama rağmen Sgk yatırıyormuş, 9 unda yatmış benimde bir kısmı, sizin kaç günlük yattı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?