2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kızlar bez değiştirirken denk geliyorum kızım hep hapsuruyor. Onun dışında memeden sonra da hapsuruyor genelde, burun tıkanıklığı vs yok. Sebebi ne olabilir
Benim kızımda öyle burnuna toz kaçtığını düşünüyorum. Boynu genelde sıcak oluyor üşümüyor bence. Ama kıyafetlerini çıkarırkenki minicik tozlar burnuna kaçıyor olabilir

Ayy hepimizin derdi bunlarr. İnsanı deli ediyorlar. Benim de kv geliyor bugün, başlayacak yine ağkadıkça bu çocuk aç aç demeye , al sen emzir de doysun mu desem
Aman sakın ha deme ciddi alır dener.benim kendi annem emzirmek istediğini şaka yollu dedi. iyi misin dedim.herkesin kafası güzel valla
Çekilecek dert değil Allah sabır versin

Bir de kayınvalidemin çocuğu benim kucağımdan aldıktan sonra okuyup üflemesine ne diyorsunuz :) sanki bir tek benim gözüm değiyormuş gibi :) büyük kızımın yanında bağıra bağıra ufağı seviyor.çocuğun yanında bu kadar abartma diyorum büyük beni sevmiyor ki sevdirmiyor ki diyor.büyük dediği de 23 aylık bebek.büyüğünü hep tek büyüttüm karıştırmadım o yüzden ona soğuğum demiyor da..hayır hiç yokken kıskançlık yaratacak diye korkuyorum

Allah kolaylık versin pes...

Valla bu kaynanaları ne yapacağız, ben kitap yazsam yok satar o kadar diyim, kadını 2 -3 günde bir dürtmek zorundayız dün akşam eşim sen zor geliyorsa git evine biz sana güvenip yapmadık zaten dedi yemeği temizliği çocuğa bakımı ben yapıyorum eşim işten geliyor akşam 8 de bana çay yapsana bana meyve tabağı yapsana delirtti adamı, kadın misafirliğe gelmiş maşallah ay bir de söyleyen biriyim sessiz biri olsa neler yapacaktı kim bilir Allah herkese bu zorlu süreçte sabır versin bebeciklerim

Tunaydin canlarim

Bikac soru yakaladim cevap vereyim dedim,

Yenidoganlar cok hapsurur, ateslenme tarzi ek belirti yoksa bilin ki sadece burun tuyleri uzadigi icin hapsuruyor.

Biberonlardan sonra memenizi yara yapmasi aliskanlik sebebiyle hem niye hala biberondasiniz ki? Cogunuzun kirki cikti mama destegini birakabilirsiniz artik? Birsey mi kacirdim ben?

Bikac kusma sorusu okudum, yenidoganlar malumunuz uzere cok kusar.
Fışkırarak kusmadigi surece dertlenmeyin.

Havalar sogudu, ayaklariniza corap arti terlik / panduf giymeyi unutmayin. Ustunuze eviniz 22derece ve altiysa incecik de olsa bir hirka almayi da ihmal etmeyin.

Bebeciklerimizin usuyup usumedigini anlamak icin goguslerine ve ensesine elimizi sokuyoruz, sicaksa usumuyordur, kiyafeti iyidir.

Benim buyuk kizim iyi maşallah diyelim hastanede 700 gr kilo vermis ki bu vucut agirliginin yuzde 8-9'u gibi birseye denk geliyor, cabucak toparlanmamiz gerekiyor :) ama nesemiz yerinde, yaramazlik son surat basladi

Kucuk de pek huysuz 3 gundur ablasi yok diye rahatti herhalde ahshhsjs, ablasini gorunce sinirleniyor ajnsjs şapşal ve birsey dikkatimi çekti cok buyumus bayan kofte.

Tekrar çok geçmiş olsun rabbim beterinden korusun inşallah kavuşmanıza sevindim birdaha hiç ayrılmayın

Fışkırarak kusma bir iki defa gördüm burnundan geliyordu. Acaba burundan olduğu için mi fışkırıyor? Doktora sorduğumda hiperlaktasyon var mı diye youtubeden videosunu izlememi söyledi ama yok o belirtiler, başka bişey yoktur inşallah

Kızlar uyku tulumu giydirdim dün ilk kez, benim 5.5 kg kızım oldu 10 kg gece emzirirken çıkarıyor muyuz bunu, zira çok zor oldu uyku tulumlu bebeyi emzirmek gece gece Bir de 1.6 tog tulum ile sicakladi emerken, bunu nasl çözebiliriz

Aman sakın ha deme ciddi alır dener.benim kendi annem emzirmek istediğini şaka yollu dedi. iyi misin dedim.herkesin kafası güzel valla

Çekilecek dert değil Allah sabır versin
Ahahah doğru dedin valla dener filan :)
Geldi benim kv bu arada başladı sınavım bana sabır dileyin

Hangisini aldın rahat etti mi bebiş? Ve eviniz kaç derece? Ona göre mi giydirdin iç kıyafetini?
Yazan her gün tulum bakıp hala almayan anne

Hangisini aldın rahat etti mi bebiş? Ve eviniz kaç derece? Ona göre mi giydirdin iç kıyafetini?
Yazan her gün tulum bakıp hala almayan anne
Canım LC Waikiki 1.6 tog aldım. Evim gece en az 24 derece oluyor termostat ile ayarlıyorum. Dün içine uzun kollu zıbın giydirdim sadece tulumu geçirdim. Ama 24 derece çok scak olacağını düşündüm ve sabaha karşı 23 e düşürdüm bence iyi oldu. Uzun kollu zıbın + uyku tulumu

Ağır ve kaba geldi bana ama battaniye/yorgan görevi görüyor ağır olması normal.
Emzirirken çok ağır geldi onu da halledersem memnun kalacahim

Meme emerken mi kusuyordu? O biraz bogulmayla alakali olabilir, doktorunuzun hiperlaktasyon diye anlatmaya calistigi sey sutunuzun tazyikli gelmesi diye dusunuyorum.
Sut tazyikli geldigi icin (bizzat yasiyorum) bebeklerin bogazina kacar ve tipki yetiskinlerde oldugu gibi oksurme / kusma benzeri refleks gosterirler, bu da fiskirmaya sebep olur. Kastettigim fiskirtarak kusma bu degil.

Durduk yere ornegin yatiyorken, kucakta oynasiyorken birden bire siddetli kusmasidir.

Ya benimki 3 kere çok kustu fışkırarak mı sayılır bilmiyorum video izleyip bir bakayım. Fışkırır herhalde bizimki ya yanağından sızan gibi değil

Buyuk kizlarimiz yasit biliyorsun ve ben pedagog destegi aldim bu surecte.

Kaynanan buyuk cocugunun ozguveni ile oynuyor boyle yaparak, ayrica sevilmedigini, tercih edilmedigini hissettirerek gelecekteki iliskilerini etkiliyor.

"Ben kucugu seviyorum, buyugu sevvmiyorum."

"Kucuk geldi senin pabucun dama atıldı."

"Kucuk bebek o yuzden ona sevgi gosterecegiz, sen ablasin anlayis goster"

Gibi cumleler yasak dedi bana.

Esine soyle kendisini durdursun, o durdurmuyorsa sen durdur. Daha yeni kaza gecirmis cocuga sunlar söylenir mi! Cok kizdim, eskilerin su cahilligi beni benden aliyor. Biz bunlarin elinde iyi manyak olmamisiz diyorum bazen.

Bizimde ev şuan 24 lerde demek 1.6 yetecek gibi. Ama havalar daha soğuk olunca da içine bir de pijama giydiririz belki yeter

Ya benimki 3 kere çok kustu fışkırarak mı sayılır bilmiyorum video izleyip bir bakayım. Fışkırır herhalde bizimki ya yanağından sızan gibi değil
Tweetiy'e verdigim cevabi okudun mu? Memedeyken falan yapiyorsa, bogazina sut kactigi icin de olabilir.

Soyle anlatayim sana, buyuk rota yuzunden cok kustu. Ayaktayken kustugunda bir damla kusmuk uzerine degmedi, fiskirarak kusma oyle birsey ve yerdede nerdeyse 1 bardak dolduracak kadar kusmuk vardi.

Yok hayır meme emerken kusma değil dediğiniz gibi; yakın zamanda emzirdim altını alıyorum diyelim gazı çıkmadıysa özellikle kusuyor ve burnundan da geliyor. Çok sık değil günde 1 kere falan kusuyor.

Doktor sanırım reflüden dolayı olabilir her bebekte yenidoğanken reflü vardır dedi. Yani tam toparlayamadım ama çok önemsemedi bu kusmayı inşallah sorun yoktur diyorum bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…