- 28 Aralık 2022
- 1.422
- 3.343
- 53
Bende aynını yaşıyorum bence üşüyor gibi geliyor banaKızlar bez değiştirirken denk geliyorum kızım hep hapsuruyor. Onun dışında memeden sonra da hapsuruyor genelde, burun tıkanıklığı vs yok. Sebebi ne olabilir
Benim kızımda öyle burnuna toz kaçtığını düşünüyorum. Boynu genelde sıcak oluyor üşümüyor bence. Ama kıyafetlerini çıkarırkenki minicik tozlar burnuna kaçıyor olabilirKızlar bez değiştirirken denk geliyorum kızım hep hapsuruyor. Onun dışında memeden sonra da hapsuruyor genelde, burun tıkanıklığı vs yok. Sebebi ne olabilir
Kaç günlük olduğunu bilmiyorum ama 2 yada 3 taksitle yattığını biliyorum.Ay başlarında yatıyormuş banada sözleşmeli personel olmama rağmen Sgk yatırıyormuş, 9 unda yatmış benimde bir kısmı, sizin kaç günlük yattı ?
Aman sakın ha deme ciddi alır dener.benim kendi annem emzirmek istediğini şaka yollu dedi. iyi misin dedim.herkesin kafası güzel vallaAyy hepimizin derdi bunlarr. İnsanı deli ediyorlar. Benim de kv geliyor bugün, başlayacak yine ağkadıkça bu çocuk aç aç demeye , al sen emzir de doysun mu desem
Çekilecek dert değil Allah sabır versinAy benim kayınvalidemde öyle. Doğum yaptım ilk gün hastaneye geldi göğsümü sıktı senin sütün yokki dedi. O gelmeden önce hemşire gelip bakmıştı var sütün azar azar gelmesi normal demişti.
Sonra eve geldik benim kız ilk günden gazlıydı, geldi bana bu çocuk böyle kıvranıyorsa sebebi sensin dedi. Sustum bişey demedim. Doktor çocuğu banyo yaptırmayon göbek bağı düşene kadar dedi. Oturdu bir köşede homurdandı biz yıkıyoduk bişey olmuyodu diye. Anlatamadım doktorun öyle uygun gördüğünü. Sonra geldi lohusanın mezarı 40 gün açık kalır dedi. En son eşime git şu annene bişey söyle sabrım taşmak üzere kalbini kırıcam dedim. Geldi benden özür diledi, torunu olmuş diye heyecanlanmışmış. Yersen.
Bir bebeği tecrübesizde olsa en iyi anlayan annesidir. Bıktım bende insanların kafalarına göre ahkam kesmelerinden. 3. Gün gitti evine de rahatladım. Şimdi tekrar gelecekmiş birkaç gün sonra. Bu sefer canımı sıkacak olursa lafımı yapıştırcam hiç acımak yok bundan sonra.
Allah kolaylık versin pes...Bir de kayınvalidemin çocuğu benim kucağımdan aldıktan sonra okuyup üflemesine ne diyorsunuz :) sanki bir tek benim gözüm değiyormuş gibi :) büyük kızımın yanında bağıra bağıra ufağı seviyor.çocuğun yanında bu kadar abartma diyorum büyük beni sevmiyor ki sevdirmiyor ki diyor.büyük dediği de 23 aylık bebek.büyüğünü hep tek büyüttüm karıştırmadım o yüzden ona soğuğum demiyor da..hayır hiç yokken kıskançlık yaratacak diye korkuyorum
Tekrar çok geçmiş olsun rabbim beterinden korusun inşallahTunaydin canlarim
Bikac soru yakaladim cevap vereyim dedim,
Yenidoganlar cok hapsurur, ateslenme tarzi ek belirti yoksa bilin ki sadece burun tuyleri uzadigi icin hapsuruyor.
Biberonlardan sonra memenizi yara yapmasi aliskanlik sebebiyle hem niye hala biberondasiniz ki? Cogunuzun kirki cikti mama destegini birakabilirsiniz artik? Birsey mi kacirdim ben?
Bikac kusma sorusu okudum, yenidoganlar malumunuz uzere cok kusar.
Fışkırarak kusmadigi surece dertlenmeyin.
Havalar sogudu, ayaklariniza corap arti terlik / panduf giymeyi unutmayin. Ustunuze eviniz 22derece ve altiysa incecik de olsa bir hirka almayi da ihmal etmeyin.
Bebeciklerimizin usuyup usumedigini anlamak icin goguslerine ve ensesine elimizi sokuyoruz, sicaksa usumuyordur, kiyafeti iyidir.
Benim buyuk kizim iyi maşallah diyelimhastanede 700 gr kilo vermis ki bu vucut agirliginin yuzde 8-9'u gibi birseye denk geliyor, cabucak toparlanmamiz gerekiyor :) ama nesemiz yerinde, yaramazlik son surat basladi
Kucuk de pek huysuz 3 gundur ablasi yok diye rahatti herhalde ahshhsjs, ablasini gorunce sinirleniyor ajnsjs şapşal ve birsey dikkatimi çekti cok buyumus bayan kofte.
Ahahah doğru dedin valla dener filan :)Aman sakın ha deme ciddi alır dener.benim kendi annem emzirmek istediğini şaka yollu dedi. iyi misin dedim.herkesin kafası güzel valla
Çekilecek dert değil Allah sabır versin
Hangisini aldın rahat etti mi bebiş? Ve eviniz kaç derece? Ona göre mi giydirdin iç kıyafetini?Kızlar uyku tulumu giydirdim dün ilk kez, benim 5.5 kg kızım oldu 10 kggece emzirirken çıkarıyor muyuz bunu, zira çok zor oldu uyku tulumlu bebeyi emzirmek gece gece Bir de 1.6 tog tulum ile sicakladi emerken, bunu nasl çözebiliriz
Canım LC Waikiki 1.6 tog aldım. Evim gece en az 24 derece oluyor termostat ile ayarlıyorum. Dün içine uzun kollu zıbın giydirdim sadece tulumu geçirdim. Ama 24 derece çok scak olacağını düşündüm ve sabaha karşı 23 e düşürdüm bence iyi oldu. Uzun kollu zıbın + uyku tulumuHangisini aldın rahat etti mi bebiş? Ve eviniz kaç derece? Ona göre mi giydirdin iç kıyafetini?
Yazan her gün tulum bakıp hala almayan anne
Ağır ve kaba geldi bana ama battaniye/yorgan görevi görüyor ağır olması normal.Canım LC Waikiki 1.6 tog aldım. Evim gece en az 24 derece oluyor termostat ile ayarlıyorum. Dün içine uzun kollu zıbın giydirdim sadece tulumu geçirdim. Ama 24 derece çok scak olacağını düşündüm ve sabaha karşı 23 e düşürdüm bence iyi oldu. Uzun kollu zıbın + uyku tulumu
Tekrar çok geçmiş olsun rabbim beterinden korusun inşallahkavuşmanıza sevindim birdaha hiç ayrılmayın
Fışkırarak kusma bir iki defa gördüm burnundan geliyordu. Acaba burundan olduğu için mi fışkırıyor? Doktora sorduğumda hiperlaktasyon var mı diye youtubeden videosunu izlememi söyledi ama yok o belirtiler, başka bişey yoktur inşallah
Ya benimki 3 kere çok kustu fışkırarak mı sayılır bilmiyorum video izleyip bir bakayım. Fışkırır herhalde bizimki ya yanağından sızan gibi değilTunaydin canlarim
Bikac soru yakaladim cevap vereyim dedim,
Yenidoganlar cok hapsurur, ateslenme tarzi ek belirti yoksa bilin ki sadece burun tuyleri uzadigi icin hapsuruyor.
Biberonlardan sonra memenizi yara yapmasi aliskanlik sebebiyle hem niye hala biberondasiniz ki? Cogunuzun kirki cikti mama destegini birakabilirsiniz artik? Birsey mi kacirdim ben?
Bikac kusma sorusu okudum, yenidoganlar malumunuz uzere cok kusar.
Fışkırarak kusmadigi surece dertlenmeyin.
Havalar sogudu, ayaklariniza corap arti terlik / panduf giymeyi unutmayin. Ustunuze eviniz 22derece ve altiysa incecik de olsa bir hirka almayi da ihmal etmeyin.
Bebeciklerimizin usuyup usumedigini anlamak icin goguslerine ve ensesine elimizi sokuyoruz, sicaksa usumuyordur, kiyafeti iyidir.
Benim buyuk kizim iyi maşallah diyelimhastanede 700 gr kilo vermis ki bu vucut agirliginin yuzde 8-9'u gibi birseye denk geliyor, cabucak toparlanmamiz gerekiyor :) ama nesemiz yerinde, yaramazlik son surat basladi
Kucuk de pek huysuz 3 gundur ablasi yok diye rahatti herhalde ahshhsjs, ablasini gorunce sinirleniyor ajnsjs şapşal ve birsey dikkatimi çekti cok buyumus bayan kofte.
Buyuk kizlarimiz yasit biliyorsun ve ben pedagog destegi aldim bu surecte.Bir de kayınvalidemin çocuğu benim kucağımdan aldıktan sonra okuyup üflemesine ne diyorsunuz :) sanki bir tek benim gözüm değiyormuş gibi :) büyük kızımın yanında bağıra bağıra ufağı seviyor.çocuğun yanında bu kadar abartma diyorum büyük beni sevmiyor ki sevdirmiyor ki diyor.büyük dediği de 23 aylık bebek.büyüğünü hep tek büyüttüm karıştırmadım o yüzden ona soğuğum demiyor da..hayır hiç yokken kıskançlık yaratacak diye korkuyorum
Bizimde ev şuan 24 lerde demek 1.6 yetecek gibi. Ama havalar daha soğuk olunca da içine bir de pijama giydiririz belki yeterCanım LC Waikiki 1.6 tog aldım. Evim gece en az 24 derece oluyor termostat ile ayarlıyorum. Dün içine uzun kollu zıbın giydirdim sadece tulumu geçirdim. Ama 24 derece çok scak olacağını düşündüm ve sabaha karşı 23 e düşürdüm bence iyi oldu. Uzun kollu zıbın + uyku tulumu
Tweetiy'e verdigim cevabi okudun mu? Memedeyken falan yapiyorsa, bogazina sut kactigi icin de olabilir.Ya benimki 3 kere çok kustu fışkırarak mı sayılır bilmiyorum video izleyip bir bakayım. Fışkırır herhalde bizimki ya yanağından sızan gibi değil
Meme emerken mi kusuyordu? O biraz bogulmayla alakali olabilir, doktorunuzun hiperlaktasyon diye anlatmaya calistigi sey sutunuzun tazyikli gelmesi diye dusunuyorum.
Sut tazyikli geldigi icin (bizzat yasiyorum) bebeklerin bogazina kacar ve tipki yetiskinlerde oldugu gibi oksurme / kusma benzeri refleks gosterirler, bu da fiskirmaya sebep olur. Kastettigim fiskirtarak kusma bu degil.
Durduk yere ornegin yatiyorken, kucakta oynasiyorken birden bire siddetli kusmasidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?