- 7 Ağustos 2023
- 303
- 487
- 33
Bebeklerde sumkurme refleksi olmadigi icin burunlarini hapsirarak temizliyorlarmis.. usutme yok iciniz rahat olsun.. benim kizim da oyle alti acilinca hapsuruyorAa benim kız :) anneme göre hemen yel alıyormuş , üşüyor diyor sürekli. Bana da haklı gibi gelmeye başladı.. ev 24 25 derece ama normal oda sıcaklığı aslında
Meme emerken mi kusuyordu? O biraz bogulmayla alakali olabilir, doktorunuzun hiperlaktasyon diye anlatmaya calistigi sey sutunuzun tazyikli gelmesi diye dusunuyorum.
Sut tazyikli geldigi icin (bizzat yasiyorum) bebeklerin bogazina kacar ve tipki yetiskinlerde oldugu gibi oksurme / kusma benzeri refleks gosterirler, bu da fiskirmaya sebep olur. Kastettigim fiskirtarak kusma bu degil.
Durduk yere ornegin yatiyorken, kucakta oynasiyorken birden bire siddetli kusmasidir.
Canım ben 2.5 tog da aldım onu da deniycem ama 1.6 bile çok kalın ama bilgin olsun. Sabah kızımın tulumunu çıkarırken bacakları ayakları fırından yeni çıkmış poğaça gibiydi sıcacıktıBizimde ev şuan 24 lerde demek 1.6 yetecek gibi. Ama havalar daha soğuk olunca da içine bir de pijama giydiririz belki yeter
Yok hayır meme emerken kusma değil dediğiniz gibi; yakın zamanda emzirdim altını alıyorum diyelim gazı çıkmadıysa özellikle kusuyor ve burnundan da geliyor. Çok sık değil günde 1 kere falan kusuyor.
Doktor sanırım reflüden dolayı olabilir her bebekte yenidoğanken reflü vardır dedi. Yani tam toparlayamadım ama çok önemsemedi bu kusmayı inşallah sorun yoktur diyorum bende
Salon Kadini sizin de sutunuz baya tazyikli anladigim kadariyla. Bunun icin ne yapabiliriz? Sutum tazyikli bebegim de asiri saldirarak emiyor sonuc kusma oksuruk burundan sut gelmesi
Anladımm yok çok şükürHa tamam altini degistirirken kusma o, evet doktorun dedigi gibi yenidogan reflusudur buyuk ihtimalle. Benim dedigim bebek rahatken, durduk gere olan birsey. Atiyorum uyuyodu, bi anda huysuzlanarak uyandi ve bolca, siddetli kustu, ek olarak ates cikti vs bunlar hastalik belirtileri.
Yenidogan yuksek ates siniri ilk 6 ay 37.5 ve uzeri.
Bir kere mememde kustu. Diğer 2sinde alt alma sonrası yatıyordu ben konuşuyordum o dinliyordu. Meme sonrası 20 dakka geçmiştir. Hemen ters çevirdim. Yarım bwrdak 1 bardak vardırTweetiy'e verdigim cevabi okudun mu? Memedeyken falan yapiyorsa, bogazina sut kactigi icin de olabilir.
Soyle anlatayim sana, buyuk rota yuzunden cok kustu. Ayaktayken kustugunda bir damla kusmuk uzerine degmedi, fiskirarak kusma oyle birsey ve yerdede nerdeyse 1 bardak dolduracak kadar kusmuk vardi.
Herhangi bir ek belirti var miydi canim? Koyu renk ishal kaka? 37.5 uzeri ates?Bir kere mememde kustu. Diğer 2sinde alt alma sonrası yatıyordu ben konuşuyordum o dinliyordu. Meme sonrası 20 dakka geçmiştir. Hemen ters çevirdim. Yarım bwrdak 1 bardak vardır
Neden hem mama hem meme veriyorsunuz ki?Kızlar hem meme hem mama verenlere sorum şu; bebiş artık meme hissini sevdiği için kaşık biberonu reddediyor. Philips avent’in yenidoğan için biberonuyla vermeye başladım. Bu defa da memeyi reddediyor. Önereceğiniz meme reddi ihtimali en az olan biberon markası var mıdır? Önerilere açığım
Tek başına meme yeterli gelmiyor şuan için. Markalara bakayımNeden hem mama hem meme veriyorsunuz ki?
Biberon onerim MAM marka yenidogan biberonu bir de tommy tippie.
Uyku tulumu ile gece emzirmek çok zor oluyor, bebek ağır geliyor kollarıma ve sanki bunaliyor gibi. Uyku tulumu uzmanlık alanınız gibi, nasıl bir yol izlemeliyim çıkarırsam da uykusunu çok dağıtmış olmaz miyimNeden hem mama hem meme veriyorsunuz ki?
Biberon onerim MAM marka yenidogan biberonu bir de tommy tippie.
Uzuldum umarim bi an once sutunuz bollasir. Belki yetiyordur, gunde kac bez aliyorsunuz? (Cisli kakali)Tek başına meme yeterli gelmiyor şuan için. Markalara bakayım
Tulumunuz kundak tulum mu? Onlarda boyle bir rahatsizlik oluyor, bende yasamistim, ama iki ayagin ayri olduğu tulumda dediginiz hissi yasamadim. (Ayrica Estafurullah uzman degilimUyku tulumu ile gece emzirmek çok zor oluyor, bebek ağır geliyor kollarıma ve sanki bunaliyor gibi. Uyku tulumu uzmanlık alanınız gibi, nasıl bir yol izlemeliyim çıkarırsam da uykusunu çok dağıtmış olmaz miyim
Memenin beyaz bolgelerinde renk degisikligi, morarma, yuksek ates vb ek belirtileriniz var mi?Kızlar benim sağ memede kahverengi alanda sertlikler elime geliyor, yani lifimsi yapılar ama bazıları çok sert kitlemsi. Yarın genel cerrahiden randevu aldım diğer memede yok, yaşayan var mi bunu
Piyanolu fisher price, benim kizim hic sevmedi ama bebekler genelde cok seviyor.Bir de lütfen oyun halısı önerisi
Dün yazmıştım cevap gelmedi hiç
Yaa 3/3 çok teşekkür ederim, meleğinizin iyi olmasına çok sevindim bu arada, Allah'ım beterinden korusun size bağışlasın yavrularınızı. Hayır kundak tulum değil LCW tulumu, inşallah zamanla alışırım.Tulumunuz kundak tulum mu? Onlarda boyle bir rahatsizlik oluyor, bende yasamistim, ama iki ayagin ayri olduğu tulumda dediginiz hissi yasamadim. (Ayrica Estafurullah uzman degilim)
Bence uyku tulumunu cikarirsaniz kis ayinda usur ve baya uykusu acilir, alismaya calissaniz iyi olabilir.
Memenin beyaz bolgelerinde renk degisikligi, morarma, yuksek ates vb ek belirtileriniz var mi?
Piyanolu fisher price, benim kizim hic sevmedi ama bebekler genelde cok seviyor.
Aynen her gün bakıp bir türlü karar veremiyorum acaba kaç beden almalı benimki şu an 3 aylıkları giyiyor Yenidoğanlar çöp oldu bu hızla bilemedim kaç aylık alsam kv ben alıcam dedi kaçırmadan aldırmam lazım kadın her gün beğendin mi diyor yok araştırıyorum diyorumHangisini aldın rahat etti mi bebiş? Ve eviniz kaç derece? Ona göre mi giydirdin iç kıyafetini?
Yazan her gün tulum bakıp hala almayan anne
Aynen her gün bakıp bir türlü karar veremiyorum acaba kaç beden almalı benimki şu an 3 aylıkları giyiyor Yenidoğanlar çöp oldu bu hızla bilemedim kaç aylık alsam kv ben alıcam dedi kaçırmadan aldırmam lazım kadın her gün beğendin mi diyor yok araştırıyorum diyorum
Canım, bebeğim 10 gün önce 57 cm ve 5.100 Gr idi.Aynen her gün bakıp bir türlü karar veremiyorum acaba kaç beden almalı benimki şu an 3 aylıkları giyiyor Yenidoğanlar çöp oldu bu hızla bilemedim kaç aylık alsam kv ben alıcam dedi kaçırmadan aldırmam lazım kadın her gün beğendin mi diyor yok araştırıyorum diyorum
Memedeki sislikler emzirmeyle duzelmiyorsa, mastit baslangici yasiyorsunuz buyuk ihtimalle, pompaniz varsa mutlaka sağım yapin. Memenizde aci ya da hassasiyet var mi?Yaa 3/3 çok teşekkür ederim, meleğinizin iyi olmasına çok sevindim bu arada, Allah'ım beterinden korusun size bağışlasın yavrularınızı. Hayır kundak tulum değil LCW tulumu, inşallah zamanla alışırım.
Memede beyaz bolgede hiç bir semptom yok. Kahverengi bölgede hafif şişlik vardı zaten, bugün bir dokundum sertlik geliyor elime, kahverengi bölümün bazı bölgelerinde..
Oyun halısı sevmeyen var mıymış ya, o zaman fisher price minvalinde değil daha uygun bişey alıp risk almiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?