2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Aa benim kız :) anneme göre hemen yel alıyormuş , üşüyor diyor sürekli. Bana da haklı gibi gelmeye başladı.. ev 24 25 derece ama normal oda sıcaklığı aslında
Bebeklerde sumkurme refleksi olmadigi icin burunlarini hapsirarak temizliyorlarmis.. usutme yok iciniz rahat olsun.. benim kizim da oyle alti acilinca hapsuruyor

Salon Kadini sizin de sutunuz baya tazyikli anladigim kadariyla. Bunun icin ne yapabiliriz? Sutum tazyikli bebegim de asiri saldirarak emiyor sonuc kusma oksuruk burundan sut gelmesi

Bizimde ev şuan 24 lerde demek 1.6 yetecek gibi. Ama havalar daha soğuk olunca da içine bir de pijama giydiririz belki yeter
Canım ben 2.5 tog da aldım onu da deniycem ama 1.6 bile çok kalın ama bilgin olsun. Sabah kızımın tulumunu çıkarırken bacakları ayakları fırından yeni çıkmış poğaça gibiydi sıcacıktı

Ha tamam altini degistirirken kusma o, evet doktorun dedigi gibi yenidogan reflusudur buyuk ihtimalle. Benim dedigim bebek rahatken, durduk gere olan birsey. Atiyorum uyuyodu, bi anda huysuzlanarak uyandi ve bolca, siddetli kustu, ek olarak ates cikti vs bunlar hastalik belirtileri.

Yenidogan yuksek ates siniri ilk 6 ay 37.5 ve uzeri.

Salon Kadini sizin de sutunuz baya tazyikli anladigim kadariyla. Bunun icin ne yapabiliriz? Sutum tazyikli bebegim de asiri saldirarak emiyor sonuc kusma oksuruk burundan sut gelmesi

Emzirme danismanimin onerisi su oldu;

1) sirtustu uzanip (sirtin altinda yastik destegi var yani egimli) bebegi gobege yatirip emzirme. Yercekiminden faydalanarak sutun az gelmesini saglamak. (Ben bunu bebek kafasini zapt edemez diye uygulamadim)

2) anne - bebek yanyana uzanmisken emzirmek (emzirirken uykunuz cok geliyorsa asla tavsiye etmem)

3) elektrikli sagma makinaniz var ise 3 dk memeyi sagmak, manuel makina ise 7-8 dk sagmak, yani o ilk siddetli ve sulu kismi atmak, isterseniz sonra biberonla da icirirsiniz.

Sonrasinda o memeyi 10-20 dk emzirmek bebegin gazini atmak bebek emmeye devam etmek istiyorsa ayni memeyle devam etmek.

Yani her seansta tek memeyle emzirme yapmak. Emzirme pozisyonuda istediginizi secebilirsiniz, ben klasik emzirme pozisyonunu uyguluyorum.

Ben bu yontemi uyguluyorum ve uygulamaya basladigimdan beri bogulma yasamadik.

Anladımm yok çok şükür teşekkür ederim

Bir kere mememde kustu. Diğer 2sinde alt alma sonrası yatıyordu ben konuşuyordum o dinliyordu. Meme sonrası 20 dakka geçmiştir. Hemen ters çevirdim. Yarım bwrdak 1 bardak vardır

Bir kere mememde kustu. Diğer 2sinde alt alma sonrası yatıyordu ben konuşuyordum o dinliyordu. Meme sonrası 20 dakka geçmiştir. Hemen ters çevirdim. Yarım bwrdak 1 bardak vardır
Herhangi bir ek belirti var miydi canim? Koyu renk ishal kaka? 37.5 uzeri ates?

Kızlar hem meme hem mama verenlere sorum şu; bebiş artık meme hissini sevdiği için kaşık biberonu reddediyor. Philips avent’in yenidoğan için biberonuyla vermeye başladım. Bu defa da memeyi reddediyor. Önereceğiniz meme reddi ihtimali en az olan biberon markası var mıdır? Önerilere açığım

Neden hem mama hem meme veriyorsunuz ki?

Biberon onerim MAM marka yenidogan biberonu bir de tommy tippie.

Neden hem mama hem meme veriyorsunuz ki?

Biberon onerim MAM marka yenidogan biberonu bir de tommy tippie.
Uyku tulumu ile gece emzirmek çok zor oluyor, bebek ağır geliyor kollarıma ve sanki bunaliyor gibi. Uyku tulumu uzmanlık alanınız gibi, nasıl bir yol izlemeliyim çıkarırsam da uykusunu çok dağıtmış olmaz miyim

Kızlar benim sağ memede kahverengi alanda sertlikler elime geliyor, yani lifimsi yapılar ama bazıları çok sert kitlemsi. Yarın genel cerrahiden randevu aldım diğer memede yok, yaşayan var mi bunu

Tulumunuz kundak tulum mu? Onlarda boyle bir rahatsizlik oluyor, bende yasamistim, ama iki ayagin ayri olduğu tulumda dediginiz hissi yasamadim. (Ayrica Estafurullah uzman degilim )

Bence uyku tulumunu cikarirsaniz kis ayinda usur ve baya uykusu acilir, alismaya calissaniz iyi olabilir.
Kızlar benim sağ memede kahverengi alanda sertlikler elime geliyor, yani lifimsi yapılar ama bazıları çok sert kitlemsi. Yarın genel cerrahiden randevu aldım diğer memede yok, yaşayan var mi bunu
Memenin beyaz bolgelerinde renk degisikligi, morarma, yuksek ates vb ek belirtileriniz var mi?
Bir de lütfen oyun halısı önerisi
Dün yazmıştım cevap gelmedi hiç
Piyanolu fisher price, benim kizim hic sevmedi ama bebekler genelde cok seviyor.

Yaa 3/3 çok teşekkür ederim, meleğinizin iyi olmasına çok sevindim bu arada, Allah'ım beterinden korusun size bağışlasın yavrularınızı. Hayır kundak tulum değil LCW tulumu, inşallah zamanla alışırım.
Memede beyaz bolgede hiç bir semptom yok. Kahverengi bölgede hafif şişlik vardı zaten, bugün bir dokundum sertlik geliyor elime, kahverengi bölümün bazı bölgelerinde..
Oyun halısı sevmeyen var mıymış ya, o zaman fisher price minvalinde değil daha uygun bişey alıp risk almiyim

Hangisini aldın rahat etti mi bebiş? Ve eviniz kaç derece? Ona göre mi giydirdin iç kıyafetini?
Yazan her gün tulum bakıp hala almayan anne
Aynen her gün bakıp bir türlü karar veremiyorum acaba kaç beden almalı benimki şu an 3 aylıkları giyiyor Yenidoğanlar çöp oldu bu hızla bilemedim kaç aylık alsam kv ben alıcam dedi kaçırmadan aldırmam lazım kadın her gün beğendin mi diyor yok araştırıyorum diyorum

Canım, bebeğim 10 gün önce 57 cm ve 5.100 Gr idi.
Şuan muhtemelen 57-58 cm ve 5.5 kg desem; 3-6 ay hafif büyük oldu. Yani 2-3 ay daha giyer diye düşünüyorum. Burdan hesap yapabilirsin

Memedeki sislikler emzirmeyle duzelmiyorsa, mastit baslangici yasiyorsunuz buyuk ihtimalle, pompaniz varsa mutlaka sağım yapin. Memenizde aci ya da hassasiyet var mi?

Tulumu buyuk mu aldiniz?

Ha şeyi söylemedim, benim kiz fisher price'i sevmedi, sonra gittik biz baya dandik bisey aldik, sadece hisirtili 4 tane oyuncagi vardi, ona bayildi, ayaklarina balon takardim, onu da cok severdi, yeri iyice battaniyelerle yumusatip camin onune koyardim gokyuzunu izlerdi vs bunlari hep cok sevdi.

ay bu arada cok tesekkur ederim, dilerim kimse yasamaz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…