2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kızlar günaydın, çalışan anneler; işlere geri dönecek misiniz, yoksa sonuna kadar ücretsiz izin hakkımı kullanirim mi diyorsunuz?
Çok isterdim ücretsiz izin hakkımı kullanmayı ama tayin için çalışmam gerekiyor yoksa 5 sene daha gurbet ellerde kalacaz

Canım daha 3.haftada çok korkunç kusuyordu bebeğim ağzından burnundan geliyordu ve sapsarıydı üstelik safra kusuyordu , 1 günde 4 defa kusmuştu sonraki 2 3 gün 1 defa kustu ama sebebi sağdığımız anne sütünü dolaptan çıkarıp fazla ısıtmamızdı hep onu verdiğimizde kusuyordu, dikkat ettim daha sonra kusmadı , sende takip et bakalım kaç gün oldu ve bu şekilde sütünü verdin mi ?

MaviHayallerim NewMamaa

Arkadaslar tabiki doktorunuza soyleyin, anlatin birebir ne oldugunu.

Bir de mutlaka o kustugu gunlerde kaka takibi yapın, kaka fotosu cekin. Mumkun oldugunca fotolardaki kakanin ayni renk gozukecegi sekilde cekin.

Ayrica kendi yediklerinizi de not alin. Ornegin nohut vb gaz yapacak birsey yediginizde geğirme cok siddetli olabiliyor.
Veya cocugunuzun dogustan alerjisi olan ornegin susam benzeri asiri alerjik birsey yediyseniz o da bu tepkilere sebep olabiliyor.

Gecmis olsun.

Mavi'cim yasadigin korkuyu anlıyorum, ben bu sebeple bebeklerimi hep yan yatirdim, on ve arka destek yastiklari kullaniyorum. Popo ve bacaklar tam yataga temas halindeyken govde yan duracak sekilde yatiriyorum daha dogrusu tam olarak yan diyemeyiz, yastiklarla destekledigim icin yan devrilme riskini en aza indirmis oluyorum boylece. Hem kafalari da guzel sekil aliyor.

Sunu da ekleyim doktorlar sirt ustu yatirmayi tavsiye ediyor, bunu zaten hepiniz biliyorsunuz ama ben pimpirikli bir anne ve arkadasim :) o yuzden saglik uyarisi yapmadan mesaji bitiremiyorum.

Sutu nasil isittiniz diklocum?

Gittiğimde bende sorucam . Ağız kenarından biraz çıkarırdı ama ağız dolusu kusmazdi hiç üst baş gidiyor komple . Gece korktum ama yaa Allah'tan daha uykuya dalmamistim sesine ona bı baktım gözleri tavana dikmiş kusuyor ağızda gargara yapar gibi nefesi hızlandı resmen

Kızlar dün kirkimiz çıktı ve spaya gittik. Aile fotoğraf çekimi de vardı, çektirdik. Fotoğraflar bugün elime ulaştı ve ben siyah giymeme rağmen hala göbeğim bariz belli Yandan fotografimda 3 aylık falan hamile gibi görünüyorum canımı sıktı bu durum. Korse kullanmıyorum, sanırım geç kaldım kullanmak için. Sezeryan dikisimin üzerindeki göbek katmanı nasıl gidecek

Kuzum ilk günler kusma oluyor dediler diye bende yan yatırıyordum kusması hiç olmadı bebiş de küçük oldugundan kendini duzeltemiyordu .şimdi yine denedim ya kendisi düz konuma geliyor yada ağlıyor o pozisyonda yatmayı sevmedi sanırım . Kundak sevmiyor bere sevmiyor huyu çok şimdiden .daha şimdiden kollar bacaklar uçurtma gibi yatıyor gaz yapan yemekleri doğum yapalı hiç yemiyorum canım .dün akşam da her zamanki yediğim şeyler vardı menüde bende anlamadım

Kuzum Ben sadece emziriyorum.
Kendi yediğime de hep dikkat ediyorum. O dediklerini hiç yemiyorum da çok emiyor ondan mı acaba

Bizde kirkini evde çıkartıp 42. Gün spa ya gidicez randevuyu aldık şimdiden . Ben 20> günden beri tayt giyorum öğlen giyip akşam cikariyorum azaldı katman

Canim bizim kız da her gaz çıkarma esnasında süt fazlasini kusar eğer önlük takmazsam gunde 4 kere üstünü degistirdigim oluyo kustugunda gelen sıvı miktari fazla olması midesi büyüdüğü için dedi bana hemşire olan kardeşim + kusmugu kokmuyorsa ateş yoksa korkma o doydugunu anlamiyor fazlasini kusuyor dedi eğer kusmuk kokuyorsa midesini usutmus demekmiş onu yatirmadan mutlaka gazını cikar ki yattığında kusmasin +dr unuz özel hastanede ise numaralarını isteyin kizlar ben aldım var numarası böyle aklınıza bisey takıldığında hemen video çeker atarsiniz

Bu arada dün 1 ay aşımızi olduk onunla alakası olabilir mi çünkü dünden beridir oluyor

Yastik dene mutlaka, yastikla düzeltmiyorlar kendilerini. Ben ilk kizda alti ay yastikla yatirdik ki fiziksel olarak guclu bir cocuktu yastiklari yikip donmeyi beceremedi hic.
Simdi bunda da ayni yastiklari kullaniyorum, duzelemiyor.

Mide usutmesi yasiyor olabilir misiniz acaba? Bezi kac saatte bir degistiriyorsunuz? Bir anne, bebeginin kusmasini normal bulmuyorsa buyuk ihtimal haklidir zira.

Canim anneler yoklama alalim diyorum ara ara...

Biz yarin 2.ayimizi tam olarak dolduruyoruz.

Kucugu rota yapmadan sureci atlatiyor gibiyiz. Ablasinin gectigimiz cuma gunu belirtileri baslamisti +15 gun bulasici olabiliyormus. Yani bi 7 gun kadar izolasyon biz de devam edecek. 2. Ay asisini aile hekimiyle konusup ertelettim, bulas surecimiz gecmis olsun diye.

Once ben, ardindan babamiz hastalandi. Ben 2 gunde toparladim. Babamiz kronik rahatsizligi oldugu icin buyuk ihtimalle 3.gune girdigi halde hala hasta, ev revire dondu.

Lohusa gerginligim artik tamamen bitti benim, sizler de durumlar nasil hadi dertleselim azicik.

Burdan yazmak istemeyen olursa mesaj da atabilirsiniz. Ben sizi her zaman dinlerim :)

Son düzenleme:
Cok geçmiş olsun kuzum benim de logusa gerginliği falan kalmadı +regl olup bitti bile :) simdi ben her fırsatta geziyorum bebisimle gezmeye alistim artık bana kardeşim sen avm bebek bakım odasi elestirmeni oldun diyor bebek odası temiz olan avm ler e gidiyor kotu olanlara eleştiri yagdiriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…