- 21 Temmuz 2020
- 5.332
- 9.275
- 198
En güzeli öyle olmak.Ben kizlarim konusunda cok cadiyim acikcasi. Kimse gık diyemiyor, buyuk ilk dogdugunda olay cikarmistim hic yapmayacagim birseydi hala nasil yaptim bilmem, o gun bugundur bu tarz laflar etmeye cesareti yok kimsenin.
Sut olayini mutlaka danisicam doktora kizlar.
Bir sure cig sut olayindan uzaklasicam, su anda da evde yeni mayalanmis 3 kg yogurt ve yine 3 kg sutten tatlilar var haftasonu bebek misafirimiz olur diye yapmistim.
Ben de sleepy natural kullanıyorum ama pişiği geçmiyor.ıslak mendili suyla yıkayıp kullanmaya başladım yine kızarık poposu.bezleri bitince baby turco denicemBen prima premium care kullanıyordum kızlar. 3 4 gündür sleepy ecologic taktık hemen Pişik olduyine primaya dönüyoruz mecbur
Süt ürünlerini alerji olabilir diye mi kullanma dedi? İnşallah değildir benim kız yüzünden 8 aya kadar süt ürünleri yemedim çikolataya peynire hasret kalmıştımKızlar Allah aşkına ne yiyebiliyorsunuz?
Doktorum süt ve süt ürünlerini bir süre kullanma dedi kızımdaki gaz probleminden dolayı. Haliyle hazır paketli gıdalar elendi.
Baklagillerin çoğu gaz yapıyor, nohut barbunya, kuru fasülye, mercimek gibi.
Sebzelerde araştırdığım kadarıyla patlıcan, domates, kabak, kereviz, brokoli, taze fasülye, karnıbahar, lahana hepsi gaz yapıyormuş.
Çiğ soğan sarımsak da keza öyle.
Meyve desem, mandalina portakal limon üzün kavun karpuz nar daha aklıma gelmeyen birçok meyve gaz yapıyormuş.
Şarküteri ürünlerini normaldede pek sevmem tüketmem ama onlarda gaz yapıyor.
Acılı ve baharatlı tüketmek de gaz yapıyor.
Gazlı ve asitli içecekler tüketmiyorum zaten.kuru incir kuru kayısı kuru üzüm gibi şeylerde içindeki yüksek şeker oranından dolayı gaz yapıyormuş.
Kuruyemiş yiyordum ama fındık fıstık da gaz yapıyormuş.
Ben ne yiyeceğimi artık şaşırdım, kafayı yemek üzereyim. Sadece çorba ve komposto tüketiyorum. Ona rağmen kızım hala gazlı. Bana nolur fikir verin, çok çaresizim.
Evet süt alerjisi varsa diye kes dedi ama kesin bir durum yok. Sizde nasıl kesinleşmişti süt alerjisi olması? Bizde kanlı kaka vs de yok. Sadece doğduğu günden beri gazlı, doktorda bu kadar erken başlaması süt alerjisi olabilir demişti.En güzeli öyle olmak.
Ben de sleepy natural kullanıyorum ama pişiği geçmiyor.ıslak mendili suyla yıkayıp kullanmaya başladım yine kızarık poposu.bezleri bitince baby turco denicem
Süt ürünlerini alerji olabilir diye mi kullanma dedi? İnşallah değildir benim kız yüzünden 8 aya kadar süt ürünleri yemedim çikolataya peynire hasret kalmıştımgaz içinse kuru bakla ve kola dışında kasma bu kadar.her sebzeden yemek lazım.şimdi kv taze fasulye yaptı içine sarımsak bol kat dedim.sarımsak gazı alır diyorlar.her şeyden yiyorum gazı var hatta gece gazdan ıkınıyo ama bağırsakları böyle böyle zamanla gelişecek.2 3 ay gaz illaki olur.sabaha kadar uyumuyorsa tabi dikkat ama huysuzluk yoksa dert etme hareketlendikçe kendi çıkaracak
Günde 2 kere içiyorum canım hipp marka anne çayı var içinde rezene kimyon ve anason var ben ekstra kimyon daha ekliyorum. Yediğim yemeklere de kimyon ekliyorum ama pek fayda etmedi.ddlklc bir de Kimyonlu çay günde 3 kere içmeye çalış sütten bebeğe geçer daha rahat çıkartır gazını.hem süt attırıyor
Çok kaka yaptığından olabilir mi?Ben prima premium care kullanıyordum kızlar. 3 4 gündür sleepy ecologic taktık hemen Pişik olduyine primaya dönüyoruz mecbur
Evet canım, özel hastaneye gidiyorum muayenehane değil. Neden sordun?ddlklc canim sen ozel doktor muayenehanesine mi gidiyorsun?
Ha markette satılıyorsa süper, eşime diyim de alsın senden de tarif alırımCanım marketlerde kuru fasulyenin falan olduğu yerlerde paket halinde almıştım ben. Umarım çok faydasını görürsün canım, ben inanmayarak yedim ama inanılmaz etki etti sütüme
Evet canım, özel hastaneye gidiyorum muayenehane değil. Neden sordun?
Benim yediğim süt ürünlerinin bebeğe alerji yapmış olabileceğini söyledi ama herhangi bir tetkik tahlil vs birşey istemedi.Doktorunun onerilerinden oturu, ilk kizimdaki sureci yasadigini dusundum.
Bulundugun ilde imkanın var ise universite hastanesine gitmeni oneririm. Cunku bazi tetkileri sadece uni hastanelerinde yapabiliyorlar.
Doktorunun sut alerjisi dedigi senin sutun mu, inek sutu mu? Alerji mi intolerans mi? Bunlari boyle deneme yanilma yontemi bulana dek, bi gaita ornegi alirlar, gaitada seker bakarlar olur biter sen de bebegin de kisa surede cozum bulursunuz. Anneye kisitlama dieti vermek yeni doğum yapmışken genelde cok tercih edilmez.
Evet oda doğru , hatta şey diyorum kendime benim sütüm var aslında bebeğim çok aktif emmiyor ki cidden öyle 5 6 dk güzel emer sonra mıy mıy 15 20 dk yı bulur hatta bazen daha uzun sürüyor ve uyuyor ağır oluyor uykusu meme de zor uyandırırım , iştahlı emmiyor anlayacağınBence lidya cok guzel soylemiş. Ben ek olarak en buyuk sut cogaltıcı bebektir hatırlatması yapmak istiyorum. Arz taleple sut uretiyor göğüsler bebeğin emmesi ve sağım bunu tetikliyor unjtmayalım. Ben hep o emerken yeni sütler üretiliyor gibi düşünüyorum. Yine de milkin tablet vardı baya tanıtıldı bak istersennona da. Ama asıl uyku, emzirme, su diye biliyorum ben.
Benim yediğim süt ürünlerinin bebeğe alerji yapmış olabileceğini söyledi ama herhangi bir tetkik tahlil vs birşey istemedi.
Açıkçası söylediğin detayları bilmiyordum, üniversite hastanesine gitmek çok mantıklı. Teşekkür ederim
İlk kızında ne olmuştu?
9 da başlıyor ağır uykusu bazen 8 de o arada hep bende uyurum sonra uyanır beslenme alt temizliği vs 1 2 saat uyanık kalır sonra hopp yatak odasına geçeriz 5 e kadar uyur,Yok akşam 8 gibi gece uykusuna geçiyor sabah 6.30 - 7.30 aradı uyanıyor ama uyurken çok ses çıkarıyor kafasını döndürüyor. Sanırım gazdan yapıyor bazen. Sizinki akşam kaçta uyuyır? Oyun halısına demek ki biraz zamanı var. Genel olarak keyif almıyorlar sanırım şu arakarın üstü zamana alıştı artık karnıma koyuyorum, dizimde duruyor, yastıkla falan derken yapmaya çalışıyoruz. İnstamomlara bakınca günlük rutinlerini paylaşıyorlar, yaptıkları etkinlikleri falan diyorum ben bir şey yapmıyorum ama aşağı yukarı aynı herhalde hepimizin yine de fikir alayım dedim.
Her seferinde sürüyorum pişik kremi valla bilmiyorum o kadar fiyat farkı var ki. Direk feçiş olmaısn diye evologic aldım birde hadi sleepynin de pahalısı olsun fiye yokBiz de ogurme yok, acaba agzi uzun geliyor olabilir mi emziklerinizin?
Cokmedigi surece birsey yok, cokuk olunca nerdeyse yarim cm icerde oluyor.
Kaka yaptigi anda mi gordun kopuklu gibi?
genital bolgede iki dudağın arasını cok nazikce temizliyorum ben, herkesin uyarisina ragmen. O beyazliklarda pisik kremi, bolgenin sicakligiyla eriyor o yuzden o bolgelere giriyor, normal.
Ben şok. Hemen deneyecegim. 1 kez batirmam yeterli degil mi?
ya ben... goruyorum hastanede bebe agzinda emzik sakince duruyor, markette sakin, avm'dw muhtesem... neden cunku sakinleştiricisi agzinda. Ben napiyorum?
bi ona bakiyorum bi oburune, sakinlessinler diye. Oyuncak oldum.
Buyuk weebaby sevdi diye bunda da denedim, bu hic sevmedi.
nuk, mamajoo, avent hepsini denedim yok bu almiyor.
Ne guzelbende hayal ediyorum, boyle agzina emzigi almis uzerimdeki baski dolu aglamalari bitmiş falan ajsjsj...
Pisik kremini her seferinde suruyorsun değil mi?
Premium care'le nasil bas edeceksiniz simdi 1-2-3 nolar ucuz oluyor ama bunun 4-5-6-7 numaralarda fiyatlar ucuyor, simdiden alistirmazsan ugrasirsin benden soylemesi.
Hiç pişik olmamışyı bu güne kadar.. molfixte deneyeyim diyecem de olmazsa napçam ben bu bezleriCanbebe veya Molfix deneyebilirsin çoğu arkadaşımdan duydum bu sorunubu ikisi uyum sağlıyormuş primaya daha kolay, ben de molfixten primaya geçtim markette yoktu acil lazımdı diye. Bizde de prima pişik yaptı mesela ilk gün belli bir alışma süreci de olabilir
Kakayı da hiç bekletmem hemen alırım krem hep sürüyorum nasıl yapöam bilmiyomÇok kaka yaptığından olabilir mi?
Bizde sleepy bionatural kullanıyoruz. Bir dönem kızım aşırı kaka yapıyordu. Annem sağlıkçı, o demişti. Kaka içeriği asit olduğu için pişik oldu diye. 4 5 gün devam etti kremlerle geçti. Şimdi hala bionatural kullanıyoruz, kaka miktarı daha azaldı pişik olduğu zamana göre. Şimdilik pişik yok
Bizde de aynısı oldu canım molfixte deniyim dedim çok memnun kaldım, molfixle devam edeceğim kalitesi sleepyden çok iyi bariz belli ediyor ve bence primaya yakınBen prima premium care kullanıyordum kızlar. 3 4 gündür sleepy ecologic taktık hemen Pişik olduyine primaya dönüyoruz mecbur
evet canım ilkinde 1 kere batırdık hemen tuttuBen şok. Hemen deneyecegim. 1 kez batirmam yeterli degil mi?
Canım çok teşekkür ederim, sayende baya aydınlandım Allah razı olsun.Yani ozel hastaneler ozellikle bebekli anneleri cok surunduruyorlar bu arada bebek perisan oluyor.
Benim kizimda da 8 gunlukken rontgeninde devasa gaz balonlari cikmisti ayrica hemoroid tarzi poposu disari cikar gibi oluyordu.
Kakasi asiri sulu ve koyu renkteydi.
Bagirsak hareketleri disaridan dahi duyuluyordu, surekli kusmasi vardi ve huysuzdu.
Kakasinda sumuksu dokular vardi.
Biz yaklasik 2 aylik olana dek hep aman gazli bebek, zaten rontgende gaz cikmisti diye biogaia'si sab simplex'i virti zirti kullandik cozum olmadi.
En sonunda ben kaptigim gibi cocugu Hacettepe'ye götürdüm, hacettepe'de gastro, cerrahi ve alerji bolumleri ortak bakti.
Cerrahi ve alerji kistik fibrozis ve inek sutu alerjisinden suphelendi, topuk kani sonucu ve ciltte bir ek belirti olmadigi icin sadece gastroyla devam edin denildi.
Gastro hemen gaita bakti, kultur tahlil vs hepsi temizdi.
Sonra bana 1 hafta sut urunu yeme dendi, yemedim, birsey degismedi.
1 hafta sonunda gaitada seker var mi diye bakildi, pozitif cikti.
Sonra hangi seker var diye ikinci kez bakildi.(Şeker krematografisi, bu testi iste her yer yapamiyor, metabolizma laboratuvari gerekiyor, bunun sonucu uzun suruyor ve cok stresli)
Bizde laktoz cikti, yani laktoz intoleransi varmis cocugumuzun. Fruktoz ve galaktoz da cikabilirdi, bunlar Allah'tan cikmadi.
Neyse şimdi muhtemelen sizde de laktoz intoleransi cikacaktir, yani alerjisi yok ama duyarli demek bu. Tedavisi de her emzirmeden once 3 damla ilac, annede diet yapmiyor bebek ortalama 3 gun sonra toparliyor kendini rahatca gazini cikartiyor, kaka yapiyor.
Inek sutu alerjisi (DusunceBulutu daha iyi bilir) ek gidaya gecince anlasilan bir sorun diye biliyorum cunku alerji klinikleri genelde 6.aydan once test yapmiyor. Bunu da testi direkt yapmak yerine 3 gun kaşik arttirma yontemiyle yapiyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?