2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Aynen öyle benim salaklığım ki bilinçaltının gücüne de çok inanırım ona rağmen hep olumsuz düşündüm, yetmiyor diye diye yetmedi de, bilmiyorum lohusa kafası çok sakin biri olmama rağmen aşırı pimpirikli biri haline geldim şimdi daha iyiyim ama dediğin gibi bundan sonra olumlu düşüneceğim çünkü yapmadığım şey kalmadı 2 ayrı takviye alıyorum her gün kuru incir yiyorum 3 ltden fazla su içiyorum ama hala tek başına yeterli değil geriye bi psikoloji kaldı asıl onu halletmem lazım

Bıngıldaga dokunamıyorum ben canım içim gidiyor arada başını okşuyorum ama fazlasını yapamıyorum

Bizde sma dan aptamil e geçtik zorunlu bi geçiş oldu aslında eşim sma bulamamış aptamil almış ama senin aksine bize daha iyi geldi en azından her gün kakasını yapıyor, sma verince 2 3 günde bir topluca yapıyordu, bebekten bebeğe değişiyor demekki

İç taraftaki beyazlıklarda pişik kremi olabilir mi ? Benim oğlumda bacak arasında birikmiş oluyor oraya sürmememe rağmen ve kız bebeklerde çok önermiyorlar iç bölgeyi temizlemeyi daha doğrusu çok narin davranmak lazım

Canım bunu konuşmuştuk senle sanırım, benim doktorum da kesinlikle en az 2 saat ara koy emmeye demişti. Sen sürekli veriyordun sanırım. Ben memenin sağlıklı bir şekilde dolabilmesi için hem de bebeğin bir off dönemi olup emdigini sindirmesi için bu süreyi istiyorlar
Ben de bebeği sürekli besliyordum
doktor kızmıştı. Bu bebekte gazdan çok verdiklerini sindirememe sancısı var diye..

Benimkinin bıngıldak açıklığı da baya belli sanki hiç kapanmıyor gibi ne zaman kapanır bilmiyorum dvit 3 veriyorum doktor olmazsa diğer ay 6 ya çıkarırız dedi

Canım naçizane bir tavsiye vereceğim. Ben bestlak vs denedim var olan sutumde bir artış görmedim. Ama ablam bana kuru borulceyi tavsiye etti. Aydınlilar sütun artması için kuru borulce yiyormuş. Salatasını yaptım haşlayıp mis gibi ve gerçekten sütüm çok daha fazlalaştı. Hatta emzirdikten 1 saat sonra bile doluluğu hissediyorum, denemeni tavsiye ederim

her gün aynı saatte uyanık kaldığı zamanlar oluyor mu ? Benim oğlum her gün sabah 5 te cin gibidir emzirir mamasını veririm ağlamadan durur kıpır kıpırdır agı bugu sesler çıkarır gülümser, hele bu sabah çok daha keyifliydi bayağı güldü durdu video çekiyorum poz veriyor telefonu takip ediyor, konuşuyorum sohbet ediyorum onunla onunda çok hoşuna gidiyor

Benimde bebeğim oyun halısında pek durmuyor henüz kanepe daha çok ilgisini çekiyor bende zeka kartlarını devreye sokuyorum başını sağdan sola çevirmesini sağlıyorum özellikle şekillere dikkat kesiliyor ama hayvan vs ilgisini çekmiyor, bir de ana kucağına alıp mutfağa götürüyorum ben kahvaltı yaparken o beni izliyor tabi her zaman mümkün olmuyor ağlamadığı rahat olduğu zamanlarda bunları yapabiliyorum, karın üstü egzersiz yaptırmaya çalışıyorum ama hiç sevmiyor daha çok kucağımda yapmaya çalışıyorum, sanırım 3 aşağı 5 yukarı bunlar yapılıyor ha bir de hışırtılı kitap sesini çok seviyor ama tutamıyor henüz

Ayy deniyim de nerden bulucam ben onu aktardan mı aldın ? Bulunduğum il de kuru dut bile bulamadım ben

Başka bir arkadaşa daha yazdım. Kuru borulceyi haşlayıp salatasını yapın, bana en çok etki eden o oldu tavsiye üzerine. Bir gün suda bekletip iyice haşlayıp gazi azaltmak için. Bana biraz hurafe geliyordu besinlerle sütun arttığı gerçeği. Ama bestlak etki etmedi bu etki etti inanın. Kızlar deneyin

Ayy deniyim de nerden bulucam ben onu aktardan mı aldın ? Bulunduğum il de kuru dut bile bulamadım ben
Canım marketlerde kuru fasulyenin falan olduğu yerlerde paket halinde almıştım ben. Umarım çok faydasını görürsün canım, ben inanmayarak yedim ama inanılmaz etki etti sütüme

Su emzik sevdirmenin bir yontemi varsa gencler bana da bir deyiverin. Emzige cok ihtiyacim var
Eskiler bala batırıyomus ya bence tamamen huy ve karakter ya. Buyuk kızının wee baby aldığını soylemiştin, kesin denemişsindir ama belki sevdiği bri emzik bulursun alır.
Benimki de almadı ağzına verince öğürüp midesini bulandırıyor
Farklı emzikleri denedin mi? Benim kızım damaklı silikonlu emzikte cok zorlanıyor, sonra alıyor ama epey öğürüyor beceremiyor falan. Ama kauçuk kiraz uçlu yani damaksız yuvarlak bi emziği var onu seviyor baya.
Tam ne zaman bunu seviyorlardı hatırlamıyorum ama kucagında dısa dönük tutsan zaten o bir sürü farklı sey görür. Bence olay kendimize asla baskı yapmamakta. Sen öyle kötü hissettiğinde daha negatif etkilenirsim diye düşünüyor ve yine bakış açımızı değiştirmeyi öneriyorum. Göreceği çoğu şey yeni. Bir sürü ses duyuyor, farklı odalara gidiyor, pencereden dısarı bakıyorç kucağında ise seninle temas halinde ve sallanıyor. Slingi denemişsindir belki en azından elin boşa çıkar bir şeyler yersin. Böyle düşğn yani, bence hiçbirimizin annesi vicdan azabı cekmemiştir kitap da okumamıştır. Önemli olan iyi hissetmek, sonra zaten bakım verebilir hale gelirsin yeterince iyi olsak yeter, belki de karttan kitaptan cok seninle takılmaya ihtiyacı vardır.
Rica ederim, her zaman
Bence lidya cok guzel soylemiş. Ben ek olarak en buyuk sut cogaltıcı bebektir hatırlatması yapmak istiyorum. Arz taleple sut uretiyor göğüsler bebeğin emmesi ve sağım bunu tetikliyor unjtmayalım. Ben hep o emerken yeni sütler üretiliyor gibi düşünüyorum. Yine de milkin tablet vardı baya tanıtıldı bak istersennona da. Ama asıl uyku, emzirme, su diye biliyorum ben.

Kızlar bir kaç soru sorcam size
Birincisi; kızım uykuda aşırı ses çıkarıyor genelde ıkınma sesi. Sonra duruyor tekrar çıkarıyor değişik böğürme gibi diyebilirim. Kusma vs yok sadece ses çıkarıyor ama uykuya devam ediyor. Sizinkiler miskin miskin uyuyor mu yoksa böyle ses çıkarıyor mu ?
İkincisi bıngıldak kontrolü nasıl yapılıyor hiç aklıma gelmedi yapmak, sorun olduğu nasıl anlaşılıyor?
Üçüncüsü lütfen bana bebeklerin en kolay tuttuğu ve sevdiği emzik tavsiyesi verin. Aventin ve denemek için ucuza aldığım bambino diye bir markanın emzigini ağzına alır almaz oguruyor. Fotoları bırakıyorum aşağı
Düşünün banyodan çıkınca hüngür hüngür ağlıyor emzik olsa hemen verir sustururum ama çıplak haliylr üstüne battaniye serip emzirmek zorunda kalıyorum sürekli bu anlarda. Ya da gece uyanıyor daha yeni emmiş olmasına rağmen, öyle piş piş vs benim bebeğe etki etmiyor ben de meme veriyorum emzik niyetine öyle uyutuyorum yine, emzik olsa veririm dalar belki yine uykuya. Yani bütün olanlardan sonra emzik tutmasını çok istiyorum bebeğimin artık
.

Eklentiler

• IMG_20231020_121608.webp
    21,5 KB · Görüntüleme: 34
  • Screenshot_2023-10-20-12-15-44-890_com.android.chrome.webp
    32,1 KB · Görüntüleme: 40
Canim vicdan azabı çekeceğin hiç bişi yok, bizi hep bebeğiyle 7/24 etkinlik yapıyormuş gibi gösteren influencerler bu hale getirdi bence
Şuan bebeğinin en huzurlu olduğu en mutlu olduğu yer senin kolların ve en güzel etkinlik o kolların arasında huzur bulan bebeğinle bol bol konuşmak. Bir eğitimde dinlemiştim. İlk 3 ay bebeğin en güzel etkinliği kendi bedenini tanımak ve annesi demişti eğitimci. Yani ilk üç ay kendi bedenini tanımakla meşgul zaten, hiç bir şey vermesek bile eliyle ayağına falan dokundursak bile yetiyor minnoslara. Algıları açıldıkça da emin ol yaratıcılığımizi konusturururuz

Yok akşam 8 gibi gece uykusuna geçiyor sabah 6.30 - 7.30 aradı uyanıyor ama uyurken çok ses çıkarıyor kafasını döndürüyor. Sanırım gazdan yapıyor bazen. Sizinki akşam kaçta uyuyır? Oyun halısına demek ki biraz zamanı var. Genel olarak keyif almıyorlar sanırım şu ara karın üstü zamana alıştı artık karnıma koyuyorum, dizimde duruyor, yastıkla falan derken yapmaya çalışıyoruz. İnstamomlara bakınca günlük rutinlerini paylaşıyorlar, yaptıkları etkinlikleri falan diyorum ben bir şey yapmıyorum ama aşağı yukarı aynı herhalde hepimizin yine de fikir alayım dedim.

Tam ben de yazdığını okumadan diklorona aynısını yazmıştım. Gece bazen o kadar çok mızıldanıyor ki uyurken sürekli ses çıkarma halinde ben gaza bağlıyorum ama bilmiyorum. Çok huzursuz uyuyor sürekli onu kontrol ediyorum.

Emzik soothie olmamasına şaşırdım. Bizimki de öyle aman aman emzik sevmiyor. Biraz zorla ağzına tıkıyorum.emziği ağzına koyarken yanaklarına emmesi için yardım etmiştim birkaç kere öyle alıyor. Deneyebilirsin. İki yanağını hafifçe sıkıp ağzında memeyi hissettirecek kadar. Bizimki uykuya dalarken atıyor ağzından çok memnun oluyorum. İşimizi görecek kadar kullanıyor. Öneri olarak da bibs olabilir. Anne memesine çok benziyor hem ağız yapısını bozmuyor diyorlar.

Evet insanın kendine yarar sağlayacağı düşünce biçimi bu öbür türlüsünün ne bebeğime ne bana faydası var. Bu bakış açısını duymak çok iyi geldi. Teşekkür ederim esdia slingle birkaç kere denedim sıkılmış gibi hissetti ama eve gidince tekrar alıştırmaya çalışacağım. Biraz dışarı çıkarsa alışır bence

Evet asıl temel ihtiyacı anne sevgisi onu verebilsek gerisi her türlü zamanla halledilir. Ben kendimce biraz araştırmaya girince bir sürü etkinlikle karşılaştım bir kötü oldum. Teşekkür ederim hepinize

Canım damlalar bence 10 gün sonra etki gösteriyor, biz de sab simplex ve Bio Gaia kullanıyoruz 2 haftadır. Son birkaç gündür rahatladı.
Ay bunu duyduğuma çok sevindim. Önce biogaia vermişti onu kullandık ama işe yaramamıştı. Şimdi sab simplex ve forbiome minies probiyotik kullanıyoruz. Umarım etki eder. Gazdan dolayı özellikleri gündüzleri uyku uyuyamıyor kızım.

Sizinde çok yoğun muydu gaz probleminiz?

Evet İstanbul'dayım Pendik medipol'e götürüyorum

Başını bu aralar çok okşuyorum hoşuna gidiyor o sırada dikkatimi çekti 1 haftaya 2. ay kontrolünde sorup öğrenicem artık

Doğru kesinlikle değisiyor aptamil çok verince gazlandık biz inşallah senin bebişine güzel gelir

Pişik kremini oraya kadar sürmüyorum ama kayıyor mu içeriye bez sebebiyle bilmiyorum ki belkide odur acaba akıntı felan mı oluyor kız bebeklerde ne yapmak lazım merak ettim

Teşekkür ederim canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…