2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Ya son paragrafa katılıyorum, sabah çok gülümsüyor kahkaha atıyor bebeğim.
Şey bir de uyku tulumundan çıkarıyorum sıcacık oluyor, o kalın sıkı saran tulumdan çıktıktan sonra yarım saat geriniyor resmen kaslarını açıyor o haline bitiyorum, bir de daha şiş oluyor gözü burnu yicem onu

Her seferinde sürüyorum pişik kremi valla bilmiyorum o kadar fiyat farkı var ki. Direk feçiş olmaısn diye evologic aldım birde hadi sleepynin de pahalısı olsun fiye yok
Bebisin poposunu yakan bir kaka var o halde, molfix dene bir de herkes cok ovuyor, goon var o da pisik konusunda sorun yasatmadi bana.
Canım çok teşekkür ederim, sayende baya aydınlandım Allah razı olsun.

Direkt üniversite hastanesinde çocuk gastroentolojiye randevu aldım. Onlar bakarlar herhalde değil mi sizdede teşhisi onlar koymuş
Bizde cocuk gastroenterelojisi cozdu sorunu, umarim sizde de basitce cozulecek birsey vardir.

Hatta sana bir ekleme, bebeginin pediatristini de uniden bulabilirsin, proflar bebek takibi yapiyorlar oldukca uygun fiyata.
Teşekkür ederim.
Evet kaka yaparken görüyorum baya baya köpüklü
Gaz cikartiyor canim buyuk ihtimalle, ama doktora mutlaka sor bunu bence. Alerji kendini kakada gosteriyor genelde.
Peki yoğurt ve sütlü tatlıları attın mı
Tatlilari attim da yogurtlara kiyamadim, iyi ki atmamisim ahsjsj
Bebek memeyi tuttugu surece sutun yeniden cogalabilir. Sut konusunda bilincalti cok etkili, asla azaldigini dusunme, kendini cok sutun olduguna inandir. Sabah kimdi hatirlamiyorum bir uye yazmisti, o da bi egitimde dinlemis galiba sutunun bolluktan memenden aktigini dusunecekmissin.

Katiliyorum buna, ayrica bira mayali alkolsuz icecekler var cok guzel sut cogaltiyor. Visne suyu, sutlac, yukarda biri yazdi kuru borulce. Bol bol su tuketmekse en onemlisi...

Basarirsin, kendini inandir sadece.

Sagim yapmak gercekten ise yaradi cok tesekkurler

Kızlar güncelleme geldi bebeğime.
13 gündür mama vermiyorum, sadece anne sütü alıyor ve sadece bir kere sagdigim için ve onu da henüz kullanmadığım için biberon vermemistim hiç.
Bugün yolculuk var, sagdigim sütü de vereyim dedim ve her zaman kullandigi biberonla sütu vermek istedim, biberonu da kabul etmedi
Başka biberonla denedim asla biberon kabul etmiyor ağlıyor çığlık cigliga. Meme verince hemen kapiyor. Emzik yok, biberon yok, Allah korusun ben emziremesem ilaç kullansam falan bu bebek nasıl beslenecek onu düşünüyorum şuan

Bende cok merak ediyorum nasil gidecek?

Hiç mi gelmiyor 5 10 cc bile

Canım sen yinede kötü düşünme de ben kaşık biberonla veriyorum baştan beri çok korktum normal biberon kullanmaya, enjektörle veriyorduk başta ama mama miktarı arttığı için kaşık biberon almıştım onunla veriyorum

O zaman uykusunu alıyor demek ki ne güzel pozitif başlıyorsunuz güneçocuktan ziyade erken kalkınca ben mutsuz oluyorum
Sabahın köründe kalkıyoruz evet ama onunls ilgilenmekten hoşnut oluyorum bence beni sabahın köründe uyandırdığı için başka bi tatlı oluyor yoksa her gün her gün kaldıramayabilirdim

Sagim yapmak gercekten ise yaradi cok tesekkurler
Bir bebişe yardimci olabildiysem, bir anneyi mutlu edebildiysem ne mutlu bana, cok sevindim, afiyet olsun kuzuma
Aha ayni benim buyuk kiz, alistirma biberonunu bile kullandiramamistim. Hasta olursaniz tek care kasik biberon ya da siringa...
Bende cok merak ediyorum nasil gidecek?

14 ay sonranizdan bildiriyorum, ilk likir likir haller gidiyor ama o alt gobek... ahh o alt gobek... sikilastirici, korse vs olmadan gecmez... bir de spor.

Kızlar sizinde bebeleriniz her emzirmede uyuyor mu ? Benimki istisnasız her emzirmede 5 taş çatlasın 7 8 dk sonra uyuyor , uyuduğu gibi de emmesi zayıflıyor memede uyandıramıyorum , merak ediyorum her bebek böyle mi

Uykusunu alsa da almasa da durum aynı

Her emzirmede mayışıyor, ben arada hep dürtüyorum. Emzirme bitiminde uyuyakalıyor gazını çıkartırken uyanıyor

Kızlar kalça ultrasonunun tam olarak ne zaman çekilmesi gerekiyor?
İnternette 1 ile 3 ay arasında yapılmalı diye okudum. Çektiren var mı aranızda?
2 aylıkken randevu aldık, 50 günü geçmesi gerektiği söylendi bize

Çektirenlere benimde sorum var; nasıl çekiliyor? Bebiş ağlıyor mu huzursuzlanıyor mu?

Kızlar kalça ultrasonunun tam olarak ne zaman çekilmesi gerekiyor?
İnternette 1 ile 3 ay arasında yapılmalı diye okudum. Çektiren var mı aranızda?

Ilk kizim tam 3 aylikken cekildi, ceken hastane hacettepe oyle onerdi.

Ikinci kizim tam 2 aylikken (bugun) cekildi, dogurdugum hastane 2 aylik olarak onerdi.

Biri 2021 digeri 2023 dogumlu.

Benden size bir soru doktorlarinizla konustunuz mu ne onerdiler?

Konu menenjit asilari;

Buyuk kizim
12.ayda tek doz nimenrix
13-15 ayda da bexsero (toplam 2 doz) simdi 2 ay sonra (26.ay) hatirlatma dozu vurulacak mi bunu hatırlamıyorum. Yakinda doktoruna gidecek olan varsa bir danisabilir mi?

Kizimin asilamasi bu sekildeydi.

Simdi bu asilarin arasinda hep 2 ay olmasini oneriyorlar, rutin asilarla arasinda da en az 15 gun olmasi gerekiyor, malum ilk 1 yas surecinde cok sayida asilama mevcut.

Simdi bu durumda ilk 1 yasi rutin asilara ayirip 12 ay sonrasi asilama yaptirmak mi mantikli sizce yoksa 1 yas icine sigdirmak mi? Menenjit asilarini 1 yas icinde yaptirinca toplam 6 doz yapiliyor. 2-4-6-8--10-12aylar menenjit asilari oluyor, ee 2-4-6-9-12. Aylarda rutin asilar da var.

Doktorlariniz ne onerdi bir yaziverin fikire ihtiyacım var...

Kızlar bizim bebiş kakasını yapamıyor. Baya kötü durumda, öneriniz olur mu? Bu gece acile gideceğiz en kötü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…