Molfix'in hangisi? Hiç bilmiyom çeşidi var mıBizde de aynısı oldu canım molfixte deniyim dedim çok memnun kaldım, molfixle devam edeceğim kalitesi sleepyden çok iyi bariz belli ediyor ve bence primaya yakın
Canım bunlar genel geçer şeyler hepsi sende de gaz yapacak diye bişey yok, dikkat etmene rağmen hala gazlıysa sebebi sadece senin yediklerin değil bence normal yemene devam et ve gözlemle gazı çok olduğu gün yediğin şeyleri ele , yoksa açlıktan sütün kesilecek bu defa ve her yemeğine kimyon kullan harika gaz çıkartıyorKızlar Allah aşkına ne yiyebiliyorsunuz?
Doktorum süt ve süt ürünlerini bir süre kullanma dedi kızımdaki gaz probleminden dolayı. Haliyle hazır paketli gıdalar elendi.
Baklagillerin çoğu gaz yapıyor, nohut barbunya, kuru fasülye, mercimek gibi.
Sebzelerde araştırdığım kadarıyla patlıcan, domates, kabak, kereviz, brokoli, taze fasülye, karnıbahar, lahana hepsi gaz yapıyormuş.
Çiğ soğan sarımsak da keza öyle.
Meyve desem, mandalina portakal limon üzün kavun karpuz nar daha aklıma gelmeyen birçok meyve gaz yapıyormuş.
Şarküteri ürünlerini normaldede pek sevmem tüketmem ama onlarda gaz yapıyor.
Acılı ve baharatlı tüketmek de gaz yapıyor.
Gazlı ve asitli içecekler tüketmiyorum zaten.kuru incir kuru kayısı kuru üzüm gibi şeylerde içindeki yüksek şeker oranından dolayı gaz yapıyormuş.
Kuruyemiş yiyordum ama fındık fıstık da gaz yapıyormuş.
Ben ne yiyeceğimi artık şaşırdım, kafayı yemek üzereyim. Sadece çorba ve komposto tüketiyorum. Ona rağmen kızım hala gazlı. Bana nolur fikir verin, çok çaresizim.
Geçmiş olsun inşallah geçerEvet süt alerjisi varsa diye kes dedi ama kesin bir durum yok. Sizde nasıl kesinleşmişti süt alerjisi olması? Bizde kanlı kaka vs de yok. Sadece doğduğu günden beri gazlı, doktorda bu kadar erken başlaması süt alerjisi olabilir demişti.
Geceleri daha iyiyiz canım, gündüzleri çok huysuz kıvranıyor gazdan, doğru düzgün uyuyamıyor bile
Canım pişik için hametan kullanmanı tavsiye ederim 2 günde geçirdi oğlumun pişiğiniEn güzeli öyle olmak.
Ben de sleepy natural kullanıyorum ama pişiği geçmiyor.ıslak mendili suyla yıkayıp kullanmaya başladım yine kızarık poposu.bezleri bitince baby turco denicem
Süt ürünlerini alerji olabilir diye mi kullanma dedi? İnşallah değildir benim kız yüzünden 8 aya kadar süt ürünleri yemedim çikolataya peynire hasret kalmıştımgaz içinse kuru bakla ve kola dışında kasma bu kadar.her sebzeden yemek lazım.şimdi kv taze fasulye yaptı içine sarımsak bol kat dedim.sarımsak gazı alır diyorlar.her şeyden yiyorum gazı var hatta gece gazdan ıkınıyo ama bağırsakları böyle böyle zamanla gelişecek.2 3 ay gaz illaki olur.sabaha kadar uyumuyorsa tabi dikkat ama huysuzluk yoksa dert etme hareketlendikçe kendi çıkaracak
Teşekkür ederim.Biz de ogurme yok, acaba agzi uzun geliyor olabilir mi emziklerinizin?
Cokmedigi surece birsey yok, cokuk olunca nerdeyse yarim cm icerde oluyor.
Kaka yaptigi anda mi gordun kopuklu gibi?
genital bolgede iki dudağın arasını cok nazikce temizliyorum ben, herkesin uyarisina ragmen. O beyazliklarda pisik kremi, bolgenin sicakligiyla eriyor o yuzden o bolgelere giriyor, normal.
Ben şok. Hemen deneyecegim. 1 kez batirmam yeterli degil mi?
ya ben... goruyorum hastanede bebe agzinda emzik sakince duruyor, markette sakin, avm'dw muhtesem... neden cunku sakinleştiricisi agzinda. Ben napiyorum?
bi ona bakiyorum bi oburune, sakinlessinler diye. Oyuncak oldum.
Buyuk weebaby sevdi diye bunda da denedim, bu hic sevmedi.
nuk, mamajoo, avent hepsini denedim yok bu almiyor.
Ne guzelbende hayal ediyorum, boyle agzina emzigi almis uzerimdeki baski dolu aglamalari bitmiş falan ajsjsj...
Pisik kremini her seferinde suruyorsun değil mi?
Premium care'le nasil bas edeceksiniz simdi 1-2-3 nolar ucuz oluyor ama bunun 4-5-6-7 numaralarda fiyatlar ucuyor, simdiden alistirmazsan ugrasirsin benden soylemesi.
Kayınvalidem hamezinc almış evde 2 paket oldu.bu da geçiriyor ama sonra tekrar oluyor poposu pişikten kurtulamadı.bez değişimi de işe yaramazsa dediğinden alayım canımCanım pişik için hametan kullanmanı tavsiye ederim 2 günde geçirdi oğlumun pişiğini
Mavi olan direk, hatta 40 lı paket aldım deneme amaçlı memnun kaldım sadece bedeni küçük geliyor gibi bi dhakine 2 numara sipariş vereceğim ki o da 3-6 kilo içinMolfi
Molfix'in hangisi? Hiç bilmiyom çeşidi var mı
Molfix pure and soft serisi çok kaliteli canım, en başından beri onu kullanıyorum yumuşacık asla sızdırma ve pişik durumu olmadıHiç pişik olmamışyı bu güne kadar.. molfixte deneyeyim diyecem de olmazsa napçam ben bu bezleri
Sleppy kullanıyordun sanırım bizde de pişik yaptı, kaka yaptığı gibi değişmek lazım da bazen geç farkediyoruz, bu arada kullandiğın kremde iyi ona rağmen geçmiyorsa bezden ya da ıslak mendildendirKayınvalidem hamezinc almış evde 2 paket oldu.bu da geçiriyor ama sonra tekrar oluyor poposu pişikten kurtulamadı.bez değişimi de işe yaramazsa dediğinden alayım canım
5 ten sonra napıyosunuz canım zor olmuyor mu? Ben 8-9 da yatınca 4 saat sonra kaldırıyorum.9 da başlıyor ağır uykusu bazen 8 de o arada hep bende uyurum sonra uyanır beslenme alt temizliği vs 1 2 saat uyanık kalır sonra hopp yatak odasına geçeriz 5 e kadar uyur,
Uyurken nadir ses çıkarır gazı olabilir bence seninkinin, benimkinin gazı olunca direk ağlayarak uyanıyor çünkü
Ya hiç bakma instamomlara bebeğini kimseyle kıyaslama, önerilerden yola çıkarak çoğu şeyi yaptım ben ama cidden gereksiz ve abartılı şeylerde olabiliyor , erkek bebek çabuk büyüyor yenidoğan kıyafeti almayın küçük oluyor çok çabuk büyüyorlar bez 1 numara hemen küçülüyor vs dediler bende uydum 2 aydır 4 5 takımı yıkaya yıkaya giydiriyorum çoçuğa hep büyük aldım kıyafetleridevir popüler kültürün kölesi olma devri ama vallahi artık kanmıyorum ben, her bebek kendine özel ki bahsettiğim şeyleri her gün yapamıyorum bile instamomlar da yapmıyordur emin ol arkadaşın dediği gibi bebeğimizi kucağımıza alıp öpüp koklamak sohbet etmek bile ona çok şey katıyordur ve yetiyordur emin ol , ben ilk tummy time yaptığımda eşim kızdı dedi bu neee biz bunları mı yaptık sanki gayette iyiyiz hiçbir şeyden geri kalmadık gelişimimizde bişey olmadı ki haklı şimdi o yokken yapıyorım kıyamıyor zorlanıyor diyor asdghj
Evet sleepy.dediğin gibi hemen değişilmiyor bazen geç fark ediyorum ondan da olabilir.evet bu kremden baya fayda görmüştüm ama günde 3 kereden fazla kullanılmıyor diye biliyorum bünye alışınca işe yaramıyor.molfix ya da baby turco denicem. büyüğüne baby turco kullanıyorum memnunumSleppy kullanıyordun sanırım bizde de pişik yaptı, kaka yaptığı gibi değişmek lazım da bazen geç farkediyoruz, bu arada kullandiğın kremde iyi ona rağmen geçmiyorsa bezden ya da ıslak mendildendir
Peki yoğurt ve sütlü tatlıları attın mıDun yazmistim bilgilendirme notumu da ekleyeyim.
Rotavirus hakkinda;
Çig sutten gecme ihtimali varmis ama cok dusukmus, kaynatma sebebiyle virusun olmus ölme ihtimali yuksekmis. Asil yiyecek bulaşı, meyveler uzerinden oluyormus, soguk suyla yikanmaktan oturu.
5 ten sonrası oğlumun vicdanına kalmış5 ten sonra napıyosunuz canım zor olmuyor mu? Ben 8-9 da yatınca 4 saat sonra kaldırıyorum.Öyle öyle 7.30 buluyoruz. Ben yanında olursam emip uyuyor sonrasında da.
Kesinlikle bazı şeyleri çok abartmamak kendi ailemiz ve çocuğumuz özelinde yapmak gerekiyor. Fikir almak önemli ama kıyasa girmek doğru değil haklısın canımbabannem biz tarlada çalışırken çocuğun ağzına tülbentle lokum koyardık öyle büyürdü diyor benim çok pimpiriklendiğimi görünce
Ayy canım sağolTesekkur ederim. Ya evdeyken temizlikti, yemekti oydu buydu bittikten sonra vaktim kaldiysa, uykum da yoksa geliyorum buraya. Calismayi biraktigimdan beri kendimi ise yaramaz hissediyordum. Bana iyi geliyorsunuz.
O seslerden neden rahatsiz oldun ki? Mutlu sesler degil miydi? Benim kizlar da emerrken cok himmmlardi ama ben severim o sesleri, "oo cok lezzetli meme" diyorlar bence :) tabi sesler mutluysa.
Canim tabiki istedigi kadar emzireceksin ama sutun fazlaysa sulu kismi coksa bebegine gereksiz yukleme yapiyorsundur. Ilk 3-4 dklik kismi sağabiliyorsan sağ bebegini oyle emzir, sutunun faydali ve daha tok tutan kismini emsin.
Canim sütünün azaldigini doktor mu soyledi, senin kendi dusuncen mi? Neden boyle dusundun bi anlatir misin, yanlis giden birsey varsa duzeltmeye calisalim?
Ayrica su kv kp meseleleei yuzunden karisinin uzulmesine ses edemeyen adamlari da dövesim geliyor. Sen onlari bosver, tak kulakligini gec odana duymazdan gel, hickimse miniginden ve senden kiymetli degil, sana sikica sariliyorum.
Rezene dut suyu da içiyorum kimyon çayını deneyeyim nasıl yapıyorsunuz Amin İnşaAllah uykusuzluktan da oluyo benceBestlak ile birlikte rezene+kimyon çayı öneririm umarım tekrar düzene girer sütün, sütüm azaldı düşünceside etkiler
Kuru börülce nereden bulabilirim daha önce hiç almadımBaşka bir arkadaşa daha yazdım. Kuru borulceyi haşlayıp salatasını yapın, bana en çok etki eden o oldu tavsiye üzerine. Bir gün suda bekletip iyice haşlayıp gazi azaltmak için. Bana biraz hurafe geliyordu besinlerle sütun arttığı gerçeği. Ama bestlak etki etmedi bu etki etti inanın. Kızlar deneyin
O zaman uykusunu alıyor demek ki ne güzel pozitif başlıyorsunuz güne5 ten sonrası oğlumun vicdanına kalmışçok kıpır kıpır oluyor kendi kendine mırıldanıyor gülüyor bende kayda alıyorum onu, bazen yerine koyuyorum kendi kendie uyuyor ama genelde uslu dursada ilgi istiyor, ne kadar az uyursa uyusun o saatte gene uyanıyor, eşimde diyor ki siz napıyosunuz o saatte dedim canım bi dahakine seni de uyandırayım birlikte sohbet ederiz
Bu arada sabah uyanınca aşırı tatlı olmuyor mu bebelerinizen çok o saatlerdeki haline eriyorum bitiyorum kendini aşırı sevdiriyor sevilmekten öpülmekten çok zevk alıyor sıpa
File ve migrosta var sanırım canım eşim fileden aldığını söylediKuru börülce nereden bulabilirim daha önce hiç almadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?