- 28 Aralık 2022
- 1.422
- 3.343
- 53
1 yaşa kadar kapanıyor bazı bebeklerde biraz uzuyor süre diye biliyorumBenimkinin bıngıldak açıklığı da baya belli sanki hiç kapanmıyor gibi ne zaman kapanır bilmiyorum dvit 3 veriyorum doktor olmazsa diğer ay 6 ya çıkarırız dedi
Instamomlar işi gereği oyun üretip içerik sunuyolar her gün öyle olduklarına inanma hiçÇok güzel yazmışsın teşekkür ederim. Ben zeka kartlarını alıyorum anlatmaya çalışıyorum. Renk, desen onu çağrıştıran şeyleri anlatıyorum. Bolca kelime duysun diye sanırım sıkıyorumo yüzden biraz az yapıyoruz. Uyandığı zaman çok stres oluyorum ya avutamazsam ağlarsa diye önce bu duyguyu aşıp zamanın keyfini çıkarmam gerek kendim de psikolojik danışmanım ama teoride kalıyor bazı şeyler
Evet çıkarıyo ama genelde bu seslerin sonunda ya kusuyo yada gazı oluyo anladım ki rahatsızsa yapıyo bunuKızlar bir kaç soru sorcam size
Birincisi; kızım uykuda aşırı ses çıkarıyor genelde ıkınma sesi. Sonra duruyor tekrar çıkarıyor değişik böğürme gibi diyebilirim. Kusma vs yok sadece ses çıkarıyor ama uykuya devam ediyor. Sizinkiler miskin miskin uyuyor mu yoksa böyle ses çıkarıyor mu ?
İkincisi bıngıldak kontrolü nasıl yapılıyor hiç aklıma gelmedi yapmak, sorun olduğu nasıl anlaşılıyor?
Üçüncüsü lütfen bana bebeklerin en kolay tuttuğu ve sevdiği emzik tavsiyesi verin. Aventin ve denemek için ucuza aldığım bambino diye bir markanın emzigini ağzına alır almaz oguruyor. Fotoları bırakıyorum aşağı
Düşünün banyodan çıkınca hüngür hüngür ağlıyor emzik olsa hemen verir sustururum ama çıplak haliylr üstüne battaniye serip emzirmek zorunda kalıyorum sürekli bu anlarda. Ya da gece uyanıyor daha yeni emmiş olmasına rağmen, öyle piş piş vs benim bebeğe etki etmiyor ben de meme veriyorum emzik niyetine öyle uyutuyorum yine, emzik olsa veririm dalar belki yine uykuya. Yani bütün olanlardan sonra emzik tutmasını çok istiyorum bebeğimin artık
.
İstedikçe veriyorum ama istemeyip evde zaman geçirdiğimiz konuştuğumuZ zamanlarda var uyanık olduğu sürece emmiyor tabi. Qma uyandığında ve uyuyacağı zaman memede. Zaten kendi bırakıyor memeyi ağzından gülüyor filan ama işte gaz ve dışkı doluymuş çocukCanım bunu konuşmuştuk senle sanırım, benim doktorum da kesinlikle en az 2 saat ara koy emmeye demişti. Sen sürekli veriyordun sanırım. Ben memenin sağlıklı bir şekilde dolabilmesi için hem de bebeğin bir off dönemi olup emdigini sindirmesi için bu süreyi istiyorlar
Ben de bebeği sürekli besliyordum
doktor kızmıştı. Bu bebekte gazdan çok verdiklerini sindirememe sancısı var diye..
Bende dünden beri emzik verdim diye vicdan azabı çekiyorum+1
Kıskanıyorum cuk cuk emzik emen bebelerin analarını ya
Canım emzik bebekten bebeğe göre değişir ama ben mamajo marka almıştım 2.gun verdik hemen aldı çok işimi görüyor bazen eli ile destekliyor bırakmıyor.ihtiyac duymuyor ise almiyorKızlar bir kaç soru sorcam size
Birincisi; kızım uykuda aşırı ses çıkarıyor genelde ıkınma sesi. Sonra duruyor tekrar çıkarıyor değişik böğürme gibi diyebilirim. Kusma vs yok sadece ses çıkarıyor ama uykuya devam ediyor. Sizinkiler miskin miskin uyuyor mu yoksa böyle ses çıkarıyor mu ?
İkincisi bıngıldak kontrolü nasıl yapılıyor hiç aklıma gelmedi yapmak, sorun olduğu nasıl anlaşılıyor?
Üçüncüsü lütfen bana bebeklerin en kolay tuttuğu ve sevdiği emzik tavsiyesi verin. Aventin ve denemek için ucuza aldığım bambino diye bir markanın emzigini ağzına alır almaz oguruyor. Fotoları bırakıyorum aşağı
Düşünün banyodan çıkınca hüngür hüngür ağlıyor emzik olsa hemen verir sustururum ama çıplak haliylr üstüne battaniye serip emzirmek zorunda kalıyorum sürekli bu anlarda. Ya da gece uyanıyor daha yeni emmiş olmasına rağmen, öyle piş piş vs benim bebeğe etki etmiyor ben de meme veriyorum emzik niyetine öyle uyutuyorum yine, emzik olsa veririm dalar belki yine uykuya. Yani bütün olanlardan sonra emzik tutmasını çok istiyorum bebeğimin artık
.
İlk soruna cevap vereyim canım, benim kızımda uyurken mızmızlanıyor sürekli mırıldanıyor. Iııh ıııh tarzı sesler bunlar ama ıkınma gibi de değil. Doktora sorduğumda gazdan yapıyordur dedi. Gazı olmadan uyuduğunda gerçekten bu sesleri daha az çıkarıyor yada hiç çıkarmıyor.Kızlar bir kaç soru sorcam size
.
BarbunyaBEnimde sütüm az.mama takviyesi yapıyorum sürekli. dün akşam avuç içi kadar barbunya koydum pilavlın üstüne gece kalktığımda sütüm dolmuştu çok şaşırdım.sütü az olanlar bi denesin inşallah sizde faydasını görürsünüz.börülceyide deneyeceğim
Biz de ogurme yok, acaba agzi uzun geliyor olabilir mi emziklerinizin?Benimki de almadı ağzına verince öğürüp midesini bulandırıyor
Cokmedigi surece birsey yok, cokuk olunca nerdeyse yarim cm icerde oluyor.Benim aklıma takılan bazı şeyler var internete bakınca sinirimi bozdu
Bıngıldak kontrolü yapıyorum son günlerde bazen normal bazen hafif inmiş oluyor ama çökük değil sebebi nedir?
Aptamil gaz yapınca kestim ve akşamları aç kaldığını düşünürsem sma veriyorum. Kakası turuncu pütürlüden yeşil köpüklüye döndü anlamı ne bunun gazla mı çıkartıyor? Bir de artık kaka yaparken kızımın ıkınarak çıkarttığını görüyorum
Bebeğimin genital bölge temizliğine dikkat ediyorum ama iç taraftaki beyazlıklar nedir? Sürekli temizlemekte sakınca var mı?
Ben şok. Hemen deneyecegim. 1 kez batirmam yeterli degil mi?İlkin şekerli suya batırıp vermiştiko gün bugündür tutuyor
ya ben... goruyorum hastanede bebe agzinda emzik sakince duruyor, markette sakin, avm'dw muhtesem... neden cunku sakinleştiricisi agzinda. Ben napiyorum?+1
Kıskanıyorum cuk cuk emzik emen bebelerin analarını ya
Buyuk weebaby sevdi diye bunda da denedim, bu hic sevmedi.Eskiler bala batırıyomus yabence tamamen huy ve karakter ya. Buyuk kızının wee baby aldığını soylemiştin, kesin denemişsindir ama belki sevdiği bri emzik bulursun alır.
Farklı emzikleri denedin mi? Benim kızım damaklı silikonlu emzikte cok zorlanıyor, sonra alıyor ama epey öğürüyor beceremiyor falan. Ama kauçuk kiraz uçlu yani damaksız yuvarlak bi emziği var onu seviyor baya.
Ne guzelCanım emzik bebekten bebeğe göre değişir ama ben mamajo marka almıştım 2.gun verdik hemen aldı çok işimi görüyor bazen eli ile destekliyor bırakmıyor.ihtiyac duymuyor ise almiyor
Pisik kremini her seferinde suruyorsun değil mi?Ben prima premium care kullanıyordum kızlar. 3 4 gündür sleepy ecologic taktık hemen Pişik olduyine primaya dönüyoruz mecbur
Teşekkür ederim kuzum, oyy gazları uykuda bile rahat bırakmıyor kuzularimizi yaİlk soruna cevap vereyim canım, benim kızımda uyurken mızmızlanıyor sürekli mırıldanıyor. Iııh ıııh tarzı sesler bunlar ama ıkınma gibi de değil. Doktora sorduğumda gazdan yapıyordur dedi. Gazı olmadan uyuduğunda gerçekten bu sesleri daha az çıkarıyor yada hiç çıkarmıyor.
Bıngıldak kontrolüyle ilgili hiç fikrim yok maalesef.
Emziği 2 gündür deniyoruz, bazen öğürüyor atıyor ağzından bazen iştahla alıyor. Avent ultra air almıştım ben onu kullanıyoruz.
Canım ben açıkçası bebeğim biogaiaya ve relactaza rağmen gaz sancısı devam ettiği için sadece kuru fasulye, nohut, mercimek ve lahana yemiyorum. Onun dışında her şeyi yiyorum. Hatta canım isteyince kola da içiyorum. Benim zevkle yemek yemem mutlulugumu etkiliyor, o yüzden kismiyorum çokKızlar Allah aşkına ne yiyebiliyorsunuz?
Doktorum süt ve süt ürünlerini bir süre kullanma dedi kızımdaki gaz probleminden dolayı. Haliyle hazır paketli gıdalar elendi.
Baklagillerin çoğu gaz yapıyor, nohut barbunya, kuru fasülye, mercimek gibi.
Sebzelerde araştırdığım kadarıyla patlıcan, domates, kabak, kereviz, brokoli, taze fasülye, karnıbahar, lahana hepsi gaz yapıyormuş.
Çiğ soğan sarımsak da keza öyle.
Meyve desem, mandalina portakal limon üzün kavun karpuz nar daha aklıma gelmeyen birçok meyve gaz yapıyormuş.
Şarküteri ürünlerini normaldede pek sevmem tüketmem ama onlarda gaz yapıyor.
Acılı ve baharatlı tüketmek de gaz yapıyor.
Gazlı ve asitli içecekler tüketmiyorum zaten.kuru incir kuru kayısı kuru üzüm gibi şeylerde içindeki yüksek şeker oranından dolayı gaz yapıyormuş.
Kuruyemiş yiyordum ama fındık fıstık da gaz yapıyormuş.
Ben ne yiyeceğimi artık şaşırdım, kafayı yemek üzereyim. Sadece çorba ve komposto tüketiyorum. Ona rağmen kızım hala gazlı. Bana nolur fikir verin, çok çaresizim.
Valla bizde biogaia işe yaramadı diye, sab simplex damla ve forbiome minies probiyotik kullanmaya başladık. Ben nerdeyse hiçbişey yemediğim halde hala gazlı. Sanırım bu böyle devam edecek dediğin gibi, ne yapsak faydası yok.Canım ben açıkçası bebeğim biogaiaya ve relactaza rağmen gaz sancısı devam ettiği için sadece kuru fasulye, nohut, mercimek ve lahana yemiyorum. Onun dışında her şeyi yiyorum. Hatta canım isteyince kola da içiyorum. Benim zevkle yemek yemem mutlulugumu etkiliyor, o yüzden kismiyorum çok
Benim doktorum şunu söyledi: "Gaz bir hastalık değil, fizyolojik gelişimin sağlıklı bir parçası, o yüzden ne kadar az müdahale o kadar iyi, tamamen yok olmaz sadece bir tık azalır" Sadece normal zamanda her insanda gaz yapabilen fasulyeyi vs tüketme dedi o kadar. O kadar rezenede içiyorum çorap da giyiyorum etki etmiyor, bari ben keyif alayım yaniValla bizde biogaia işe yaramadı diye, sab simplex damla ve forbiome minies probiyotik kullanmaya başladık. Ben nerdeyse hiçbişey yemediğim halde hala gazlı. Sanırım bu böyle devam edecek dediğin gibi, ne yapsak faydası yok.
gönlümce yemek yiyememek sinirlerimi alt üst etti benimde. Belki bende senin gibi yapsam daha iyi olacak. Sonuçta yesemde gaz oluyor, yemesemde...
Aynen hiçbir şeyi instagramla karıştırmamak lazım da bazen düşüyoruz bu düşünceyeInstamomlar işi gereği oyun üretip içerik sunuyolar her gün öyle olduklarına inanma hiç
Seninde işin o olsa sende her gün (kamera arkasında belkide ağlatıyolar) içerik üretme peşinde olurdun
Baya yoğundu geceleri uyuyamıyordu en son bi sabah videosunu çekip attık doktora, o direk onlara başlayın dedi. Çok acı cekiyorduAy bunu duyduğuma çok sevindim. Önce biogaia vermişti onu kullandık ama işe yaramamıştı. Şimdi sab simplex ve forbiome minies probiyotik kullanıyoruz. Umarım etki eder. Gazdan dolayı özellikleri gündüzleri uyku uyuyamıyor kızım.
Sizinde çok yoğun muydu gaz probleminiz?
Canbebe veya Molfix deneyebilirsin çoğu arkadaşımdan duydum bu sorunuBen prima premium care kullanıyordum kızlar. 3 4 gündür sleepy ecologic taktık hemen Pişik olduyine primaya dönüyoruz mecbur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?