2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kızlar normalde benim sütüm iyi son zamanlarda beslenemedim diye korktum. Emzirirken diğer göğüsten falan akardı baya akmamaya başladı. Birkaç akşam dut çayı rezene birlikte içtim. Fazlasıyla faydasını gördüm. Sürekli söyleniyor bu çaylar ama hala denemeyen varsa bir baksın çok etkili.

Dut çayı nasıl oluyor? Yaprağından mı meyvesinden mi

Ben daha öncede almak istedim bulunduğum şehirde bulamadım madem sen çok faydasını gördün kesinlikle alacağım memleketten isterim , teşekkür ederim

Kızlar selam,

5 günün üzerinde yoğun bakmda kaldığımız için BERA işitme testi istenmişti. Yaptıran ya da yaptıracak olan var mı?
Abr/bera isitme testi hepimizin bebegine yapildi. Her yenidogana yapiliyor.

Zor birsey degil, kulaga bir tane kulak tikaci kulak arkasina da probe denilen iletkenlerden takilip, bizim duymadigimiz sesler veriliyor bebise, bebisin bu seslere verdigi tepkiler (beyin tepkileri, bizim gordugumuz tepkilerden bahsetmiyoruz) olculuyor.

Yogun bakimda yatiran hastane yapar, yapmaliydi daha dogrusu.

Yapilacagi yer bulamadiysan universite hastaneleri kesinlikle yapiyor. (Hastane sayfalarina baktiginda odyoloji bolumu var mi bak, odyoloji bolumu yapiyor bu testi)

Bize de yapıldı da yoğun bakımda kalmakla ilgisinedir

Sab simplex kullan canm

Ah ben de dün aynı hissettim ama kendini söyle teselli et sen iyi olacaksın uykunu alacaksın ki bebek de iyi olsun
Canım sonra bir dalmışım uykuya, 42 günün acisi çıktı resmen, 3 kere emzirmek için uyandım sadece. Resmen bayılmışım

Haftanın en az 3 günü, en az 3 saat,.akşam 18 den sonra ağlama krizleri yasamaniz lazım kolik diyebilmeniz için.
Hepimizin bebeklerinin tüm akşam ağladığı zamanlar oluyor. Düzenli olursa o zaman kolik diyebilirsiniz, bence sadece gaz sancısı var bebeginizin

Ben 2 aldım ama bence yinede küçük. Prima 2den zaten küçük
Prima 2nin kilo aralığı 4-9 sleepy molfix 3-6 2 numarada. Ben prima 2, baby turco 3, bebeland 3, molfix 3 aldım şimdilik denemek için hepsini, primayı 2den 3e geçerken ama 3ten önce kullancam çünkü diğer markalarda 3 numara 5-9 galiba. Molfixle sleepy aynı kilo olmasına rağmen molfix sleepy'den kat kat buyuk. Uzdu beni sleepy

Sezeryan olan arkadaşlar size sorum olacak
Dikiş yerinizin sonunda yada başında şişlik var mı ? Acı yok ama duş alırken fark ettim bı ucunda şişlik var elime gelen

İnşallah öyledir gaz damlası verdi dr bakalım faydası olacakmı aspiratörün altında saat bire kadar kucagımda salladım

Kızlar merhaba, kızımda doğduğundan beri olan gaz sancısı vardı.

5. Gün biogaiaya başlamıştık, fayda etmemişti.

20. Gün doktorumuz biogaiayı kesti, forbiome minies ve sab simplex verdi. Hatta bu arada bende beslenmemden süt ve süt ürünlerini çıkardım süt alerjisi varsa diye. Maalesef tüm bunlarda hiç fayda etmedi.

Bugün yine kontrolümüz vardı, doktorumuza kızımda laktoz intoleransı olabilir mi diye sordum. ( bu konuda bilgilenmemi sağlayan Salon Kadini e minnettarım ) Mukuslu yapışkan kaka ve emerken karın gurultusu olup olmadığını sordu. Maalesef bunlar vardı. Ve bugün relaktaz damla verdi. 2 emzirmede bir, emzirmeden önce 6şar damla olarak kullanacağız. Sab simplexle beraber buna devam edeceğiz.

Ben ayrıca doktora, ön sütün içeriğindeki fazla laktoz nedeniyle sağılması ve bebeğe verilmemesi durumunu sordum. Günde 4 5 defa ön sütü sağ ve verme dedi. Öğlen ön sütü sağdım ve vermedim. Relaktazıda kullandım. Sanki daha rahat gibi geldi. Normalde gündüzleri neredeyse hiç uyumuyordu sancıdan. Şimdi öğleden beri uyuyor. Umarım sorunu çözmüşüzdür.

Ekstra olarak, sorunun tam kaynağını bulmak için kızımı salı günü tıp fakültesine çocuk gastroentolojisinde bir doçente götüreceğim. (Yine Salon Kadini arkadaşımın tecrübeleriyle )

Aranızda relaktaz kullanan ve memnun kalan var mı merak ediyorum..

Relactaz kullanıyorum tam 3 haftadır ama yararını görmedim canım
Bu arada bebeğimin kakasinda mukus falan yok ama.emerken karın gurultusu var, bu tek başına yeterli mi sizce intolerans için

Relactaz kullanıyorum tam 3 haftadır ama yararını görmedim canım
Bu arada bebeğimin kakasinda mukus falan yok ama.emerken karın gurultusu var, bu tek başına yeterli mi sizce intolerans için
Canım hiç bilmiyorum gastroentolojiye gittiğimde hepsini öğreneceğim, sanada söylerim.

Sadece relaktaz mı kullanıyorsunuz?
Gaz sancısı ne zamandan beri var?

septembrmom bu arada belki sende ön sütü sağıp bebeğine vermemeyi deneyebilirsin, günde 4 5 kez. Ben doktora sordum iyi gelebilir dedi. Bu şekilde hiç denedin mi?

Cozum olabilir umarim. Biz relaktaz degil ama laktazm kullandik yanlis bilmiyorsam muadiliydi. Baktim muadilmis.

Eczaciniza sor da birbirini ikame ediyorsa laktazm alin cunku haftada 1 sise bitireceksiniz.
Ayda 2 bin tl vermeyin 6 ay icin tuzlu bir rakam.

Bu tarz mide bagirsak duzenleyici ilaclar asagi yukari 15 gunde yanit vermeye basliyor bu arada, hemen etkin bi yanit beklemeyin diye soyluyorum.

Kızlar 1. Ayınız dolduktan sonra bebeğinizi kaç saatte bir emzirmeye devam ettiniz .uyaniksa ayrı tabi ama uyuyorsa eğer ?
Ben en son doktora 15
Günlükken gittim o zaman 2 saatten 3 saate çıkarmıştı sonra bı daha gitmedim . Her zaman 3 saatten fazla uyumuyor ama uyuduğu zamanlarda azda olsa oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…