- 29 Aralık 2020
- 4.633
- 5.238
- 108
Ayy ben yapıştırma mi dikiş mi onu bile anlamıyorum ki .zaten ilk günler aynada bile bakamadım göremedim göbekten .eşimde belli yerde siyah şeyler var diyordu bugünde son yerinde şişlik fark ettim herkeste varsa endişeye gerek yok o zaman . Sağol canımBenimkinde de var tamamini yapistirma yapip basina ya da sonuna 1 tane dikis atiyorlar o yuzden oluyor malesef
Doğduğunda yapıldı. Onu geçti. Bu testi sadece belli başlı hastaneler yapıyor her hastane yapmıyor. BERA dediler ismine belki farklı bir çeşididir bilmiyorum . Bilgilendirme için bazı formlar verdiler hastane listesi ile beraber sizle paylaşırım. Ayrıca 6. Ayda yapılması önerildi. Yeni doğan testi olsa öyle demezlerdi sanıyorumAbr/bera isitme testi hepimizin bebegine yapildi. Her yenidogana yapiliyor.
Zor birsey degil, kulaga bir tane kulak tikaci kulak arkasina da probe denilen iletkenlerden takilip, bizim duymadigimiz sesler veriliyor bebise, bebisin bu seslere verdigi tepkiler (beyin tepkileri, bizim gordugumuz tepkilerden bahsetmiyoruz) olculuyor.
Yogun bakimda yatiran hastane yapar, yapmaliydi daha dogrusu.
Yapilacagi yer bulamadiysan universite hastaneleri kesinlikle yapiyor. (Hastane sayfalarina baktiginda odyoloji bolumu var mi bak, odyoloji bolumu yapiyor bu testi)
Bugün tam 42 günlüğüz ondan olabilir belkiSadece anne sutu ile besleniyorsa, bizim doktorumuzun onerileri su sekilde;
1) masaj taslari var ya uzak dogulularin kullandigi onu isitip (tabi yakmayacak sekilde) poposunun arasina koymak
2) bebek bakim pamugunu sicak su ile islatip koymak
4) her alt degistirmede organik bir pisik kreminden popo deligine surmek hafif bastirarak (ben weleda marka kullaniyorum doktorumuz cok begenmisti)
3) havlu peceteyi kulah yapip ya da kulak copunu zeytin yaga batirip poposundan iceri biraz itmek
Bebisiniz kac gunluk bilmiyorum ama 40 -45 gunler arasi kabizlik sorunu yasanabiliyormus, gecmis olsun
Motivasyonun için teşekkür ederim şimdiden olumlamamı yapayım o zaman bnm çok sütüm var giderek daha da çoğlacak inşBebisin poposunu yakan bir kaka var o halde, molfix dene bir de herkes cok ovuyor, goon var o da pisik konusunda sorun yasatmadi bana.
Bizde cocuk gastroenterelojisi cozdu sorunu, umarim sizde de basitce cozulecek birsey vardir.
Hatta sana bir ekleme, bebeginin pediatristini de uniden bulabilirsin, proflar bebek takibi yapiyorlar oldukca uygun fiyata.
Gaz cikartiyor canim buyuk ihtimalle, ama doktora mutlaka sor bunu bence. Alerji kendini kakada gosteriyor genelde.
Tatlilari attim da yogurtlara kiyamadim, iyi ki atmamisim ahsjsj
Bebek memeyi tuttugu surece sutun yeniden cogalabilir. Sut konusunda bilincalti cok etkili, asla azaldigini dusunme, kendini cok sutun olduguna inandir. Sabah kimdi hatirlamiyorum bir uye yazmisti, o da bi egitimde dinlemis galiba sutunun bolluktan memenden aktigini dusunecekmissin.
Katiliyorum buna, ayrica bira mayali alkolsuz icecekler var cok guzel sut cogaltiyor. Visne suyu, sutlac, yukarda biri yazdi kuru borulce. Bol bol su tuketmekse en onemlisi...
Basarirsin, kendini inandir sadece.
O kadar geliyor ama doymaz ki o kadarlaHiç mi gelmiyor 5 10 cc bile
Beni de üzdü valla. Prima siparişin gelmesini 4göz bekliyorum gece elimdeki son primaları takıyorum kızarıklık hemen fark ediyor var yaPrima 2nin kilo aralığı 4-9 sleepy molfix 3-6 2 numarada. Ben prima 2, baby turco 3, bebeland 3, molfix 3 aldım şimdilik denemek için hepsini, primayı 2den 3e geçerken ama 3ten önce kullancam çünkü diğer markalarda 3 numara 5-9 galiba. Molfixle sleepy aynı kilo olmasına rağmen molfix sleepy'den kat kat buyuk. Uzdu beni sleepy
Bunu kimse bilemez canim. Onden sagim yapip on sütü atmak en iyi yontem bu konuda.Bir memede 8 dakkada arka sütü almış olur mu sizce
Bu problemleri yaşamadım kakasinda bir problem olmadıKızlar aranızda samp simplex kullananlar, kaka sayısında azalma oldu mu? Ve iştah azalması yapıyor mu onu verdiğimden beri az emiyor bebiş
Bu da çok doğru olmaya bilirmiş, bebeğin şeker ve su ihtiyacını ön süt sağlıyormuş. O yüzden hr seferinde onu yapmakta doğru olmayabilir :sBunu kimse bilemez canim. Onden sagim yapip on sütü atmak en iyi yontem bu konuda.
Ön süt çok önemli proteini yüksek yağ ve şekeri azdır .bebekler in süt sayesinde kakasını daha kolay yaparmış . Bencede ön sütün sagilmasi mantıklı değilBu da çok doğru olmaya bilirmiş, bebeğin şeker ve su ihtiyacını ön süt sağlıyormuş. O yüzden hr seferinde onu yapmakta doğru olmayabilir :s
Orasi oyle o sutun tamami bebegin ihtiyaclari dogrultusunda birikiyor. Sen sonsütü istiyorsun diye soyledim.Bu da çok doğru olmaya bilirmiş, bebeğin şeker ve su ihtiyacını ön süt sağlıyormuş. O yüzden hr seferinde onu yapmakta doğru olmayabilir :s
Ben bunu doktora sordum kızımın gaz probleminden dolayı. Günde 4 5 kez ön sütü sağıp vermeyebilirsin dedi. Zaten kızım günde 10 12 kere falan emiyor, 4ünü sağmak bir problem oluşturmaz herhalde oluştursa doktor önermezdi. Her seferinde sağmak beslenmesi açısından uygun olmayabilir dediğin gibiBu da çok doğru olmaya bilirmiş, bebeğin şeker ve su ihtiyacını ön süt sağlıyormuş. O yüzden hr seferinde onu yapmakta doğru olmayabilir :s
Sab simplex kullanıyorum ben ama sadece sab simplex değil yanonda başta bi probiyotik kullanmıştım, şimdi relaktaz kullanıyorum. Emmesinde azalma yok iştah olarak, ama süre olarak ilk doğduğunda memede bir memede 30dk kalıyordu şimdi 20dkda doyuyor onuda büyümesine yorumladım benKızlar aranızda samp simplex kullananlar, kaka sayısında azalma oldu mu? Ve iştah azalması yapıyor mu onu verdiğimden beri az emiyor bebiş
Yok 8 dakika emmek qz geldi bana da. Bu bir kaç gündür az emiyor 8 10 12 de doyuyor. İntetnete bakında 15 dak biri 15 dak birini emzirin yazıyor ya genelde.. o aklımı karıştırdı ama bebek doyuyor ki bırakıyor sonuçtaOrasi oyle o sutun tamami bebegin ihtiyaclari dogrultusunda birikiyor. Sen sonsütü istiyorsun diye soyledim.
Evet aslında hepsinde değil bazılarında sağıp dediğini yapabilirim. Benimde gaz var ya aynı problemBen bunu doktora sordum kızımın gaz probleminden dolayı. Günde 4 5 kez ön sütü sağıp vermeyebilirsin dedi. Zaten kızım günde 10 12 kere falan emiyor, 4ünü sağmak bir problem oluşturmaz herhalde oluştursa doktor önermezdi. Her seferinde sağmak beslenmesi açısından uygun olmayabilir dediğin gibi
Ben tek meme emziriyorum 15 20 dk arası emiyor gayet de kilo alımı iyi bence bebekten bebeğe değişir o. Bebek doymazsa ağlar zatenYok 8 dakika emmek qz geldi bana da. Bu bir kaç gündür az emiyor 8 10 12 de doyuyor. İntetnete bakında 15 dak biri 15 dak birini emzirin yazıyor ya genelde.. o aklımı karıştırdı ama bebek doyuyor ki bırakıyor sonuçta
Sab simplex kullanıyorum ben ama sadece sab simplex değil yanonda başta bi probiyotik kullanmıştım, şimdi relaktaz kullanıyorum. Emmesinde azalma yok iştah olarak, ama süre olarak ilk doğduğunda memede bir memede 30dk kalıyordu şimdi 20dkda doyuyor onuda büyümesine yorumladım ben
Kaka sayısındada bi fark yok
Canım internete bakma sen, benim doktorum bir memede en fazla 8-9 dk, diğer memede en fazla 6-7 dk yani en en fazla totalde 15 dk kalsın memede dedi. Zaten ilk 5 dakikada alacağı miktarın %95ini emer dedi.Yok 8 dakika emmek qz geldi bana da. Bu bir kaç gündür az emiyor 8 10 12 de doyuyor. İntetnete bakında 15 dak biri 15 dak birini emzirin yazıyor ya genelde.. o aklımı karıştırdı ama bebek doyuyor ki bırakıyor sonuçta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?