2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Canım bende de aşırı bir tazyik problemi var. Bebek emmeye başladığı vakit süt o kadar ağzından akıyor ki artık, temizleme pamuğu koyuyorum her yerine.
Sen kaç dakika sağım yapıyorsun on sütünü?

Canım ralaktaza kaç doz başladın, ben günde 3 kere 5 damla ile.basladim azaltarak bir ayda bırakmamizı istedi doktorumuz
2 emzirmede bir 6 damla olarak kullanmaya başladık biz canım, ilerleyen zamanda nasıl devam edeceğiz henüz net değil

Sizin gaz probleminizde düzelme var mı?

Ben hiç 10 dkdan uzun emziremiyorum canım emmiyor. Doyduğu zaman memeden kendini çekiyor. Gece uzun süre uyuduğu için 10 dk kadar emiyor. Yoksa gündüz çabuk emiyor doyuyor. Aylık 1 kilo alarak gidiyor şu anda. Sütün akışı ile ilgili olabilir mi?

Kızlar aranızda samp simplex kullananlar, kaka sayısında azalma oldu mu? Ve iştah azalması yapıyor mu onu verdiğimden beri az emiyor bebiş
Canım kaka sayısı 1-2 oldu bence de azaldı. Toplu çok yapmaya başladı eskiden az az sık yapıyordu. İştah azalması yalmadı ama biz genelde ölçülü mama ile besleniyoruz

Sadece tazyikli kısmı mı sağıyorsunuz

Benim eskiden çok emerdi, şimdi azaldı ama bazen 15 20 dak emiyor bazen 8 10 dakkq doymasa bırakmaz herhalde.. 15 günde 600 gram almış. Ama o tartımdan sonra azalttı emmeyi. Bence süt artık iyice kıvam aldı arttı filan herhalde ondan kısa bırakıyor sanırım

Canım ilk 5 dk %90 emeceğini emiyor dedi bana doktor bende de süre kısaldı diye sordum büyüdü güçlendi geri kalanı zevk için dedi doktor meraklanma aç olunca önünde duramıyorsundur zaten havadan kapar valla

Bebişlerinize eldiven takıyor musunuz? Ben sürekli takıyorum ama bi yandan da eldivensiz olmasını istiyorum fakat yüzünü çiziyor çok ağlıyor kıyamıyorum
Ben hiç kullanmadım ellerini ve dokunmayı keşfetsin
Bizim de mukuslu kaka var önemsemedim ama geçmedi.ve çok gaz sancısı çekiyor doktor kontrolünde dediğiniz damlayı soruyum.belki fayda eder.O kadar gazı var ki çıkarta çıkarta bitmiyor ayaklarını kendine çekip duruyor
Bioagaia gece yatmadan veriyorum kakasını öğlene kadar yapamıyo toplu yapıyor. Ve dediğin gibi gece az emer oldu.ilaçlar etki ediyor galiba doktora gidince sorucam

2 emzirmede bir 6 damla olarak kullanmaya başladık biz canım, ilerleyen zamanda nasıl devam edeceğiz henüz net değil

Sizin gaz probleminizde düzelme var mı?
Bizim spaya gittiğimizden beri gazda bir tık azalma var. Ben kesinlikle spaya bağlıyorum o günden beridir bebegim bacaklarını karnına daha az çekiyor

Kızlar biberon almak istiyorum hangisini tavsiye edersiniz, emzik olarak avent kullanıyorum sorun yaşamadım biberon da avent istiyorum ama hangisini almalıyım?

Benim kızımda doğduğundan beri aşırı gazlı, gazı bir türlü bitmiyordu atamıyordu kızarıyor bazen morarıyordu. Sizde bi danışın doktorunuza umarım çözüm bulunur. Gaz çok zor

Bizim spaya gittiğimizden beri gazda bir tık azalma var. Ben kesinlikle spaya bağlıyorum o günden beridir bebegim bacaklarını karnına daha az çekiyor
Bende 40ından sonra götüreceğim umarım fayda eder bizede, ben hatta internette kolik bebekler için ılık su dolu kovaya bebeği boynuna kadar oturtturma teknikleri görmüştüm. Onuda deneyebilirim spaya gitme zamanımıza gelene kadar

Benim kızımda doğduğundan beri aşırı gazlı, gazı bir türlü bitmiyordu atamıyordu kızarıyor bazen morarıyordu. Sizde bi danışın doktorunuza umarım çözüm bulunur. Gaz çok zor
İnşallah gaz bebeğe çok zor. İlkten normaldir dedim ama sürekli karnı şiş dediğin gibi atamıyor azcık çıkarıyor yine de kızarıp ıkınıyor.2.hafta sağlık ocağında kontrol vardı orda da gazlı bebek demişlerdi o zamanlar yeni başlamıştı.şimdi 1 aylık olucaz hala aynı bitmek bilmiyor

Bizim bu damlayı kullanmaya başlayalı 2. Günümüz. Kızım doğduğundan beri gündüzleri gaz sancısından en fazla 2 3 saat uyuyabiliyordu. Şimdi bi tık daha iyi gibi, gündüzleri daha fazla uyuyor 2 gündür. Ve gazı azaldı ıkınmayı sadece kakasını yaparken yapıyor buda normaldir herhalde

Öyledir bence kilosu da iyi artmış. Memeleri güçleniyor sıkıntı yoktur.

Kızlar şu gündüz uykusu hatta uyumaması çok yormaya başladı. Kucakta sallıyorum uyuyor bırakınca uyanıyor. Kucağımda salladığım için mi oluyor? Gece uykusu iyi ama gündüz çok çok az uyuyor. Gece sallanmaya ihtiyaç duymadan pıpışla uyuyor. Gündüz en ufak şeye uyanıyor. Böyle olan var mı ne yaptınız?

Ben onu da yapmıştım canım

Aynı bizde böyle ya sürekli kucaktayız gecede zor geçiyor uykuya 11 /12 de uyuyor

kızımda mukuslu kakadan çektim oğlanda da oldu.inşallah alerji ya da diğer şeyler değildir diye dua ediyorum. Diyet yapmaya gücüm yok
Benimde ilk cocugumda vardı alerji kakası baştan beri sorunluydu ikincide kaka normal ama cok huysuzlanmaya başladı umarım sadece gazdır ve geçer kolik ve alerji kelimesini duydum mu kaçasım geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…