- 11 Eylül 2023
- 1.905
- 3.301
- 53
- 30
Canım bende de aşırı bir tazyik problemi var. Bebek emmeye başladığı vakit süt o kadar ağzından akıyor ki artık, temizleme pamuğu koyuyorum her yerine.butun on sutu sagmak degil de bastaki tazyikli kismi sagmak bebegi cok rahatlatiyor, hem @kumarbaz4334 onermisti hem de doktorumuz. Tabi benim pompam elektirikli ve meme ucu gorunuyor sagim yaparken, ona gore ayarliyorum.
Ayrica emdikten sonraki kusma sorununa da iyi geldi..
2 emzirmede bir 6 damla olarak kullanmaya başladık biz canım, ilerleyen zamanda nasıl devam edeceğiz henüz net değilCanım ralaktaza kaç doz başladın, ben günde 3 kere 5 damla ile.basladim azaltarak bir ayda bırakmamizı istedi doktorumuz
Ben hiç 10 dkdan uzun emziremiyorum canım emmiyor. Doyduğu zaman memeden kendini çekiyor. Gece uzun süre uyuduğu için 10 dk kadar emiyor. Yoksa gündüz çabuk emiyor doyuyor. Aylık 1 kilo alarak gidiyor şu anda. Sütün akışı ile ilgili olabilir mi?Yok 8 dakika emmek qz geldi bana da. Bu bir kaç gündür az emiyor 8 10 12 de doyuyor. İntetnete bakında 15 dak biri 15 dak birini emzirin yazıyor ya genelde.. o aklımı karıştırdı ama bebek doyuyor ki bırakıyor sonuçta
Canım kaka sayısı 1-2 oldu bence de azaldı. Toplu çok yapmaya başladı eskiden az az sık yapıyordu. İştah azalması yalmadı ama biz genelde ölçülü mama ile besleniyoruzKızlar aranızda samp simplex kullananlar, kaka sayısında azalma oldu mu? Ve iştah azalması yapıyor mu onu verdiğimden beri az emiyor bebiş
Sadece tazyikli kısmı mı sağıyorsunuzbutun on sutu sagmak degil de bastaki tazyikli kismi sagmak bebegi cok rahatlatiyor, hem @kumarbaz4334 onermisti hem de doktorumuz. Tabi benim pompam elektirikli ve meme ucu gorunuyor sagim yaparken, ona gore ayarliyorum.
Ayrica emdikten sonraki kusma sorununa da iyi geldi..
Benim eskiden çok emerdi, şimdi azaldı ama bazen 15 20 dak emiyor bazen 8 10 dakkq doymasa bırakmaz herhalde.. 15 günde 600 gram almış. Ama o tartımdan sonra azalttı emmeyi. Bence süt artık iyice kıvam aldı arttı filan herhalde ondan kısa bırakıyor sanırımBen hiç 10 dkdan uzun emziremiyorum canım emmiyor. Doyduğu zaman memeden kendini çekiyor. Gece uzun süre uyuduğu için 10 dk kadar emiyor. Yoksa gündüz çabuk emiyor doyuyor. Aylık 1 kilo alarak gidiyor şu anda. Sütün akışı ile ilgili olabilir mi?
Canım ilk 5 dk %90 emeceğini emiyor dedi bana doktor bende de süre kısaldı diye sordum büyüdü güçlendi geri kalanı zevk için dedi doktor meraklanma aç olunca önünde duramıyorsundur zaten havadan kapar vallaBenim eskiden çok emerdi, şimdi azaldı ama bazen 15 20 dak emiyor bazen 8 10 dakkq doymasa bırakmaz herhalde.. 15 günde 600 gram almış. Ama o tartımdan sonra azalttı emmeyi. Bence süt artık iyice kıvam aldı arttı filan herhalde ondan kısa bırakıyor sanırım
Ben hiç kullanmadım ellerini ve dokunmayı keşfetsinBebişlerinize eldiven takıyor musunuz? Ben sürekli takıyorum ama bi yandan da eldivensiz olmasını istiyorum fakat yüzünü çiziyor çok ağlıyor kıyamıyorum
Bizim de mukuslu kaka var önemsemedim ama geçmedi.ve çok gaz sancısı çekiyor doktor kontrolünde dediğiniz damlayı soruyum.belki fayda eder.O kadar gazı var ki çıkarta çıkarta bitmiyor ayaklarını kendine çekip duruyorKızlar merhaba, kızımda doğduğundan beri olan gaz sancısı vardı.
5. Gün biogaiaya başlamıştık, fayda etmemişti.
20. Gün doktorumuz biogaiayı kesti, forbiome minies ve sab simplex verdi. Hatta bu arada bende beslenmemden süt ve süt ürünlerini çıkardım süt alerjisi varsa diye. Maalesef tüm bunlarda hiç fayda etmedi.
Bugün yine kontrolümüz vardı, doktorumuza kızımda laktoz intoleransı olabilir mi diye sordum. ( bu konuda bilgilenmemi sağlayan @kumarbaz4334 e minnettarım) Mukuslu yapışkan kaka ve emerken karın gurultusu olup olmadığını sordu. Maalesef bunlar vardı. Ve bugün relaktaz damla verdi. 2 emzirmede bir, emzirmeden önce 6şar damla olarak kullanacağız. Sab simplexle beraber buna devam edeceğiz.
Ben ayrıca doktora, ön sütün içeriğindeki fazla laktoz nedeniyle sağılması ve bebeğe verilmemesi durumunu sordum. Günde 4 5 defa ön sütü sağ ve verme dedi. Öğlen ön sütü sağdım ve vermedim. Relaktazıda kullandım. Sanki daha rahat gibi geldi. Normalde gündüzleri neredeyse hiç uyumuyordu sancıdan. Şimdi öğleden beri uyuyor. Umarım sorunu çözmüşüzdür.
Ekstra olarak, sorunun tam kaynağını bulmak için kızımı salı günü tıp fakültesine çocuk gastroentolojisinde bir doçente götüreceğim. (Yine @kumarbaz4334 arkadaşımın tecrübeleriyle)
Aranızda relaktaz kullanan ve memnun kalan var mı merak ediyorum..
Bioagaia gece yatmadan veriyorum kakasını öğlene kadar yapamıyo toplu yapıyor. Ve dediğin gibi gece az emer oldu.ilaçlar etki ediyor galiba doktora gidince sorucamYok 8 dakika emmek qz geldi bana da. Bu bir kaç gündür az emiyor 8 10 12 de doyuyor. İntetnete bakında 15 dak biri 15 dak birini emzirin yazıyor ya genelde.. o aklımı karıştırdı ama bebek doyuyor ki bırakıyor sonuçta
Bizim spaya gittiğimizden beri gazda bir tık azalma var. Ben kesinlikle spaya bağlıyorum o günden beridir bebegim bacaklarını karnına daha az çekiyor2 emzirmede bir 6 damla olarak kullanmaya başladık biz canım, ilerleyen zamanda nasıl devam edeceğiz henüz net değil
Sizin gaz probleminizde düzelme var mı?
Benim kızımda doğduğundan beri aşırı gazlı, gazı bir türlü bitmiyordu atamıyordu kızarıyor bazen morarıyordu. Sizde bi danışın doktorunuza umarım çözüm bulunur. Gaz çok zorBen hiç kullanmadım ellerini ve dokunmayı keşfetsin
Bizim de mukuslu kaka var önemsemedim ama geçmedi.ve çok gaz sancısı çekiyor doktor kontrolünde dediğiniz damlayı soruyum.belki fayda eder.O kadar gazı var ki çıkarta çıkarta bitmiyor ayaklarını kendine çekip duruyor
Bioagaia gece yatmadan veriyorum kakasını öğlene kadar yapamıyo toplu yapıyor. Ve dediğin gibi gece az emer oldu.ilaçlar etki ediyor galiba doktora gidince sorucam
Bende 40ından sonra götüreceğim umarım fayda eder bizede, ben hatta internette kolik bebekler için ılık su dolu kovaya bebeği boynuna kadar oturtturma teknikleri görmüştüm. Onuda deneyebilirim spaya gitme zamanımıza gelene kadarBizim spaya gittiğimizden beri gazda bir tık azalma var. Ben kesinlikle spaya bağlıyorum o günden beridir bebegim bacaklarını karnına daha az çekiyor
İnşallahBenim kızımda doğduğundan beri aşırı gazlı, gazı bir türlü bitmiyordu atamıyordu kızarıyor bazen morarıyordu. Sizde bi danışın doktorunuza umarım çözüm bulunur. Gaz çok zor
Bizim bu damlayı kullanmaya başlayalı 2. Günümüz. Kızım doğduğundan beri gündüzleri gaz sancısından en fazla 2 3 saat uyuyabiliyordu. Şimdi bi tık daha iyi gibi, gündüzleri daha fazla uyuyor 2 gündür. Ve gazı azaldı ıkınmayı sadece kakasını yaparken yapıyor buda normaldir herhaldeİnşallahgaz bebeğe çok zor. İlkten normaldir dedim ama sürekli karnı şiş dediğin gibi atamıyor azcık çıkarıyor yine de kızarıp ıkınıyor.2.hafta sağlık ocağında kontrol vardı orda da gazlı bebek demişlerdi o zamanlar yeni başlamıştı.şimdi 1 aylık olucaz hala aynı bitmek bilmiyor
Öyledir bence kilosu da iyi artmış. Memeleri güçleniyor sıkıntı yoktur.Benim eskiden çok emerdi, şimdi azaldı ama bazen 15 20 dak emiyor bazen 8 10 dakkq doymasa bırakmaz herhalde.. 15 günde 600 gram almış. Ama o tartımdan sonra azalttı emmeyi. Bence süt artık iyice kıvam aldı arttı filan herhalde ondan kısa bırakıyor sanırım
Ben onu da yapmıştım canımBende 40ından sonra götüreceğim umarım fayda eder bizede, ben hatta internette kolik bebekler için ılık su dolu kovaya bebeği boynuna kadar oturtturma teknikleri görmüştüm. Onuda deneyebilirim spaya gitme zamanımıza gelene kadar
Aynı bizde böyle ya sürekli kucaktayız gecede zor geçiyor uykuya 11 /12 de uyuyorKızlar şu gündüz uykusu hatta uyumaması çok yormaya başladı. Kucakta sallıyorum uyuyor bırakınca uyanıyor. Kucağımda salladığım için mi oluyor? Gece uykusu iyi ama gündüz çok çok az uyuyor. Gece sallanmaya ihtiyaç duymadan pıpışla uyuyor. Gündüz en ufak şeye uyanıyor. Böyle olan var mı ne yaptınız?
Benimde ilk cocugumda vardı alerji kakası baştan beri sorunluydu ikincide kaka normal ama cok huysuzlanmaya başladı umarım sadece gazdır ve geçer kolik ve alerji kelimesini duydum mu kaçasım geliyorkızımda mukuslu kakadan çektim oğlanda da oldu.inşallah alerji ya da diğer şeyler değildir diye dua ediyorum. Diyet yapmaya gücüm yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?