2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Benim kızım da bazen böyle bazen değil. Sürekli böyle olmadığı için demek ki bugün kucağa ihtiyacı var diyorum her kucağıma alıp uyuduğumda bir unut yatağına yatırmayı deniyorum sonra yine kucağıma alıyorum böyle günlerde uykuyla birlşkte emmesi de şaşırıyor, bazen ertesi gğn devam ediyor bazen de daha iyi uyuyor. Net bir çözümüm yok benim yani. Bir keresinde slinge aldım uyurken, sonra ona da girmek istemedi. Bugün aglarken ana kucagına koyup salladım emzikle sonra dışarı cıktık uyudu ama sabah 6dan 2ye kadar 10 15 dk uyumuştu hep falan derken, günün bitmesini bekliyorum doğru cevap

Kızlar uyku eğitimi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ben çok araştırdım. Öncelikle kesinlikle eğitim değil ama belli bir aydan sonra uyku düzeninin olması gerektiğine inanıyorum. İki farklı görüş var. Kimisi uyuyan bebek, uyuyan anne, mutlu anne ve mutlu bebek demek diyor.
Kimisi de, bu yaşlara bir kez geliyorlar en güzel düzen duzensizliktir diyor ve salıyor.
Ben çok istiyorum bir düzen oturtmak 5. Aydan sonra. Şuan nasıl isterse öyle uyuyor. Kucağımda da uyuyor ayakta sallayarak da.. Siz bu konuda hangi taraftasiniz?

Sezeryan olan arkadaşlar size sorum olacak
Dikiş yerinizin sonunda yada başında şişlik var mı ? Acı yok ama duş alırken fark ettim bı ucunda şişlik var elime gelen
Evet aynı benimde
Kızlar biberon almak istiyorum hangisini tavsiye edersiniz, emzik olarak avent kullanıyorum sorun yaşamadım biberon da avent istiyorum ama hangisini almalıyım?
Dr Browns öneririm
Kolik bebeklerede öneriliyor çok beğendim avent ve lansinoh çok kötüymüş hava yutturuyor
1 ay olacak gündüz uykusu bölük pörçük
Slingle yemeklerimi yiyorum kucaktan indirdiğim an gözü açılıyo yanıma koyuyorum yine aynı
Emerken gaz çıkarırken o uyuduklarıyla duruyor üzülüyorum uyusun ki büyüsün değil mi
Yan yana yatıp derin uykuya geçmesini bekledim kaç kere, yanından kalktığım an yine uyandı
Çözümsüzüm..
Akşam 6-9 arası derin uykuya geçiyor uyku tulumu giydirip odasına götürüyorum acıkana kadar uyuyor demin o kadar ses yaptım kıyafet değiştim bana mısın demedi gündüz olsa kıyamet koparırdı akşam saatini bekliyorum napayım
Kabullendim ben artık

Artık ben de akşam 7-8 olsun da gece uykusuna geçsin diye bekliyorum. Çünkü çoğu gündüzümüz böyle geçiyor. O uyuyunca benim yaşayacak enerjim kalmıyor o günlerdr

Aynen ben de öyle gece uykusuna geçsin diye bekliyorum. Çoğu zaman yanında yatınca uyanıp uyumaya devam ediyor birkaç gündür onu da yapmıyor. Annemlere geldik ondan mı değişti bilemiyorum. Siz de ben gibi yatırıyorsunuz gece uykusu nasıl iyi uyuyor mu? Acaba gece iyi uyuduğu için gündüz uyumuyor mu?

Benim kızım da öyle titreşimli ana kucağına koyuyorum gündüz anca öyle uyuyor. Diğer türlü 10 saat ayağımda sallamam lazım dalması için.

Benimde ilk cocugumda vardı alerji kakası baştan beri sorunluydu ikincide kaka normal ama cok huysuzlanmaya başladı umarım sadece gazdır ve geçer kolik ve alerji kelimesini duydum mu kaçasım geliyor
Aynen ben de öyleyim diyet yapıp hala kanlı mukuslu kaka görüp oturup ağlardım neyin içinde süt ürünü var diye düşünür dururdum. canım tatlı isterdi yiyemez helva kavurur yerdim ne günlerdi Allah kimseye göstermesin.inşallah bebelerimizin bir şeyciği yoktur sadece gazdır
Ben çözemedim zamanla düzene oturur diye bekliyorum.gece 12de uykuya geçiyor kızımda böyleydi.biraz daha büyüyünce kendi rutinini oluşturur.gündüz 6 7den sonra 2 3 e kadar uyumuyor yerine koydukça uyanıyor

Kızlar grip oldum biranda burun akıntısı başladı, biraz hapşurukta başladı maske takıyorum şuan bebek kucağımdayken. Başka ne yapacağım ben
Geçmiş olsun geçen hafta ben de öyleydim.maske ne zamana kadar takabilirsin ki sana da zor. meyve yiyerek kalın giyinerek geçti.

Almamıştım titreşimli ana kucağı çok az kullanacak diye siz de ana kucağı hariç sallıyor musunuz?
Yorulduysa banyo yaptırdıysam yada dışarı çıkarttıysam emzirirken uyuyor yatırıyorum. Bazen diretiyor ayağımda sallıyorum evet. Uyuyor bazen uyumazsa da ana kucağına koyuyorum.

Yorulduysa banyo yaptırdıysam yada dışarı çıkarttıysam emzirirken uyuyor yatırıyorum. Bazen diretiyor ayağımda sallıyorum evet. Uyuyor bazen uyumazsa da ana kucağına koyuyorum.
Ana kucaginin markasını alabilir miyim canım, memnun musun? Bir kere daha sormuştum cevap vermiştin sanırım ama kaydetmemisim kusura bakma

Kızlar tavsiyenize ihtiyacım oldu, aranızda Sling kullanan ve memnun olanlar var mı ben de almak istiyorum, memnun olan var ise tavsiyede bulunabilir misiniz

Ana kucaginin markasını alabilir miyim canım, memnun musun? Bir kere daha sormuştum cevap vermiştin sanırım ama kaydetmemisim kusura bakma
Canım bizde 2 tane ana kucağı var ikisi de aynı biri hediye geldi sadece kurulumunu yaptık ve o şekilde duruyor e bebek aşağıda resmini koyduğum ana kucağı. Titreşim ve müzik var ben çok memnunum. Fazlalık olanı dolap hesabına koymuştum istersen iletişime geçebiliriz sana daha uyguna verebilirim. Sen de araştır tabi bir memnun olup başka tavsiye eden olursa onlara da bak

Eklentiler

• Screenshot_20231022-221342_ebebek.webp
    16,5 KB · Görüntüleme: 53
Her zaman ayni olmuyor bazen iki emme arasi uzun ise 3-4 dakika sagiyorum, kisa ise 1-2 dakika. Bakiyorum, takip ediyorum sut akisi hafifletince birakiyorum..
reflu sorunu var mi bilmiyorum ama 2 gundur de gastrotuss diye bir reflu surubu ve laktazm diye bir damlaya baslatti doktorumuz, gozle gorulur bir rahatlama var bebegimde. Her emme sonrasi kivranmiyor en azindan

Kızlar grip oldum biranda burun akıntısı başladı, biraz hapşurukta başladı maske takıyorum şuan bebek kucağımdayken. Başka ne yapacağım ben
Toz zencefil toz tarcin ve bal 1er tatli kasigi 1 kupa icin olcu, ustune sicak su koyup biraz da limon ekleyip icebilirsiniz. hem sut artar hem size iyi gelir. Gecmis olsun

Emme sıklığı kaç saate bir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…