2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Sizin yine burnunuz koku aliyor benim dogustan koku almiyo burnum cocugun kaka yaptigini surat ifadesinden falan anliyorum cocugun kokusunu bilmiyorum herkes cennet kokuyo diyo ama ben hic kokusunu almadim

Manuel pompa ile 3 dk, o da her zaman degil, sabah kalktigimizdaki ilk sutu mesela sagiyorum.

O gun goguslerimde com hassasiyet/doluluk olduysa mesela yine sagiyorum
Canım kaka sayısı 1-2 oldu bence de azaldı. Toplu çok yapmaya başladı eskiden az az sık yapıyordu. İştah azalması yalmadı ama biz genelde ölçülü mama ile besleniyoruz
Hicbir damla kullanmiyoruz, kaka sayisi bizde de azaldi. Damlaya bağlamayın gelişimle alakali da olabilir. Gunde 8 kakali bez alirken, simdi 3 hadi bilemedin 5 kakali bez aliyorum ben.
Sadece tazyikli kısmı mı sağıyorsunuz
Evet.

Kızlar tavsiyenize ihtiyacım oldu, aranızda Sling kullanan ve memnun olanlar var mı ben de almak istiyorum, memnun olan var ise tavsiyede bulunabilir misiniz
Burdan bir arkadas onermisti ben ordan aldim memnunum arada kullaniyorum

Sizin yine burnunuz koku aliyor benim dogustan koku almiyo burnum cocugun kaka yaptigini surat ifadesinden falan anliyorum cocugun kokusunu bilmiyorum herkes cennet kokuyo diyo ama ben hic kokusunu almadim
Üzülmeyin henüz kakaları kokmuyor zaten koku alamasanızda o sizinle ya meleğiniz o yeter

Bizdede bu var ama biz hiç beğenmedik . kuramadık mi ki anlamadım . Öncelikle önünde oyuncakları olan askılık dokunsak çıkıyor tutmaya gelmiyor . İlk zamanlar bebeğin kilosu olmadığından mıdır nedir çok dik oldu bebek . Şimdi ise bir aylık olduk ama bebeğim yeri geliyor kafasını sabit tutamiyor sağa sola kayıyor bilemedim .titreşimini kullanmiyoruz

Sadece kan olmuyordu aşırı huysuzdu ağlıyordu ayy berbattı ya

Evet her bebeğin kendine göre düzeni var demek ki. Az kaldı ama 3-4. Aylarımızda çoğu sorunu aşarız artık. Bebeklerimiz büyüdükçe daha anlaşılır oluyor.
Yorulduysa banyo yaptırdıysam yada dışarı çıkarttıysam emzirirken uyuyor yatırıyorum. Bazen diretiyor ayağımda sallıyorum evet. Uyuyor bazen uyumazsa da ana kucağına koyuyorum.
Maalesef sallamadan olmuyor. Çok küçükler kendi hallerine bırakmak çok zor.

Ben bu gece biraz anladım gündüz neden uyumadığını çünkü gece güzel uyuyır. Gece gündüz farkını biliyor. Uykusunu gece alıyor beni yormuyor ama gündüz o kadar gerek duymuyor sanırım. Kolumda falan uyudukları yetiyor. Çok takmayacağım artık gündüz nasıl istiyorsa öyle vakit geçireceğiz.

Ben de zorla uyutmaya çalışmıyorum gece 1 kere kalkıyorum benimki de güzel uyuyor maşallah. Gündüz gözleri kapanıyor ağlıyor huysuzluk yapıyor uykusu olunca e uyu dimi ağlamanın ne anlamı var hayret o zaman devreye giriyorum.

Canım popo bölümü biraz dik olmasına sebep oluyor ben altına yumuşak bir battaniye koydum katlayıp üzerine de müslin bez attım yatar pozisyon aldı bence deneyebilirsin öyle

Madem Anakucağı konusu açıldı bende bir soru sorayım şu bebeğin kendi hareketiyle sallanan anakucağından kullanıp memnun olan var mı yoksa gereksiz mi kararsız kaldım.

Ay evet kucakta gezerken, emerken gözler gidiyor yatınca cin gibi oluyor. Uykusu var diye uyutmaya çalışıyoruz kısa kısa güzellik uykusuna yapacaklar

Madem Anakucağı konusu açıldı bende bir soru sorayım şu bebeğin kendi hareketiyle sallanan anakucağından kullanıp memnun olan var mı yoksa gereksiz mi kararsız kaldım.Eki Görüntüle 3322260
Ben bundan aldım, araştırmalarıma göre kendinden titreşimli olanlar çoğu uzman tarafından önerilmiyor diye. Kızımı bazen buna koyuyorum, etrafı izliyor, kontrastlı kartları gösteriyorum gayet güzel duruyor. Sallanması çok fazla değil ayaklarını hareket ettirdikçe az az sallanıyor. Ama büyüdükçe daha fazla sallar kendini.
Kısacası biz sevdik

Markası ne sizinkinin bende alıcam galiba oğlum gündüz hiç yatağında uykuya dalmıyor. En azından biraz bunda oynatıp sallayıp uyutur yatağına alırım diye düşündüm.

Kızlar özel aşılarda, rotavirüs ve meningokok aşıları var sadece diye biliyordum ama bir kitapta HPV ve erişkin tip boğmaca aşılarınında özel olduğunu gördüm. Bu aşılarla ilgili bilginiz var mı? Ne zaman yapılmalı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…