Bebek+ uygulaması sayesinde fark ettim ki yalnızca iki gündür akşam 19:00 dan sonra huzursuzlanıyor gaz sancısı çekiyor emmek istemiyor. Kakalı bezimiz günde 2, o da dediğim gibi bez açıkken yapar. Ve doktor bize bebeğin çok gazı var 10 üzerinden 8 diyorum demişti. Belki de arkadaşın dediği gibi sorun sadece gaz olabilir mi? Ama işte bunu dediğinde 1 aylıktı aradan günler geçti neden son iki gündür başladı huzursuzluk? AnlayamıyorumEger cok kaka yapiyorsa ve gaz sancisi cok yogunsa 2.ayi beklemesen iyi olur. Bu rahatsizlik ve diger şeker / enzim kaynakli metabolik rahatsizliklar kilo alimini cok yavaslatiyor. Ki bu da gelisimi icin (hem fiziksel hem bilissel) cok zararli.
Bizim 18.gunde supheler bas gostermisti, asagi yukari 40-50 gunluk falandi artik teshisliydik ve damla kullaniyorduk. O 1 ayi ben nasil gecirdim, o test sonuclarini beklerken neler cektim hic unutmam.
En sonunda basit birsey cikti da rahatladik.
Ha bu arada 6.aydan itibaren biz ilac ya da ek mama kullanmadan atlattik bu sureci. Bircok bebek atlatabiliyor.
İnşallah öyledir. Doktor da gazlı olduğunu söylemişti. Zaten son iki gündür aynı saatlerde huzursuzluk yapıyor ağlıyor ve emmek istemiyor. Sebebini bilmiyorum. Bu zamanlarda kolik başlar mı acaba?Benimde oğlum gürültülü kaka yapar ve karnı da guruldar , bu iki belirtinin olması direk laktoz intöleransı olduğunu göstermez bence , sizin bebenin gaz problemi olabilir
Huzursuzluk icin secenek cok...Bebek+ uygulaması sayesinde fark ettim ki yalnızca iki gündür akşam 19:00 dan sonra huzursuzlanıyor gaz sancısı çekiyor emmek istemiyor. Kakalı bezimiz günde 2, o da dediğim gibi bez açıkken yapar. Ve doktor bize bebeğin çok gazı var 10 üzerinden 8 diyorum demişti. Belki de arkadaşın dediği gibi sorun sadece gaz olabilir mi? Ama işte bunu dediğinde 1 aylıktı aradan günler geçti neden son iki gündür başladı huzursuzluk? Anlayamıyorum
İnşallah öyledir. Doktor da gazlı olduğunu söylemişti. Zaten son iki gündür aynı saatlerde huzursuzluk yapıyor ağlıyor ve emmek istemiyor. Sebebini bilmiyorum. Bu zamanlarda kolik başlar mı acaba?
Sen nasıl bir insansın ya? Valla herşey ile ilgileniyor ne güzel bilgiler veriyorsun.. çocukların çook şanslıHuzursuzluk icin secenek cok...
Kolik olabilir
Atak zamani olabilir
Gaz olabilir
Allah korusun bi hastaligi olabilir
Laktoz intoleransi olabilir
Alerjisi olabilir.
Secenek cok...
Doktora belli bir belirti listesiyle gidersen isin kolaylasir.
1) ates vb hastalik belirtisi
2) kaka rengi, kivami, sumuksu / balgamsi parcalar var mi?
3) kaka da sindirilmis sut / mama var mi? (Peynir kalintisi benzeri goruntu sindirilmemis sut / mamadir. Ama surekli emzirilen bebek, arada mama icerse de peynir kalintisi gibi goruntu olur)
4) huysuzlandiginda kaka var mi? Nasil bi kaka? Mutlaka foto cek.
5) kiz bebeklerde idrar yollari iltihabi yaygindir, idrarda koku var mi? Rengi koyu mu? Supheleniyorsan foto cek.
6) yenidoganlarda (bu kisisel tavsiyem) en az 2 en cok 4 saat arayla bez degistirmelisiniz. (Tabi kaka yaptigini duyduysan dk başi bile degistirebilirsin) Pisik olma ihtimalini azaltirsiniz. Bunu dusunerek ortalama 8 bez degistirmis oluyor 1 gunde. Bu 8 bezin kaci sadece cisli, kaci kakali?
7) sence (anneler en iyisini bilir, cocuklarini en cok anneler tanir) sorunu gaz mi? Baska bir sey mi?
8) 3-6-9. Haftalarda (1 hafta once ya da sonra da olabiliyor) atak zamanlari var. Bu genelde haftanin belli bir gunu 24 ila 48 saat kadar suren genel bir huysuzluk olarak kendini gosterir. Bu haftalara denk gelen atak gunlerini not et, sasirtici sekilde haftanin hep ayni gunu atak gecirecektir (Bilimsel arastirmalara gore). Atıyorum sali gunu aksam saatlerinde baslayip persembe sabah saatlerinde bitmesi gibi. 3 hafta sonraki sali gunu huysuzlandiysa tekrar bil ki bu atak huysuzlugu.
9) kaka yaparken ya da sindirim sırasında bir yetiskin kadar gurultu cikariyor mu? Disaridan duyulan sindirim sesi var mi?
10) benim kizim pek gegirmezdi onun yerine alttan gaz atardi ve baya gurultuluydu. Buna benzer bi sorun sizde de varsa mide gazi huysuzluguna maruz kaliyor olabilirsiniz. Bebekler ozellikle de yenidoganlar hem mide hem bagirsak gazlarini ayri ayri atmalı. Bagirsak gazini kakayla birlikte de cikarabilir.
11) bebegin emzirdikten sonra kusuyor mu? Her emzirme ya da emzirmelerin cogunda kusuyorsa ya reflusu var ya da sutun fazla geliyor. Emdikten sonra en az yarim saat dik pozisyonda gezdir, geceleri dolanmaya usenirsen yine en az yarim saat reflu yatagi ya da benzeri bir sekilde sirti hafif yuksek kalacak sekilde yatirabilirsin.
Bunun gibi sen de kendi bebeğindeki belirtileri takip et ve not al, doktoruna ona gore derdini anlat.
Unutmayin kizlar, bebeklerinizi muayeneye goturmeden once sorunlarınızi mutlaka not edin. Ben hep unuturdum, sonra eve gelince bin pisman olurdum. Siz yapmayın.
Canimsin tesekkur ederim. Hepimizin bebekleri cok şanslı, onlar icin didinen, okuyan, arastiran anneleri / babalari var.Sen nasıl bir insansın ya? Valla herşey ile ilgileniyor ne güzel bilgiler veriyorsun.. çocukların çook şanslı
Kızım huysuzlandı da devamını yazamadım, benimki de bazı sesleri sevmedi sevdiğini açıyorum hep. Yeğenimde de asıl bueayı yazacaktım o mu alıştı yoksa abimler mi bilmiyorum. Cunku k rutin için hep aynı sekilde uyuyuyorlardı ve bunu uzun sure devam ettirdiler ama belki kapatsalar yine uyurdu yani onu denemediler sanıyorum. Bence baska yere falan gittigimizde kolay oluyor bu sekilde uyutmak, mumkunse sadece uyku saatlerinde ya da cok cıldırdıgında acıyorum ki uyku saati oldugunu bilsin. Bi de onerilen bir şey bu, bence sakin kalalım alışmaz diyelimBir kaç yıl mıalışkanlık edinmiş o zaman
Bende onsuz uyuyamasindan korkuyorum .
İlk zaman süpürge sesini açtım hep onu açıyorum diğerlerini bı iki defa açtım o sesleri pek sevmedi sanki
Peki sadece akşam huzursuzluğu olabilir mi? Kolik benimmbildiğim 2 3 haftalıklen başlayıp 4 aya kadar devam ediyor. Osman gonulal da diyordu gecen aksam huzursuzlugu ile kolik karıstırılabilir diye.Bebek+ uygulaması sayesinde fark ettim ki yalnızca iki gündür akşam 19:00 dan sonra huzursuzlanıyor gaz sancısı çekiyor emmek istemiyor. Kakalı bezimiz günde 2, o da dediğim gibi bez açıkken yapar. Ve doktor bize bebeğin çok gazı var 10 üzerinden 8 diyorum demişti. Belki de arkadaşın dediği gibi sorun sadece gaz olabilir mi? Ama işte bunu dediğinde 1 aylıktı aradan günler geçti neden son iki gündür başladı huzursuzluk? Anlayamıyorum
İnşallah öyledir. Doktor da gazlı olduğunu söylemişti. Zaten son iki gündür aynı saatlerde huzursuzluk yapıyor ağlıyor ve emmek istemiyor. Sebebini bilmiyorum. Bu zamanlarda kolik başlar mı acaba?
Kesin diye bişey yok bence, oğlumun doğduğundan beri öyle , eğer olursa sizinki gibi çok sancılı bi bebek olurdu ama benim oğlumun gaz sancısı yeni başladı ki gaz sancısı olmayan bebek sayısı çok azBenim kızım da büyük adam gibi sesli kaka yapar, emerken karnı guruldar. Sadece bu ikisi var sizinkiyle aynı. Laktoz intoleransini gösteriyor mu ki kesin
Benimki % 90 memede uyur ve hiç şikayetçi değilimEn 9nemlisi ilk zamanlar uykuyla uyanıklık arasında yatiriyordum önemli olan kısım o ilk bi kaç seferde ağladı önce geceleri sallamadan uyuyordu gündüz sallıyordum simdi onu da bıraktık bi 10 gunluk süre de alisti
Kolik için bi arkadaşımız haftada en az 3 4 gün sürmesi ve hep aynı saatlerfe başlayan susmayan ağlamalar diye yazmıştı sanırım, var mı böyle bi durumBebek+ uygulaması sayesinde fark ettim ki yalnızca iki gündür akşam 19:00 dan sonra huzursuzlanıyor gaz sancısı çekiyor emmek istemiyor. Kakalı bezimiz günde 2, o da dediğim gibi bez açıkken yapar. Ve doktor bize bebeğin çok gazı var 10 üzerinden 8 diyorum demişti. Belki de arkadaşın dediği gibi sorun sadece gaz olabilir mi? Ama işte bunu dediğinde 1 aylıktı aradan günler geçti neden son iki gündür başladı huzursuzluk? Anlayamıyorum
Nexus kullanıyorum, az önce aldım bebişimin burnunu, memnunum ben canım doktor tavsiyesi ile almıştımElektrikli burun aspiratörü kullanan var mı kızlar,? Memnun musunuz,?
Şu süpürge ile çekilen falan korkarım ben güvenilir gelmiyor niyeyseElektrikli burun aspiratörü kullanan var mı kızlar,? Memnun musunuz,?
Benimki de günde 3-4 kez yapıyordu dün 24 saat sonra yaptı ve düzene bindi yine. Masaj yapın emzirirken bacaklarını bükülü tütün rahatlayip yapar kakasınıKızlar bebeğim dün öğlenden beri hiç kaka yapmadı ya normalde hep kakalı olurdu bezi ve huzursuz o yüzden sanırım gecede kuckta uyudu sadece hep ağladı sabaha kadarda hiç yapmamış kakasını gaz çıkartıyo ama kaka yok neden olur ki böyle
Yediğiniz bir şey dokunmuştur farklı olarak. Ben muz yiyince canı çıkıyor mesela Nazenin’in o da perişan oluyor anlayana kadar tabi muzdan olduğunu anlayınca yemeği bıraktımKızlar bebeğim dün öğlenden beri hiç kaka yapmadı ya normalde hep kakalı olurdu bezi ve huzursuz o yüzden sanırım gecede kuckta uyudu sadece hep ağladı sabaha kadarda hiç yapmamış kakasını gaz çıkartıyo ama kaka yok neden olur ki böyle
Benimki de günde 3-4 kez yapıyordu dün 24 saat sonra yaptı ve düzene bindi yine. Masaj yapın emzirirken bacaklarını bükülü tütün rahatlayip yapar kakasını
Yediğiniz bir şey dokunmuştur farklı olarak. Ben muz yiyince canı çıkıyor mesela Nazenin’in o da perişan oluyor anlayana kadar tabi muzdan olduğunu anlayınca yemeği bıraktımatak dönemleri falan diyorlar bir de huzursuz değil ama. Dün gündüz sadece toplam 1 saat uyumuştur bugün görücez atak devam ediyor mu
Bizimkinde şükür pek olmadı gaz sorunu kaka sorunu ıkınmayı öğrendi çabuk atlattık ama arada oluyor belki üşütüyor belki yediğimizden belki atak 2 günü geçmediği sürece sorun yok dedi benim çocuk doktorum ama benim kızım için söyledi tabi bunu.Farklı birşeyde yemedim aslında yaçok fazla kasıyor kendini aynı zamanda atak dönemiymiş bunlada alakalımı bilmiyorum memede sakinlerdi öyle bile sakinlemiyo
Tamam bazen olabiliyor boyle, mama alıyor mu? Ben dün mesela kabız gibiydim bebek de öyleydi resmen bağırsak düzenimiz benziyor. Her fırsatta masaj yapın, emzirirken bacaklari bükün, bır de bezini acın bekleyin temizlerken pamuğu çok hafif makata doğru bastırın ise yarar benceİnş yapar bugünde düzene girer yine ya aşırı huzursuz sürekli kendini kasıyo ağlıyo normalde sık sık yaptığı için bir tuhaflık var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?