2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Bende takipteyim bugün hiç yapmazsa doktora haber vericem

Akşam ayaklarına yaptım masaj ama sadece gaz çıktı sabah bez doluydu dedim kaka vardır sadece çiş yapmış bugün yine masaj yapayım sadece anne sütü içiyo canım

Kızlar biberon almak istiyorum hangisini tavsiye edersiniz, emzik olarak avent kullanıyorum sorun yaşamadım biberon da avent istiyorum ama hangisini almalıyım?
Ben como tomo kullanıyorum. Meme reddi yapmaması ve yutarken gaz yapmaması adına çok araştırmıştım. Ve çok memnunum. Medela da denedim ama 10. günden sonra uç bölümünden akıtmaya başladı. Bu biberonlarda olay, ters çevirdiğinde sütün akmaması. Yani bebek çektikçe gelmesi gerekiyor. Bebek çekmeden gelirse meme reddine dönebiliyor işte.

Dr. Browns da iyiymiş ama denemedim.
Avent ve lansinoh iyi değil diye okumuştum.

Aldın mı bilmiyorum ama umarım yardımı olur :) ben hep okuyorum geriden oluyo biraz pek yetişemiyorum yazmalara
Ağla bırak tarzı eğitime çok karşıyım. Ama rutin oluşturmak istiyorum uyku için. Düzen çocuk içinde iyi anne içinde bence sadece şimdilerde yapamazmışız. Ben özel bi hemşireye sordum. “Şimdi kral o ne isterse onu yapacak eğitim verilemez 4. Aydan önce” demişti
Biz akşamdan bi açıyoruz 10 saatlik bi kayıt var YouTube ta sebbahaa kadar
Bunuda hemşireye sorduk. Sorun olmaz dedi ama arada doğa seslerind alıştırmaya çalışın. Yenidoğan süreci bitince 4. Aydan sonra hala anne karnında beyaz gürültü olsun istemeyiz. Anne karnından çıktı, dünyaya adapte olsun zamanı başlasın isteriz dedi. Valla bana çok mantıklı geldi

Dün özel muayenehanesi olan bi doktora gittik. Israrla kakasını sordu. Sezeryan doğumlarda probiyotik damlaları mutlaka veriyorlarmış. Normal doğumda vajinadan bi flora alıyomuş çocuk o yeterli geliyormuş ama sezeryan önemli dedi arkadaşlar. Çok kaka durumu konuşuluyor söylemek istedim

Gerçekten Allah sizden razı olsun, bazen bir doktorla konuşuyorum gibi hissediyorum Ben hep hamileliğimdeki kontrolüme bile giderken not alırdım, gerçekten insanın kafası rahatlıyor bende tavsiye ederim. Bu listeye göre şimdi yeniden notlar alıcam çok ama çok teşekkür ederim, arkadaşın dediği gibi çocuklarınız çook şanslı

Peki sadece akşam huzursuzluğu olabilir mi? Kolik benimmbildiğim 2 3 haftalıklen başlayıp 4 aya kadar devam ediyor. Osman gonulal da diyordu gecen aksam huzursuzlugu ile kolik karıstırılabilir diye.
Ay şansa Sivastayız ve ilk ay kontrolüne Osman Gönülal’ a gittik. İkinci ayda muhtemelen ona gideceğiz. Hangi videosu ben bir bakayım. Akşam huzursuzluğu daha mantıklı geldi kulağıma kolik gibi sürekli susmayan ağlama yok çünkü çok şükür.

Kolik için bi arkadaşımız haftada en az 3 4 gün sürmesi ve hep aynı saatlerfe başlayan susmayan ağlamalar diye yazmıştı sanırım, var mı böyle bi durum belki de atak haftasındadır
Susmayan ağlama yok çok şükür mesela karnı ağrıyor gibi ağlıyor saat yönünde masaj yapıyorum emzik verince de susuyor hatta uyuyor. Sadece 19:00-23:00 arası mı desem emmiyor aslında emmek istiyor ama bi yeri ağrır gibi ağlıyor bende muhtemelen gaz sancısı olduğunu düşünüyorum. Doktor gazlı bi bebek olduğunu söyledi 10/8 demişti hatta ama neden son 2 gündür akşamları oluyor onu anlamadım. Yediğim birşey gaz yaptı desem, aynı saatlerde başlar mı ağrı? Bakalım inşallah bi çözebilirim bu sorunu

Estafurullah canim benim.

Yalniz 41 gunluk olduguna gore 5.haftadasiniz, kolik yanlis bilmiyorsam 3.haftada basliyor (tabi iddia etmeyim gec baslamasi da olasidir muhtemelen)

Kolikse isiniz zor, ama her kolik bebegin kendini iyi hissettigi birseyler olabiliyor. Baba kucagi, anne sesi, elektrik supurgesi sesi, sallanma, karanlikta dolasma, bebek arabasiyla / arabayla dolasma gibi.

3-4 haftada 1 ayni gun oluyorsa muhtemelen buyume atagi.

Gazli bebekmis de zaten. Kiraz cekirdegini deneyin. Bele kemer olarak takilinca hem gazi aliyor hem de bebeklerin o sıkıştırılma ihtiyacini torpuluyor.

Merhaba bizde sivastayiz da muayene ücreti ne kadar osman gonulal ın

Pier carden almış bulundum mobilyama da uygun
Sanırım sandalyede önemli olan ayak koyma yeri yatma özelliği kademeli olması ve oturduğu yerin yıkanması silinmesi bu doğrultuda hallettim. Teşekkürler
Gule gule kullan. Mama tepsisi tamamen cikiyor degil mi? Yani bebek uyuyakalirsa onunden tepsiyi kaldirip alabilmek guzel oluyor.

Nexus kullanıyorum, az önce aldım bebişimin burnunu, memnunum ben canım doktor tavsiyesi ile almıştım
Bende ona baktım. Benim evde manuel varsı onu kullanıyordum. Ama uçları bitti uymuyor da başka marka yeni alayım derken onları gördüm de direk öyle mi alsam dedim.
Şu süpürge ile çekilen falan korkarım ben güvenilir gelmiyor niyeyse
Bana da :) yorumlarını da okudum bir kaç kişi doktorumuz bunu az yap beynine zararlı olabilir dedi yazmış daha da korktum

Ben burundaki kılcal damarlara zarar vereceğini düşünüyorum. Yazık günah el kadar bebek ve süpürge

Dün aynısını biz de yaşadık. Annemlerden geldim eşimle bir baş başa oturalım akşam dedik. Kaç kere uyuttuk koyunca uyanıyor en son pes ettim ben de uyudum onla en geç 8.30 da uyurdu o da gitti artık.

Bu gazdan bilmem neyden kurtulamıyoruz ya 2 damla kullanıyorum yok.. çocuk kıvrım kıvrım kıvranıyor hala...

Kolik için haftada en az 3 gün 3 saat ağlaması lazım canım ve kolik başlama haftasını geçtik. Kolik olsa inan anlarsın. Kuzenim de vardı da.. hiç bir şekilde susmazdı başlayınca. Yinede not ql doktora söylersin.

Osman Gönülal'ın hafta hafta videoları var onlara bakabilirsin bir de kolikle ilgili de vardı.

Dün dolunay filan mı vardı acaba benimki de tüm gün oyalanmak istedi. Koyuyorum yarım saate uyanıyor. Durmuyor ağlıyor filan. Gerçi grip oldu galiba yavrum ya çok üzülüyorum

Happykids uygulamasında günlük gelişime bakıyordum. Artık bebeğinizi gece beslenme ve alt temizliği için rahatsız olmadığı sürece uyandırmayın diyor. Geçen bir arkadaş da demişti daha uzun süre dayanabilir diye. Bunu doktora soran oldu mu?

Arkadaşlar evlatlarınızı ALLAH sağlıkla büyütmeyi Nasip etsin isteyen herkese de versin Çok Aminn
Birşey sorucam gebeliğinde ani sıçrama yaşayanlar oldumu ben Şuan gebeyim Çok ŞÜKÜR ama sokak köpekleri ve kedilerini sevsemde yaklaşamıorum ve aniden karşımda görünce panikliyorum bunlar normal değilmi arkadaşlar

Dün aynısını biz de yaşadık. Annemlerden geldim eşimle bir baş başa oturalım akşam dedik. Kaç kere uyuttuk koyunca uyanıyor en son pes ettim ben de uyudum onla en geç 8.30 da uyurdu o da gitti artık.
Bence geçici ya sabah kalktı bugün uyudu mesela kalbinizi bozmayın. Anasıyla babasını kıskanmış sıpa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…