Bizimkinde şükür pek olmadı gaz sorunu kaka sorunu ıkınmayı öğrendi çabuk atlattık ama arada oluyor belki üşütüyor belki yediğimizden belki atak 2 günü geçmediği sürece sorun yok dedi benim çocuk doktorum ama benim kızım için söyledi tabi bunu.
Tamam bazen olabiliyor boyle, mama alıyor mu? Ben dün mesela kabız gibiydim bebek de öyleydi resmen bağırsak düzenimiz benziyor. Her fırsatta masaj yapın, emzirirken bacaklari bükün, bır de bezini acın bekleyin temizlerken pamuğu çok hafif makata doğru bastırın ise yarar bence
Ben como tomo kullanıyorum. Meme reddi yapmaması ve yutarken gaz yapmaması adına çok araştırmıştım. Ve çok memnunum. Medela da denedim ama 10. günden sonra uç bölümünden akıtmaya başladı. Bu biberonlarda olay, ters çevirdiğinde sütün akmaması. Yani bebek çektikçe gelmesi gerekiyor. Bebek çekmeden gelirse meme reddine dönebiliyor işte.Kızlar biberon almak istiyorum hangisini tavsiye edersiniz, emzik olarak avent kullanıyorum sorun yaşamadım biberon da avent istiyorum ama hangisini almalıyım?
Ağla bırak tarzı eğitime çok karşıyım. Ama rutin oluşturmak istiyorum uyku için. Düzen çocuk içinde iyi anne içinde benceKızlar uyku eğitimi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ben çok araştırdım. Öncelikle kesinlikle eğitim değil ama belli bir aydan sonra uyku düzeninin olması gerektiğine inanıyorum. İki farklı görüş var. Kimisi uyuyan bebek, uyuyan anne, mutlu anne ve mutlu bebek demek diyor.
Kimisi de, bu yaşlara bir kez geliyorlar en güzel düzen duzensizliktir diyor ve salıyor.
Ben çok istiyorum bir düzen oturtmak 5. Aydan sonra. Şuan nasıl isterse öyle uyuyor. Kucağımda da uyuyor ayakta sallayarak da.. Siz bu konuda hangi taraftasiniz?
Biz akşamdan bi açıyoruz 10 saatlik bi kayıt var YouTube taKızlar bebeğimi neredeyse bir haftaliktan beri beyaz gürültü elektrikli süpürge sesi ile uyutuyorum . Hata mi ediyorum ? İleriki aylarda yaşında da bunu ister mi alışkanlık yapar mı . Bu ses kolayıma geliyor sanırım . Bez alırken de çok agladiginda açıyorum genelde susuyor
Gerçekten Allah sizden razı olsun, bazen bir doktorla konuşuyorum gibi hissediyorumHuzursuzluk icin secenek cok...
Kolik olabilir
Atak zamani olabilir
Gaz olabilir
Allah korusun bi hastaligi olabilir
Laktoz intoleransi olabilir
Alerjisi olabilir.
Secenek cok...
Doktora belli bir belirti listesiyle gidersen isin kolaylasir.
1) ates vb hastalik belirtisi
2) kaka rengi, kivami, sumuksu / balgamsi parcalar var mi?
3) kaka da sindirilmis sut / mama var mi? (Peynir kalintisi benzeri goruntu sindirilmemis sut / mamadir. Ama surekli emzirilen bebek, arada mama icerse de peynir kalintisi gibi goruntu olur)
4) huysuzlandiginda kaka var mi? Nasil bi kaka? Mutlaka foto cek.
5) kiz bebeklerde idrar yollari iltihabi yaygindir, idrarda koku var mi? Rengi koyu mu? Supheleniyorsan foto cek.
6) yenidoganlarda (bu kisisel tavsiyem) en az 2 en cok 4 saat arayla bez degistirmelisiniz. (Tabi kaka yaptigini duyduysan dk başi bile degistirebilirsin) Pisik olma ihtimalini azaltirsiniz. Bunu dusunerek ortalama 8 bez degistirmis oluyor 1 gunde. Bu 8 bezin kaci sadece cisli, kaci kakali?
7) sence (anneler en iyisini bilir, cocuklarini en cok anneler tanir) sorunu gaz mi? Baska bir sey mi?
8) 3-6-9. Haftalarda (1 hafta once ya da sonra da olabiliyor) atak zamanlari var. Bu genelde haftanin belli bir gunu 24 ila 48 saat kadar suren genel bir huysuzluk olarak kendini gosterir. Bu haftalara denk gelen atak gunlerini not et, sasirtici sekilde haftanin hep ayni gunu atak gecirecektir (Bilimsel arastirmalara gore). Atıyorum sali gunu aksam saatlerinde baslayip persembe sabah saatlerinde bitmesi gibi. 3 hafta sonraki sali gunu huysuzlandiysa tekrar bil ki bu atak huysuzlugu.
9) kaka yaparken ya da sindirim sırasında bir yetiskin kadar gurultu cikariyor mu? Disaridan duyulan sindirim sesi var mi?
10) benim kizim pek gegirmezdi onun yerine alttan gaz atardi ve baya gurultuluydu. Buna benzer bi sorun sizde de varsa mide gazi huysuzluguna maruz kaliyor olabilirsiniz. Bebekler ozellikle de yenidoganlar hem mide hem bagirsak gazlarini ayri ayri atmalı. Bagirsak gazini kakayla birlikte de cikarabilir.
11) bebegin emzirdikten sonra kusuyor mu? Her emzirme ya da emzirmelerin cogunda kusuyorsa ya reflusu var ya da sutun fazla geliyor. Emdikten sonra en az yarim saat dik pozisyonda gezdir, geceleri dolanmaya usenirsen yine en az yarim saat reflu yatagi ya da benzeri bir sekilde sirti hafif yuksek kalacak sekilde yatirabilirsin.
Bunun gibi sen de kendi bebeğindeki belirtileri takip et ve not al, doktoruna ona gore derdini anlat.
Unutmayin kizlar, bebeklerinizi muayeneye goturmeden once sorunlarınızi mutlaka not edin. Ben hep unuturdum, sonra eve gelince bin pisman olurdum. Siz yapmayın.
Ay şansa Sivastayız ve ilk ay kontrolüne Osman Gönülal’ a gittik. İkinci ayda muhtemelen ona gideceğiz. Hangi videosu ben bir bakayım. Akşam huzursuzluğu daha mantıklı geldi kulağıma kolik gibi sürekli susmayan ağlama yok çünkü çok şükür.Peki sadece akşam huzursuzluğu olabilir mi? Kolik benimmbildiğim 2 3 haftalıklen başlayıp 4 aya kadar devam ediyor. Osman gonulal da diyordu gecen aksam huzursuzlugu ile kolik karıstırılabilir diye.
Susmayan ağlama yok çok şükür mesela karnı ağrıyor gibi ağlıyor saat yönünde masaj yapıyorum emzik verince de susuyor hatta uyuyor. Sadece 19:00-23:00 arası mı desem emmiyor aslında emmek istiyor ama bi yeri ağrır gibi ağlıyor bende muhtemelen gaz sancısı olduğunu düşünüyorum. Doktor gazlı bi bebek olduğunu söyledi 10/8 demişti hattaKolik için bi arkadaşımız haftada en az 3 4 gün sürmesi ve hep aynı saatlerfe başlayan susmayan ağlamalar diye yazmıştı sanırım, var mı böyle bi durumbelki de atak haftasındadır
Kiwi koala aldım bir bakabilirsinKızlar mama sandalyesi ne alacağız ya ben son maaşımı kızıma yatırıyorumyürüme arkadaşı aldım hoppala diye bir şey aldım mama sandalyesini de alıp işi bitirmek istiyorum
Pier carden almış bulundum mobilyama da uygunKiwi koala aldım bir bakabilirsin
Estafurullah canim benim.Gerçekten Allah sizden razı olsun, bazen bir doktorla konuşuyorum gibi hissediyorumBen hep hamileliğimdeki kontrolüme bile giderken not alırdım, gerçekten insanın kafası rahatlıyor bende tavsiye ederim. Bu listeye göre şimdi yeniden notlar alıcam çok ama çok teşekkür ederim, arkadaşın dediği gibi çocuklarınız çook şanslı
Ay şansa Sivastayız ve ilk ay kontrolüne Osman Gönülal’ a gittik. İkinci ayda muhtemelen ona gideceğiz. Hangi videosu ben bir bakayım. Akşam huzursuzluğu daha mantıklı geldi kulağıma kolik gibi sürekli susmayan ağlama yok çünkü çok şükür.
Susmayan ağlama yok çok şükür mesela karnı ağrıyor gibi ağlıyor saat yönünde masaj yapıyorum emzik verince de susuyor hatta uyuyor. Sadece 19:00-23:00 arası mı desem emmiyor aslında emmek istiyor ama bi yeri ağrır gibi ağlıyor bende muhtemelen gaz sancısı olduğunu düşünüyorum. Doktor gazlı bi bebek olduğunu söyledi 10/8 demişti hattaama neden son 2 gündür akşamları oluyor onu anlamadım. Yediğim birşey gaz yaptı desem, aynı saatlerde başlar mı ağrı? Bakalım inşallah bi çözebilirim bu sorunu
Merhaba bizde sivastayiz da muayene ücreti ne kadar osman gonulal ınGerçekten Allah sizden razı olsun, bazen bir doktorla konuşuyorum gibi hissediyorumBen hep hamileliğimdeki kontrolüme bile giderken not alırdım, gerçekten insanın kafası rahatlıyor bende tavsiye ederim. Bu listeye göre şimdi yeniden notlar alıcam çok ama çok teşekkür ederim, arkadaşın dediği gibi çocuklarınız çook şanslı
Ay şansa Sivastayız ve ilk ay kontrolüne Osman Gönülal’ a gittik. İkinci ayda muhtemelen ona gideceğiz. Hangi videosu ben bir bakayım. Akşam huzursuzluğu daha mantıklı geldi kulağıma kolik gibi sürekli susmayan ağlama yok çünkü çok şükür.
Susmayan ağlama yok çok şükür mesela karnı ağrıyor gibi ağlıyor saat yönünde masaj yapıyorum emzik verince de susuyor hatta uyuyor. Sadece 19:00-23:00 arası mı desem emmiyor aslında emmek istiyor ama bi yeri ağrır gibi ağlıyor bende muhtemelen gaz sancısı olduğunu düşünüyorum. Doktor gazlı bi bebek olduğunu söyledi 10/8 demişti hattaama neden son 2 gündür akşamları oluyor onu anlamadım. Yediğim birşey gaz yaptı desem, aynı saatlerde başlar mı ağrı? Bakalım inşallah bi çözebilirim bu sorunu
Gule gule kullan. Mama tepsisi tamamen cikiyor degil mi? Yani bebek uyuyakalirsa onunden tepsiyi kaldirip alabilmek guzel oluyor.Pier carden almış bulundum mobilyama da uygun
Sanırım sandalyede önemli olan ayak koyma yeri yatma özelliği kademeli olması ve oturduğu yerin yıkanması silinmesi bu doğrultuda hallettim. Teşekkürler
Bende ona baktım. Benim evde manuel varsı onu kullanıyordum. Ama uçları bitti uymuyor da başka marka yeni alayım derken onları gördüm de direk öyle mi alsam dedim.Nexus kullanıyorum, az önce aldım bebişimin burnunu, memnunum ben canım doktor tavsiyesi ile almıştım
Bana da :) yorumlarını da okudum bir kaç kişi doktorumuz bunu az yap beynine zararlı olabilir dedi yazmış daha da korktumŞu süpürge ile çekilen falan korkarım ben güvenilir gelmiyor niyeyse
Ben burundaki kılcal damarlara zarar vereceğini düşünüyorum. Yazık günah el kadar bebek ve süpürgeBende ona baktım. Benim evde manuel varsı onu kullanıyordum. Ama uçları bitti uymuyor da başka marka yeni alayım derken onları gördüm de direk öyle mi alsam dedim.
Bana da :) yorumlarını da okudum bir kaç kişi doktorumuz bunu az yap beynine zararlı olabilir dedi yazmış daha da korktum
Dün aynısını biz de yaşadık. Annemlerden geldim eşimle bir baş başa oturalım akşam dedik. Kaç kere uyuttuk koyunca uyanıyor en son pes ettim ben de uyudum onlaKızlar Nazenin bugün sabah 6buçukta uyandı ve akşam 9 a kadar toplasam bir saat uyumamıştır. Ağlamadı da ama uyumadı değişik bir gündü. 9da uyudu şükür bakalım gece kalkacak mı? Büyüdükçe hazırlanın bu durumlara diye söylüyorum. Ellerini tanımaya başladı bir de kafayı yicem bütün gün ellerine bakıp ellerini yalıyorşaşı oluyor bazen gözü
Bu gazdan bilmem neyden kurtulamıyoruz ya 2 damla kullanıyorum yok.. çocuk kıvrım kıvrım kıvranıyor hala...Gerçekten Allah sizden razı olsun, bazen bir doktorla konuşuyorum gibi hissediyorumBen hep hamileliğimdeki kontrolüme bile giderken not alırdım, gerçekten insanın kafası rahatlıyor bende tavsiye ederim. Bu listeye göre şimdi yeniden notlar alıcam çok ama çok teşekkür ederim, arkadaşın dediği gibi çocuklarınız çook şanslı
Dün dolunay filan mı vardı acaba benimki de tüm gün oyalanmak istedi. Koyuyorum yarım saate uyanıyor. Durmuyor ağlıyor filan. Gerçi grip oldu galiba yavrum ya çok üzülüyorumKızlar Nazenin bugün sabah 6buçukta uyandı ve akşam 9 a kadar toplasam bir saat uyumamıştır. Ağlamadı da ama uyumadı değişik bir gündü. 9da uyudu şükür bakalım gece kalkacak mı? Büyüdükçe hazırlanın bu durumlara diye söylüyorum. Ellerini tanımaya başladı bir de kafayı yicem bütün gün ellerine bakıp ellerini yalıyorşaşı oluyor bazen gözü
Evet iki tepsiliymiş ikisi de çıkıyor.Gule gule kullan. Mama tepsisi tamamen cikiyor degil mi? Yani bebek uyuyakalirsa onunden tepsiyi kaldirip alabilmek guzel oluyor.
Bence geçici ya sabah kalktı bugün uyudu mesela kalbinizi bozmayın. Anasıyla babasını kıskanmış sıpaDün aynısını biz de yaşadık. Annemlerden geldim eşimle bir baş başa oturalım akşam dedik. Kaç kere uyuttuk koyunca uyanıyor en son pes ettim ben de uyudum onlaen geç 8.30 da uyurdu o da gitti artık.
Geçicek güçleniyor annesi üzülme. Herkesin bebeği huzursuzmuş aynenDün dolunay filan mı vardı acaba benimki de tüm gün oyalanmak istedi. Koyuyorum yarım saate uyanıyor. Durmuyor ağlıyor filan. Gerçi grip oldu galiba yavrum ya çok üzülüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?