- 28 Aralık 2022
- 1.422
- 3.343
- 53
%100 atak çünkü herşeyi iyi durumdayken bile bir anda ağlamaya başlıyorGündüz ben saat başı emziriyor sayılırım. Karnının doymasından ziyade su ihtiyacı, ten teması ister diye emziriyorum. Toksa canı istemiyorsa kafasını geriye atıyor zaten. Mama kullanmadık.
Bizim bebişlerin doğum tarihi aynı ve bu hafta atak haftasında görünüyoruz.Ağlama ve uykusuzluk ondan olabilir.
Tamamdır haber ederim inşallah her kontrol sonrasıYaa sen de geri dönecen tüh gelmeden her şeyi öğrende el ozaman osman hocadan :)özel aşılara filan ne diyevek bakalım bize de yaz
Ay bu törpü hava civa o zaman. Bende tırnak makası alayım en iyisiBen doğduğundan beri törpüyle yapıyordum. Kenarları oval yapmak zor. Dümdüz yapınca da ertesi güm bilemedin 2 güne uzuyor Tırnak o köşeler hemen yine çiziveriyor çocuğu. Yaparken çok rahattım bebeğe zarar verme korkusu yoktu. Ama 2 günde bir çiziyor kendini hemen uzamış oluyor.. 3 gün önce ilkkez trnak makasıyla denedim yapabildim ve ohh çektim. Rahatla kısaldı tırnakları ve uzamadı hala
Yaa bizde o zaman önce tırnak makası alalım sonra harçlığımızı alıp keselim hazır 40 ımızı doldurdukAz önce kestim makas şeklindeki tırnak makası hem güvenli dibine girmiyor hem kullanımı kolay. Annemle telde konuştuk 40 çıkmadan kesilmez eldiven niye takmıyorsun diyor :) bir de tırnak kesilmeden önce babadan harçlık mı alınırmış ne :)
Törpü anladığım kadarıyla yumuşakken yapılıyor ama eninde sonunda sertleşecek. Alırken aşırı mantıklı ve gerekli gelip, fos çıktı gözümdeHer 2 sini de kullanıyorum, törpü biraz uğraştırıcı evet , başlarda onu kullandım hep tırnaklarını kalınlaşmaya başlayınca tırnak makasına döndüm
Şimdi beslenme düzeniniz nasıl olacak? Bu mama ne için tam olarak, yani anne sütü kesilecek miCanım raporlu mama geldi bugün bize
Ah o ağlama ah o ağlama. Sadece kucakta dolanmak istiyor. Bir yere koyduğum an ağlamaya başlıyor.%100 atak çünkü herşeyi iyi durumdayken bile bir anda ağlamaya başlıyor
Ama yüzüme bakıp gülmeye ses çıkarmayada başladı bu nasıl bir hafta
Bugün ekstra olarak tek bir odada uyuttum ve fon perdeleri çektim daha karanlık olması için ve sanırım işime yaradı
Doyurup gazını alıyorum beşik yerine kucak istiyor ya? Döne döne memeye aldım uyutana kadar savaştım artık
Bu döngüye kendimi adadım direndim yılmadım 12den 3e kadar bayıldı geri kalanda da parça parça uyudu, 6da da ağlama seansı başladı durduk yerde 8de anca uyuttum
İnşallah böyle böyle alışır çocuğum artıkta gündüzleri uyur denemediğim yol kalmadı error vericem az kaldı
Ayy aynı ben hatta bu yorumu ben mi yaptım sandım kolumda uyumaya alıştı yada memede yatağa koydum mu çığlık kıyametAh o ağlama ah o ağlama. Sadece kucakta dolanmak istiyor. Bir yere koyduğum an ağlamaya başlıyor.
Valla hergün deneye deneye bulacağız bunları büyümenin yolunukaranlık ve sessiz ortam uyumayı kolaylaştırıyor gerçekten ama sanki çoğu uyumaktan ziyade artık yorgunluktan bayılıyor çoğu zaman bizim de öyle oluyor.
Ben nereden alıştırdıysam kolumda dolanırken uyutmaya alıştırdım. Oturduğum ve onu koyduğum an uyanıyor allahtan gece istemiyor. Bizim de onu bırakmamız lazım belim taşımıyor artık tüm gün
Ağladığı an ağzına memeyi tıkıyorum artık. Kusuyor diye çekiniyordum biraz beklemeye çalışıyordum ama artık benimki hiç durmuyor katılarak ağlıyor dayanamıyor insan o hallerine.Ah o ağlama ah o ağlama. Sadece kucakta dolanmak istiyor. Bir yere koyduğum an ağlamaya başlıyor.
Valla hergün deneye deneye bulacağız bunları büyümenin yolunukaranlık ve sessiz ortam uyumayı kolaylaştırıyor gerçekten ama sanki çoğu uyumaktan ziyade artık yorgunluktan bayılıyor çoğu zaman bizim de öyle oluyor.
Ben nereden alıştırdıysam kolumda dolanırken uyutmaya alıştırdım. Oturduğum ve onu koyduğum an uyanıyor allahtan gece istemiyor. Bizim de onu bırakmamız lazım belim taşımıyor artık tüm gün
Ilk kizim da bereli geziyorduk surekli, konaktan kurtulamamistik.Teşekkür ederimçocuğu zorlamadan bazı geceler arayı açabiliriz artık
Teşekkür ederim
Maalesef oldu. Nasıl oldu anlamadım ama oldu ve yayıldı. Banyo öncesi zeytinyağı sürüyorum ama tarama kısmında canını acıtmaktan korkuyorum. Azar azar geçsin diye bekliyorum.
Salon Kadini şapka konağı arttırıyor muymuş doğalgazı açtık o zaman şapkayı çıkarabiliriz artık. Üşüyecek diye çoğunlukla takıyordum.
Benimkinde de varmış, aslında doğdugunda yuzu cok kuruydu ve ölü deriler vardı zaten ama bu ara alnındaki bemim ölü deri diye düşündüğüm seyler için gelip gidenler konak demeye başladı, 1. Ay muayenesinde doktora sordum ölü deri gibi görünen alnının ust kısmında ve favorilerde olan konak dedi. Bi de saclarının bazı yerlerinde yuzundeki gibi sivilceler vardı, bunlar yuzundekilerden önemli değil ciltleri bizimkinden farklı oldugundan oluyor dedi. Konak için zeytinyagını önermedi asidik olduğundan, bebe yağı veya ayçiçek yağı (sanırım buydu) onerdi banyodan once sur bekler sonra sampuanla sonra tara keçi kılı ile dedi. Ben yağ olarak ebebek baby me aldım içindekilere baktım, organik ve temiz içerikliydi. Bunu yengem bunlar konak dediğinde almıştım bugun kullandım, ne kadar yağladıysak arındıramadık cocuğu, biber kızartması gibi geziyoKızlar aranızda bebeğinde konak oluşan var mı? Kızımın kafa derisinde sarı renkli çok fazla sivilce gibi oluşumlar var. Doktorumuz bunların konağa dönebileceğini söyledi konak şampuanı verdi. Zeytinyağı uygulamasıda yapılabiliyormuş galiba.
Konak başlangıcı bu şekilde mi oluyor?
Ne zaman geçer zeytinyağı nasıl kullanılır işe yarar mı bilen var mı?
Bu sefer inanmazsınız bi başka doktor videosunda gördümBir arkadaşıma Onun doktoru burun aspiratörü kullanmaması gerektiğini söylemiş. Burun içinde ödem yapıyor diye. Burnu tıkalıysa banyo yaptır yada serum fizy. İle yıka demiş. Szilere böyle diyen oldu mu
Ben normal tırnak makasından korktum, elektrikli törpüyü denedim hiç hoşlanmadım tırnakları cok yumuşak kırdı gibi bişey oldu. Makasa benzeyen tırnak makası kullanıyorum ben, oburunden korkuyorum henuz, yengemse cocuklara hep normal tırnak makası kullanmış.Bebişlerinizin tırnaklarını nasıl kesiyorsunuz? Normal tırnak makasıyla mı törpüyle mi? Ben törpüyü bi deneyeyim dedim onu da beceremedim sanırım yabi pütürlü oldu falan hiç olmadı diğerlerini yapmadım dedim tırnak makası alırım. Bi yolu var mı törpüyle düzgün kesmenin?
Ben de şapka özellikle de banyodan sonraki şapka havasız bırakıyor ve kpnak yapıyor diye biliyorumTeşekkür ederimçocuğu zorlamadan bazı geceler arayı açabiliriz artık
Teşekkür ederim
Maalesef oldu. Nasıl oldu anlamadım ama oldu ve yayıldı. Banyo öncesi zeytinyağı sürüyorum ama tarama kısmında canını acıtmaktan korkuyorum. Azar azar geçsin diye bekliyorum.
Salon Kadini şapka konağı arttırıyor muymuş doğalgazı açtık o zaman şapkayı çıkarabiliriz artık. Üşüyecek diye çoğunlukla takıyordum.
Gündüz aydınlıkta mi Los ortamda mi uyutmak daha mantıklı, ben daha çözemedim bu ikilemi%100 atak çünkü herşeyi iyi durumdayken bile bir anda ağlamaya başlıyor
Ama yüzüme bakıp gülmeye ses çıkarmayada başladı bu nasıl bir hafta
Bugün ekstra olarak tek bir odada uyuttum ve fon perdeleri çektim daha karanlık olması için ve sanırım işime yaradı
Doyurup gazını alıyorum beşik yerine kucak istiyor ya? Döne döne memeye aldım uyutana kadar savaştım artık
Bu döngüye kendimi adadım direndim yılmadım 12den 3e kadar bayıldı geri kalanda da parça parça uyudu, 6da da ağlama seansı başladı durduk yerde 8de anca uyuttum
İnşallah böyle böyle alışır çocuğum artıkta gündüzleri uyur denemediğim yol kalmadı error vericem az kaldı
Hayır canım anne sütü devam. Ama diyetle. Emzirdikten sonra 60 CC ver dedi. Ama benim kız almıyor. .60 CC yi. Doymuş oluyor.Tamamdır haber ederim inşallah her kontrol sonrasıAlabileceğim kadar bilgi almaya çalışacağım
Ay bu törpü hava civa o zaman. Bende tırnak makası alayım en iyisi
Yaa bizde o zaman önce tırnak makası alalım sonra harçlığımızı alıp keselim hazır 40 ımızı doldurduk
Törpü anladığım kadarıyla yumuşakken yapılıyor ama eninde sonunda sertleşecek. Alırken aşırı mantıklı ve gerekli gelip, fos çıktı gözümde
Şimdi beslenme düzeniniz nasıl olacak? Bu mama ne için tam olarak, yani anne sütü kesilecek mi
Canım 2 gündür benim de böyle. Çocuğun huyu değişti resmenGerçekten Allah sizden razı olsun, bazen bir doktorla konuşuyorum gibi hissediyorumBen hep hamileliğimdeki kontrolüme bile giderken not alırdım, gerçekten insanın kafası rahatlıyor bende tavsiye ederim. Bu listeye göre şimdi yeniden notlar alıcam çok ama çok teşekkür ederim, arkadaşın dediği gibi çocuklarınız çook şanslı
Ay şansa Sivastayız ve ilk ay kontrolüne Osman Gönülal’ a gittik. İkinci ayda muhtemelen ona gideceğiz. Hangi videosu ben bir bakayım. Akşam huzursuzluğu daha mantıklı geldi kulağıma kolik gibi sürekli susmayan ağlama yok çünkü çok şükür.
Susmayan ağlama yok çok şükür mesela karnı ağrıyor gibi ağlıyor saat yönünde masaj yapıyorum emzik verince de susuyor hatta uyuyor. Sadece 19:00-23:00 arası mı desem emmiyor aslında emmek istiyor ama bi yeri ağrır gibi ağlıyor bende muhtemelen gaz sancısı olduğunu düşünüyorum. Doktor gazlı bi bebek olduğunu söyledi 10/8 demişti hattaama neden son 2 gündür akşamları oluyor onu anlamadım. Yediğim birşey gaz yaptı desem, aynı saatlerde başlar mı ağrı? Bakalım inşallah bi çözebilirim bu sorunu
Anladımm peki biberon yüzünden meme reddi olmaz mıHayır canım anne sütü devam. Ama diyetle. Emzirdikten sonra 60 CC ver dedi. Ama benim kız almıyor. .60 CC yi. Doymuş oluyor.
Ben Süt ürünlerini kesince sütümun kalitesi düşüyormuş oda bebeğin kilo alımına dezavantaj okuyormuş. O yüzden bunu ek takviye olarak vereceğim.
Yaaa atak haftası falan mı acaba 1 gün var aramızdaCanım 2 gündür benim de böyle. Çocuğun huyu değişti resmen
Olabilir canım o yüzden yavaş akışlı başlık yada alıştırma bardağı alıp onunla vereceğim.Anladımm peki biberon yüzünden meme reddi olmaz mı
Yaa nerden anladın kuzu rota değldr belki, inşallah değildir yada hafif geçer bu sefer bağışıklığınız daha kuvvetl..Allah kahretsin böyle virusu de boyle hastaligi da.
Kizlar rota geri dondu bizedua edin yine hastanelik olacak hale gelmeyelim.
Ben yüzüne sürdüm işe yaramadı bioderma aldım çok güzelMerhaba bebeğimin yüzü kuruyor da vücudunu nemlendirirken losyonu yüzüne de sürüyor musunuz. Ben sürmüyordum ama yüzü baya kuruyor
Gün gün değişiyorlar. İnsan hep böyle mi olacak diyor ama iyi hallerde kötü hallerde geçecekAyy aynı ben hatta bu yorumu ben mi yaptım sandım kolumda uyumaya alıştı yada memede yatağa koydum mu çığlık kıyamet
Biraz daha ilk aya göre bilinç kazandılar. İstedikleri istemedikleri şeyleri belli ediyorlar. Beni gözüyle takip ediyor yanından ayrılınca ağlıyor. Muhtemelen kucak ihtiyacındaki artış bundan olabilir. Bizimle rahat ediyorlar. Şimdi yaklaşık 5 kglar insan sonrayı düşünüyorAğladığı an ağzına memeyi tıkıyorum artık. Kusuyor diye çekiniyordum biraz beklemeye çalışıyordum ama artık benimki hiç durmuyor katılarak ağlıyor dayanamıyor insan o hallerine.
Uyumaya direniyorlar bence, yavrum esniyor ama hala direniyor tabii sonunda bayılıyor. Bir de benimki taktik geliştirmiş teyzesi uyuduğu yerde direnecek ya bana emziğini fırlatıp kollarını kulaç atar gibi hareket ettiriyor bir bakıyorsun gözler faltaşı.
Gece kırmızı ışık + gündüzleri arada bir klasik müzik açıyorum.
Ben kolumda hiç tutmuyordum ne olduysa bir anda beni istemeye başladı seninde belkide sırf sen tuttun diye olmayabilir.
Beşiğe indir kaldır yapmaktan bedenimde filler tepinmiş gibi.
Evdeyken ben de bırakayım o zaman mantıklı geldi. Derinin hava alması lazımIlk kizim da bereli geziyorduk surekli, konaktan kurtulamamistik.
Buyuklerim ikinci bebege hic bere takmama musade etmedi yaz bebesi diye, hic konak olmadik. Konak yapar dediler bana da mantikli geldi. Basortulu hanimlarin basortusunden oturu bazen baslarinda yaralar cikabiliyor belki denk gelmişsinizdir.
Nasıl geri döndüAllah kahretsin böyle virusu de boyle hastaligi da.
Kizlar rota geri dondu bizedua edin yine hastanelik olacak hale gelmeyelim.
Yaa nerden anladın kuzu rota değldr belki, inşallah değildir yada hafif geçer bu sefer bağışıklığınız daha kuvvetl..
Ay ikinize de cok tesekkur ederim.Gün gün değişiyorlar. İnsan hep böyle mi olacak diyor ama iyi hallerde kötü hallerde geçecek
Biraz daha ilk aya göre bilinç kazandılar. İstedikleri istemedikleri şeyleri belli ediyorlar. Beni gözüyle takip ediyor yanından ayrılınca ağlıyor. Muhtemelen kucak ihtiyacındaki artış bundan olabilir. Bizimle rahat ediyorlar. Şimdi yaklaşık 5 kglar insan sonrayı düşünüyorşimdi zor kucaklıyoruz sonra ne yapcaz.
Evdeyken ben de bırakayım o zaman mantıklı geldi. Derinin hava alması lazım
Nasıl geri döndüinşallah en kolay şekilde geçer geçmiş olsun
Anladımm, iyi düşünelim iyi olsun inşallah hiç öyle bi durum olmaz sıkmayın canınızı. Doğduktan sonra 2 gün mama desteği vermiştim sütüm az ve sarılığı var diye biberondan memnun kalmıştık ters çevirince kendisi akmıyordu. Tomme tippe e bebekten almıştık. Alternatif arasanız aklınızda bulunsun. İnşallah süreciniz çok kolay ilerlerOlabilir canım o yüzden yavaş akışlı başlık yada alıştırma bardağı alıp onunla vereceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?