2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
%100 atak çünkü herşeyi iyi durumdayken bile bir anda ağlamaya başlıyor
Ama yüzüme bakıp gülmeye ses çıkarmayada başladı bu nasıl bir hafta

Bugün ekstra olarak tek bir odada uyuttum ve fon perdeleri çektim daha karanlık olması için ve sanırım işime yaradı
Doyurup gazını alıyorum beşik yerine kucak istiyor ya? Döne döne memeye aldım uyutana kadar savaştım artık
Bu döngüye kendimi adadım direndim yılmadım 12den 3e kadar bayıldı geri kalanda da parça parça uyudu, 6da da ağlama seansı başladı durduk yerde 8de anca uyuttum
İnşallah böyle böyle alışır çocuğum artıkta gündüzleri uyur denemediğim yol kalmadı error vericem az kaldı

Yaa sen de geri dönecen tüh gelmeden her şeyi öğrende el ozaman osman hocadan :)özel aşılara filan ne diyevek bakalım bize de yaz
Tamamdır haber ederim inşallah her kontrol sonrası Alabileceğim kadar bilgi almaya çalışacağım

Ay bu törpü hava civa o zaman. Bende tırnak makası alayım en iyisi
Yaa bizde o zaman önce tırnak makası alalım sonra harçlığımızı alıp keselim hazır 40 ımızı doldurduk

Her 2 sini de kullanıyorum, törpü biraz uğraştırıcı evet , başlarda onu kullandım hep tırnaklarını kalınlaşmaya başlayınca tırnak makasına döndüm
Törpü anladığım kadarıyla yumuşakken yapılıyor ama eninde sonunda sertleşecek. Alırken aşırı mantıklı ve gerekli gelip, fos çıktı gözümde

Canım raporlu mama geldi bugün bize
Şimdi beslenme düzeniniz nasıl olacak? Bu mama ne için tam olarak, yani anne sütü kesilecek mi

Ah o ağlama ah o ağlama. Sadece kucakta dolanmak istiyor. Bir yere koyduğum an ağlamaya başlıyor.

Valla hergün deneye deneye bulacağız bunları büyümenin yolunu karanlık ve sessiz ortam uyumayı kolaylaştırıyor gerçekten ama sanki çoğu uyumaktan ziyade artık yorgunluktan bayılıyor çoğu zaman bizim de öyle oluyor.

Ben nereden alıştırdıysam kolumda dolanırken uyutmaya alıştırdım. Oturduğum ve onu koyduğum an uyanıyor allahtan gece istemiyor. Bizim de onu bırakmamız lazım belim taşımıyor artık tüm gün

Ayy aynı ben hatta bu yorumu ben mi yaptım sandım kolumda uyumaya alıştı yada memede yatağa koydum mu çığlık kıyamet

Ağladığı an ağzına memeyi tıkıyorum artık. Kusuyor diye çekiniyordum biraz beklemeye çalışıyordum ama artık benimki hiç durmuyor katılarak ağlıyor dayanamıyor insan o hallerine.

Uyumaya direniyorlar bence, yavrum esniyor ama hala direniyor tabii sonunda bayılıyor. Bir de benimki taktik geliştirmiş teyzesi uyuduğu yerde direnecek ya bana emziğini fırlatıp kollarını kulaç atar gibi hareket ettiriyor bir bakıyorsun gözler faltaşı.

Gece kırmızı ışık + gündüzleri arada bir klasik müzik açıyorum.

Ben kolumda hiç tutmuyordum ne olduysa bir anda beni istemeye başladı seninde belkide sırf sen tuttun diye olmayabilir.
Beşiğe indir kaldır yapmaktan bedenimde filler tepinmiş gibi.

Ilk kizim da bereli geziyorduk surekli, konaktan kurtulamamistik.
Buyuklerim ikinci bebege hic bere takmama musade etmedi yaz bebesi diye, hic konak olmadik. Konak yapar dediler bana da mantikli geldi. Basortulu hanimlarin basortusunden oturu bazen baslarinda yaralar cikabiliyor belki denk gelmişsinizdir.

Benimkinde de varmış, aslında doğdugunda yuzu cok kuruydu ve ölü deriler vardı zaten ama bu ara alnındaki bemim ölü deri diye düşündüğüm seyler için gelip gidenler konak demeye başladı, 1. Ay muayenesinde doktora sordum ölü deri gibi görünen alnının ust kısmında ve favorilerde olan konak dedi. Bi de saclarının bazı yerlerinde yuzundeki gibi sivilceler vardı, bunlar yuzundekilerden önemli değil ciltleri bizimkinden farklı oldugundan oluyor dedi. Konak için zeytinyagını önermedi asidik olduğundan, bebe yağı veya ayçiçek yağı (sanırım buydu) onerdi banyodan once sur bekler sonra sampuanla sonra tara keçi kılı ile dedi. Ben yağ olarak ebebek baby me aldım içindekilere baktım, organik ve temiz içerikliydi. Bunu yengem bunlar konak dediğinde almıştım bugun kullandım, ne kadar yağladıysak arındıramadık cocuğu, biber kızartması gibi geziyo yağı cildine sürmeyin gözeneklerinş tıkar sadece konaklı alanlara dedi. Bi de yine ben yine osman gönülalın konak videosu
Bu sefer inanmazsınız bi başka doktor videosunda gördüm osman gönülalın serum fizyolojik artı sırta vurmasından sonra aspiratör önerdi ben de o vurmayı cok yapamıyorum galiba, cıkıyor bir şeyler ama cok da değil, uzerine aspiratörle hafif cekiyorum bazen kalanlar da ona geliyor. Bunu gunde 1 veya 2 gunde 1 yapıyoruz biz de.
Ben normal tırnak makasından korktum, elektrikli törpüyü denedim hiç hoşlanmadım tırnakları cok yumuşak kırdı gibi bişey oldu. Makasa benzeyen tırnak makası kullanıyorum ben, oburunden korkuyorum henuz, yengemse cocuklara hep normal tırnak makası kullanmış.
Ben de şapka özellikle de banyodan sonraki şapka havasız bırakıyor ve kpnak yapıyor diye biliyorum

Gündüz aydınlıkta mi Los ortamda mi uyutmak daha mantıklı, ben daha çözemedim bu ikilemi

Hayır canım anne sütü devam. Ama diyetle. Emzirdikten sonra 60 CC ver dedi. Ama benim kız almıyor. .60 CC yi. Doymuş oluyor.
Ben Süt ürünlerini kesince sütümun kalitesi düşüyormuş oda bebeğin kilo alımına dezavantaj okuyormuş. O yüzden bunu ek takviye olarak vereceğim.

Canım 2 gündür benim de böyle. Çocuğun huyu değişti resmen

Anladımm peki biberon yüzünden meme reddi olmaz mı
Canım 2 gündür benim de böyle. Çocuğun huyu değişti resmen
Yaaa atak haftası falan mı acaba 1 gün var aramızda

Merhaba bebeğimin yüzü kuruyor da vücudunu nemlendirirken losyonu yüzüne de sürüyor musunuz. Ben sürmüyordum ama yüzü baya kuruyor

Kızlar ben grip oldum ya doktor (bebişin doktoru) c vitaminli sambucol efervesan tablet kullan dedi. Bir de gün de 1 kere parol al. Başka yapçak bir şey yok dedi efervesan tablet aklıma gelmemişti. Sizlere söyleyeyim dedim.

Son düzenleme:
Ayy aynı ben hatta bu yorumu ben mi yaptım sandım kolumda uyumaya alıştı yada memede yatağa koydum mu çığlık kıyamet
Gün gün değişiyorlar. İnsan hep böyle mi olacak diyor ama iyi hallerde kötü hallerde geçecek
Biraz daha ilk aya göre bilinç kazandılar. İstedikleri istemedikleri şeyleri belli ediyorlar. Beni gözüyle takip ediyor yanından ayrılınca ağlıyor. Muhtemelen kucak ihtiyacındaki artış bundan olabilir. Bizimle rahat ediyorlar. Şimdi yaklaşık 5 kglar insan sonrayı düşünüyor şimdi zor kucaklıyoruz sonra ne yapcaz.
Evdeyken ben de bırakayım o zaman mantıklı geldi. Derinin hava alması lazım
Allah kahretsin böyle virusu de boyle hastaligi da.
Kizlar rota geri dondu bize dua edin yine hastanelik olacak hale gelmeyelim.
Nasıl geri döndü inşallah en kolay şekilde geçer geçmiş olsun

Yaa nerden anladın kuzu rota değldr belki, inşallah değildir yada hafif geçer bu sefer bağışıklığınız daha kuvvetl..
Ay ikinize de cok tesekkur ederim.

Doktorumuz ve birkac doktor daha 10 gun icinde tekrarlayabilir demisti. Gece yine ayni kusmalarla uyandik, sabahta ayaktayken ishaklli kaka yapti, kaka oyle siddetliydi ki bezinden taşip sirtina cikti ensesine kadar. Bu siddetli ishal ve kusmadan anladim rota oldugunu.

Bugun minigi asiya goturdum, az once donduk eve, ablayi da aldik yanımıza, aile hekimi de rotadir, istah gitmedigi surece sorun etmeyin dedi.

Olabilir canım o yüzden yavaş akışlı başlık yada alıştırma bardağı alıp onunla vereceğim.
Anladımm, iyi düşünelim iyi olsun inşallah hiç öyle bi durum olmaz sıkmayın canınızı. Doğduktan sonra 2 gün mama desteği vermiştim sütüm az ve sarılığı var diye biberondan memnun kalmıştık ters çevirince kendisi akmıyordu. Tomme tippe e bebekten almıştık. Alternatif arasanız aklınızda bulunsun. İnşallah süreciniz çok kolay ilerler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…