2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Aslında bugüne kadar tüm kakalarina burdan yazilanlardan dolayı çok dikkatli bakıyorum kıvamı rengi içeriği, bugün karnı çok gürül guruldu. Kaka yapma sesi geldi bezi açtım temizliyordum ki aşırı bir hızla tekrar kaka yaptı, köpüklü ve içeriğinde az da olsa mukus vardı. Çocuk doktoru bir tanıdığımız var ona da yazdım, bir dahaki sefer tekrarlarsa gaita örneği alalım dedi. Bir sonraki kakayi bekliyorum Bolu'da yaşıyorum burdaki universite hastanesi bu testleri yapıyordur inşallah

Evet tekrar eden sorunlari dert etmemiz gerekiyor elbette. Bolu'da halledebilirsiniz umarim. Bugun yediklerinizi not edin bu arada.

Yarın kızımızın da 1. Ay aşısı var ateş yapar mı acaba

Evet tekrar eden sorunlari dert etmemiz gerekiyor elbette. Bolu'da halledebilirsiniz umarim. Bugun yediklerinizi not edin bu arada.
On sütüm çok ve tazyikli olduğu için onu emerken karın gurultusu çok daha fazla artıyor hissediyorum. Onu sağıp deneyeceğim, o sagdigimiz sütü ne zaman vermek gerekir, boşa gitsin istemiyorum

On sütüm çok ve tazyikli olduğu için onu emerken karın gurultusu çok daha fazla artıyor hissediyorum. Onu sağıp deneyeceğim, o sagdigimiz sütü ne zaman vermek gerekir, boşa gitsin istemiyorum

Seker deposu bir sut kendisi, gunde 7-8 kez emziriyorsaniz en fazla 2-3 sefer sağım yapin, onu da atsaniz da olur atmasaniz da cok buyuk kayip olmaz. Hatta çevrenizde sutu az bir yenidogan varsa bagış yapabilirsiniz, hayir olur :)

Tam da soru soracağım konu açılmış kaka bebiş doğduğundan beri fışkırarak ve bayağı sıvı yapıyor kakasını hatta bitirmeye yakın köpüklü yapıyor (o fışkırmıyor) ve çoğunlukla -nerdeyse hep- bezini açtığımda yapıyor. Günde iki kere yapıyor yaptığı saatleri bildiğimden bez açık bekliyorum. Hem sesli, hem fışkırıyor hem köpüklü. Renginde sorun yok sanırım sarı- hardal bazen yediğim şeylere göre değişiyor.

Bugün yine aynı saatlerde huzursuzluğu başladı kucağa gelince karnını sıcak tutunca susuyor.Şu an uyuyor. Bu aynı saatlerde huzursuzlukta 5. Gün; anladığım kadarıyla kolik kesintisiz ağlama; o değil.
Laktoz intoleransı desem, neden sadece akşamları? Ama bişey farkettim sanırım bende hiperlaktasyon var yine de emin değilim. Görsel ekledim.

Sizi etiketliyorum çünkü aramızda en tecrübeli sizsiniz Salon Kadini ama tüm arkadaşların bilgisine- desteğine ihtiyacım var

Eklentiler

• 33672E3B-7EB2-480F-B73E-4C3B8C1D8D9B.webp
    38 KB · Görüntüleme: 66
Ya çok benzer şeyler, bebeğim emmeye başladığında ilk 3-4 dakika nefes nefese maraton koşuyor gibi süte yetisemiyor sanki sürekli öksürme, boğazda kalması, karın gurul gurul. Bundan sonra günde 3-4* kere sağıp vereceğim yeter İlk kopuklu kakasini da bugün yaptı, benim moral sıfır bugün Umarım geçer gider bir an önce iyi olsun bebeklerimiz

Bu arada annedeki belirtilerin hepsini yaşıyorum. Sağma makinesinden kurtuldum diye seviyordum, artık gece yanımda bulunduracagim

Amaaaan Allahım e bunlar bende de var. Hiperlaktasyonmuşuz haberimiz yokmuş nolacak peki

Amiin amiin inşallah maalesef eğer sürerse 3.ayda meme reddinin en büyük sebeplerindenmiş
Bu arada annedeki belirtilerin hepsini yaşıyorum. Sağma makinesinden kurtuldum diye seviyordum, artık gece yanımda bulunduracagim
Evet öncelik olarak onu öneriyorlar ön sütü sağmayı tanziğini azaltmayı. Her emmede fışkırmıyor benim ama mesela 3 saat oldu meme süt dolduysa kesin fışkırıyor. Ama gündüz her saat başı emiyor o zaman fışkırmıyor ama yine de memeyle savaş verdiği oluyor yine de hızlı geliyor demek ki.
Amaaaan Allahım e bunlar bende de var. Hiperlaktasyonmuşuz haberimiz yokmuş nolacak peki
Ön süt çok hızlı geldiğinden bildiğim kadarıyla sağmak gerekiyor ama arkadaşın dediği gibi her zaman değil de 3-4 kere. O sütte önemli çünkü. Ben henüz başlamadım. 2. Ay kontrolünü bekliyorum. Ama bugün bir kısmını elimle sağdım bayağı fışkırmaya devam etti artık öyle emzirdim

Amin inşallah bende sleepy natural kullanıyorum hatta bi ara da ıslatıp kullandım ama zaten %99.5 i su diye normal kullanmaya başladım, başından beri sleepy natural ıslak mendil, prima bez ve mustelanın pişik kremini kullandım hiç sorun yaşamadık ne zamanki bezi değiştik o zaman pişik oldu, molfix aldım hatta bi paket kullandım çok prima kadar olmasa da çok memnun kaldım burdan devam edicez

Güzel annişler sanırım bende hastalanıyorum; en büyük sebebi geceleri kalktığımda bebişin üstünü örtüp kendime dikkat etmemem sanırım. Bugün dayak yemiş gibiyim her yerim ağrıyor bacaklarım özellikle sıızım sızım sızlıyor. Ne önerirsiniz ne iyi gelir? Serum falan bize yasak di mi gidip taktırıp hemen ayağa kalksam

Benim 1 saat geçmeye başlayınca iki memeden süt gelmeye başlıyor akıyor ve aşırı sızlıyor. Geçenlerde bebeği anneme bıraktık emzirip, eşimle disari çıktık. 1 saat geçti göğüslerim ağrımaya ve akmaya başladı şıpır şıpır. Meme reddi mi yapıyormuş

Şu kisma^^ cevap vereyim hardal sarisi civik kaka yenidoganlar icin normal.
Hep ayni saatlerde kaka buyuk şans kolay bez biraktirirsiniz.
fişkirarak ve kopuklu kaka, cok gaz oldugunun bir belirtisi.
kakasinin ciktigi ani yakaladiginizi anliyorum, eger kaka da şeffaf hatta su seklinde bir goruntu varsa mutlaka doktor gormeli.

Huzursuzlugun sadece aksamlari olmasi kaka saatlerine mi denk geliyor bunu tam anlayamadim tweetiy? Simdi laktoz intoleransi sutun mideye girmesiyle birlikte belirtilerini gosteriyor. Onu gecelim.

Ben oyumu kolikten yana kullaniyorum, huysuzluk ayni saatte ise koliktir, illa kesintisiz aglama degil mesele, kesintisi ayni saatte huzursuzluk da koliktir.

3. Hafta gibi mi basladi bu isler??? Su an kac haftaliksiniz?
Sizi etiketliyorum çünkü aramızda en tecrübeli sizsiniz Salon Kadini ama tüm arkadaşların bilgisine- desteğine ihtiyacım var

Estafurullah, ben de sizden ogreniyorum, paylastikca benim de bildiklerim cogaliyor mutluyum.

Ben de hiperlaktasyon var.

Cozumu de basit her emzirme seansinda tek memeyle calismak. Eger sağma makinasi varsa emilmeyen memeyi bi yandan sagabilirsin. Kalkan varsa sutu toplayabilirsin.

Siz yeni annesiniz bu hiperlaktasyon degil sadece laktasyon ve bebeğinizle aranizdaki sevgi bagindan kaynakli onun huzursuzlugunu / acligini hissetme sebebiyle sut gelmesi.

Ha bir de birkac ay sonra yasanmayacak, goguslerinizin terbiye olmasi gerekiyor daha. (2.kez anne olanlarin iki cocugunun arasi 4-5 yas falansa goguslerde yine bu durum yasanabiliyor)

Sadece parol, sıkı giyinme, 3 saat uyku ve terleme isinizi cozer.

Benim kızım bazen memeyi damağından kaçırıyor. Damağını şaklatıyor acaba bu muydu nedeni ? Sizde de varmıydı bu durum ? Şak diye anlık kaçırıyor memeyi. Ffff sağım yaptıkça da süt daha da artacak diye sağmıyordum. Ön sağım yapayım bari

Ben bir soru daha sorsam; gece uyku tulumu ile gaz çıkarmak-sirta pat pat vurmak- zor geliyor o kalın kumaştan. Siz onu nasıl hallediyorsuniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…