- 11 Eylül 2023
- 1.905
- 3.301
- 53
- 30
Aslında bugüne kadar tüm kakalarina burdan yazilanlardan dolayı çok dikkatli bakıyorum kıvamı rengi içeriği, bugün karnı çok gürül guruldu. Kaka yapma sesi geldi bezi açtım temizliyordum ki aşırı bir hızla tekrar kaka yaptı, köpüklü ve içeriğinde az da olsa mukus vardı. Çocuk doktoru bir tanıdığımız var ona da yazdım, bir dahaki sefer tekrarlarsa gaita örneği alalım dedi. Bir sonraki kakayi bekliyorumMesaj atabilirsin canim. Lutfen benle ilgili bisey olunca mesaj atmaktan cekinmeyin.
Mukuslu kaka
Simdi bebekleriniz neredeyse 2 aylik oldugu icin muhtemelen ya uşutme ya da alerji yasiyorsunuz, ya da dikkatsiz bir anneydiniz bugune dek kakayi farketmediniz. Ki ben buradaki annelerin dikkatsiz olmadigina adim gibi eminim.
Mukuslu kaka diyebilmemiz icin, kaka cikisini genelde yakalasaniz iyi olabilir cunku bezlerin icindeki kurumayi saglayan maddeler dışkıyı bozabiliyor. Ama ben eminim bu mukus diyorsaniz cocuk gastroenterelojisinin kapisini caliyorsunuz (sevk olmasi gerekiyor muydu pediatriden, emin olamadim su an, sanirim gerekiyordu)
Maddi durumdan bagimsiz bir universite hastanesi tercih edin, hem ucretsiz olur hem de universite hastaneleri mutlak surette arastirmaya odaklilar, sebebi bulana dek sizi rahat birakmazlar.
Ayrica bircok test / tahlil sadece universite hastanelerinde yapiliyor, bilginiz olsun.
Mukus dedigimiz sey; hastalandigimizda bogazimizdan attigimiz balgamla ayni goruntu. Yapis yapis, salya salya, kakanin jole gibi sündügü bir goruntu olusturuyor.
Evet tekrar eden sorunlari dert etmemiz gerekiyor elbette. Bolu'da halledebilirsiniz umarim. Bugun yediklerinizi not edin bu arada.Aslında bugüne kadar tüm kakalarina burdan yazilanlardan dolayı çok dikkatli bakıyorum kıvamı rengi içeriği, bugün karnı çok gürül guruldu. Kaka yapma sesi geldi bezi açtım temizliyordum ki aşırı bir hızla tekrar kaka yaptı, köpüklü ve içeriğinde az da olsa mukus vardı. Çocuk doktoru bir tanıdığımız var ona da yazdım, bir dahaki sefer tekrarlarsa gaita örneği alalım dedi. Bir sonraki kakayi bekliyorumBolu'da yaşıyorum burdaki universite hastanesi bu testleri yapıyordur inşallah
Yarın kızımızın da 1. Ay aşısı var ateş yapar mı acabaBugün 1.ay aşımızı olduk büyüdü oğluşumyakında kızımın 2 yaş aşısı var.ilk kez bu kadar bilinçli halde aşı olcak yandım kıyameti koparmaz inşallah bir de doğum günü yapmak istiyorum evi süslücem ucuz yollu konsept bakıyorum geçen doğumgünümdü benden önce mumu üfledi baya baya öğrenmiş bu işi
On sütüm çok ve tazyikli olduğu için onu emerken karın gurultusu çok daha fazla artıyor hissediyorum. Onu sağıp deneyeceğim, o sagdigimiz sütü ne zaman vermek gerekir, boşa gitsin istemiyorumEvet tekrar eden sorunlari dert etmemiz gerekiyor elbette. Bolu'da halledebilirsiniz umarim. Bugun yediklerinizi not edin bu arada.
Hayır 1. Ay aşısi etkilemiyor genelde cocuklariYarın kızımızın da 1. Ay aşısı var ateş yapar mı acaba
On sütüm çok ve tazyikli olduğu için onu emerken karın gurultusu çok daha fazla artıyor hissediyorum. Onu sağıp deneyeceğim, o sagdigimiz sütü ne zaman vermek gerekir, boşa gitsin istemiyorum
Hepatit b asisi dogdugu gun de yapiliyor zaten, ates yapmaz korkmayin.Yarın kızımızın da 1. Ay aşısı var ateş yapar mı acacaba
Ya çok benzer şeyler, bebeğim emmeye başladığında ilk 3-4 dakika nefes nefese maraton koşuyor gibi süte yetisemiyor sanki sürekli öksürme, boğazda kalması, karın gurul gurul. Bundan sonra günde 3-4* kere sağıp vereceğim yeterTam da soru soracağım konu açılmış kakabebiş doğduğundan beri fışkırarak ve bayağı sıvı yapıyor kakasını hatta bitirmeye yakın köpüklü yapıyor (o fışkırmıyor) ve çoğunlukla -nerdeyse hep- bezini açtığımda yapıyor. Günde iki kere yapıyor yaptığı saatleri bildiğimden bez açık bekliyorum. Hem sesli, hem fışkırıyor hem köpüklü. Renginde sorun yok sanırım sarı- hardal bazen yediğim şeylere göre değişiyor.
Bugün yine aynı saatlerde huzursuzluğu başladı kucağa gelince karnını sıcak tutunca susuyor.Şu an uyuyor. Bu aynı saatlerde huzursuzlukta 5. Gün; anladığım kadarıyla kolik kesintisiz ağlama; o değil.
Laktoz intoleransı desem, neden sadece akşamları? Ama bişey farkettim sanırım bende hiperlaktasyon var yine de emin değilim. Görsel ekledim.
Sizi etiketliyorum çünkü aramızda en tecrübeli sizsinizSalon Kadini ama tüm arkadaşların bilgisine- desteğine ihtiyacım var
Bu arada annedeki belirtilerin hepsini yaşıyorum. Sağma makinesinden kurtuldum diye seviyordum, artık gece yanımda bulunduracagimTam da soru soracağım konu açılmış kakabebiş doğduğundan beri fışkırarak ve bayağı sıvı yapıyor kakasını hatta bitirmeye yakın köpüklü yapıyor (o fışkırmıyor) ve çoğunlukla -nerdeyse hep- bezini açtığımda yapıyor. Günde iki kere yapıyor yaptığı saatleri bildiğimden bez açık bekliyorum. Hem sesli, hem fışkırıyor hem köpüklü. Renginde sorun yok sanırım sarı- hardal bazen yediğim şeylere göre değişiyor.
Bugün yine aynı saatlerde huzursuzluğu başladı kucağa gelince karnını sıcak tutunca susuyor.Şu an uyuyor. Bu aynı saatlerde huzursuzlukta 5. Gün; anladığım kadarıyla kolik kesintisiz ağlama; o değil.
Laktoz intoleransı desem, neden sadece akşamları? Ama bişey farkettim sanırım bende hiperlaktasyon var yine de emin değilim. Görsel ekledim.
Sizi etiketliyorum çünkü aramızda en tecrübeli sizsinizSalon Kadini ama tüm arkadaşların bilgisine- desteğine ihtiyacım var
Amaaaan AllahımTam da soru soracağım konu açılmış kakabebiş doğduğundan beri fışkırarak ve bayağı sıvı yapıyor kakasını hatta bitirmeye yakın köpüklü yapıyor (o fışkırmıyor) ve çoğunlukla -nerdeyse hep- bezini açtığımda yapıyor. Günde iki kere yapıyor yaptığı saatleri bildiğimden bez açık bekliyorum. Hem sesli, hem fışkırıyor hem köpüklü. Renginde sorun yok sanırım sarı- hardal bazen yediğim şeylere göre değişiyor.
Bugün yine aynı saatlerde huzursuzluğu başladı kucağa gelince karnını sıcak tutunca susuyor.Şu an uyuyor. Bu aynı saatlerde huzursuzlukta 5. Gün; anladığım kadarıyla kolik kesintisiz ağlama; o değil.
Laktoz intoleransı desem, neden sadece akşamları? Ama bişey farkettim sanırım bende hiperlaktasyon var yine de emin değilim. Görsel ekledim.
Sizi etiketliyorum çünkü aramızda en tecrübeli sizsinizSalon Kadini ama tüm arkadaşların bilgisine- desteğine ihtiyacım var
Amiin amiin inşallah maalesef eğer sürerse 3.ayda meme reddinin en büyük sebeplerindenmişYa çok benzer şeyler, bebeğim emmeye başladığında ilk 3-4 dakika nefes nefese maraton koşuyor gibi süte yetisemiyor sanki sürekli öksürme, boğazda kalması, karın gurul gurul. Bundan sonra günde 3-4* kere sağıp vereceğim yeterİlk kopuklu kakasini da bugün yaptı, benim moral sıfır bugün Umarım geçer gider bir an önce iyi olsun bebeklerimiz
Evet öncelik olarak onu öneriyorlar ön sütü sağmayı tanziğini azaltmayı. Her emmede fışkırmıyor benim ama mesela 3 saat oldu meme süt dolduysa kesin fışkırıyor. Ama gündüz her saat başı emiyor o zaman fışkırmıyor ama yine de memeyle savaş verdiği oluyor yine de hızlı geliyor demek ki.Bu arada annedeki belirtilerin hepsini yaşıyorum. Sağma makinesinden kurtuldum diye seviyordum, artık gece yanımda bulunduracagim
Ön süt çok hızlı geldiğinden bildiğim kadarıyla sağmak gerekiyor ama arkadaşın dediği gibi her zaman değil de 3-4 kere. O sütte önemli çünkü. Ben henüz başlamadım. 2. Ay kontrolünü bekliyorum. Ama bugün bir kısmını elimle sağdım bayağı fışkırmaya devam etti artık öyle emzirdimAmaaaan Allahıme bunlar bende de var. Hiperlaktasyonmuşuz haberimiz yokmuş nolacak peki
Amin inşallahNe güzel darısı bizeben de baby turco sipariş ettim inşallah iyi gelir.sleepy son paket.ıslak mendil ne kullanıyorsunuz? O da sleepy natural ama ıslatıp kullanıyorum
Yara olduysa olabilir benim de kızımda kopmuştu ama sütümle iyileşmişti.
Benim 1 saat geçmeye başlayınca iki memeden süt gelmeye başlıyor akıyor ve aşırı sızlıyor. Geçenlerde bebeği anneme bıraktık emzirip, eşimle disari çıktık. 1 saat geçti göğüslerim ağrımaya ve akmaya başladı şıpır şıpır. Meme reddi mi yapıyormuşAmiin amiin inşallah maalesef eğer sürerse 3.ayda meme reddinin en büyük sebeplerindenmiş
Evet öncelik olarak onu öneriyorlar ön sütü sağmayı tanziğini azaltmayı. Her emmede fışkırmıyor benim ama mesela 3 saat oldu meme süt dolduysa kesin fışkırıyor. Ama gündüz her saat başı emiyor o zaman fışkırmıyor ama yine de memeyle savaş verdiği oluyor yine de hızlı geliyor demek ki.
Ön süt çok hızlı geldiğinden bildiğim kadarıyla sağmak gerekiyor ama arkadaşın dediği gibi her zaman değil de 3-4 kere. O sütte önemli çünkü. Ben henüz başlamadım. 2. Ay kontrolünü bekliyorum. Ama bugün bir kısmını elimle sağdım bayağı fışkırmaya devam etti artık öyle emzirdim
Tam da soru soracağım konu açılmış kakabebiş doğduğundan beri fışkırarak ve bayağı sıvı yapıyor kakasını hatta bitirmeye yakın köpüklü yapıyor (o fışkırmıyor) ve çoğunlukla -nerdeyse hep- bezini açtığımda yapıyor. Günde iki kere yapıyor yaptığı saatleri bildiğimden bez açık bekliyorum. Hem sesli, hem fışkırıyor hem köpüklü. Renginde sorun yok sanırım sarı- hardal bazen yediğim şeylere göre değişiyor.
Bugün yine aynı saatlerde huzursuzluğu başladı kucağa gelince karnını sıcak tutunca susuyor.Şu an uyuyor. Bu aynı saatlerde huzursuzlukta 5. Gün; anladığım kadarıyla kolik kesintisiz ağlama; o değil.
Laktoz intoleransı desem, neden sadece akşamları? Ama bişey farkettim sanırım bende hiperlaktasyon var yine de emin değilim. Görsel ekledim.
Sizi etiketliyorum çünkü aramızda en tecrübeli sizsinizSalon Kadini ama tüm arkadaşların bilgisine- desteğine ihtiyacım var
Benim 1 saat geçmeye başlayınca iki memeden süt gelmeye başlıyor akıyor ve aşırı sızlıyor. Geçenlerde bebeği anneme bıraktık emzirip, eşimle disari çıktık. 1 saat geçti göğüslerim ağrımaya ve akmaya başladı şıpır şıpır. Meme reddi mi yapıyormuş
Sadece parol, sıkı giyinme, 3 saat uyku ve terleme isinizi cozer.Güzel annişler sanırım bende hastalanıyorum; en büyük sebebi geceleri kalktığımda bebişin üstünü örtüp kendime dikkat etmemem sanırım. Bugün dayak yemiş gibiyim her yerim ağrıyor bacaklarım özellikle sıızım sızım sızlıyor. Ne önerirsiniz ne iyi gelir? Serum falan bize yasak di mi gidip taktırıp hemen ayağa kalksam
Benim kızım bazen memeyi damağından kaçırıyor. Damağını şaklatıyor acaba bu muydu nedeni ? Sizde de varmıydı bu durum ? Şak diye anlık kaçırıyor memeyi. Ffff sağım yaptıkça da süt daha da artacak diye sağmıyordum. Ön sağım yapayım bariAmiin amiin inşallah maalesef eğer sürerse 3.ayda meme reddinin en büyük sebeplerindenmiş
Evet öncelik olarak onu öneriyorlar ön sütü sağmayı tanziğini azaltmayı. Her emmede fışkırmıyor benim ama mesela 3 saat oldu meme süt dolduysa kesin fışkırıyor. Ama gündüz her saat başı emiyor o zaman fışkırmıyor ama yine de memeyle savaş verdiği oluyor yine de hızlı geliyor demek ki.
Ön süt çok hızlı geldiğinden bildiğim kadarıyla sağmak gerekiyor ama arkadaşın dediği gibi her zaman değil de 3-4 kere. O sütte önemli çünkü. Ben henüz başlamadım. 2. Ay kontrolünü bekliyorum. Ama bugün bir kısmını elimle sağdım bayağı fışkırmaya devam etti artık öyle emzirdim
Ben bir soru daha sorsam; gece uyku tulumu ile gaz çıkarmak-sirta pat pat vurmak- zor geliyor o kalın kumaştan. Siz onu nasıl hallediyorsuniz?Siz yeni annesiniz bu hiperlaktasyon degil sadece laktasyon ve bebeğinizle aranizdaki sevgi bagindan kaynakli onun huzursuzlugunu / acligini hissetme sebebiyle sut gelmesi.
Ha bir de birkac ay sonra yasanmayacak, goguslerinizin terbiye olmasi gerekiyor daha. (2.kez anne olanlarin iki cocugunun arasi 4-5 yas falansa goguslerde yine bu durum yasanabiliyor)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?